raad

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Joke (Gast)

hey allemaal,

Ik heb al enkele berichten gelezen op dit forum omdat ik ook soms met mijn hond mijn handen in het haar heb.
Ik heb een berner sennen rue, sinds kort gecastreerd. Dit omdat hij heel hevig en voor alles alert is.

Wij hebben nu een 2de hondentherapeut omdat we van de 1ste niet het gevoel hadden dat dit iets was voor onze hond. Onze therapeut werkt ook bij onze dierenarts en wij voelen ons hier heel goed bij.

Onze "problemen" begonnen toen hij enkele weken hier waren, ik denk alvast dat zijn gedrag hierdoor komt. Toen hij nog geen 3 maand was is hij op de hondenschool aangevallen door andere hond die losliep toen hij trainde. Ik heb hierna nog lessen gevolgd omdat wij hem niet wilden weghalen uit de situatie en er niks meer mee wilden doen.

Toen we naar de A klas mochten zijn wij gestopt en hebben hem thuis nog verder geleerd wat wij wilden omdat de hondenschool waar wij gingen niet 1 rechte lijn volgenden met elkaar.

op 1 of andere manier vertrouwt hij nu geen mensen meer, diegene die hij al lang kent wel bij andere gaat het goed of slecht, zo heeft hij ook al iemand gebeten, niet al te erg maar erg genoeg.

Met kinderen vertrouw ik hem al helemaal niet, al heeft hij als pup hier met iedereen gespeelt en kon hij zonder probleem loslopen.

ze vragen ons nu om de hond uit de buurt te houden omdat ze er schrik van hebben. Wat ik wel erg vind

Sinds enkele dagen train ik hem met een gentle leader in de hoop hij niet meer het idee heeft dat hij voor ons moet waken maar dat wij voor hem alles in oog houden. dat alles oke is en hij niet moet uithalen.

Ik heb ook een muilkorf die ik ga omdoen als er volk komt zodat hij nog kan rieken, hijgen en koekjes aannemen maar niet kan bijten alweer dat hij een idee zou krijgen dat alles ok is.

Ik hoop dat deze systemen zullen werken want ik heb best wel schrik dat dit het misschien erger zou maken. Maar anders heb ik er geen vertrouwen in en dat zal hij zeker ook voelen.

Alvast bedankt om dit te lezen
groetjes en een dikke poot

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "raad" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Carla (Gast)

Ik kan je met je probleem niet helpen helaas.
Maar ik lees dat je ook een hondentherapeut hebt.
Let dan op dat je niet teveel gaat uitproberen als je tips krijgt.
Ik zou me in de eerste instantie toch bij die therapeut houden.
Anders ga je misschien dingen door elkaar gooien en teveel proberen en wordt het er alleen maar slechter door.
Ik hoop dat het goed komt met je hond, want dat zijn zulke lieve honden.

Anoniem (Gast)

ja Hij is echt een schat van een hond ik en men vriend mogen werkelijk ALLES met hem, maar een ander in de buurt, denk dat hij ons dan wil beschermen.

Onze therapeut stelde een gentle leader voor voor het wandelen, als hij deze aanheeft kijkt hij heel onderdanig en wil hij met momenten niet meer voort of probeert dit met alle geweld uit te krijgen.

Onze therapeute is ook al met een hond van haar naar hier gekomen omdat hij soms ook angsig reageert tegenover andere honden en aangezien dat een vrouwtje was en hij een vent ging dit al heel goed, al was dit wel zonder gentle leader.

De muilkorf zou enkel zijn voor vreemd bezoek en om de tijd tussen castratie en de puberteit te overbruggen zodat dit ons een veilig gevoel zou geven.

Soms heb ik het toch echt moeilijk met zijn gedrag al beschouw ik hem wel als mijn boeleke, maar ik heb zoveel schrik hij nog eens zou bijten of erger aanvallen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "raad" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ik heb een hondenbuggy besteld
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^