binnen de perfecte hond, buiten een ramp

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel suesue

honden foto van sue

Hallo, ik heb mijn hond(volgens de dierenarts een briard, een franse herder) nu ongeveer een jaar, hij komt uit een belgisch asiel en is een beetje per ongeluk bij mij terecht gekomen, het is mijn beste vriend geworden in dat jaar en zou m niet meer willen missen.

Binnen is het op een paar kleine dingen na de perfecte hond, luistert goed en weinig problemen. Buiten is het een heel ander verhaal, alhoewel ik verbetering zie ben ik er steeds meer tegen op aan t zien om met hem uit te gaan, ik heb een paar weken geleden ook nog 2 vingers gebroken wat het er niet makkelijker op maakt. Ik woon in een volksbuurt met smalle straten en heel veel katten en honden en daar zit t grootste probleem. Als er geen afleiding is heb ik m goed onder controlle en loopt hij goed naast me, maar zodra een kat of andere hond in zicht komt word het een ander verhaal. Hij is zelf een aantal keren gebeten geworden door andere honden en sindsdien is zijn gedrag naar andere honden nog meer veranderd in blaffen, trekken en nauwelijks meer onder controlle te houden,hij heeft wel nog nooit een andere hond gebeten of zelfs teruggebeten toen ze hem aanvielen, maar ik ben er wel bang voor, en ik weet dat mijn angst het er niet beter op maakt, ik weet niet goed hoe ik dit terug kan draaien om er weer een prettige wandeling van te kunnen maken.

Ik heb het financieel niet al te ruim en heb geen auto, wat een hondenschool niet onmogelijk maakt maar wel een stuk moeilijker, Alle tips en goede raad is welkom, groetjes Susan en Axis

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "binnen de perfecte hond, buiten een ramp" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Tsja, toch die hondenschool denk ik! Geld hoeft geen probleem te zijn, bij mij kost het geloof ik 40 euro per half jaar. En als je er eentje kan vinden die een beetje in de buurt is, dan kunnen jullie er misschien op de fiets naartoe?

honden page profiel Roosje ,,hond baro...Roosje ,,hond baro...

honden foto van Roosje ,,hond baro...

Hoi ze kunnen ook bij jouw thuis komen he je kan een gedrags therapeut zoeken die je kan helpen.
Mijn hond heeft ook een beetje problemen buiten met andere honden vooral kleine soms kan hij helemaal uit zijn dak gaan en weegt nu 44 kilo is niet fijn snap heel goed je probleem .Is hij ook gecastereerd?soms worden ze dan ook wat rustiger haalt de scherpe kantjes er af .Maar zou wel even hulp zoeken ik heb dat ook gedaan nu ,want ik durfde op een gegeven moment niet meer met hem buiten.
En inderdaad binnen is hij ee engel hahaha buiten een bengel O-) :'( heel veel succes ermee hoop dat het allemaal goed komt ....

honden page profiel suesue

honden foto van sue

Dank jullie wel alvast, heb net even zitten kijken naar gedragstherapeuten en hondenscholen, ik woon in Maastricht dus als iemand prettige of onprettige ervaringen heeft met iemand hier uit de buurt hoor ik het graag.

Axis is trouwens niet gecastreerd, mijn dierenarts raadde het af, gaf wel nog de mogelijkheid voor hormoonspuiten maar ook dit heb ik tot nu toe nooit gedaan, ben er wel steeds vaker over aan het twijfelen om hem toch te laten castreren.

honden page profiel Roosje ,,hond baro...Roosje ,,hond baro...

honden foto van Roosje ,,hond baro...

Castereren zijn hier heel veel discusie's over maar mijn hond is wat rustiger nu hij was veel erger hij had zelf ook last van zijn hormonen was echt zielig.En hij is nog steeds speels hoor en niet lui dat zeggen ze altijd nou nog heel actief hoor.
Hij zal nooit helemaal veranderen is gerust nog wel is dominant maar ja als dat alles is hij was gewoon veel erger en zeker als er loopse honden waren dat is nu ook minder.Maar nogmaals niet iedereen is ervoor,maar
als je hond er zelf ook last van hebt zou ik er wel wat aan doen.Je kan je goed laten adviseren door de dierenarts

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Wat betreft castreren: Hangt ervan af wat het probleem is. Fedor was niet te hebben als er egrens in de buurt (= binnen 5 kilometer) een teefje loops was. Hoorde niks meer, neus op de grond, kwijlen, en heel veel kleine plasjes doen. Nu heeft hij iig weer in de gaten dat er nog iets aan de lijn bungelt.. O-) O-) Dat is nu echt minder geworden.

Andere problemen zul je met trainen moeten oplossen, daar helpt castratie niet bij, alleen dat je misschien makkelijker contact maakt met je hond.

honden page profiel suesue

honden foto van sue

Hallo,

De reden dat ik was aan het twijfelen om hem toch te laten castreren is inderdaad omdat het helemaal hopeloos word als er een loopse teef in de buurt is(inderdaad de 5 km grens) Ik ben me ook bewust dat daarmee niet alles opgelost is, maar misschien wel dat de felheid naar andere mannekes minder zal worden. Dank jullie wel alvast in ieder geval!

honden page profiel Paméla, Rik  & Laure de labPaméla, Rik & Laure de lab

honden foto van Paméla, Rik  & Laure de lab

Hey Sue!
Succes ermee!!!!
Wij hebben hier ook zo eentje.
Binnen perfect luisteren. Ze gaat zelf mee werken, loopt daar niet weg en weet precies tot waar ze mag gaan.
Op de hondenschool luistert zo ook prima!
Maar ga je wandelen op onbekend terrein of in het bos... Laure de verschrikkelijke, te veel prikkels te veel konijnen en anders leuks, geen houden aan zelfs al zouden er overal reuze biefstukken hangen...
Groetjes

honden page profiel jessicajessica

honden foto van jessica

Mijn puber is buiten ook een ramp. Niet op een kwaadaardige manier, maar met hem is het probleem dat hij met alles en iedereen die hij ziet wilt spelen. Hij doet er dan ook alles aan om dichterbij de hond, de kat, of de persoon te komen.
Ik ben aandachtsoefeningen met hem gaan doen en het gaat steeds beter. Als ik met hem liep en ik merkte dat hij naar mij keek, Zei ik: 'volg' en gaf ik hem wat lekkers. Daarna probeerde ik de aandacht wat te verlengen, door hem echt te laten volgen, dus wat achtjes maken, linksomkeer, rechtsomkeer, enz. Daarna weer wat lekkers. Als ik dat nu doe en er is weinig afleiding, volgt hij mij perfect. Nu ben ik het zelfde gaan doen als er wel afleiding is en hij begint nu steeds meer op mij te letten in plaats van alles en iedereen in zijn omgeving. Ik zie echt met de dag verbetering. :-D

honden page profiel Paméla, Rik  & Laure de labPaméla, Rik & Laure de lab

honden foto van Paméla, Rik  & Laure de lab

Jiha er is hoop :-)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

dit is met de meeste honden het geval 'binnen een perfecte hond, buiten iets minder of een ramp'
Buiten zijn prikkels, binnen niet meer zoveel, als een hond een paar keer of zelfs één keer gebeten wordt door een andere hond is het in veel gevallen vrij normaal dat ze onzeker worden tenopzichte van andere honden, ze hebben dus een negatieve ervaring opgedaan en dan blijven ze negatief net zolang totdat het ze weer een positieve ervaring krijgen. Dus eigenlijk moet je proberen deze negatieve dingen om te buigen in iets positiefs, dus de prikkels in eerste instantie verminderen dit is in jou geval, zoals ik lees, vrij moeilijk ivm. de smalle straten en veel dieren, maar je moet eigenlijk proberen dat jij ten eerste weer de aandacht van de hond krijgt en eigenlijk met een grotere boog om de andere dieren heen lopen zover dit kan, maar het belangrijkste is dat de hond jou in alles gaat vertrouwen dat jij bepaald waar jullie heen gaan en dat de hond weet dat jij hem beschermt.

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi!

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Hoi Sue,

Castratie is niet altijd de oplossing. Dus dan zou ik eerst een chemische castratie proberen om te kijken of het werkt. Het kan namelijk ook negatieve effecten hebben.

Wij zijn precies voor ditzelfde probleem naar een hondenschool gegaan. Een hond daar heeft hem steeds uitgedaagd door te fixeren, Mambo is me toen een keer ontglipt (gek he 30 kg wat met 50km/ weg schiet) en heeft die hond aangevallen. Zijn gedrag is hierdoor alleen maar erger geworden en ik moet dus weer opnieuw beginnen... Ik bedoel te zeggen dat zo'n hondenschool misschien wel te veel (honden) in één keer is.

Mambo is ook af en toe niet te houden op straat ik was dan zo bang dat ik zijn lijn een keer laat schieten dat ik zelf helemaal gespannen liep. Nu heb ik een lijn waarbij de hond naast me moet lopen (dus niet te lang) en die als een soort schoudertas om me heen gaat over de schouder (dat kan je b.v. met een politielijn doen). Daarbij heb ik een tuig (gewoon een simpele, met een ring aan de voorkant waar de banden bij elkaar komen, hier haak ik de lijn aan (een soort u-lead effect). Nu ben ik niet meer bang dat hij me ontglipt en doet het ook niet zo'n zeer aan je handen en armen. Als jij je kan ontspannen zal de hond zich ook meer kunnen ontspannen.

Kijk eens naar een paar afleveringen ven Ceasar Millan op national geographic of op youtube ook te zien. Ben er zelf een beetje mee aan het uitproberen en ik denk echt dat het werkt, uiteraard zijn er ook mensen met kritiek maar die heb je overal, ik vind hem geweldig!

Groetjes Iris

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

de dierenbescherming heeft ook een hondenschool, iedere afdeling zal er wel 1 hebben, is laagdrempelig, en niet duur.

ik denk dat tegen het uitvallen castreren op zichzelf niet helpt, wel zal castreren de hond wat minder prikkelbaar maken en dus makkelijker te trainen.

tja, je zegt dat je het niet breed hebt, anders zou ik advisren, laat een chip zetten die de hond tijdelijk "castreert" ca. 6mnd. Maar als de hond verder vrij heftig is, en zeker niet angstig kan je hem ook in 1x laten castreren, ik moet eerlijk zeggen dat ik bij mijn reuen (en ik heb er nu in totaal 3 laten castreren, op 3 jaar, 5 jaar en 11 jarige leeftijd, om verschillende redenene) niet zoveel verschil merk, en wat ik merk, vind ik uitermatig prettig, maar.......... daar kan je eindeloos over dicussieeren, en de meningen lopen uiteen, gebaseerd op eigen ervaringen meestal.

wat kan helpen is een gentle-leader of follow-me, maar om daar goed mee om te gaan, bij zo'n sterke heftige hond heb je echt hulp nodig, niet zelf gaan experimenteren. je zal hem dubbel moeten zetten, op een halsband en 1 kant op de gentle-leader, halsband voor de kracht, de gentle-leader om zijn neus jouw kant op de sturen.

je houding is wel belangrijk, maar ik weet uit ervaring dat omdat je weet wat er komen gaat en niet kan ontlopen je verstijfd en bij voorbaat alle signalen van "stress, pas op, kijk uit" afgeeft die ook je hond weer feilloos oppakt en ook weer gaat uiten.

misschien is er via het asiel/dierenbescherming wat te regelen, hier is ook een fijne gedragstherapeute via de hondenschool van de DB, misschien kunnen zij je verder helpen.

succes :-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Halti of Gentle leader of Follow Me is zeker een goed idee met zo'n enorme hond. Waarom? Omdat je geenenkel risico kunt nemen dat hij wegschiet. Je zou eens kunnen lezen in het boek van Linda Tellington, gaat over T-Touch. Daarin beschrijft ze zeer goed hoe je met een Halti oid werkt. Nooit een ruk eraan geven, dat kan een nekhernia veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet. Vandaar ook de dubblele lijn (een zgn politiehondenlijn heeft 2 haken, aan elk uiteinde één) Mits goed gebruikt is dat een prima hulpmiddel.

Het is een Hulpmiddel omdat het je de vrijheid kan geven om weer met je hond te werken om zijn aandacht te krijgen ipv dat je al je kracht nodig hebt om hem te kunnen houden. Waardoor jij weer over je angst heen kunt komen en zo zou je de cirkel kunnen doorbreken.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

dat laatste is echt zoooo belangrijk, deze grote honden krijgen door hun kracht enorme macht over je, want je weet wat ze kunnen, en dat weten zij ook.

ik denk ook dat je echt ff hulp nodig hebt om een hulpmiddel te leren gebruiken en de negatieve buiten cirkel te doorbreken, waarschijnlijk geef je al een kwartier voor de wandeling onbewust stress signalen af (heel begrijpelijk hoor, dit is absoluut geen beschuldiging want ik weet hoe het voelt en gaat uit ervaring).

overwicht over de hond is heel belangrijk, en dat is nu waarschijnlijk buiten helemaal weg waardoor het gedrag van de hond nog meer versterkt wordt, en jij nog meer onzeker etc etc

bel de Dierenbescherming eens voor een adres in jouw buurt, daar zitten soms hele fijn trainers tussen en zeker hele sociaalvaardige, dat zit in hun "achtergrond".

gentle-leader/follow-mee is een stuurmiddel, geen correctie middel en daar moet je even mee leren omgaan ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "binnen de perfecte hond, buiten een ramp" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Sowwy mom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^