Hond borstelen, gek wordt ik ervan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik heb er echt geen moeite mee om mijn honden regelmatig te borstelen/kammen, maar o wat wordt ik gek van Storm borstelen zeg!

Hij is bij ons gekomen toen hij 8 maanden was en had toen nog nooit een borstel gezien. De vacht rond zijn broek was dan ook helemaal vervilt destijds en het was dus een ramp om al die klitten er toen uit te krijgen. Maar ik heb hem klitvrij gekregen en kon hem gewoon gaan bijhouden.

Inmiddels is Storm 2,5 en nog steeds is hij niet rustig tijdens het borstelen en is het dus een regelrechte ramp om hem goed klitvrij te houden.

We zijn al van begin af aan bezig om hem het borstelen plezierig te maken door hem bijvoorbeeld constant te voeren/belonen wanneer hij rustig blijft staan, ook geprobeerd gewoon non-stop te voeren zolang de borstel langs zijn lijf gaat, geprobeerd hem aan de riem vast te zetten zodat hij niet kon weglopen en natuurlijk ondertussen weer voeren/belonen enz enz...

Ik heb hem zover gekregen dat ik hem nu overal mag borstelen behalve bij zijn kont. Ik borstel hem natuurlijk ook wel bij zijn kont, maar het is een drama om het te doen.

Storm borstelen is uitermate frustrerend en vermoeiend, weet iemand nog een goede tip om hem toch rustiger te krijgen met borstelen?

Hij blijft trouwens tijdens de hele borstelbeurt onrustig en loopt dan constant rondjes om mij heen waardoor onder andere al die haren door de hele kamer vliegen en ik van voor naar achter helemaal wit zie van de haren. Uren ben ik bezig met een karwei wat maar een half uurtje zou moeten/kunnen duren pfff

Degene die nog een goede gouden tip heeft om het borstelen voor beide makkelijker te maken ben ik echt heel erg dankbaar!! :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond borstelen, gek wordt ik ervan" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Henny/SperoHenny/Spero 3 doggies

honden foto van Henny/Spero


Mijn hond spero had dit probleem ook , ik geef hem nu een extra grote bullepees en dan gaat hij daar op zijn gemakje op knauwen.
Werkt bij hem perfect :-) .

Groetjes henny en een poot van spero

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Raakt ie al gestresst/boos als jij hem op de tafel zet om te beginnen met borstelen?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

laat hem gewoon op de grond liggen, lekker kauwend aan een bot, wel na een flinke wandeling, je hond is 2.5 jaar, ga eerst een uur met hem lopen, fietsen, dan direkt na binnenkomst, op zijn kleed , bot erbij, en jij gaat beginnen.

je hoeft je hond niet in een keer helemaal te fatsoeneren, doe het met beleid, begin aan een kant, en de andere kant doe je de volgende dag of twee dagen later.

bamse is groot en zwaar, na de wandeling laat ik haar languit liggen, op haar zij, pak ik de ene kant aan, zie ik dat ze er geen moeite mee hebt, dan ook de andere kant, of twee dagen later, maak de gewoonte om om de twee dagen je hond te fatsoeneren, nee helemaal borstelen is niet nodig, maar doe alsof, desnoods neem je een baby borstel en borstel je hond tien minuten, zodat het normaal wordt na de wandeling, liggen en borstelen. en geef een giga bot, zodat jij toch je hond aan kan pakken.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Heel erg bedankt voor alle tips al :-) !

Bijou, ik heb een witte herder dus zet hem niet echt graag op mijn tafel :-D

De tip van na een wandeling doen vindt ik wel een goede, dat is inderdaad iets wat ik nog niet geprobeerd had. Ik had het wel al met een grote kluif geprobeerd, maar dat helpt helemaal niks helaas.

Willemijn, ik doe het ook stap voor stap hoor. Al zou ik willen ik kan hem niet eens in 1 x borstelen omdat hij echt te gestrest/angstig is. Ik doe bijvoorbeeld eerst zijn borst en als dat goed gaat ook zijn rug of 1 van zijn flanken. De volgende dag doe ik dan pas de andere flank en de staart en de dag daarop dan zijn kont ofzo, dus ik doe het wel in kleine stapjes, al van het begin af aan.

Maar ik ga het in ieder geval eens even proberen om het na de wandeling te doen, meestal doe ik het gewoon midden op de dag en dan heeft hij wel al even gerust. Ik hoop dat dat gaat helpen :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees van je dat tie erg angstig is, je doet het al stap voor stap. de wandeling , en dan een flinke , is dus nog een optie voor je, begin liggend aan de achterkant van de hond, en de voorkant doe je dan een andere keer, altijd het vervelende eerst. en als je hond lekker moe is , kan die gelijk uitbuiken, begin met de babyborstel aan de achterkant, zodat tie geen greintje pijn zou kunnen hebben, en doe dat gewoon iedere dag, tien minuten, zodat tie het een gewoont gaat vinden om na de wandeling geborsteld te worden, niets meer dan een paar weken alleen maar aaien daar, met de baby borstel, meer niet, heus er treed een gewenning op. en steeds na de wandeling niet zomaar.

laat het nog maar eens horen. :-D

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Hahaha, sorry, ik bedoelde een soort trimtafel.

Breng je hem naar een vaste plek als je hem gaat borstelen?

Ik bedoel meer als je de angst van die plek weg kan nemen, dat je dan steeds een stap verder kan gaan.

En de tip van Willemijn is ook goed, eerst de hond uitputten, dan borstelen en belonen.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Willemijn, ik zal nog wel laten weten of het gelukt is of niet :-D

Bijou, maakt niet uit hoor, maar heb hier geen luxe van een trimtafel in huis :-D . Angst voor de plek heeft hij niet omdat ik het gewoon in de huiskamer doe, waar hij dus gewoon leeft.

Ik ga inderdaad van de week eens even kijken of het gaat lukken met uitputting :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond borstelen, gek wordt ik ervan" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: speelgoed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^