waarom geen keurmerken voor fokkers(.d iscussie)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

Ik zit weleens te denken waarom zouden fokker geen keurmerken kunnen krijgen als ze goed fokken veratwoordelijkfokken.
Ik persoonlijk zou er voor gaan hoor als de fokker een goed keurmerk heb.
wat vinden julie ervan

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom geen keurmerken voor fokkers(.d iscussie)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DinaDina 3 doggies

honden foto van Dina

ik vind het nog geen raar idee hoor dan kun je ook zien dat je geen hondje bij een broodfokker koopt

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik denk dat een fokker aangesloten bij de rasvereniging al keurmerk genoeg is. Tja daar zitten ook wel rotte appels bij maar goed dat kun je nooit helemaal voorkomen. Ik denk dat de meeste fokkers die fokken met stamboom (dus volgens de regels van de RvB) en volgens de regels van de rasvereniging van hun ras goed bezig zijn en dus ook verantwoord fokken...

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ok al zijn er keurmerken voor dingen je moet altijd zelf blijven opletten en kiezen wat bij je past. Daarom zeg ik dus ook mij lijst een fokker aangesloten bij de rasvereniging goedgekeurd genoeg want deze voldoet dan aan de eisen van de rasvereniging en de Raad van Beheer en heeft dus als het goed is het beste voor met z'n ras en honden. Dan kan misschien nog steeds niet iedere fokker je op de fokkerslijst aanstaan maar dat is dan meer een persoonlijke keuze ;-)...

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

Echt een keurmerk voor de fokker op zich.
EEn rasvereniging kijkt alleen maar of je volgens de regelsfokt
En kijk niet hoeveel netsjes er op dat moment zijn .
OOk bij de rasverengingen zitten broodfokker met merderen nesten te gelijk .
dan heb ik het niet over twee nestjes sommigen hebben er wel drie of vier.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Zo zeg wat een typfouten ;-)...

Ok = Ook
lijst = lijkt

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Maar dat heeft niets met broodfok te maken. Een fokker die meerdere nestjes tegelijk heeft hoeft nog geen broodfokker te zijn. Neem de eigenaar van de vader van ons huidige nest bijvoorbeeld. Die heeft dit jaar 3 nesten gehad, bijna tegelijkertijd. Deze fokker heeft meer dan 10 honden, allemaal in huis levend en in de eerste plaats huishonden. En zij hebben dus gemiddeld zo'n 3 nesten in een jaar meestal tegelijkertijd. Nou dan is dat dus een broodfokker omdat die er voor kiest die nesten tegelijkertijd te nemen terwijl een ander die zou verspreiden over het jaar. Dat is dus onzin...

Een rasvereniging kijkt zeker wel of je niet te veel nesten hebt. Er is een maximum aantal nesten dat een hond in zijn of haar leven mag hebben en de rasverenigingen zijn hier soms nog wel strenger mee dan de RvB.

Net wat ik zei een fokker op de fokkerslijst van een rasvereniging kan je misschien nog wel niet aanstaan maar dat is meer een persoonlijk iets. Persoonlijk vind ik dit er wel wat rotte appels tussen zitten bij de rasverengingen begrijp me niet verkeerd, fokkers die niet op een manier fokken zoals ik dat zou doen. Maar dat maakt hen nog niet per definitie een broodfokker. Het is alleen een andere aanpak en net wat ik zeg dat is iets wat iedereen nog altijd zelf moet bepalen. Er is en blijft altijd ook nog een deel eiegen verantwoordelijkehdi...

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Bovendien fokkers die 5 nesten tegelijk hebben wordt echt wel op gelet door de rasverenigingen hoor. Tenminste ik kan dan alleen echt met recht spreken over die van ons maar daar wordt wel op gelet. Meerdere nesten tegelijkertijd is geen probleem maar de honden moeten nog wel de aandacht en zorg krijgen die ze verdienen dus er zit uiteraard wel een maximum aan lijkt mij. Dat is alleen niet een geschreven regel. Maar zodra er een klacht binnen komt over niet goed gesocialiseerde dieren of verwaarloosde dieren dan doet de rasvereniging daar echt wel wat mee hoor. Zo weet ik ook dat er dus ook fokkers bij de NSV van de fokkerslijst zijn afgegooit omdat deze niet aan de regel voldeden/voldoen.

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel 3 doggies

honden foto van Angela en Diesel

Ik weet dat stichting bulldogsonline voor engelse bulloggen er toevallig al mee bezig is om fokkers te keuren. want ook bij de ebcn zitten broodfokkers.
http://www.bulldogsonline.nl/taxonomy/term/28?PHPSESSID=89110d33518a3ba8e3994c0432ad26df

ik vind het helemaal geweldig dat ze er zo mee bezig zijn, want zeker voor dit ras is z'on keurmerk broodnodig

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

dat is zeker top :-D

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Ik vind ook dat er een soort keurmerk moet zijn...
En ik kwam er dus laatst achter dat er bij Chi's helemaal niet getest hoeft te worden. Als je een hondje koopt via de rasvereneging van een erkende fokker zijn die vaak gewoon niet getest.
Echt raar dat dat dan weer niet niet hoeft bij de Chi.

Dat moet ook veranderen.

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

ik vind dit een goed idee :-D

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

goed idee want de raad van beheer en rasverenegingen kijken ook helemaal nergens naar vind ik myriam

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 3 doggies

Uma.
Op zich niet raar dat sommige rassen minder testen moeten ondergaan dan de andere rassen.
Of helemaal niet.
Een Chi is natuurlijk een andere hond en totaal niet te vergelijken met bv een bouvier met zijn rasgebonden erfelijke gebreken.


Er zijn wel keurmerken voor fokkers/kennelhouders en dergelijk.
Maar die moet jezelf aan vragen als eigenaar en kosten een hoop geld.
En daardoor zijn er maar weinig fokkers bereid om dat te doen.
Wat weer tot gevolg heeft dat er maar een paar fokkers lid zijn van zo'n keurmerk en dan hun eigen status/vertrouwen weer onderuit haald.

Je moet je eigen keurmerk zijn.
Zelf je regels en wetjes hebben zonder dat een ander je dat oplegt.
Als je dingen gaat doen omdat het moet heeft het ook geen waarden meer,

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Oké ik moet jullie gelijk geven de NCC is inderdaad een rasvereniging met regels waar ik zelf ook niet volledig achter sta. Hier ligt veels te veel de nadruk op het uiterlijk dan op de gezondheid daar hebben jullie gelijk in. Daarom heb ik ook gauw mijn lidmaatschap opgezegd daar want het was echt niet een club voor mij (ben toen ik Ash kreeg even lid geweest).

Maar over het algemeen blijf ik toch bij mijn standpunt dat een fokker aangesloten bij de rasvereniging al keurmerk genoeg is. Mensen willen tegenwoordig niks meer uitzoeken, willen gewoon een lijstje van dit is goed en dat is slecht. Maar zo werkt het niet, zeker niet als je met dieren werkt. Dat is wel duidelijk te merken aan dat de broodfok nog steeds zo actief en succesvol is. Mensen zoeken niks uit, willen snel en gemakkelijk een hond zonder al te veel gezeik. Iedereen heeft weer andere eisen, dingen die hij of zij belangrijk vindt. En het is belangrijk dat je hier op let bij het uitkiezen van een fokker. De rasvereniging zorgt in grote lijnen dat de fokkers om het ras geven en zich aan de basisregels houden, het is aan jou als pupkoper om er voor te zorgen dat de fokker ook echt fokt op de manier die jou aanstaat.
Ik blijf er dus bij dat als je een fokker aangesloten bij de rasvereniging neemt je al aardig wat zekerheden hebt en de rest is dan gewoon aan jezelf (natuurlijk zijn en blijven er dan uitonderingen zeker als je het over sommige rasverenigingen hebt maar over het algemeen geldt dit wel voor de meeste rassen) ;-)...

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

FCI moet gewoon consequenter fokkers controleren :-)

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

dat keurmerk op je eten van; ik kies bewuster.. das echt b******@*** van de bovenste plank. Alle producten vd keurmerk komen van 1 en dezelfde producent, dus het enigste wat je bewust kiest is hun product... Waar is dat stempel voor verse groente en fruit vd boer? Want dat is echt gezond.. Zo zie ik keurmerken.. Je betaald er alleen maar extra voor.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Inderdaad en in Nederland dus de RvB!
De chipper doet het wel oppervlakkig maar dat stelt weinig voor, die moet bij het chippen van de honden meteen een algehele controle doen en bij fouten meteen geen chips inbrengen maar de problemen juist aangeven bij de RvB en de rasvereniging van het betreffende ras. Zo haal je ook de rotte appels er bij de goede fok uit ;-)...

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

helemaal waar! :-D

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 3 doggies

FCI is een wereld organisatie.
En de stamboeken organisaie's van ieder land die aangesloten is bij de FCI heeft zich te houden aan de wetten en regels aangaande de standaard die uitgeschreven word door het land van herkomst van ieder ras.

Heel leuk ,maar er zijn ook zat landen die niet FCI aangesloten zijn en waarvan toch honden mogen worden gebruikt in bv Nederland met het aanvragen van stamboom ,terwijl NL FCI aangesloten is.

Daarnaast als je dat wilt bereiken zal er ook weer een prijskaartje aanhangen om daar een aparte controle op los te laten.
En dan zal de fokker deze kosten ook doorrekenen aan zijn pup kopers.
Resultaat is dan dat puppen onbetaalbaar worden voor jan met de pet en het een elitair product word.

Op zich is er voor iedere fokker controle of eigenlijk bewaking op het overtreden van de regels op wettelijke basis.

Stamboom nesten worden zowieso gecontroleert op het nakomen van de basis regels qua onderkomens/verzorging en moederhond die bij het nest aanwezig moet zijn.
Of althans op het terrein.
Dan worden ze gechipt en anders niet. .

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

en daarnaast hebben wij als pup kopers er de laatste hand in of wij een fokker zijn/haar fok wijze steunen door er een pup te kopen :-D ik als 7 jarige kon het *hoe noem je dat ook alweer* basale (?) verschil tussen goede en slechte fokkers al zien... O-)

waardoor ik er heel slecht tegen kan dat 'volwassenen' dat dan niet zouden kunnen.. O-) ik denk zelf dat mensen het ook niet willen zien, want dan ga je een confrontatie aan he? O-) ^&^*&^*&^* Dodo's O-)

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 3 doggies

Sommige mensen willen gewoon een leuk hondje hebben en voor de rest weinig wensen.
Kunnen en willen er ook niet veel geld aan besteden.
Op zich toch niets mis mee.?
Ze willen niet fokken of showen en al helemaal geen cursus/werken mee doen ,maar gewoon een lief huishondje.
En dan komen ze bij de zogenaamde broodfokkers terecht en dat vinden ze ook best en hebben daar geen moeite mee.
Ook prima toch .?
Je maakt zo allemaal je keusez in het leven.

Soms dan word er nog meer uitgezocht en gematcht over een hond dan de achtergrond en keuze van de partners waar ze kinderen mee nemen..

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Hahaha, en daarom ben ik dus ook van mening dat mensen beter moeten nadenken over de partners die ze kiezen en het nemen van kids ;-)!
Ik zal nooit kunnen accepteren dat mensen bewust een broodfokhondje kopen en hier geen problemen mee hebben. Sorry hoor maar dat gaat mij echt veels te ver. Als je daar achter kunt staan dan hoor je geen dieren te hebben... Ik snap dat mensen de fout maken een broodfokhondje te kopen omdat ze niet wisten waar ze aan begonnen, maar nee bewust een broodfokhondje komen en dit prima vinden daar kan ik echt niet van zeggen dat ik dat prima vind.

Het begin wat je zegt ben ik het wel mee eens. Wij hebben hiervoor ook honden gehad zonder stamboom en het is lang niet allemaal slecht enz. Er zitten ook heel wat leuke hondjes tussen die gewoon gezond zijn. Probleem is alleen dat door de masale broodfok tegenwoordig het erg moeilijk is een goede pretnestfokker er tussenuit te pikken.

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Ben ik met je eens hoor Kees, maar wat mij stoort is dat ze na tijds dan wel gaan klagen wat er allemaal wel niet mis mee is, mentaal zowel lichamelijk..en dat ze opgelicht zijn, dan heb je naar mijn mening jezelf in de maling genomen..
En soms is het heel mooi verpakt en stellen ze(pup kopers) geen vragen, ja, dan is t alsnog eigen schuld, dikke bult

De teef van mn ouders komt bij een boer uit de schuur.
Geen br fok, maar een 'gewoon' boeren nest dus.

Het is een mix van iets van 8,9 rassen, als t er niet meer zijn..

Ze heeft balnijd, niet gevaarlijk, maar wel grommen en snauwen en het heeft maanden geduurd voordat ze niet meer leegliep van enthousiastme als je maar naar haar keek.
Het is echt een grote lieve schat (maar 35 cm schofthoogte) die zich ontfermd over verstoten kittens alsof het haar eigen kroost is :-D 25 of 50 gulden hebben mn ouders ervoor betaald.

Mijn eis was een grote lieve knuffel vriend, en Martijn (als er ooit een hond zou komen :-) ) een Reu, DD, en het moest een pup zijn.

Ik wou en wil er geen shows meelopen e.d, maar wel de zekerheid (tot zover die er is)van een gezonde hond, en ja, daar hangt dan een prijs kaartje aan..als was dat prijs kaartje wel 700E goedkoper dan dat ik had ingeschat :-D

en idd mensen denken vaak niet en minder goed na over partner keuze en van wie ze kids gaan nemen..Nu is mijn partner keuze ook niet de match vd eeuw, maar ik neem dan ook geen kids,(de pup 'samen' opvoeden heeft laten zien dat dat geen slimme keuze zou zijn) jammer voor mij, maar zoals Sinatra al zei; That's life!

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden



Raad van Beheer is hier al mee bezig maar krijgt het door vele rasverenigingen niet van de grond.

Rasverenigingen prima mits ze ook werkelijk de gezondheid voorop stellen wat betreft de hond. Daar loopt het dus vaak mis.

Uitleg hier over is gewoon te vinden op de site van de Raad.

Alle andere "keurmerken" worden gekocht door fokkers en zeggen niets over de manier van fokken en gezondheid van de honden waar mee gefokt wordt.

In mijn ogen is het woord "erkende" fokker van geen enkele waarde omdat het niet bestaat.

Groetjes Cia

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Hahaha, nou je hebt er in ieder geval al beter over nagedacht als vele anderen Isabelle (over het nemen van zowel een hond als kinderen) ;-)!

En dit is dus ook precies wat ik bedoel. Jouw ouders vonden het niet erg om een hond uit een boerenschuur te nemen, anderen zouden dit vreselijk vinden. Zo heeft iedereen z'n dingen die hij of zij belangrijk vindt dus daarom denk ik dat een keurmerk weinig uitmaakt. Bij rashonden is er dus al een redelijk keurmerk en voor de pretnesten kun je toch geen keurmerk bepalen, dat gaat gewoon echt om inzicht (goed voorbereiden, goed op bepaalde dingen letten, enz) en het gevoel wat je krijgt als je bij zo een fokker bent.

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

Wichita: Bij rashonden is er dus al een redelijk keurmerk.

Hoe bedoel je?

Er is helemaal geen enkel keurmerk voor ras honden alleen de gekochte "keurmerken".

Op de site van de Raad staat dit allemaal beschreven waar het aan schort en waarom ze het niet van de grond krijgen.

Groetjes Cia

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik bedoel wat ik hierboven al meerdere keren heb gezegd over rashonden, waar je op moet letten waardoor je weet of een hond van redelijk goede huizen komt. Moet je maar even mijn berichten hier eerder geplaatst in dit topic lezen want ik blijf mezelf herhalen en volgens mij dient er weinig toegevoegd te worden aan wat ik al heb gezegd...

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Van mijn kant uit dan bedoel ik ;-)...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom geen keurmerken voor fokkers(.d iscussie)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: helpen jullie mee?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^