tweede plaats uitvechten met mijn hond!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel geronimogeronimo 3 doggies

honden foto van geronimo

Ik ben het met Bull eens in z'n nekvel pakken en op de grond

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tweede plaats uitvechten met mijn hond!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik ben het eens met deze zin van Ilja: Als ik naar je pagina kijk en daar lees..
Zie ik al waa ik een beetje bang voor was ..

Ik zou juist de aandacht gaan richten op positief gedrag. Je bent nu vaak bezig geweest met aandacht te geven wanneer hij volgens je profiel: Het is een eigenwijze, oostindisch dove, lieve beagle kruising waar ik elke dag wel heel erg hard om moet lachen.

Ik zal je een vb. geven van mijn eigen honden. Ik moest mijn cavaliertje een oefening doen. Nl. het vooruit sturen naar een voorwerp. Toen ze dit deed, ging ze cirkels draaien. Hier moest ik erg om lachen en wat deed ze later? Ja hoor, alleen maar cirkels draaien. Ik moest dit toen als volgt oplossen. Heel rustig maar wel zonder lachen zeggen vooruit en haar belonen toen ze het goed deed.

Mijn eigen houding hierin was dus essentieel. En ik denk dat daar de kneep zit. Jij hebt heel veel onbewust beloond op zijn drukke gedrag dat hij daar nu geen correctie van jou accepteerd. Vroeger lachte je om zijn "streken" en nu mag hij dit niet meer doen. Dit is erg verwarrend voor een hond. Een wijze les kan dit voor iedereen zijn.

Hoe dit oplossen? Door extreem zijn postieve gedrag te stimuleren en zijn ongehoorzaamheid niet te bestraffen.

Dan kom ik terug op het kussen. Stuur hem zelf daar naar toe en geef hem gelijk een beloning daarvoor. Als hij van het kussen af gaat zeg je niets, je gaat zelf staan en reageert nergens op. Zodra hij rustig is beloon je hem hiervoor. Daarna stuur je hem weer naar zijn kussen toe, op een rustige toon. Eerst zal hij hier niets van snappen en zodra dat jij hem aandacht geeft, zal hij weer druk gaan doen. Dan ga jij weer NIETS doen. Ook niet de kamer uit want je zult nu de "strijd" aan moeten gaan maar dan alleen op een POSITIEVE manier. Hier moet je wel geduld voor hebben.

Ik hoop dat ik het zo duidelijk heb uitgelegt voor je en dat je hier wat aan hebt.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Ik begrijp je helemaal Esther.
Ik denk dat ik Max iets teveel heb verwend O-)

We passen zeker bepaalde roedelregels aan en daar ligt het probleem ook niet. Het is echt puur de terechtwijzing zeg maar...

En wat ook opvalt is dat het allen binnenshuis gebeurt. Buiten luistert Max perfect...

Maar wat moet ik doen als Max weer eens op of tegen je aan springt voor aandacht en als je die niet geeft tegen je begint te blaffen als een gek? Dan stuur ik hem meestal naar de plaats en dan begint het gevecht pas eigenlijk. MOet ik hem dan juist belonen??
Hij gaat op zijn kussen liggen en begint ook dan tegen me te blaffen. Als ik wegloop hangt hij me in de broek. Ik vemoedt dat het puur aandacht trekkerij is, maar verevelend is het wel.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Simone,

Het probleem begint hier idd: Maar wat moet ik doen als Max weer eens op of tegen je aan springt voor aandacht en als je die niet geeft tegen je begint te blaffen als een gek? Dan stuur ik hem meestal naar de plaats en dan begint het gevecht pas eigenlijk.

Ik zou hem dan negeren en niet naar zijn kussen sturen. Alles wat hij doet bij je negeren. Trek maar oude kleren aan en bereidt je voor. Stuur hem niet weg maar beloon pas als hij rustig is. Kijk hem niet aan maar laat hem. Als hij rustig is dan beloon je hem. Het kan met een goed zo en aankijken maar je kunt hem ook daarvoor voer geven. Als jij goed zo zegt dan gaat hij weer druk worden want hij kreeg aandacht als hij druk was. Daar moet hij aan wennen en dat zal even duren. Pas als hij echt rustig is, stuur je hem naar het kussen en zo bouw je dit op.

Ik hoop dat hier wat aan hebt.

Groetjes van Esther

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Ja echt wel... :-D meestal als hij in de broekspijp hangt blijf ik stil staan en zeg rustig "los" en dan houdt hij wel op... hij heeft het met vlagen. s niet constant gedrag gelukkig...

tira (Gast)

Riem aan de muur,zodat ie voorlopig niet van zijn plaats kan komen.Geef hem niet de kans om een bevel te negeren dmv trucjes en hulpmiddelen.
Echt moe maken s'morgens en s'avonds.Minstens anderhalf uur per keer echt rennen,echt uitputten.Niet te veel snacks en beentjes tussendoor,dat geeft alleen maar meer energie.
Hij doet binnen waarschijnlijk zo omdat het hem tot nu iets opgeleverd heeft(aandacht goede of slechte)en omdat je hem in het verleden veel vergeven hebt

honden page profiel JeroenJeroen 3 doggies

honden foto van Jeroen

Ik ben het helemaal met Esther eens. Compleet negeren. Bereid je voor want het kan best een paar minuten aanhouden. En je zal echt niet direct succes hebben, volgende keer probeert hij het gewoon weer, maar langzaam leert hij dat zijn negatieve gedrag niet de door hem gewenste aandacht oplevert. Als hij je pijn doet kan je een hoog gilletje geven en dan gewoon de kamer uitlopen en de deur achter je dicht doen. Pas terugkomen als hij rustig is.

Pas bij dit soort gedrag ook op voor de "uitdovingsexplosie". Net als je denkt dat het de goede kant op gaat proberen ze het soms nog eens/een paar keer uit alle macht. Dat is een teken dat je er bijna bent en vooral moet volhouden, anders wordt het ECHT moeilijk om het er nog uit te krijgen. Als je dan weer aandacht gaat geven (ook negatieve aandacht!) dan leren ze alleen maar dat als ze genoeg hun best doen dat ze toch hun zin krijgen.

Nog één laatste tip, die (ik dacht) Ilja je eerder ook al gegeven heeft: er is als ik de rest van je verhaal zo lees en wat hij allemaal wel goed doet helemaal geen strijd met je hond om de 2e plaats. Hij heeft gewoon geleerd dat hij door "zeuren" aandacht van je krijgt en dat vindt hij leuk. Dus maak er geen strijd van, maar leer hem alleen dat gedrag af.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

He ja Jeroen... Ik gaf Max idd vrij snel z'n zin als hij aan het zeuren was, maar nu niet meer en dat pikt hij dus niet meer. Zit wel logica in...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tweede plaats uitvechten met mijn hond!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hoektand van mijn puppy afgebroken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^