Vacht-verzorging van een Chowchow?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

Hallo,

Ik ben al geruime tijd aan het ontklitten, ontvilten en ontwollen geweest bij mijn Diva (waarschijnlijk kruising Chowchow en Samojeed).
Ik heb er ook een flink aantal kammen, borstels, shampoo's ed. voor aangeschaft.

Tot mijn verbazing kom ik soms honden-eigenaren tegen met vergelijkbare honden/vachten, welke niet of nauwelijks hun hond borstelen e/o kammen.
Soms is dat goed zichtbaar en vind ik dat zonde, omdat die hond er mooier uit zou kunnen zien denk ik dan.
Maar soms ziet de hond er wel gewoon mooi uit... zònder vachtverzorging dus..

Ik ben daardoor eerlijk gezegd wel een beetje gaan twijfelen of ik me al die vachtverzorging (meerdere keren borstelen/kammen per week) eigenlijk kan besparen?...
Ben dan ook erg benieuwd naar jullie ervaringen / meningen.

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

En dan ben ik eigenlijk vooral benieuwd wat jullie de "broek" en met name de achterkant / kont van jullie Chow doen, want die is naar mijn ervaring vaak bijzonder klitterig en bijna niet te kammen of borstelen....

honden page profiel PhilippePhilippe 3 doggies

honden foto van Philippe

Toen wy onze chow hadden gaven we hem maar 1 goede kam en borstel beurt in de week en 1 was beurt in de maand (of dat probeerde we toch); we bliezen de vacht wel droog met een droger omdat als je (te veel) wryft met een handoek zo klitten veroorzaakt of kunt veroorzaken . Ik weet niet of je dat doet by Diva maar mischien is dat iets ? En by de broek achteraan helpt het als je de haren by knipt als ze te lang worden . Nu ja dit was by ons en ze zeiden toch dat we een mooie verzorgde chow hadden ; of soms leeuw :-D .

honden page profiel corry lenaertscorry lenaerts 3 doggies

honden foto van corry lenaerts

Ik heb een puppy chowchow van 3.5maand in huis en heb een afspraak gemaakt bij een trimsalon,daar zal ze gewassen worden en gekampt en zal dan gaan bekijken hoe dit alles gedaan wordt om in de toekomst misschien zelfs te doen,ik zeg wel misschien,zien hoe ze er vandaan gaat komen,laat nog wat horen van onze filmster :-D :-D

honden page profiel DjangoDjango 3 doggies

honden foto van Django

Hmm..ik doe mijn chow zo'n 1keer in de week en heel af en toe wat langer..
Ik heb hier geen problemen met de broek.
Misschien wat tips:

Ik laat de hond altijd liggen (ook hoofd op de grond en op zijn zij
Ik begin met een vlooien/stof-kam zijn pootje te doen.
Dan heb ik een gewone grove kam (voor hond) en ga ik laag voor laag naar boven. zo dus door tot de hele zijkant is gedaan.
Dan omdraaien en de volgende kant.
Dan leg ik m op zijn rug en doe ook laag voor laag vanaf de nek naar onder. (dit kan ook als je hem laat zitten en een koekje boven zijn neus houd en zegt dat hij moet wachten)
het hoofd doe ik meestal ook met het stofkammetje.
Als je alles hebt gehad ga ik er nog met zo'n slickerborstel noemen ze dat volgen mij. zo heb je alle losse haren ook meteen van de vacht af..(wel zachtjes en niet duwen met die borstel)

weet niet of jullie hier wwat aan hebben, maar altij makkelijk voor nieuwe chowtjes op het forum!

honden page profiel Pumba@PebblesPumba@Pebbles

honden foto van Pumba@Pebbles

Ik heb mij ooit laten vertellen dat bij de sterillisatie van een teef niet allles weggehaald moet worden.Bij mijn eerste teef hebben ze dat zo gedaan maar bij de tweede niet. Het resultaat is nml. dat ze dan een vacht krijgen waar je niet meer doorheen komt. Het is bij haar zo erg dat ze nu regelmatig geschoren wordt omdat ze er gewoon echt last van heeft.In geschoren toestand (niet helemaal kaal natuurlijk) is het goed bij te houden. Wordt er hier ook geschoren?

honden page profiel DjangoDjango

honden foto van Django

Bij sterilisatie word nooit alles helemaal weggehaald, als dat wel zo is dan heet het castratie.
Heeft niks met reutje of teefje te maken..
Niet geschoren wel issie 1x geknipt..van scheren komen de haren zo lelijk terug en bij knippen komt het mooi terug zoals het was..
Hier is dit gedaan doordat django last heeft van allergien en zichzelf kapot krabt maar zolang het onder controle is komt er geen schaar of tondeuse aan te pas O-)

honden page profiel Kaylie & MiloKaylie & Milo

honden foto van Kaylie & Milo

Milo wordt bijna dagelijks even geborsteld.
denk niet dat het nodig is maar ik vind het leuk
om te doen en hij vindt het ook fijn.
wasbeurt probeer ik 1x in de maand te doen maar soms is het echt een varkentje geweest en moet ie een keer vaker.

honden page profiel corrycorry

honden foto van corry

hier ben ik weer met mijn verhaal van onze zohra nu inmiddels 1 jaar geweest,en al 3x bij een trimsalon geweest ,kan je onmogelijk zelf doen als je dat ziet, eerst een goede wasbeurt dan worden de haren helemaal met lucht uit elkaar gespoten ,de haren vliegen dan door het kamertje waar in ze zit,daarna wordt ze met een speciale fohn gedroogt en dan helemaal uitgekamt dan wordt ze aan de voeten geknipt de poten en het kontje, ,klaar voor in een boekje te staan,ik met er wel een dikke twee uren voor over hebben en de prijs is 40euro om de 3maand, ;-) groetjes mama van zohra :-D

honden page profiel chow chow Mickachow chow Micka

honden foto van chow chow Micka

Ik zorg er altijd voor dat micka een flinke wandeling heeft gehad, dan heeft ie bijna geen neiging om weg te lopen tijdens het borstelen. Hij gaat altijd liggen. Ik begin tegen de haren in met een groffe kam met meedraaiende tanden om de ondervacht eruit te halen, en daarna met een borstel de bovenvacht. Ik heb laatst met een tondeuse de haren die tussen zijn tenen uitstaken weg gehaald, met name in de winter erg prettig zodat er geen ijs tussen komt.
Bij het broekje vindt ie wat minder prettig maar met een beetje conditioner die je erop sprayed en de groffe kam gaat het prima (niet te hard uiteraard)Het klit inderdaad wel wat meer dan de rest van de vacht.

honden page profiel JennaJenna

honden foto van Jenna

Onze Chow-Chow Sita vind het echt niet leuk als ze wordt gekamd!

Raakt ze helemaal gestrest van en dan stoppen we er maar weer mee want is een regelrechte hel voor haar.

Nu las ik hier dat ze ook kan worden geschoren, misschien een optie voor onze Sita.

stieneke (Gast)

kun je een chow chow kort maken met een honde tondeuze puur voor zijn vacht en is dat ook goed of beter van niet  

Volgende forumvraag:
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^