Engelse bull met allergië en aanvallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Stel, je kent iemand met een hond die altijd last van allergië gehad heeft en sinds kort aanvallen krijgt. Ze zien het niet meer zitten om de hond nog te verzorgen (Dmv dierenarts) omdat hij al op leeftijd is en ze hem wat beu zijn... (De hond is 5Jaar)


Wat zouden jullie doen? Ikzelf zou er graag voor willen zorgen maar heb het zelf niet al te breed dus vraag ik me ook wel af of ik er zo goed voor zou kunnen zorgen. Mijn hart zegt me dat ik dit moet doen maar mijn verstand zegt van niet! Ik weet ook totaal niet hoeveel zoiets zou gaan kosten om de hond wat beter te krijgen, en of dit wel lukt met hem te laten barfen/kvv te voeren... Voor een deel zal dit denk ik wel beter moeten gaan omdat hij nu aldi/lidl brokken krijgt (Niets mis mee voor honden die het kunnen verdragen natuurlijk)


Iemand raad? Zou graag ook wel willen weten hoeveel je dan ong. aan je hond (Engelse bull want dat verschilt wel qua ras/prijzen...) uitgegeven hebt aan z'n allergië en aanvallen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Engelse bull met allergië en aanvallen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Een Engelse Bull word niet in alles verzekerd als ik het goed heb, net als de Sharpei etc.

Ik denk absoluut dat je met voeding een heel end komt, en eventueel met homeopathie.

Is onderzocht waarom hij aanvallen krijgt, is daar iets aan te doen, hoe vaak heeft hij die aanvallen?
Is het nog draagbaar voor de hond?

Ik zou heel goed informeren hoe het zit met verzekeren, voordat je straks hoge kosten gaat krijgen die je niet kan betalen.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Dat is het probleem, hij heeft blijkbaar al enkele keren die aanvallen gehad (Hij zou alleen met zijn kop schudden) Ze zijn er zelf niet eens mee naar een dierenarts geweest dus 100% zeker zijn ze ook niet. Verzekering hebben ze niet op de hond...

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Mila heeft behoorlijk last van allergische uitslag als ik haar brokken geef of zacht blikvoer, volgende dag zit ze dik onder te puisten met bloeddoorlopen huidvlekken..

Ik had van haar vorige baasje een dieet mee gekregen, maar ze had nog steeds wel last ervan, tot ik ben overgestapt naar alleen nog maar KVV voor haar.

Laast hadden vergeten KVV in te slaan, en hadden we uit nood een blik bonzo gegeven.
Volgende dag zat Mila er helemaal weer onder, vreselijk rode huid en onder de puisten weer.

Dus voor ons is het vrij duidelijk waar haar allergie dus vanuit ontstaat, en Mila mag dan ook echt geen brok meer eten van ons.

Ze heeft als ze uitslag heeft wel geen aanvallen, maar ze raakt wel geirriteerd van de jeuk, als ze er onder zit, is ze vrij agressief naar alles en iedereen, wat ik me kan voorstellen als je gek wordt van de jeuk.

honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

Ja..bij goed eten zal het met de allergie wel beter gaan...Dat kopschudden...1 theelepeltje kalk...en het is voorbij....Ja...een verzekering moet je niet afsluiten....die hebben voor de bull allerlei clausules...
Ja...moeilijk..maar wel zielig...dat ze hem beu zijn.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Vind het ook zielig, en kan het maar niet snappen dat je je eigen hond beu kan zijn en hem liever weg wil! Denk dat ze 't zelfs niet erg zouden vinden als hij in't asiel zou belanden of als ze hem zouden laten inslapen (Hij, en zijn pups zijn nu in't asiel, moederhond hadden ze blijkbaar al een baasje voor gevonden...)

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

dat kopschudden kan goed oormijt zijn,maar ook shaking head-syndrome,daar zijn goede remedies tegen,komt vaak voor bij bullen.
tja,het is moeilijk,en ik kan je niet helpen bij je beslissing,helaas.maar het is wel zielig voor de bull.misschien moet ik mijn middelste dochter ook maar opruimen,want die heeft eczeem ;-)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Even de praktische kant; is er geen dierenarts voor mensen met een laag inkomen bij jullie in de buurt? Bij mij (R'dam) namelijk wel.

Als ik jou was zou ik de hond niet zomaar in huis nemen, je weet namelijk niet wat er met de hond aan de hand is en of jij de kosten wél kunt dragen. Ik kan niet in jouw portemonnee kijken, maar zou je die mensen misschien kunnen helpen door ze een keer mee te nemen naar de dierenarts zodat ze in ieder geval een goed geinformeerde beslissing kunnen nemen.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Bij mijn weten is z'n dierenarts niet in de buurt... Er kan wel in stukken betaald worden. Maar stel dat de hond mij een 200a300€ gaat kosten aan spuiten, pillen, zalfjes (Heeft hij nog al een keer gehad toen waren ze rond de 150€ kwijt) maar nu heeft hij die aanvallen erbij... (Oormijt denk ik niet, na 't schijnt toch echt aanvallen zegt ze... Heb het zelf ook niet gezien dusja, maar hij zou op de vloer liggen en zijn benen stijf hebben enz)


honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Nou die hond zou ik niet willen hebben, daarbij is het nog eens een erg ongezond ras, dus kans is groot dat je straks een financieele aderlating gaat doen.

En wie weet wat die straks nog allemaal onder de leden heeft, soms moet je hard zijn hoe zielig dat ook is, maar die aanvallen kunnen ook komen door kanker in de kop.
Mijn advies niet doen.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

als de hond zulke ernstige aanvallen heeft,en ook nog zo'n ernstig huidprobleem,waarom doen ze hem dan weg,en laten hem niet inslapen?

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

bah!wat een nare baasjes :'(
ws reageert hij slecht op het aldivoer,dus een goeie kvv is niet teveel gevraagt.
Die aanvallen lijken me op epilepsie,maar ze gaan niet naar een d.a??zeer triest dit :'(

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Fortuna, heb je een prive bericht gestuurd...




Nikki, idd vind het raar... Kvv/barf is nu ook weer niet te duur vind ik, als je hond er beter van word al zeker niet!

honden page profiel petrapetra

honden foto van petra

belachelijk dat ze er niet mee naar een dierenarts gaan
en uit huis moet

en inderdaad met goede voeding kan er al heel veel opgelost worden

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

tja, je weet van te voren dat een engelse bull duur in zijn onderhoud kan zijn.
bezint eer gij begint....

maar hebben ze al eens een ander merk voer geprobeerd, want van voer van de aldi is het bekend dat het aanvallen kan veroorzaken.
ik ken nm een aantal honden met epilepsie die voer vd aldi kregen en die knapte een heel eind op door betere voeding

honden page profiel carinacarina

honden foto van carina

mijn bull heeft ook shaken head syndrome gehad, het is bij een paar aanvallen gebleven en daarna heeft hij er nooit meer last van gehad. Ik zou als ik jouw was en je hebt het al niet zo breed heel goed nadenken voordat je aan een Engelse Bulldog begint, in veel gevallen is een Engelse Bulldog zoals mijn eigen dierenarts zegt een hond voor de dierenarts. Hebben veel gebreken, mijn eigen Engelse Bulldog is nu 6,5 jaar, is al 2x geopereerd aan patella luxatie, heeft slecht aangelegde heupen, ingroeiende oogharen, en artrose aan alle 4 zijn poten....mijn andere bulldog die maar 2,5 jaar is geworden had een erfelijke blaasaandoening die hem uiteindelijk ook fataal is geworden na 2 operaties....dus denk heel goed na voordat je eraan begint, onze Engelse Bulldog heeft ons al veel geld gekost en dat hebben wij er voor over want we zouden geen dag zonder hem willen, maar als je nu al weet dat je niet zoveel geld te besteden hebt dan zou ik er niet aan beginnen hoe zielig het ook is.....

honden page profiel antoinetantoinet

honden foto van antoinet

onze skate had ook een zeer ernstige allergie!
we zijn over gestapt op lam/rijst van hill's en later op lam/rijst van carnibest,
nu krijgt hij puur lams van lotgering en het gaat super goed!!!
puur lams van lotgering is echt een stuk goedkoper(bij bestelling wel duidelijk aangeven dat je puur lams wilt,staat namelijk niet in hun standaard lijst,wel lam/rijst,maar daar zit toch wat rund in)

mss dat je contact met de DA op kan nemen en uitleggen hoe de situatie is.mss dat de DA je wel tegemoet wilt komen omdat jij je dan over deze bull wilt ontvermen


hoop dat deze bull een huisje krijgt waar hij de zorg krijgt die hij verdient!!!

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Eigenlijk zou je zo,n hond eerst heel goed moeten laten onderzoeken , en dan bedoel ik niet even een snel standaart onderzoekje wat de gemiddelde d.a uitvoert . Verder zou het dan erg fijn zijn als het een d.a is met kennis van het ras . Heeft de huidige eigenaar niets te verbergen dan lijkt het mij dat hij/zij daar geen probleem van maakt . Voor Belgie weet ik even niet welke d.a hierin kundig is . Ook kan je via hun eigen d.a even nagaan hoevaak en waarvoor de Bulldog op consult is geweest . Ik zou hier wel heeeel goed over nadenken Cindy . Het is zielig natuurlijk .... maar eenmaal in huis .... dan weten we het wel he ? Kosten voor een uitgebreid onderzoek kunnen natuurlijk ook al behorlijk oplopen . Je bent zomaar een paar honderd euries verder . En wat mijn voorgangers al schreven .... als het om een niet erg gezonde Bulldog gaat ? Dan kan je er aardig op leeglopen . Zoals je weet is ons oudste meiske van 9 ook herplaatser , waar we overigens wel bewust voor hebben gekozen en die kost ons ook het nodige i.v.m haar klachten , haar verleden en haar ouderwordende lijfje .Gelukkig hebben we haar weer aardig op de rails gekregen dmv voeding supplementen en behandelingen bij de ortho-manueel d.a , en gelukkig zijn de rest van de honden gezond

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Tja.....dit is zo`n verhaal waar je op zich nog niet zoveel van kunt zeggen omdat er dus nog helemaal geen onderzoek is gedaan naar de reden van de aanvallen en de problemen met zijn huid.
Ja.....het kan epilepsie zijn en ja het kan opgelost zijn met het overstappen op vers voer. Maar het hoeft niet!!

honden page profiel Fiona en RossiFiona en Rossi

honden foto van Fiona en Rossi

Eerst de juiste diagnose laten stellen bij de DA. en daarna zeer zeker overstappen op klassieke homeopathie. Dit vond ik met Rossi ook moeilijk, zij heeft atopie (allergisch voor alles) maar we zijn overstag gegaan, en ze gaat na een dikke maand nu stukken vooruit!! En deze methode is bij lange na niet zo duur als de reguliere DA. Ook word de hond individueel bekeken en niet geschaard onder het kopje hond met allergie dus dit middel, nee elke hond is individu en heeft andere middelen nodig. Wil er meer van weten stuur Ilja hier van het Forum maar een Pb-tje. Zo zijn wij ook aan een betrouwbaar adres gekomen.
Succes

Fiona

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Engelse bull met allergië en aanvallen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Oudejaarswandeling?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^