Ineens niet meer luisteren.............

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roxy , Bonky en DaisyRoxy , Bonky en Daisy 3 doggies

honden foto van Roxy , Bonky en Daisy

Lijkt op pubertijd.
Bonky heeft daar momenteel ook veel last van gaat wel weer over zeggen ze.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ineens niet meer luisteren............." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Over wat hondenleven daarover schrijft, er staat zoveel geschreven, moet je eens kijken hoeveel verhalen er over dieet pillen worden geschreven en dieetjes, en we hebben nog steeds mensen met een maatje meer, want je gaat me toch niet vertellen dat je dat ook allemaal geloofd.
Want ik heb echt nog nooit een puberende hond gezien, ik heb er ook nog nooit een gehad, want tegenwoordig word elk gedrag lachend goed gepraat met ach hij is aan het puberen, nou om even wakker te worden dat lieve hondje van je is gewoon een ordinaire proviteur die altijd kijkt hoe die het beter kan krijgen, en wat is niet grappiger dan lekker je eigen ding doen, en je baasje verontschuldigd zich met ja hij is aan het puberen.
En een hond weet donders goed wanneer die verkeerd zit, en hij weet ook dondersgoed hoe die zijn baasje bij de neus kan nemen.

Hier is het echt, je hebt te gehoorzamen en als je dat niet kan, zit je of in de bench of je zit aan de riem, hier is geen ruimte voor dat gedonder.

honden page profiel viv  viv 3 doggies

honden foto van viv

eergisteren naar het strand geweest, zoran lekker los lopen met de bal gespeeld, tot dat er 2 joggers voorbij liepen zoran als een pijl er achter, en wij maar roepen, maar niets, werden nog ferm uit uitgekafferd door die mannen ze zouden de politie bellen en we moesten hem aan de lijn houden, maar op het strand mogen ze nu vrij lopen, het was een hele soep, over en weer geroep echt niet prettig, maar daar ze stil stonden had de hond geen interesse meer en kwam hij terug, direct aan de lijn naar huis en namiddag verpest

honden page profiel Lydia en Yago Lydia en Yago 3 doggies

honden foto van Lydia en Yago

Als het echt puberteit is komt die bij Yago wel laat (of duurt ze behoorlijk lang), hij wordt eind volgende maand 2 jaar.
Ben me gisteren rotgeschrokken: we kwamen het veld uit en hij blijft dan op me wachten om aangelijnd te worden, alleen kwamen er aan de overkant van de straat net mensen aan met een hond. Yago daar dus in volle vaart naartoe, recht de straat over (gelukkig op dat moment niet druk). De man van het koppel heeft hem vastgehouden tot ik hen bijgehaald had. Bleek dat ze op wandel waren met een loops teefje (hun hond was wel aangelijnd).
Hij loopt weer te trekken aan de lijn en in het veld loopt hij ook veel te ver vooruit, als ik hem roep komt hij op z'n dooie gemak - met een aantal tussenstops op interessante snuffelplekjes - tot bij mij.
Ik loop ook regelmatig de andere kant uit of verstop me (wordt nu de mais geoogst is wel moeilijk, het veld is een grote open vlakte), maar toen hij gister de straat overschoot leek me dat niet echt aangewezen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Hondenpuberteit bestaat wel degelijk, er is een verandering in de hormonen wat het gedrag veroorzaakt.

Bij de een erger dan bij de ander, maar als je hiermee consequent omgaat is er niets aan de hand.

@Lydia; Jouw hond zit niet meer in de puberteit, hij word volgende maand al 2 jaar.

honden page profiel Lydia en Yago Lydia en Yago 3 doggies

honden foto van Lydia en Yago

Bijou, ik wéét dat Yago te oud is voor puberteit, maar het verhaal van Maan is zo herkenbaar.
Hoe noem je zo'n gedrag dan bij een 'oudere' hond?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Het gedrag wat jij net beschrijft is logisch; Hij ruikt een loopse teef, het enige wat hem dan nog interesseert is het teefje.

Dus dat zou ik beschrijven als normaal hondengedrag.

Aan de lijn trekken is zelfbelonend gedrag en het eventuele missen van leiding.

Lastig uit te leggen, maar Bijou trok/trekt ook aan de lijn.
Na het gedrag te observeren en uit te pluizen wist ik dat ik iets fout deed.

Ik moest mijn houding veranderen op straat, dus ik loop nu overdreven rechtop, ontspan mijn lijf, dus ook de hand die de riem vast heeft, en ik loop in een regelmatige pas door.

En wat denk je? Bijou trok gelijk een stuk minder.
Ik dacht dat het toeval was, maar nee hoor, zodra ik overdreven recht ga lopen en mij ontspan, loopt ze keurig naast.

Nog niet helemaal perfect, maar zodra ze trekt dan roep ik even ''he'' of ''a'', geen woord of commando, en ze loopt weer netjes naast.

Dat bedoel ik met missen van eventuele leiding.

honden page profiel MaanMaan

honden foto van Maan

@Zonnetje, ik neem aan dat Hondenleven een tijdschrift is. Ik ken het niet. Ik zal zeker gaan kijken of ik het kan vinden! Zal vast geschreven worden door 'deskundigen' ;-) .

@En Fay, wat is dan jouw verklaring dat een jonge hond plotseling niet meer luistert?

@Bijou, wat bedoel je met 'consequent mee omgaan'? Wat moet ik dan consequent doen?

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Nou duidelijk zijn, hond kent heus wel aktie en reaktie.
Immers dat word hem geleerd, als ik gehoorzaam, de aktie, komt de reaktie, de beloning, dit kun je ook andersom draaien, als ik niet kom, de aktie, is aan de riem, de reaktie, aan de riem lopen is natuurlijk lang niet zo leuk als een beloning krijgen.

En als jij hier consequent in bent, niet luisteren is aan de riem, luisteren is beloning en weer los lopen, hier ook, komt er een andere hond, is altijd even komen, als ze dat doen en het is goed mogen ze spelen, komen ze niet is het, klik vast, pech gehad.
En gezien honden grote profiteurs zijn, hebben ze liever de beloning en het spelen, gewoon poot stijf houden.

Zoals ik al schreef honden weten donders goed wat jij bedoeld, en koppig de kop in de wind gooien, nou dan moet jij een stukje koppiger zijn.

Ik heb hier een enorme slijmjurk, die maakte er ook een potje van, nou dan is het gewoon aan de riem, als ze dan weer luisteren mogen ze los, doen ze het dan niet, gewoon weer aan de riem, waarom moeilijk doen, hoe standvastiger jij reageert des te duidelijker is het voor de hond.
Want een hond kent alleen ja en nee, en niet de misschien.

En waarom ze het doen, gewoon testen, net zoals iedereen wel eens wat uitspookt, want ook honden van 8 kunnen ineens jou aankijken van, doeiiiiiiii en dan wat is het dan, een oude hond die seniel word, je kan voor alles dan wel een goedmaak praatje verzinnen, want je leest nooit, die hond is gewoon aan het testen, nee je leest hier altijd, ach het is een puber, ach hij word wat ouder, ach het is nog maar een puppy, ach het is een baby, en ondertussen is het de hond die het hardst lacht.


honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Met consequent blijven bedoel ik dat je de regels strak houd.

En niet ineens niet meer doen omdat je hond niet meer luistert.

Regels zijn regels, en deze moet je duidelijk aanhouden in de puberteit.

honden page profiel LarissaLarissa

honden foto van Larissa

Tinka had hier ook last van,ze heeft 2 keer een wegloopfase gehad.
Ik probeerde dan streng te roepen maar als er mensen liepen en ze kwam niet voelde ik me af en toe zo stom dat ik in de lach schoot dus dat schiet ook niet op.
Dus daar heb ik mezelf overheen gezet dus bleef gewoon roepen(niet dat ze dan luisterde maar oke).
Gelukkig is ze gek op snoepjes en balletjes dus nam ik die gewoon elke keer mee zodat ze toch gewoon los kon en dit ging best goed.
Het heeft een week of 2 geduurd voordat ze ook gewoon zonder balletje los kon lopen.
Alleen als ze losloopt en ze ziet haar vriendje of vriendinnetje en ik heb geen bal bij me dan rent ze er wel heen,maar ze komt ook gelijk weer terug.

Succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ineens niet meer luisteren............." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Loopsheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^