Één van onze honden krabt de bank kapot

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Patricia SmuldersPatricia Smulders

Wij hebben twee honden: onze oude knar Murphy, een Labrador van bijna 10 jaar. Zij is een luie oude dame en een perfecte imitatie van een haardkleedje.
En dan is er Zaza (juist, die uit Pluk van de Petteflet), van Griekse afkomst en een zogenaamd vuilnisbakje. 3 maten kleiner dan de Labrador, maar er zit genoeg karakter in en voorspelbaar is zij onze lobbes de baas.
Nu is ons probleem dat 1 van de twee als we er niet bij zijn aan de stof van de bank krabt. Zoals dat gaat, ligt de dader altijd op het kerkhof :-), dus we weten nog steeds niet echt zeker wie het probleem veroorzaakt, maar wij denken dat het Zaza is.
We leggen op dit moment de kussens van de bank plat, maar dat helpt niet voldoende. Afgezien van de bank volledig met een zeil af te dekken als wij weggaan (niet echt een fijne optie), vroeg ik me af of er iemand is die tips heeft om dit op te lossen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Één van onze honden krabt de bank kapot" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

hoe lang heb je de hond?
Hoe oud is de hond?
Wat doe je met je hond?
Hoelang is de hond alleen?

Geef even wat meer informatie. Het kan van alles zijn van verlatingsangst, verveling, overprikkeling oid

honden page profiel jessicajessica

honden foto van jessica

Misschien kun je eens filmen als je weg gaat. Met een camera of met een webcam. Dan weet je in ieder geval wie de dader is :-D

Is Zaza misschien net loops geweest? Soms kan het zijn dat ze schijnzwanger raken en een nestje proberen te maken. Als dat zo is kan het dus zo zijn dat ze nu jullie bank om wil toveren tot nestje...

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Grote kans dat dit een gewoonte gaat worden ..
Het kan door stress zijn dat graven/krabbelen..

Hoe lang heb je het Griekse hondje..?
Heeft het Griekse hondje geleerd alleen te zijn..

Het kan verlatingsangt zijn... ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zou het een optie zijn om de woonkamer af te sluiten als je weg bent ? :-D en je honden samen een plek ergens in een ruimte te geven waar ze geen stoute dingen kunnen uithalen ? :-D

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Het kan inderdaad stress zijn , maar het kan ook dat misschien een van je honden schijndrachtig is of wordt. Ook dan kunnen ze nog wel eens scharren om een nest te krabben. Hier gebeurde dat op de tapijten en het karpet. Dacht dan dat ze de kruipruimte in wilden!! ;-)

gast (Gast)

Misschien is het simpelweg een gewoonte,een tijdsverdrijfgeworden van je hondje.Probeer hem gewoon een maand of 2 uit de buurt van banken te houden.Na zo'n tijd is zo'n "slechte gewoontes"weg bij de meeste honden.
Als je weg bent heb je geen controle over hem en kan hij doen met de bank wat hij wil.

honden page profiel ZoeZoe

honden foto van Zoe

honden page profiel Patricia SmuldersPatricia Smulders

Dank voor alle reacties!

Om even wat vragen te beantwoorden: Zaza is vijf jaar en we hebben haar 4 jaar geleden uit Lesbos mee naar huis genomen. Zoals gezegd was het een zwerfhondje en het heeft ons wel wat tijd gekost om haar zindelijk te maken, maar na een half jaar ging het redelijk goed en inmiddels hebben we nooit meer problemen. Zaza is pas sinds een half jaar gesteriliseerd dus dat nestje bouwen zou het best ooit geweest kunnen zijn. Dat zou dan inmiddels een fijne gewoonte geworden kunnen zijn...? Ook stress of verveling is natuurlijk een optie. Op zich werk ik thuis dus heel veel zijn ze niet alleen, maar goed, wij gaan natuurlijk ook wel eens ergens naartoe waar honden niet welkom zijn.
Uitlaten is vier keer per dag, zoals gezegd hebben we een kat, dus echt alleen zijn ze nooit.
Opsluiten buiten de huiskamer is echt moeilijk, want dan moeten we twee honden toch af en toe een paar uur samen in de gang opsluiten als wij er niet zijn, en ook 's nachts. Bovendien zit het kattenluik in de kamer en dan zou de kat niet meer in- en uit kunnen lopen (overigens krabt onze kat niet aan de bank...).

honden page profiel Patricia SmuldersPatricia Smulders

Ik heb inmiddels twee foto's erop gezet, kunnen jullie zien over wie we het eigenlijk hebben.

Overigens is die webcam best een idee, kunnen we eindelijk eens iemand op heterdaad betrappen!

Als ik het zo allemaal eens lees, vermoed ik toch dat het stress/verveling is. Omdat Murphy al oud en langzaam is, en artrose heeft, zijn de wandelingetjes langzame aangelegenheden geworden. Soms ga ik dan met Zaza nog wel eens apart fietsen, maar misschien zou een meer gestructureerde activiteit een idee zijn. Agility of zo is misschien iets voor haar want ze is heel rap en wendbaar. Iemand een tip voor een goede school in de buurt van Capelle a/d IJssel?

Maar goed, of het probleem dan vanzelf weggaat????

veronica (Gast)

Hey Smullie!

Waar een beetje googlelen je al niet brengt!
Hihi! Echt leuk!
Nou ja, niet voor jullie bank natuurlijk.
Wat een deugnieten!
Wij kijken tegenwoordig naar "the dogwhisperer".
Lekker ding, niet te geloven en leuk en lief met honden. Leuk en leerzaam programma. Daar worden dit soort problemen ook besproken. Meestal een vorm van stress volgens mij. Die van ons eet gewoon ons adressenboekje op wanneer dat op tafel blijft liggen. Ook lekker!NOT!
Overigens krijg je wel behoefte om in LA te gaan wonen, mooie villa, lekker zwembad, heerlijk weer....
Ach, Rotjeknor heeft ook zo zijn charmes toch?
Succes met de doggies!
Overigens, Zaza was toch een kakkerlak??? :-)

Liefs, Veronica


honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

@ anoniem, graag even de regels van hp doorlezen

http://www.hondenpage.com/hondenforum/60968/ces.-m.-en-hondenpage.php

honden page profiel Patricia SmuldersPatricia Smulders

Hee Veronica, wat leuk.

Inderdaad was Zaza een kakkerlak. Gezien de wat scruffy staat waarin wij haar vanuit Griekenland mee naar huis hebben genomen ook een redelijk toepasselijke naam... Ze is best opgeknapt hoor, hoewel, een beetje lelijk is ze wel ;-)

Ja, ik kijk ook vaak naar The Dog Whisperer en ik heb er al best een aantal dingen uitgehaald. Leuk programma!
groetjes,

Patricia

honden page profiel Yvonne Flippie Simba Yvonne Flippie Simba

honden foto van Yvonne Flippie Simba

Hoi patricia,

ik zou niet weten waarom 1 van de 2 zoiets doet, maar eerder als ik wegging, legde ik wat vuilniszakken op de bank, voor hier een prima oplossing die echt werkte. Hebben ze een hekel aan en hoef je ook geen deuren dicht te doen, misschien een tip die bij jou ook werkt? ;-)
Succes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Één van onze honden krabt de bank kapot" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: snel gaan liggen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^