zo hond zo baas (je eigen spiegel)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra


Nou mensen ik wil iets met jullie delen en kijken of het klopt met jullie eigen bevindingen ?

Gister was ik op Cursus met vito de vervolg clicker training. en vito was erg gestrest blaffen ,piepen ,kwijlen (doet hij nooit)
Vito is wel iets drukker thuis als wat ik gewend ben van onze Duitse herders vroeger die mij vader op voedde.
ik zei gister tegen de trainer wat een stress kip he die vito de trainer moets lachen en zei ik zeg niks . ik zei wat bedoel je ? O-)

toen vertelde hij dat er een instituut is die door midel van naar de honden en de baasjes te kijken die ergens willekeurig staan (dus ze weten niet wie bij welke baas hoort maar door te observeren kunen ze de juiste hond bij de juiste baas brengen door te kijken naar gedrag. je hond is de spiegel van je zelf.

nou dacht ik daar eens over na ..en inderdaad mijn vader was een zeer rustige man ..ook zijn innelijke was rustig hij maakte zich niet zo snel druk om dingen en nam de dag zoals hij kwam , de honden die hij opvoedde waren ook allemaal ergens rustig van aard en lieten zich niet gauw gek maken.

Ik zelf ben een druk persoontje ( ga wel rustig met de honden om maar het heeft met je energie en je innelijke te maken) ik maak me wel snel druk , ben een zenuwelijer ook al kan ik dat van de buiten kan goed verbloemen.
en Vito is inderdaad ook veel drukker . dus ik zou eigen me zelf moeten veranderen wat ook wel beter voor me zelf zou zijn als ik wat rustiger zou leven en de boel de boel zou laten en laat komen zoals het komt liojkt me heerlijk als ik dat kan ..mischien moet ik wel op yoga of zo omdat te leren haha en dan word Vito mischien ook wat realxer want die piklt mijn energie op.

is dit voor jullie ook herkenbaar hoe zijn jullie zelf en hoe is je hond even kijken hoe het klopt?

Groetjes sandra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zo hond zo baas (je eigen spiegel)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik heb 1 hele kalme, stabiele, zelfstandige hond die zich niet snel druk maakt.
En ik heb 1 stresskip van het hoogste niveau.

O-) Dan zal ik ergens in het midden zitten :-D

Maar de hond is wel een spiegeltje van jezelf in dagelijkse omgang. Als mijn honden 'tegendraads'zijn dan kijk ik altijd eerst naar mezelf en wat in mijn gemoed dit veroorzaakt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Dat is wel herkenbaar hier, ik ben rustig en bij mij is Lola de rust zelve, ze loopt netjes aan de lijn, laat zich rustig zittend de riem omdoen en gaat netjes zitten bij de deur en wij wandelen rustig naar buiten zonder trekken.

Bij mijn vriend, die veel drukker en nerveuzer is, wordt er voor het uitlaten eerst dol gedaan, springen, happen, jeuken, weglopen weer terugrennen. Daarna wordt er in gestrekte draf de deur uitgegaan en Lola probeert snel weg te trekken naar waar zij heen wil...

:-D

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

dat is best wel boeiend he ?

dan hebben de mensen geen psycoloog meer nodig gewoon naar je hond kijken ;-)

honden page profiel Martina en ChinookMartina en Chinook 3 doggies

honden foto van Martina en Chinook

Heel herkenbaar Sandra.
Ik ben ook innerlijk een erg onrustig persoon en breng dat over op mijn kinderen en ook wel op Chinook en ik weet dat ik rustiger moet zijn, maar hoe.

Ik merk het op de dagen dat ik relax ben (kan het wel zijn ;-) ) dan is Chinook ook rustiger. Gelukkig is chinook best wel een rustige hond maar ik geloof niet dat ik een ras zou moeten hebben dat van zichzelf zenuwachtig is. Dat zou geen goede combinatie zijn.

En yoga, daar zit ik al heel lang aan te denken maar het idee dat ik dat weer tussen de bedrijven moet gaan doen, word ik al stresserig van :-D

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

hihi martine wat herkenbaar .. zijn we stiekum familie of zo :-D

dat heb ik dus ook dan denk ik ..ik heb een hulp middel nodig om iets rustiger van binnen te worden ..maar inderdaad het idee dat ik dan weer ergens heen moet hahah geen tijd ,,dat haal ik niet enz enz ..Stress.

bv in de ochtens als ik nog rustig op moet starten is Vito ook rustig (ik dus ook van binnen ) vanaf een uur of 11 begint het dan begin ik te rennen en te vliegen en komt de onrust en dan word vito ook zo ..sávonds vanaf 8 uur ben ik klaar met alles en krijg ik weer een soort rust en dan ligt Vito ook heerlijk rustig te slapen hahah

Ik zou moeten leren om bewuster te leven ..met me hoofd er bij te zijn wat ik op dat moment mee bezig ben ..en niet al weer 5 stappen vooruit ben .
en ik zou moeten denken wat vandaga niet kom kom morgen wel maar dat is nu niet het geval ik ben een ontzetetnde planner en alles gebeurt dan ook volgens planning en o wee als er iets raars tussen kom ;-)

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

pippa is een kruizing van twee als gevoelig bekend staande,rassen. Maar ook als eenkennig. Ik ben een drukkig meisje, die vlot stressig doet en voor teveel mensen klaar wil staan:-) Voor en door Pip heb ik geleerd mezelf te temperen. Pippa heeft nooit ruzie, begroet anderen op de juiste manier, soms beleeft en kalm soms omstuimig en speels. Ze lijkt afwisseling prima te vinden maar moet daarna bijtanken. Voot haar wil ik rust creeeren. Door haar kán ik rust creeren in mijn leven:-) Door haar staan mijn mondhoekjes de hele dag door omhoog. En als ze ondernemend is ben ik juist trots in plaats van gespannen of streng. Ze luisterd zo nauwkeurig. Ik hoef niet hard te klinken of te waarschuwen of....ik ben der heel veel kalmer en tevredener van geworden! En als ik naar der broers en haar zusje kijk: der vriendelijke enthousiaste ondernemende karacter heb ik goed ontwikkeld! En als ik me laat grijpen door verdriet dan weet pip mij ook bij de les te houden. Jaja zij spiegelen niet alleen ons. Wij hen ook. Ook als je kijkt wat er gebeurd als je dieren bij verstandelijk gehandicapten in huis brengt

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

je ziet het al aan me schrijven wat voor persoon ik ben hahah geen punten geen komma's en heel veel schrijf fouten ..mijn gedachten gaan namelijk ook altijd sneller als dat ik typ O-)

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ja wendy dat klopt van je hond kan je ook veel leren . alleen moeten we dat wel bewust kunnen zien .

als we het over spiritualiteit hebben dan zijn dieren dat heel erg .

ze genieten van het moment ..denken niet vooruit , zijn altijd blij , en hebben geen woorden nodig .zo kunnen we nog wel veel meer op noemen maar de tijd dringt begin al weer te stressen hahah

honden page profiel Heleen, Brit & CodyHeleen, Brit & Cody 3 doggies

honden foto van Heleen, Brit & Cody

Haha, ik zie mezelf ook terug in Brit!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Mooi gezegd Wendy het is idd een wisselwerking, tussen mens en hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zo hond zo baas (je eigen spiegel)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^