pff wat een goed bedoelde adviezen allemaal!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Met Harley heb ik eigenlijk nooit reacties gehad van mensen hoe ik moet reageren. Harley was ook al 14/15 weken toen ik hem kreeg en kruising mechelse herder, dus luisteren was nooit een probleem als hij los liep.

Nu vind ik het zelf wel een leuke uitdaging dat Bentley niet gelijk naar me toe komt. Hij is pas 11 weken en honden zijn natuurlijk veel leuker als ik ben. ;-)

Ik woon 1 minuut lopen van de hei dus 1 a 2x per dag loop ik even het begin van de hei op.
Tuurlijk kom ik dan vaak honden tegen.
Bentley was heerlijk aan het spelen, maar ik wilde naar huis anders werd het te lang voor hem. Gelukkig liepen die mensen gewoon door met hun honden, want je hebt ook mensen die blijven staan of hem terug komen brengen. Tja dan leert hij het nooit.
Hij moet zelf komen, ik haal hem ook echt niet op.

Maar goed, mijn vriend heeft bv al een opmerking over zijn halsbandje gehad. Bentley heeft een windhonden halsband om ivm dat ze een lange nek hebben. Heb ik meegekregen van de fokker. Maar iemand zei dat je een hond toch niet zo'n halsband omdoet, want dat zit onhandig en hebben ze last van.
Nou, zijn nek is nu al 2x zo lang als andere pups van 11 weken.

En ik was net Bentley aan het roepen op de hei, maar tuurlijk kwam hij niet, was veel te leuk met andere honden.
Dus stopte ook even met roepen tot hij mijn kant op zou kijken, dan loop ik weg en roep hem, dan komt hij meestal wel. Was er een vrouw op de fiets die speciaal stopte en zei dat ik me moest verstoppen.(op een vervelende manier zei ze het) Tuurlijk dat is soms/vaak erg goed. Maar in deze situatie niet, want Bentley had mij niet eens in de gaten en hij is ook nog niet zover dat hij paniekerig word als ik uit zijn buurt ben (buiten)
Als hij niet eens ziet dat ik weg loop heeft verstoppen echt geen zin. Als hij me wel in de gaten heeft, niet wil komen en ik verstop, ja dat werkt wel. Maar elke hond is anders, en die vrouw kent mijn pup toch niet?

En daarna liep ik terug, want uiteindelijk kwam hij natuurlijk wel. Kom ik een vrouw tegen die begint over HD.
Het wil niet zeggen dat Bentley geen HD kan krijgen, maar bij whippets komt dat sowieso niet voor. Ze hoeven er niet eens op getest te worden voor de fok.
Wat niet wil zeggen dat je op deze leeftijd al een uur mag lopen natuurlijk.
Ja ik weet wel dat pups nog maar heel kort mogen lopen, maar of ik nou 10 minuten een rondje loop of 10 minuten op de hei?
(op cursus met 12 weken zijn ze ook een uur "bezig")
Het was mijn buurvrouw die dat zei, dus ze weet hoe dichtbij ik bij de hei woon.

Is nu wel een erg lang verhaal. Maar waarom moeten mensen zich toch zo bemoeien met de opvoeding? Jij kent de pup toch het beste, en weet hoe hij reageert in bepaalde situaties.

Ik was wel op reacties voorbereid dat ik mijn hond meer eten moet geven, maar goed nu heeft hij nog een beetje puppy vet, dus dat zal later wel komen.

Moet dit even kwijt hoor.
Toen jullie hond pup was, kregen jullie toen ook veel van die goedbedoelde adviezen? ;-)
Of zelfs nu nog met jullie volwassen hond?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pff wat een goed bedoelde adviezen allemaal!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Roxy , Bonky en DaisyRoxy , Bonky en Daisy 3 doggies

honden foto van Roxy , Bonky en Daisy

hou op haha hier ook zoiets.
Is best vervelend idd.
Ik was laatst aan het wandelen met bonky en toen kwam er een man langs die me even kwam vertellen dat ik niet zo streng moest zijn voor bonky.
Ik corresieerde hem alleen maar omdat hij weer in de stertblokken stond iemand te bespringen.
Ik heb wel tegen die man gezegt dat ik dat zelf wel even uit maak en dat ik er niet zo van gedient ben als mensen zich er mee gaan bemoeien maar liep ook met knikkende knieen weg want ben normaal niet zo'n held om er wat van te zeggen hahaha

honden page profiel SuusSuus 3 doggies

honden foto van Suus

lekker je eigen ding blijven doen zolang je goed voor je hond bent is er niks aan de hand en laat mensen maar zeuren ..

Mijn advies ;-P Oordoppen O-)

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ik liet Missy uit en wou naar huis toe..stond al een tijdje..kwam er een mevrouw met hond..dus ik zat van Missy kom we gaan.. zegt ze nou nou je hond moet wel socialiseren hoor is heel belangrijk..ik zeg ja dat weet ik maar dat heeft ze al met 5 andere honden gedaan net en ik moet naar me werk toe.. denk ik waar bemoei je je mee je komt net aanlopen.. pfff

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon 3 doggies

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

zelfs als je hond volwassen is zijn er altijd nog mensen die je vertellen hoe je alles ook anders zou kunnen doen. (en vaak zijn dat juist mensen zonder honden of mensen die hun eigen hond zelf niet eens onder controle hebben).

Mijn honden luisteren prima, maar nog zijn er mensen die iets op of aan te merken hebben.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

We moeten ons er allemaal niks van aantrekken. ;-)
Maar moest het even kwijt omdat het net dus meerdere waren in 10 minuten tijd.
Zaten ook nog 2 mensen op een bankje bij de hei (het losloopgebied) Ze hadden lekker eten en Bentley is dol op mensen en eten ;-) Dus hij rende er heen.
Die vrouw was echt heel bot en reageerde echt niet vriendelijk.
Ik moest hem weghalen en ze was er niet van gediend.
Ik zei al, hij is 11 weken, dus luisteren naar Nee ofzo doet hij nog niet. Nou dan moest ik hem maar aanlijnen.

Maar er stonden nog 2 mensen bij die daar altijd zitten met hun 2 honden en die zeiden er ook wat van. Precies ernaast had je een hek waar ook banken staan waar de honden niet los mogen. Ga dan daar zitten...

Of oke, als er iets vriendelijks gezegd word. Prima.
Maar dan moet je maar niet waar 10 tallen honden per uur voorbij lopen op een bankje gaan zitten met eten naast je!

honden page profiel Pelle BijkePelle Bijke 3 doggies

honden foto van Pelle Bijke

Zoooooo herkenbaar!! Onze hond is bijna 3 en ik heb dr nog steeds moeite mee. Zeker mensen met een bepaalde overtuigings kracht of die met voorbeeldige honden achter zich aan lopen.

Ik zeg altijd vriendelijk dankje wel en ga de discussie niet meer aan. Omgekeert houd ik mijn advies aan 'n ander ook altijd voor me. Hoe moeilijk het ook is soms!!

Heb geleerd mijn eigen hart en gevoel te volgen. En vind 't fijn dat mensen met me mee denken en me willen helpen maar ik doe 't toch lekker op mijn manier. Want dat is de manier die werkt.
....

het helpt ook wanneer ik tegen mijn vriend mag uitrazen wat voor een belachelijke adviezen ik nu weer kreeg!!

honden page profiel Pelle BijkePelle Bijke 3 doggies

honden foto van Pelle Bijke

nog even over 't loslopen en mensen met eten: Ik probeer dit soort situaties altijd te voorkomen. Losloop gebied of niet. Wanneer ik mensen zie met eten houd ik Pelle bij me. Meer voor mijn eigen gemoeds rust.


Mijn vriend doet dit niet wanneer ze zonder mij wandelen.... Met als gevolg dat Pelle de zelf-gebakken-appeltaart van een picknickende familie deels had opgegeten. Iedereen moest er alleen maar om lachen. Mijn vriend heeft er zelfs nog een stukje taart aan over gehouden.

Zo kan het dus ook!!!

Toen ik het verhaal hoorde stonden de tranen in m'n ogen!! Gelukkig liep t goed af.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Er zullen altijd wel mensen blijven die het beter weten.Ik vind dat iedereen het op zijn manier goed doet. :-)

honden page profiel MelleMelle 3 doggies

honden foto van Melle

Toen ik Zoë net had zei iedereen vanalles tegen me. Omdat het ons eerste hondje was, was ik onzeker en wilde ik graag tips aanhoren. Maar iedereen zegt iets anders. Gek werd ik ervan. Toen ik zelf meer wist door cursus en boeken merkte ik pas wat een onzin sommige mensen uitkramen. Echt hoor. Bovendien hebben wij een whippet en die is absoluut niet hetzelfde als bijvoorbeeld een herder of labrador. Elke hond is zowieso anders. Een whippet zal nooit zo goed commando's opvolgen als en herder. Dat zit nou eenmaal in het ras maar ze kunnen wel heel goed leren luisteren hoor. Zoë luistert ook heel goed. Het kost alleen wat meer geduld en trainen. ;-)

Laat iedereen maar kletsen en je hoort zelf wel of er echt een goede tip bij zit. Ik ben het met je eens dat het best irritant kan zijn. Maar ja, dan denk ik, ze bedoelen het goed!
Ik moet altijd in mezelf lachen als iemand advies geeft die zijn/haar hond totaal niet onder controlle heeft.

Enne, mocht je nog een advies nodig hebben omtrent het opvoeden of ras eigen dingetjes van een whippet? Ik weet er inmiddels alles van, inclusief trucjes aanleren hahaha, dus als je vragen hebt stel ze gerust. geen vraag is gek en als ik je kan helpen doe ik dat graag!

groetjes!!

Melle

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy 3 doggies

honden foto van Sherilyn en Jazzy

heel herkenbaar,

mensen die achter ons wonen hebben ook een hond, maar die wordt echt nooit uitgelaten echt nooit. Zegt die man tegen mij dat ik de hond niet zo vaak moet uitlaten.

Ik had echt iets van, hoe denk je anders dat ik hem zindelijk moet maken. Op de wc laten plassen, sommige mensen daar begrijp ik helemaal niks.

Mensen die hun eigen hond niet onder controle hebben vinden het vaak leuk om commentaar op jouw manier van opvoeden te geven. Zodat het niet zo opvalt dat ze er zelf helemaal niks van bakken O-)

honden page profiel Myrthe & YeboMyrthe & Yebo 3 doggies

honden foto van Myrthe & Yebo

Hé hallo,

Even een kleine reactie op de halsband. Ik heb voor ons Yebo ook zo'n "whippethalsband"
Ik heb met een normale band, toen Yebo pupje was een paar keer met een losse halsband+lijn in mijn hand gestaan en yebo stond midden op straat! Doordat Whippets en ook basenji's zo'n gladvachtje hebben trek je een gewone halsband zo over hun koppie als ze staan te ezelen. ik zou voor geen goud willen dat hem iets overkomt doordat ie zijn halsband kwijt is en het verkeer in loopt.
Ik koop ze bij May, daar kun je ze op maat laten maken, ik neem vaak een iets smallere band dan voor de whippets omdat Yebo's nek wat minder lang is dan bij whippets...
Je zou ook kunnen overleggen met haar, mocht je er een willen laten maken naar jouw smaak.
ik vind ze perfect, maar binnen doe ik hem wel af. Ik doe dan soms (als ik weet dat de deur vaak open en dicht gaat ofzo) een smal bandje om, waar in ieder geval zijn naamkoker aan zit.
Op de profielfoto staat Yebo ook met zo'n mooie halsband van may (http://www.halsbanden.com/)

Kortom; Yebo is een happy hondje: mét die halsband!

Groetjes,
en veel plezier!

honden page profiel Marleen , Blacky & JustyMarleen , Blacky & Justy 3 doggies

honden foto van Marleen , Blacky & Justy

Ah Roos relax je moet maar denken er lopen meer domme mensen dan honden. ;-)
En die commentaar op die halsband weet je wat ik zou heel verontwaardigd gezegd hebben.
Jezus dat meen je toch niet, zou d'r hals daar zo lang van geworden zijn. ;-) Z'on antwoord hebben ze meestal niet van terug. :-D

honden page profiel kelly,Terra&Chicakelly,Terra&Chica 3 doggies

honden foto van kelly,Terra&Chica

jah heb dat eens met mijn engelse labrador spiky gehad mijn vorige hond
En kreeg te horen dat mijn hond meer moest eten zelf had die man een labrador bij die echt wel te zwaar was
Mijn hond kreeg juist altijd complimenten omdat ze zo mooi slank bleef en mooie glimmende vacht altijd had

ik zei meteen tegen die man als je de ribben van een hond niet meer kan voelen is je hond te dik zoals die van jou dus geef jou hond maar is wat minder!

die man keek me echt aan van wat denk je wel
nou ik dacht eerder van die man waar bemoei je je mee
we zijn lekker doorgelopen

echt sommige mensen

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

heel herkenbaar O-) doen wat jij het beste vind voor je hond

honden page profiel MelleMelle 3 doggies

honden foto van Melle

Ik heb trouwens ook een halsband van May. Voor een windhond is het beter zo'n brede band te gebruiken. Hun nek is ook teerder dan een hond met veel vacht. Ze hebben een gevoelige keel en een lange nek. Een blessure is snel opgelopen met een dunne band. Minder dure kan je ook on line bestellen bij bijvoorbeeld beestenspul. Iets van €7. Ik heb ze ook. maar de echt mooie zijn van May. Maar er zijn er veel meer die dezelfde banden maken. Die van May zijn er om zo het koppie doorheen te steken maar dezelfde banden zijn ook te koop met een gesp. Ik heb beide.

groetjes!

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Nee geen goed bedoelde adviezen gekregen,maar ik schijn een boos hoofd te hebben,dan bedenken mensen zich al 2 keer.

Misschien heb jij wel een hele open houding/uitstraling en denken die mensen dat wel even op te kunnen leggen bij jou.Heel vervelend.

Ik zou trouwens mensen die gaan afstappen van de fiets om mijn advies te geven over mijn hond,vólledig negeren,ik ben namelijk al bezig om mijn hond op te voeden dus kan ik geen afleiding gebruiken O-)

Hahaha.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Bedankt voor al jullie leuke reacties.

@Pelle Bijke
Dat snap ik wel over dat eten.
Zou dat ook doen, alleen ik zag niet dat die mensen eten hadden ;-) Dus ze konden het wel wat vriendelijker zeggen;-)

@Melle
Bedankt voor je aanbod. Denk dat ik er misschien nog wel eens gebruik van ga maken :-) Heb veel gelezen over whippets natuurlijk, maar ervaring is altijd beter.
Het is toch heel anders als een kruising mechelse herder die echt slaafs was (om het zo even te noemen)

En bedankt voor de tips over die halsbanden.
Ik wist echt niet waar ik die kon kopen.
Kwam er met google ook niet echt uit ;-)
Die hij nu heeft is hij over een maand wel uitgegroeid denk ik.

honden page profiel Natalie & Mo Natalie & Mo 3 doggies

honden foto van Natalie & Mo

Herkenbaar!

Woensdag zelfs nog..
Ging wandelen in de bossen en Mo was los.
We stonden net op een heuvel klaar om naar beneden te gaan en beneden zien we wandelaars.
Zeg ik tegen Mo: Wachten jongen.
Hij wacht mooi! :-)
Beginnen die wandelaars ineens van die geluidjes te maken, je weet wel zo van kom eens hondje.
Roep ik naar beneden: Menneer asjeblieft niet roepen!
Nja, lacht hij even en begint hij lekker door te roepen.
Ik kon Mo nog bij mij houden. De wandelaars gingen een stukje verder. Dus gingen we rustig samen dat bergje af. En dan begint Mo altijd van die berg te crossen en dat mag hij ook. De wandelaars waren nu toch al een stuk verder gewandelt.

Dus Mo loopt gewoon wat te snuffelen een paar metertjes van mij weg.
Zie ik die man opeens terugkomen,naar mijn hond, pakt hem op en wilt hem naar mij brengen! Stond ik wel even versteld van! Dat doe je toch niet?

Roep ik even: Wilt u mijn hond neerzetten!

Hij: Hoo goed goed, als jij je hond zo opvoed.

Nou seg ik zal het toch wel weten zeker. Mo was gewoon lekker aan het snuffelen.. Kan ik zo irritant vinden he!

honden page profiel Myrthe & YeboMyrthe & Yebo 3 doggies

honden foto van Myrthe & Yebo

Hoi,
Vandeweek ook weer iemand:
Ik loop op het strand met 2 honden. zie ik opeens een van mijn honden (logeetje maar héél bekend voor mij) bij een vrouwtje staan. Hoor ik die vrouw zeggen: "ja, maar dan moet je wel mooi gaan zitten!"
Vrouw nooit eerder gezien maar staat wel met een koekje in haar hand!
Ik roep "Nee, nee...niet zomaar doen".
Zegt ze tegen de hond "Nou het mag niet" Ik leg nog uit dat ze niet zomaar van iedereen iets aan mag nemen.
Geeft ze het koekje aan mij en zegt "geef het dan straks maar, anders is het zielig".
Alsof dat MIJN schuld is? Jij biedt dat koekje aan zonder het te vragen.
Straks is mijn hond hevig allergisch ofzo?!
Ik ken een labrador die nooit koekjes aanneemt uit de rechterhand, zo voorkom je bietsen. Maar dat moet toch niet nodig zijn. Ik vraag altijd of een hond een koekje mag aannemen...aan het BAASJE!
Dus mijn hond is zielig omdat ie niet van iedereen koekjes aan mag nemen....pfffff
Zijn jullie honden ook zo zielig? ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

WAA!!! AAAARAGH!!!!

ik weet prcies wat je bedoeld...
Altijd mannen, zelf hebben ze nooit een hond trouwens, maar ze weten er alles van en zijn niet te beroerd om wat TIPS achter te laten... Zo heb ik 'niet echt controle' over Fedor. Dat klopt, hij gelukkig wel over mij O-) O-) O-)

iritant...
Ik speel in een band, en een van de saxofonisten heeft ook de neiging om steeds weer te zeggen hoe het moet, nu vraag ik voortaan :Oh ja??? Doe eens voor???? heel gek, dan hoeft het ineens niet meer.... Ik ga dat volgende keer ook eens proberen als iemand zo goed weet hoe je een hond opvoed.

honden page profiel SennaSenna 3 doggies

honden foto van Senna

Ik heb hele rare adviezen gehad maar ook hele goede. Senna is mijn eerste hond en ben daarom ook heel blij met alle adviezen die ik voornamelijk de eerste maanden heb gekregen van andere hondeneigenaren buiten.

Rare adviezen gingen gewoon bij mij het ene oor in en het andere uit ik zei dan "ow" en liep verder of maakte een sarcastische opmerking.

De HD heb ik ook genoeg naar mijn hoofd geslingerd gehad. Het was zelfs nodig om je pup op en af de stoeprand te tillen O-)

Heb er ook hard om gelachen :-D

honden page profiel  . . 3 doggies

honden foto van  .

Laat maar lullen denk ik dan maar.....jij weet zelf toch wel beter...maar je kan dr dood en dood moe van worden....dus erg herkenbaar!!! :-D

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila 3 doggies

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Wat ben ik een gezegend mens zo te horen.

Heb echt geen commentaren gehoord hier in de buurt, enige commentaren die ik kreeg zijn eigenlijk positieve en begripvol en vaak staan we gewoon elkaar adviesen te geven.

Misschien komt het dat het echt een hondvriendelijke omgeving is, en hier momenteel een Puppyboom gaande is ;-)

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Charlotte en de Witjes

Hihi, daar sta je dan, hoog en laag te springen voor je pup ;-) Andere mensen weten het altijd beter. Vooral mensen die zelf geen hond hebben. En ja 10 min op de hei is wel wat anders. Dan kan hij zijn eigen tempo bepalen en rusten wanneer het nodig is. Haha, daar krijgt hij echt HD van ja O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pff wat een goed bedoelde adviezen allemaal!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^