wat voor cursus doen jullie met je hond(honden)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nathalienathalie

honden foto van nathalie

ik zit met mike nu op puppy cursus.
maar wil daarna gehoorzaamheids cursus doen. :-)

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Nathalie op dit moment zin wij niet meer op een cursus.
Mijn zoon is met Sky tot en met SHH gekomen ging toen door naar G&GB maar waren niet genoeg kanidaten. Ik ben met Bentley tot en met G&G 1 gekomen en ben toen moeten stoppen omdat ik eerst longontsteking kreeg en daarna door mijn rug ging. Dus nu zijn zowel ik als mijn zoon niet meer actief met eneig hondensport. Maar wij doen nog wel trainen maar dan voor ons zelf.

honden page profiel angeliqueangelique 3 doggies

honden foto van angelique

wij doen nu gehoorzaamheid ( moest even stoppen ivm mijn rug maar in januari gaan we weer verder
als dat goed gaat gaan we weer met flyball verder nu achter in de tuin behendigheid parcoursje staan met een wip paaltjes en een tunnel

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

ik ben nu bezig met vervolg 2 (shh) erg leuk hierna wil ik stoppen met gehoorzaamheids traingen en verder gaan met speuren, want kaya is een echte speurder.!!

groetjes loes en een knipoog van kaya ;-)

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Ipo

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Janet & Boxers

IPO, en VPG en FH1&2

honden page profiel Diana - Tessa&MaxDiana - Tessa&Max 3 doggies

honden foto van Diana - Tessa&Max

Ik ga combi a doen met 1 van mijn honden. Misschien komen we elkaar volgend jaar dan wel tegen haha! Combi a is gehoorzaamheid met een beetje behendigheid erbij. Tunnel, kattenloop en de paaltjes.

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa 3 doggies

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

Ik wil graag IPO gaan doen aangezien hij uit een lijn van "IPO-pro's" komt.
Maar ik kan nergens echt goede uitleg vinden.
Vooral mensen die het tot op de grond toe afkraken.
Weet iemand een goed site die het uitlegt (boeken of gewoon een reactie mag ook hoor ;-) )

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Kimmy: IPO is erg leuk om te doen, maar heeft weinig meer met praktijk te maken. Wil je dus een hond 'zoals de politie' dan ben je met een IPO hond niets.
De moeilijkheidsgraad in het IPO is dat alles perfect moet zijn. De hond moet perfect speuren, perfect gehoorzaamheid doen én perfect bijten.

IPO bestaat dus uit 3 onderdelen, elk onderdeel is evenveel waard (100 punten). om stoer te doen met je bijtende hond, ben je dus in het IPO ook niets, want behalve bijten, moet hij ook nog een speuren en luisteren ook ;-)

Je hebt 3 moeilijkheidsgraden, IPO 1 (laagste), IPO 2 en IPO 3 (hoogste).
Tussen de graden, zijn er kleine verschillen. (bij IPO1 loop je je spoor zelf, vanaf 2 loopt een vreemd persoon het), bij IPO 1 heb je geen 'sta' oefening in het gehoorzaamheid, heb je geen rugstransport in het het pakwerk enz...

Ik vind het een prachtige sport (ik hou ook gewoon van perfectie), totaal niet te vergelijken met ring bijvoorbeeld. Ja, er wordt wel eens lachwekkend gedaan over IPO, dat het mietjes van honden zijn die IPO doen enz. (waarmee ik overigens deels akkoord ga, met een mindere hond ga je in het IPO verder geraken dan dat je in de ringsport zou geraken. met een 'beer' van een hond, ga je in het IPO dikwijls ook niet aan de allerhoogste top staan).

IPO is een vast programme, het is voor iedereen gelijk én telke male hetzelfde.

indien je niet ver van Nieuwpoort woont: in juni gaat het wk van de Belgische Herders daar door, zeker en vast eens de moeite om te komen kijken. De zondag is mss het interessants voor outsiders; dan wordt de finale gespeeld. De beste 20 doen dan nog eens gehoorzaamheid en pakwerk. De winnaar is wereldkampioen. Vorig jaar was het reuzenspannend, de kampioen is op de allerlaatste beet beslist geweest.

Ik doe het al een aantal jaar, de komende jaren blijf ik het zeker en vast verder doen ! te gekke sport.

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa 3 doggies

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

@Maart: Mijn hond is een watje (maar wel mijn watje) en een absoluut knuffelbeest. Dus daar ga ik ook echt niet stoer mee doen. ;-) Ik ga ook niet meedoen voor de competitie, maar meer omdat het een logische keuze lijkt met z'n bloedlijn.
Naja en Nieuwpoort is niet echt in de buurt......ik woon in delfzijl (HELEMAAL in het noorden ;-) ) Is maar 3 uurtjes rijden.
Dankuwel voor de uitleg :-D

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Met mijn vorige honden liep ik de IPO 3, maar helaas heb ik nu gekozen voor een hond met zware gedragsproblemen, dus de IPO gaat niet door. Haar neus doet het heel goed, mssn ga ik wel clean boot hunting doen!

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Maart heeft gelijk, in de IPO moet alles tot in de perfectie getraind zijn, anders mag je niet door. En hoe socialer de hond des te beter. Jij wil het doen omdat hij uit zo'n lijn komt, maar de competitie binnen de IPO is bijna genadeloos (zo was het bij ons altijd wel) en dat hij uit een werklijn komt hoeft niet perse te betekenen dat hij het ook echt in zich heeft.
Wat je kan doen is naar een vereninging bellen en vragen of je een keer naar de training kan komen kijken, of je kunt ze vragen om te kijken naar je hond, mssn is hij wel niet geschikt. Als het een watje is, mssn doe je hem dan geen plezier met het pakwerk, maar mssn vindt hij het speuren wel helemaal super!

Voor mensen die de IPO willen doen om met de hond in de beveiliging te komen ofzo, die mensen kunnen beter navraag doen bij de KNPV.

honden page profiel RockfieldieRockfieldie

honden foto van Rockfieldie

Ik ga vanavond starten met Sneaky bij de locale hondenclub. De club is vooral gericht op IPO maar voordat we daaraan gaan beginnen, starten we eerst met de basiscommando's.... hij heeft nog tijd genoeg om van alles te leren.

honden page profiel 3 draken 3 draken

honden foto van 3 draken

ik heb met me mechel puppy curses gedaan daarna alle vervolg cursussen. Ook heb ik shh gehaald. Heb ook een tijd ipo gedaan en ipo speuren en parktijk speuren. En nu ben ik bezig met gg en flyball ;-)

honden page profiel Mechelse herders Mechelse herders bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Mechelse herders

Ik doe IPO met allebei m'n mechelaars. Soms breidt ik het uit met wat KNPVonderdelen zoals kist revieren. Erg leuk om te doen.
Ik vind het programma van de knpv leuker omdat het uitgebreider is. Alleen is er hier in de buurt geen vereniging waar ik terecht kan daarvoor, maar IPO is ook leuk om te doen hoor!
Met de jongste heb ik nu ook net G&Gb gedaan. G&G ga ik niet mee verder in de vorm van een cursus. Ga voor mezelf trainen voor G&G1. Verder doe ik behendigheid wedstrijdtraining. 2e Pinksterdag is haar eerste wedstrijd. Ze is zo ontzettend snel en atletisch, dat ik haar deze sport niet wil onthouden. Ja ze heeft het wel druk op deze manier, maar we genieten er allebei heel erg van. :-D

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.

Ik deed knpv met mijn teef ;-)

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

Druk bezig met KNPV ;-)

honden page profiel aaliyahaaliyah

honden foto van aaliyah

mijn mechelaar zit op martin gaus en gaat naar buddie basis 2 of gevolg 2 beetje in de war... ;-)Gr.Aaliyah en Snuf. :-)


honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Puppycursus net afgerond, nu bezig met basis gehoorzaamheid...

honden page profiel George BouwmannGeorge Bouwmann

Hallo ik heb altijd bij een KNPV vereniging getraint
Heb nu een jonge mechelaar maar met mijn 72 jaar is het moeilijk om een club ter vinden ze willen jonge mensen die ook in het pak gaan staan
Ben nu een beertje voor me zelf aan het trainen
Zoals volg,halt en lig oefeningen springen over een haagje gaat ook goed. zoeken is goed.
mijn oude reu is een voorbeeld voor hem en leert daardoor
Met over zwemmen stuurde ik mijn reu Bronco en als hij halfweg is stuurde ik mijn jonge hond Rambo met commando over en hij ging er zo achter aan.
Alleen het bijtwerk moet je met twee personen zijn
Ik hoop hier hier iemand voor te vinden

honden page profiel Leander SwinkelsLeander Swinkels

Ik ben nu bezig met Kiyara met de puppy cursus.
Daarna de basis cursus en mss wel er na de vervolg cursus.

En ik zit er aan te denken om met haar te gaan speuren.
Zijn daar mensen die daar ervaring mee hebben.
In de omgeving van Leiden.


honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Met Sky doet mijn dochter behendigheid en wedstrijden/

Ik doe met Sky treibball.

Mijn man met Diesel behendigheid en wedstrijden

En ik doe met Diesel nu SHH bij de FHN en bij Cynophillia heeft hij al zijn GGB diploma gehaald.

17 mei hebben we examen voor SHH en daarna ga ik voor m'n GGB bij de FHN en verder en hoop uiteindelijk m'n GG3 te kunnen halen en wil ook nog wedstrijden met hem gaan lopen.

honden page profiel Leander SwinkelsLeander Swinkels

Beste De Mannen.

Zij je mss die afkortingen kunnen uitleggen ??
Ik ben nog niet bekend met al die termen namelijk

gr

leander

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Heb met Maylo puppycursus en toen eigenlijk een normale standaard vervolg cursus gedaan. Deze hondenschool, doen niet aan examens omdat het een moment op name is en de hond + begeleider gewoon veel stress geeft.

 

Zij kijken liever wat de hond zo voor kwaliteiten heeft en waar het moeizaam gaat dat pakken ze aan per hond. We moesten ook elke week vertellen wat we wilde verbeteren, was het nu los lopen dan besteden ze daar meer aandacht aan. Was het bijv. trekken aan lijn werd daar na gekeken enz.

 

Ik wil nu met Maylo binnenkort Agility doen, omdat hij hier echt van geniet.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Beste De Mannen.

Zij je mss die afkortingen kunnen uitleggen ??
Ik ben nog niet bekend met al die termen namelijk

gr

leander "

 FHN is Federatie Hondensport Nederland daar doe ik SHH Sociale Huishond

http://www.fhn.nl/

GGB is Gedrag en gehoorzaamheid B staat voor basis dan heb je nog 1-2-3

Kijk maar eens op de link die ik geplaatst heb dan kun je precies lezen wat het inhoud.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Ik ben nu bezig met Kiyara met de puppy cursus.
Daarna de basis cursus en mss wel er na de vervolg cursus.

En ik zit er aan te denken om met haar te gaan speuren.
Zijn daar mensen die daar ervaring mee hebben.
In de omgeving van Leiden. "

 

Hangt ervan af welk speuren je bedoelt.

Ik doe IPO dus dat is sowieso al speuren.

 

Daarnaast speurhond (nu,nog maar 1 wedstrijd daarin gelopen, doe ik ook enkel maar voor de leuk, niet echt hoge bedoelingen daarin) , hoef je geen IPO voor te doen (wel je BH lopen denk ik, heet in Nederland VZH).

Wijze is ongeveer hetzelfde, alleen is de moeilijkheidsgraad een pak hoger.

 

Maar er zijn dus nog andere speurmogelijkheden.  Cleanboothunting vb:  reddingshond, in de KNPV ga je mss ook wel iets vinden...  maar daar heb ik geen ervaringen mee of verstand van.

honden page profiel Leander SwinkelsLeander Swinkels

Bedankt voor de reacties

 

gr

 

leander

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Ik heb met Zafiro puppycursus gedaan.

volgende week ga ik met Keanu starten met beginnerscursus

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Puppycursus, 5 mei starten we met badiscursus, gaan we de 3 vervolgcursussen doen en misschien daarna sport en spel ofzo

Volgende forumvraag:
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^