Wat voor sport doen jullie met je witje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Vertel :-D
Waar zijn onze witjes allemaal goed in!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat voor sport doen jullie met je witje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Rowan is goed in: Knuffelen, Rennen met Micky en Myla. Myla ondersteboven rennen, modderworstelen. En natuurlijk kent hij de basis zoals zit, af, staan, terug plaats, wacht & blijf. Heeft hij geleerd om te rollen op commando, kan hij luid op commando, high five en ben ik hem nu een rondje aan het leren en met zijn voorpoten ergens op gaan staan.

Onder het wandelen doen we apporteerspelletjes en laat ik hem regelmatig een stukje zoeken naar iets wat ik zelf van tevoren ben wezen verstoppen. Dat vind hij erg leuk om te doen en hij doet het ook goed. Cursus volgen we nu niet maar ik wil als de financien weer op peil zijn zeker wel weer een cursus met hem gaan volgen.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Haha, ik bedoelde eigenlijk echt een hondensport :-D
Kijken waar witjes allemaal goed in zijn, in welke takken van de hondensport.

@ Hetty: weet je al wat je voor sport/cursus wil gaan doen als de financiƫn het toelaten? Oh, btw is er bij jullie geen KC in de omgeving?
Ik betaal nu voor een half jaar 45 euro. (ong 15 lessen heb je daarvoor) De meeste KC's zijn wel erg goedkoop.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik doe eigenlijk van alles een beetje met Storm.

Ik ben afgelopen zomer met treibball begonnen, dat doet hij wel heel goed en hij vindt het super leuk.

Maar ik ben nu overgestapt naar privelessen en bepaal nu dus een beetje zelf wat we in de priveles met Storm doen. Zo doen we soms een stukje doggy dance, stukje behendigheid, stukje cirkeltraining enz enz... Eigenlijk van alles wat dus en dit wisselen we dan af met de treibball.

Storm vindt het allemaal eigenlijk wel heel leuk en hij doet het allemaal wel heel goed alhoewel de behendigheid wel het minst goed gaat. Hij kent de sprongetjes enzo allemaal wel, maar zijn lijf is gewoon niet zo heel erg flexibel en dat maakt dat het afentoe dus wat minder is. Dus dat doen we ook maar heel beperkt.

Verder doen we ook een hoop balanceer spelletjes zoals op een ei moeten staan en zitten, met achter/voorpoot(en) op een verhoging staan, over een smalle boomstam lopen enz enz....

Storm is dus eigenlijk best al-round hahaha :-D . Maar het is ook zo ontzettend leuk om te doen allemaal

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Zodra de financien weer wat op peil zijn gekomen wil ik toch eerst met Rowan weer wat gehoorzaamheid gaan doen, en daarna denk ik dat ik eens een beetje ga snuffelen in allerlei dingen. Behendigheid lijkt mij leuk ... maar frisbee ook, al denk ik dat het voor Rowan allebei niet ideaal zal zijn omdat hij toch zo'n 40 kilo weegt en een schoft van 72cm heeft.

Dus misschien ook maar eens een beetje kijken in treibbal en wat speuren of zo ... ik weet het nog niet precies. Er is heel veel en veel dingen zijn leuk. Iemand nog een leuk idee voor Rowan?

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Heb met Luka van de zomer aan frisbee gedaan, ligt nu stop ivm dat het veld veel te modderig is.

Wordt hier maar helaas op 1 plaats gegeven, Luka vind dat echt helemaal geweldig.Doe het hier thuis ook regelmatig en ook tijdens de wandeling, tenminste als het niet te hard waait.
Behendigheid vind Luka niet zo bijzonder, hij is nogal koppig en als hij echt iets niet wilt kan ik bij wijze van op mijn hoofd gaan staan, maar dan doet hij het dus niet!! Zelfs niet voor kaas of vlees . Dus daar ben ik mee gestopt.

honden page profiel JAZZJAZZ 3 doggies

honden foto van JAZZ

Voorlopig alleen maar gehoorzaamheid, mss kunnen jullie ideeen geven,
agility lijkt me wel wat, maar hij is mss wel wat groot ??

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Met Camacho had ik de planning om flyball te gaan doen, maar ja het kleine pupje werd een flinke reu. En het draaien bij de bak vandaan is niet zo goed voor grote stevig gebouwde honden die niet zo flex zijn. Maar Chara is tenger en heel flexibel en heeft een enorme werkbereidheid en gek van ballen. Dus met haar heb ik nog op latere leeftijd flyball gedaan. Heb 2 jaar competitie meegelopen en het was waanzinnig. Ook de frisbee is favoriet. Maar ik gooi niet hoog meer, Chara kan iets meer hebben maar Camacho heeft zijn bouw ook voor frisbee tegen dus ik gooi lager en hij vind het geweldig.
En ik ga een instructie cursus treibbal volgen, zodat ik dat kan geven als les en ook met mijn eigen honden doen. Ik heb het al met beide geprobeerd en ze pakken het snel op en is ook geschikt voor oude honden.
Behendigheid heb ik een blauwe maandag gedaan maar Chara werd iets te hardhandig over de kat heen gesleurd waardoor ze niet meer in de buurt wilde komen. Maar de sprongen, tunnel en de A schutting vinden ze beide geweldig. Sprongen en een tunnel heb ik zelf ook dus dat wordt nog regelmatig gebruikt.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

@ Hetty: denk dat het met behendigheid wel mee valt hoor.. ceasar is wel slank, maar weegt nu toch 44 kilo, hij is erg groot namelijk.. maar behendigheid gaat hem prima af hoor! Frisbee weet ik niet.. ceas vind frisbees niet leuk.. haha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat voor sport doen jullie met je witje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Plaats hier je mooiste Foto's :D
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^