Boston Terriër

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Ik ben Sarah en ben een gelukkige eigenaar van een Boston Terriër genaamd Bella.Ik ben zo dol op het ras dat ik graag een 2de boston zou willen adopteren/ aankopen. Graag zou ik een Boston Terriër uit Amerika willen. En dat is namelijk voor de volgende redenen:

* Boston Terriër is een Amerikaans ras
* De kleuren Red/White vind ik echt super
* Hier in België is het echt niet makkelijk een Boston te vinden

Nu hier zijn mijn vragen: Is er iemand op het forum dat eigenaar is van een Amerikaanse hond? :-) Waar moet ik op letten wanneer ik een hond in Amerika koop? Wat moet ik ervoor doen om hem/haar naar België te krijgen? Zijn er op het forum nog mensen die eigenaars zijn van dit geweldige ras?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boston Terriër" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Is rood een officiele kleur?
Ik zie allerlei kleuren bij Bostons, maar bij de rasvereniging zie ik alleen gestroomd en zwart/wit staan. Ik zie ook lever en lilac, maar geen idee of dat officiele kleuren zijn. Bedoel je met rood leverkleurig of bedoel je daar weer een andere kleur?

Er zijn hier zeker mensen met een Boston terrier. Leoniek heeft er 2 (Puzzle en Pim).

Hoe je precies een hond uit Amerika haalt, weet ik niet. Je moet wel zeker zijn dat het nest/de ouderhonden/de pup je ligt/liggen, omdat je de pup waarschijnlijk niet in het echt ziet. De vlucht moet geregeld worden natuurlijk (met begeleiding denk ik). En het papierwerk moet in orde zijn. Je moet ook even goed kijken naar de enting die wordt gegeven, of dat wel overeenkomt met wat er hier wordt gegeven.

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Bedankt voor de snelle reactie :-)

Dat rood een officiële kleur is bij de Nederlandse rasvereniging weet ik niet precies. Maar er zijn veel Amerikanen die wel deze kleurencombinatie hebben. Misschien is dit enkel een officiële kleur in the US??? :-)

Ik weet ook dat er enkele fokkers in Nederland zijn zoals byzomos, mighty midget, chesswyn bostons, nusabi,... (In België zijn er geen te vinden) Heeft iemand hier ervaring met deze fokkers?

En kleur/afkomst maakt me eigenlijk niet zo uit... Ik bekijk mijn opties. Wat is mogelijk en waar zijn er bostons te vinden? :-D Ik ben op zoek naar een leuke compagnon voor mijn vriend, Bella en ik.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

De kleur die je bedoeld is 'seal' Het is een erkende kleur die in Amerika populairder is dan in Europa. Het is eigenlijk 'gewoon' een donkere/zwarte Boston, waarbij door lichtval een rode gloed over de vacht komt.

Je kan een Boston goed vanuit Amerika importeren, al zijn er natuurlijk wel meer kosten aan verbonden. Als je te weinig kennis hebt (zoals een gemiddeld hondenbaasje) raad ik het je echter af. Je moet veel weten over de voorouders en het is een gok omdat je de ouders van foto's ziet en niet in het echt.

Ik raad je dus aan op een Boston uit Nederland, België of Duitsland te halen, zodat je de fokker ook echt kunt bezoeken. Ik ken een paar goede fokkers, die zelf ook honden importeren vanuit onder andere Amerika. Dit doen ze om nieuwe bloedlijnen te gebruiken bij het fokken. je kan me altijd even een pb-tje sturen.

Anoniem (Gast)

Kan mij iemand zeggen de gezondheids problem bij een Boston, zoals oogziektens, doofheid, paltella, HD en ED enz...

Ik zie het ras graag maar velen hebben het mij afgeraden daar er zo veel gezondheidsproblemen zijn.

Kan mij iemand daar mee helpen.

Kevin

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij dit ras zijn:

* kortschedelig syndroom: lawaaierige ademhaling, snurken, moeizame ademhaling bij inspanning, cyanose (blauwe schijn van het tandvlees door gebrek aan zuurstof), reserved sneezing

* paltella
* HD
* ED
* doofheid

Hoewel BT over het algemeen redelijk gezond zijn, kunnen BT getroffen worden door de meest voorkomende ziektes dat bij alle honden kan voorkomen zoals kennelhoest, distomper en pavovirus.

Dit filmpje kan ik je zeker aanraden:
http://www.youtube.com/watch?v=G3dWns5n21s

Het is een redelijk lang lijstje van gezondheidsproblemen, maar laat dit je zeker niet tegenhouden een BT in huis te nemen. Wat ik je wel kan aanraden is een BT te kopen bij een gekende Fokker. Hun diertjes worden getest op bepaalde gezondheidsproblemen. En ja ik denk wel dat elk hondenras wel een gezondheids foutje heeft ;-p

Groetjes

Anoniem (Gast)

Bedankt Sarah, dat filmtje was mooi om te zien. Ik wil mij een Boston aanschaffen, maar waar, dat is de vraag. Waar heeft U uw bella gekocht, kan ik daar eens op de site kijken. Ik zou eentje willen voor show ik vindt dit leuk.
Ik zie dat U eentje wilt aankopen in America, wij kennen iemand die kent daar alles van, maar hierover niet liefst over de forum.

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

We waren aan het kijken om eventueel een Amerikaans hondje te importeren, maar dat was voor we onze Roxie gevonden hadden. We zijn snel van het idee afgestapt. Roxie is afkomstig uit Nederland.


Kijk even op mijn profiel daar staat waar Bella en Roxie vandaan komen.:-D Ook heb je hier een link naar een BT-site, waarop een paar fokkers staan die je kan contacteren. Wat ik er nog even wil bijvertellen is dat je wel op een wachtlijst kan komen te staan.

http://bostonterrier.messageboard.nl

Groetjes Sarah

honden page profiel LindaLindagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Linda

ED, HD en doofheid komt NIET veel voor bij de Boston.
De meestvoorkomende problemen bij de Boston zijn :

het BOS sybdroom
patella luxatie ( loszittende knieschijf )
Oogafwijkingen ( staar ; jeugdstaar -- > je kunt bij de AHT een kit bestellen om te testen of je BT drager of lijder is van het gen voor jeugdstaar )
Demodex


Groetjes,

Linda

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk dat je een Franse bull bedoelt? Daar komen veel gezondheidsproblemen voor. Kun je beter een Boston aanschaffen wat dat betreft. Altijd met stamboom bij een goede fokker!

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

In dit topic zijn twee reacties van een gast verwijderd, waarin verwezen werd naar een website en e-mail. Dit is niet toegestaan op Hondenpage. Wil je informatie delen, dan kan je even een profiel aanmaken.

Verwijzingen naar fokkers die zich niet houden aan verantwoorde fok of het dierenwelzijn zijn sowieso niet toegestaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boston Terriër" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Vandaag hebben we onze pup gezien.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^