help onze hond (pup) wil absoluut niet luisteren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel petrapetra

honden foto van petra

hallo onze pup van 6 maand wil absoluut niet luisteren,wat we ook doen,als ik haar riem omdoe doet ze niks anders als bijten bijten en nog eens bijten,we hebben van alles geprobeerd,niks helpt gewoon we worden er helemaal gek van,wie kan ons helpen
groetjes petra.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help onze hond (pup) wil absoluut niet luisteren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel karenkaren

honden foto van karen

Hoi Petra,
wat gaat er precies niet goed? is hetomdoen van de halsband of het vastmaken van de riem aan de halsband?

Ga je ook met je pup naar puppycursus? zo niet dan zou ik het wel aanraden. Het is leuk voor hond en baas, goed voor socialistaie en de band onderling, leerzaam en je kunt er met al je vragen en onzekerheden terecht.
gretjes Karen

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Hoi Petra kun jeond al van pups ons wat meer informatie geven? Heb je de h af aan? wat voor ras is het? wat gaat er niet goed? wat doe je met je hond op een dag? ga je naar cursus?

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Petra,

Heb je al wel eens geprobeerd om met kaasjes of worst te werken. Maak gebruik van het hongergevoel van je hond. Desnoods voer je haar war schraler zodat je hondje moet gaan werken voor zijn voer.

Laat de halsband voorlopig eens aan.

Je moet weer helemaal van voor af aan beginnen. Langzaam opbouwen en afwisselen met rust.

Vertel eens wat meer. Wat, hoe en op welke manier hebben jullie haar getraind/opgevoed. het is nu te beknopt.

honden page profiel petrapetra

honden foto van petra

hallo

het is een kruising jack russel en een boomer hondje
we zijn op puppy cursus geweest,ook daar zet ze de boel op stelten,ze wil gewoonweg niet luisteren,er zijn natuurlijk ook momenten dat ze echt heel lief is hoor,als er bezoek komt bijt ze de mensen ook,niet hard maar wel hard genoeg,dan stoppen wij haar in de bench,en proberen het later weer,ze is nu net geholpen dus ik loop nu kleine stukjes met haar.de hond was al bij ons toen ze zes weken was.wat we ook doen het helpt allemaal helemaal niks.als ik met haar uit wil,en ik zeg zit,gaat ze zitten en krijgt een brokje,maar zodra ik buk om haar riem om te doen,dan word ze helemaal gek,ook negeer ik haar dan soms.maar we vinden haar ook erg lief hoor,en we zijn ook stapelgek op haar.maar we willen gewoon dat ze een beetje gaat luisteren.ik hoop op veel tips van jullie.alvast bedankt groetjes petra.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Heeft je pup een benchje."?
Zit ze daar wel eens in..?
Hoevaak..??
Wat doe je overdag met haar..?

Je negeert haar "soms" wat doe je als je dit niet doet..??

Lees dit een door..
En vertel wat je met de hond doet per uur overdag aan wandelen en gestelijke bezigheden..
Zijn er kinderen, andere huisdieren..
Hoe geef je eten en wat krijgt ze..
Enz. ens..

Met alleen vraag kunnen we niks..
We hebben meer info. nodig..

http://www.hondenpage.com/search/index.php?cx=partner-pub-3238850696831745%3Ayvnf2matshb&cof=FORID%3A9&ie=UTF-8&q=pup+bijt&sa=Zoeken&siteurl=www.hondenpage.com%2Fhondenforum%2Findex.php#1061

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Ten eerste ga je hondje voordat er bezoek komt met een lekker kluifje in de bench zetten. Je voorkomt dat ze iedere keer als er bezoek komt in de 'fout ' gaat.

Mooi dat je op cursus hebt gezeten maar ik vraag nogmaals aan je op welke manier je getraind hebt. Hoeveel tijd buiten de cursus hebben jullie besteed aan je hondje.

Een hondje luistert niet zomaar even, dat kost tijd en veel geduld.

Natuurlijk is je hondje ook lief. Maar zoals ik het lees ook overprikkeld, is het erg druk bij jullie, hoeveel slaapt je hondje?

Op welke manier ben je met haar bezig zoals training/opvoeding

Is de beloning die ze krijgt "het brokje" hetzelfde als het voer wat ze dagelijks krijgt?

Buig je over je hondje heen als je haar riem omdoet. dat kan een hond als heel bedreigend ervaren met gevolg dat ze van haar afbijt.

Vertel eens meer

honden page profiel karenkaren

honden foto van karen

Hoi Petra,
ik las net dat als je bukt ze helemaal gek wordt. dit is ook erg bedreigend. probeer niet ver dr heen te hangen, maar op je hurken bij haar te zitten en niet van boven haar kop, maar van onder de kop vast te maken. Ook op de kop kan ze als vervelend ervaren.
suc6

honden page profiel Noortje **Roxy**Noortje **Roxy** 3 doggies

honden foto van Noortje **Roxy**

Hoi Petra,

Dit klinkt heel bekend. Roxy is nu 6 maanden en tot 2 weken terug had ik dit ook heel erg met haar. Veel bijten (niet doorbijten) op je handen, de riem, je schoenen etc. Op de cursus was ze onhandelbaar en als we gewoon lekker thuis waren zonder visite dan was ze meestal heel erg lief.

Dit kwam bij Roxy omdat ze niet goed met prikkels kan omgaan. Als ik jou zo hoor, dan klinkt het een beetje hetzelfde.

Het is erg belangrijk om te zorgen dat je hond aandacht voor jou heb. Speel heel veel aandachts spelletjes. Ook tijdens het lopen altijd een snoepje geven als ze naar je kijkt. Beloon echt heel veel. Zo gauw ze iets ziet of ergens heen wil lopen, loop meteen de andere kant op, of leid haar meteen af. En blijf tegen je hond praten. Heel veel belonen.

Ik heb in 1 uutje trainen ong 200 snoepjes (gewoon voer in kleine stukjes gesneden) gebruikt. was bijna continu bezig met afleiden, maar het werkte wel.

Zorg dat je zelf ook rustig blijf. Ik werd uiteindelijk erg zenuwachtig van Roxy en dat werkt alleen maar averechts. Het is zeker niet onbegrijpelijk dat je zelf een beetje moedeloos wordt, maar blijf vertrouwen in jezelf en je hond hondje hebben. Blijf consequent, maar probeer je hond niet te overheersen (gebeurd al snel zonder dat je het in de gaten heb) Als je haar aan de riem corrigeer, laat de riem daarna meteen weer los hangen. (zo kan je af en toe 10 min bezig zijn met hetzelfde te corrigeren, maar uiteindelijk werkt het.)

Consentreer je ook op 1 ding. Als je bijv. niet wil dat ze trekt, dan corrigeer je alleen dat en niet iets anders wat ze misschien verkeerdt doet. Zo hou je het voor jezelf en je hondje overzichtelijk.

Ik hoop dat je hier iets aan heb. Bij Roxy zag ik binnen een week al reaultaat. Mocht het echt niet werken, dan kun je het eens overwegen om het advies van een gedragstrainer te vragen.

Succes groetjes Noortje en pootje Roxy

honden page profiel Bianca & TaraBianca & Tara

honden foto van Bianca & Tara

naar ik heb vernomen zit de hond op 6 maand in de puberteit en vergeten ze alles wat ze geleerd hebben, dus de enige raad die ik kan geven is geduld, eenmaal ze deze fase voorbij zijn komt alles weer goed :-) onze tara is donderdag ook 6 maand dus ik hou mijn hart al vast voor haar keuren :-)
groetjes
bianca & tara

Anoniem (Gast)

hoi petra

wij hebben hetzelfde probleem
hebben ook al veel geprobeert om het happen eraf te krijgen
helaas lijkt niks te werken
wij hebben ook puppiecursus gedaan en op het hier komen na ging dit eigenlijk redelijk goed
wij gaan nu toch een paar prive lessen volgen met een gedragsterapeut zodat zij kan kijken hoe wij dit gedrag het beste kunnen aanpakken
volgens haar is het zon 50 procent speelsheid en 50 procent testen hoever ze kunnen gaan

honden page profiel petrapetra

honden foto van petra

hallo

onze hond zit s,morgens 1 uurtje of 2 uurtjes in de bench,omdat ik dan weg ben,daarna word ze uitgelaten,s,morgens natuurlijk ook al,vanaf vandaag neem ik dus beloningkoekjes mee,net heeft het een heel klein beetje geholpen,maar toen ik de riem om moest doen,was ze weer helemaal wild,ik laat haar zitten krijgt ze een koekje,daarna springt ze direct weer omhoog tegen mij aan.toen we weer terug waren,was het weer net zo.ik krijg haar met geen mogelijkheid rustig,nu ligt ze even te slapen,daarna is het weer speeltijd en gaan we spelen,tegen 5 uur weer wandelen,nog niet heel lang omdat ze net geholpen is.daarna moet ik toch echt even met het eten bezig,

gisteravond had ik verjaardagsbezoek,nou ppppppfffff ze rend dan over de bank(ze mag op de bank)wil spelen met iedereen,wat natuurlijk heel normaal is,want ze vind echt iedereen erg leuk.maar ze gaat dan bijten,en houd niet meer op,we hebben ook 4 katten,daar rend ze ook aldoor achteraan,en blaffen niet normaal meer hoor,volgens mij hebben we echt een adhd hondje :-D s,avond gaat ze ook nog twee keer uit,wat doen we nou verkeerd,ik weet het niet hoor :'( daarom heel graag jullie hulp.lieve groetjes petra

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Ik ben sowieso tegen de bench. Omdat je dan dingen niet kan afleren.

Eerst zou ik zeggen als ze bijt of kliert, meteen negeren. Wilt ze het halsbandje niet om? Oke dan gaan we ook niet wandelen. Dan sta je op en loop je weg.

Hoelang ga je nu met haar wandelen? Misschien heeft ze gewoon teveel energie over. Probeer met haar spelletjes te doen, waarbij ze moet nadenken. Daar worden ze heel moe van. Anders kan je ook een keertje met haar naar het strand of bos gaan. Als de hechtingen uit de wond zijn.

Daarnaast zou ik haar bekkie dicht knijpen als ze bijt, niet keihard knijpen, gewoon tot het voor haar vervelend wordt. En je kan inderdaad met voer gaan werken. Honden reageren op geur. En zoals mijn vader altijd zegt: Je honden luisteren het beste, als je ze ook heeel lekker eten geeft. Weet niet of dit waar is, maar bij onze honden is het nooit gelogen geweest.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Mag ik je een tip geven..??

Neem kleine worstjes en kaasje mee..
De hond moet dan langer kauwen en zal iets langer blijven zitten..

Je kunt het 'blijven zitten' motiveren door na kaasje één, kaasje twee en kaaje drie enz. te geven..
Varieer inaantal..!!
Ze zal blijven wachten op het volgende kaasje.. ;-)

Jij moet duidelijk tegen haar leren zijn.
Nodig haar uit als ze mag opstaan..
Wees onvoorspelbaar hoeveel kaasjes je geeft, zo blijf jij spannend en zij allert...

De ene keer zijn het er tien de andere keer twee of één..
Weer met je mee vragen eerder dan wanneer je hond zelf opstaat..

Als je niks zegt moet de hond leren te wachten tot jij haar uitnodigd in actie te komen..

Ik zou dus NIET de snuit dicht knijpen..
Daar leert de hond alleen maar van dat jij onbetrouwbaar bent en je haar bedreigt haar door haar de enige verdegiging af te nemen, de bek...
En de hond leert en NIETS positiefs van..!!

Het gebruik van de bench is positief.. O-)
wat een hond zich niet aan niet gewenst gedrag aanleert, hoeft er ook niet uitgetraind.. O-)

Laat het halsbandje om, zodat je alleen het lijntje er aan hoeft te klikken ..
Kaasje op je linkerhand en met je rechterhand lijn je haar aan..
Doe dit bijvoorbaat knielend op je hurken zodat je niet over haar heen hangt..

Ik zou haar in drukke situaties - zoals bij bezoek - dus in de bench laten..
Zorg dat xze uit geweest is en moe is ..
Leer dus plannen..!

Geef haar een kluifje of misschien slaapt ze wel.. ;-)
Laat niet het zoek haar wekken of zich met haar bemoeien..

Doe een doek half over de bench zodat het een veilig holletje is en de prikkels gereduceerd worden..

Gaat dit goed dan kan je haar leren met een kluif te kluiven ZONDER dat mensen zich met haar bemoeien.
VOED DUS ook je bezoek op..!!!!
ZEER belangrijk..!

Ze kan de prikkels niet aan..
Je hond wordt gewoon gestimuleerd fout gedrag te laten zien, zo gemaakt door iedereen waar zij bijt in handen..

Speel zo wie zo NOOIT met blote handen speel altijd met een speeltje..
Doe nooit wegduw handelingen de hond zal juist op je springen..

Je hond is misschien druk, pupjes zijn vaak vol energie..
ADHD pups worden gemaakt..

Hoop dat je er wat aan hebt..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help onze hond (pup) wil absoluut niet luisteren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Sokka gaat door het kattenluik?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^