Bink bijt en gromt flink naar mij.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JantineJantine

honden foto van Jantine

Bink is nu 10 maanden en lijkt thuis een buitenhond. Hij kan en mag altijd binnen maar het wordt steeds moeilijker om hem binnen te krijgen en te houden. Ik heb hem geprobeerd aan te halen, lokken met lekkers en dan snel de deur dicht en afgelopen week moest ik hem midden in de nacht met de tuinslang naar binnen drijven omdat hij bleef blaffen op het onweer. En midden in een woonwijk is dat nachtelijk blaffen geen succes.

Als Bink zijn "baasje" er is dan is Bink rustiger, zijn "baasje" is een huisvriend die hier soms 4 avonden per week op bezoek is en Bink is dol op hem. Hij speelt de halve avond met Bink en hoe ruwer hoe liever Bink het heeft. Dan is Bink ook wel regelmatig buiten maar is iets makkelijker binnen te krijgen en te houden.
Bij mijn moeder is Bink ook heel anders. Daar laat hij namelijk zien dat hij ook heel graag binnen is. Dan is het ineens een echte binnenhond. Hij luistert daar veel en veel beter naar iedereen, ook naar mij. Ook bij mijn tante is Bink graag binnen en luistert hij redelijk goed. Alleen thuis niet, daar wil hij het liefst buiten zijn en zijn eigen plan trekken.

Ik heb Bink net van buiten in de keuken kunnen lokken met koekjes en pens, dan kon tenminste die buitendeur dicht. Zo hem aan zijn halsbandje naar de gang meegenomen en toen werd Bink heel erg boos op mij. Het was een scene zoals bij The Dog Wisperer met een wilde hond die gromt, bijt en zich met alle macht verzet. Alles om maar niet in de huiskamer te moeten. Als dit zo doorgaat zal Bink mij nog eens heel flink bijten. Ik heb nu veel flinke krassen op mijn hand van zijn tanden. Bink heeft deze botsing gewonnen. Ik heb hem nu wel in zijn mandje naast mij liggen omdat hij dat zelf wilde. In de gang heeft hij ook een dekentje liggen om op te slapen als hij echt niet in de kamer wil.

Bink is gevoelig(er) voor plotselinge geluiden,( door zijn ene oogje?) en helaas kunnen mijn buren nogal hard gooien met hun voordeur. Het is er soms een zoete inval en de deur knalt tig keer per avond. De huizen zijn heel gehorig en de buren zijn best luidruchtig. Er valt met hun niet over te praten, het zou normaal woongedrag zijn.

Bink reageert op die knallende deur door gelijk met de staart tussen de poten naar de keuken te gaan en niet meer naar de huiskamer te willen. Eenmaal buiten wil hij niet meer naar binnen. Net lag hij onder het afdak, half in de regen op de kletsnatte grond te schuilen voor de regen. De achterdeur stond gewoon op een kiertje open en hij kan gewoon in de schuur waar een warm en droog nestje staat. Dus geen enkele reden om in de regen te liggen volgens mij.

Van alle mensen die voorbij lopen blaft en gromt Bink alleen op mijn buren. Hij gaat dan te keer als een echte waakhond. De rest van de voorbijgangers reageert hij niet eens op. En al zijn de gordijnen dicht, hij herkent wie er voorbij loopt.

Verhuizen wil ik dolgraag, maar er zijn wachtlijsten en ik ga niet met een jonge energieke hond op een klein flatje 3 hoog zitten. Dan worden wij beide helemaal gek. Ik sta bij meerder woningbouwverenigingen ingeschreven, anti-kraak huren is er bijna niet en dan heb je geen huurrechten meer. Partikulier huren is allemaal boven de huurtoeslaggrens dus we moeten noodgedwongen hier blijven tot we iets krijgen. Maar ik sta klaar om in een recordtijd te verhuizen.

Hoe krijg ik Bink opgevoed? Nooit gedacht dat een hond zo op geluiden van buren zou reageren.

Ik probeer met hem veel te spelen, We gaan dagelijks lopen, soms meerdere malen per dag, vandaag zijn we op de fiets naar mijn tante geweest, morgen een lange wandeling en volgende week gaan we zeker naar mijn moeder met de auto. Dat is te ver fietsen voor Bink. En dan komt zijn "baasje" nog een paar keer langs.

Bink was zo'n scheetje de afgelopen dagen. Vooral een paar dagen geleden toen hij 3 of 4 keer in zijn bovenlip gestoken was door een paar wespen. Toen ging hij zo in de auto mee naar de dierenarts. Wat was hij toen zielig zeg. Vanmiddag aan de fiets ging het helemaal geweldig. Tot het vanavond weer een paar keer knalde met die voordeur. Bink slaat helemaal om en wil absoluut naar buiten. Regen of geen regen. En wie hem dwarsboomd kan een flinke beet krijgen.

Een gedragstherapeut heb ik absoluut geen geld voor. Niet met een uitkerinkje. Dus wat te doen ???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bink bijt en gromt flink naar mij. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel kees van den broekkees van den broek

Klinkt als een border die niet genoeg aandacht in geestelijke prikkeling krijgt en nu zelf de boel in gaat vullen om te ontsnappen aan de mensen die hem niet begrijpen.

Je schrijft dat hij gevoeliger is voor geluid wegens zijn ene oog.
Ik geloof dat jij dat zo invult om een reden te zoeken voor zijn gedrag.
Dat hij niet wilt binnenkomen ligt toch echt aan jezelf en niet aan de hond.
Hij vind jou totaal niet leuk of noemenswaardig ,want hij bijt en bekrast je zelfs .
Want bij zijn "baasje"die op bezoek komt en je moeder luisterd hij wel graag en wil bij hun zijn.
Zou zeggen ga eens kijken hoe hun met jouw hond omgaan en probeer daar je voordeel mee te doen.
Dwingen kan soms wel eens helpen maar niet bij een border die geen ruk van jouw gedrag begrijpt .
Want dat word alleen maar erger .
Dus niet meer lokken met pens of dwingen met de tuinslang.
Maar ga je zelf leuker maken voor hem en spelletjes doen waardoor hij geestelijk geprikkeld en moe word.
Maak dat leuk en jezelf leuk en wees duidelijk en geef structuur als baas en dan gaat hij graag dingen voor je doen.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Als je mij via een pb je emailadres geeft, heb ik nog een boekje voor je waar je denk ik wel iets aan zal hebben. Het is een boekje in het Engels maar dat zal denk ik geen probleem zijn.

honden page profiel JantineJantine

honden foto van Jantine

Nu we een nachtje geslapen hebben is Bink weer de oude. Hij komt nu om even te knuffelen. We eten samen een boterham. Net of er niets is gebeurt gisterenavond. Hij zit nu lekker rustig buiten te kijken.

Hoe verklaar je het dan dat Bink met de staart tussen de pootjes op die klappende momenten weggaat? Hij lag gisterenavond heerlijk te slapen in zijn bench, moe van het fietsen. En het is al vaker gebeurt dat hij bij harde klappen wegvlucht. Ook voor een rotje is hij heel bang. Oud en nieuw gaat nog wat worden met Bink.

Het is dus dat hij wel redelijk naar mij luistert als we bij mijn moeder of mijn tante zijn. Dan komt hij braaf binnen als ik hem roep. Alleen thuis wil het totaal niet lukken.

Dat hij gevoeliger zou kunnen zijn voor geluid omdat hij maar 1 oogje heeft is een stelling van de dierenarts. Ik neem aan die die een beetje verstand van dieren heeft. Bink is wel heel bangelijk en schrikachtig, dat is hij altijd al geweest. In het asiel moesten ze hem al vangen omdat hij nooit wilde komen. Waarschijnlijk is hij toch wel afkomstig van een slechte broodfokker. Niet voldoende gesocialiseerd in de eerste 4 maanden voor hij bij mij kwam. Zo is het door het asiel verteld. Ook dat wordt door de dierenarts bevestigd. Ook een goede kennis van mij die politiehonden heeft getraind vind Bink een te bange hond. Bink blaft op de postbode als hij in de gang ligt, maar wel terwijl hij naar de keuken vlucht.

Hoe geef ik mijn hond dan meer geestelijke prikkeling? We doen zoekspelletjes, we gaan wandelen samen. Vreemde honden mag hij van mij altijd kennis mee maken. Mits het andere baasje het natuurlijk ook goed vind. Fietsen doen we samen.Stoeien samen. Als er een braderie of kermis is gaat Bink altijd mee. Hij heeft een kong, flostouw en ga zo maar door. Ik borstel en knuffel hem regelmatig. Ik krijg van mijn moeder te horen dat Bink TE VEEL aandacht krijgt van mij.

Ik weet dat men zegt dat mijn stem te zacht en te leif is. Die stemmen van mijn moeder en mijn tante zijn scheller. Die stem van zijn "baasje" is dieper. Mijn moeder zegt dat ik te flauw ben met mijn hond en te zacht ben met hem. En dus strenger moet zijn.

Als de hond midden in de nacht gaat lopen blaffen op onweer en weigert op te houden dan dwing ik echt wel met een tuinslang om zijn kop te houden. Overvloedig blaffen mag bink niet, zeker niet in de nacht. Ik weet hoe vervelend een continue blaffende hond is voor de omgeving. Ik ben vroeger zelf uren wakker gehouden door een hond die alleen lag en maar blafte en blafte.

Dus wat moet ik doen om Bink niet weer ineens het huis uit te laten gaan??

honden page profiel Mellow & Mylo & een beetje MarloesMellow & Mylo & een beetje Marloes 3 doggies

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

beetje net zo'n verhaal als de hond van mijn ouders..
Alleen is het daar omgekeerd, zij durft me rare geluiden niet naar buiten, en vlucht dan naar binnen!

Denk dat ze bang is voor de geluiden (knallen van de deur) en naar buiten wil omdat ze die daar niet hoort..

Lastig zeg.. hoop dat je snel een oplossing zal vinden!

Succes namens mij en Mellow

honden page profiel Mellow & Mylo & een beetje MarloesMellow & Mylo & een beetje Marloes 3 doggies

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

Sorry, dacht dat Bink een vrouwtje was.. ze moet dus hij zijn O-)

honden page profiel JantineJantine

honden foto van Jantine

Ik heb het meer gehoord dat honden vanwege geluiden niet meer binnen of buiten willen zijn. Dat ze vertrekken gaan vermijden en probleem gedrag gaan vertonen op zulke momenten.


Ik heb iemand via internet gesproken die had haar hond maandenlang op kalmeringstabletten staan. Dit op advies van de dierenarts. Nu ze verhuisd is, is de hond helemaal weer de oude. Hij slikt geen pillen meer, alleen met de jaarwisseling nog een paar dagen. Ik wil dit bij Bink liever voorkomen.

honden page profiel KaatjekoekKaatjekoek 3 doggies

honden foto van Kaatjekoek

Hoi Jantine,

Wat je het beste met je hond kunt doen, dat weet ik niet, ik laat dat wel aan anderen over. Maar wat betreft je buren... het lijkt wel of ze het erom doen. Kan het ook zijn dat ze je hond voeren over de schutting ofzo?

Maar goed, voor wat betreft de overlast van je buren, daar kun je melding van doen bij je woningbouwvereniging. Dan kan vandaar uit eventueel een gesprek plaatsvinden om het probleem op te lossen.

Succes in ieder geval!

Groetjes!

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

Zoals ik het lees, is het voor mij een redelijk duidelijk verhaal.
Bink wil gewoon niet binnen, omdat de woonkamer teveel negatieve dingen heeft. Woonkamer associeert hij met knallende deuren van de buren. Hij is gewoonweg bang. En het 'meesleuren' aan de halsband was verschrikkelijk voor de hond, want hij moest dus naar die negatieve woonkamer. Uiteraard verzet hij zich hiertegen.
Ik zou idd gaan werken aan het 'leuk' maken van de woonkamer. Veel spelletjes doen, veel belonen, in de woonkamer.
En dat té lief zijn voor de hond en té zacht voor hem, komt ook zo negatief over. Overal waar té voorstaat is niet goed he, behalve téquilla ;-) (en tevreden)! Nee, zonder flauwekul: je doet wat je kunt he. Je wil het goed doen, dus dat is al heel wat. Zolang je de roedelregels is acht neemt is er toch verder geen probleem. Ik heb niet het idee, jouw verhaal lezende, dat Bink over je heen loopt. Hij is gewoonweg echt bang in de woonkamer.

honden page profiel JantineJantine

honden foto van Jantine

Ik wordt gelijk beschuldigd van discriminatie door mijn buren. De woningbouw wil hier dus ook zijn vingers niet aan branden. Discriminatie is een heel machtig woord waardoor ineens niemand zich hiermee wilt bemoeien. Het boeit me echt niet dat het buitenlanders zijn. Waren het Nederlanders geweest dan zou ik mij ook ergeren aan hun harde geluiden.

Ik "bewaak" mijn tuin en mijn huis met webcams. Als ze er iets over zouden gooien staat het op de film dat Bink iets eet. Iets door de heg steken kan niet meer. Er zit heel fijn gaas voor. Hun kleinzoontje stak graag bezemstelen door de heg naar mijn hond. Daarom ook 1 camera op de heg gericht.

Zo heb ik met hiernaast al veel botsingen gehad.


Dit "bewaken" met webcamera's heb ik in eerste instantie gedaan om te weten wat Bink in huis doet doet als ik niet thuis ben. Ik heb nu 5 webcams aangesloten staan en de pc neemt alle bewegingen en geluiden op in de tuin en de benedenverdieping als ik dat wil. Ook daar is op te zien dat hij ineens opschrikt en dan naar de keuken vertrekt om daar verder gaat slapen. Dan zie je hem niet meer in de huiskamer. Zo weet ik dus dat Bink donderdag om 12:21 uur gestoken is door die wespen. Het staat op de harde schijf opgenomen.

Bink is soms 4 tot 5 uur alleen thuis. Soms binnen en soms buiten En dat gaat perfect. Hij sloopt binnen absoluut niets. Buiten mag hij van mij graven en zich uitleven.

Nu is Bink in de keuken. Zodra ik in de keuken kom gaat hij naar buiten. Van hem MOET de achterdeur open zijn zodat hij buiten kan. Dat was afgelopen zomer wel lekker maar nu is het koud. Ik heb de verwarming al aan in de huiskamer. Hij weet dat ik hem nu hier in de huiskamer wil hebben, en daar trapt hij dus niet in.

De huiskamer is voor hem inderdaad een zeer negatief vertrek waar hij liever niet te veel is. Ik heb geen idee hoe ik een huiskamer leuk maak. Maar ik snap nu wel beter waarom hij zo naar mij uithaalde gisteren. Pure angst.

Bink loopt niet echt over mij heen. Hij is niet heel gehoorzaam maar is genoeg opgevoed om mee te kunnen nemen op bezoek en naar evenementen.

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 1 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Wat een nare situatie :-( Dat je je achterdeur dicht wil hoduen met de kou van nu begrijp ik, maar Bink natuurlijk niet. De afgelopen tijd kon hij gewoon buiten blijven met het mooi weer, maar nu moet hij naar binnen. Waar hij het niet prettig vind.
Heb je er al aan gedacht om een gedragstherapeut ofzo te laten komen kijken en jou tips hiermee te geven? Alleen voor de situatie dat hi jvan buiten naar binnen moet? En die kan jou ook op het moment zelf begeleiden als het niet lukt, want wij kunnen wel tips hier geven maar zien niet hoe het daadwerkelijk gaat.


Liefs,

honden page profiel JantineJantine

honden foto van Jantine

Een gedragstherapeut kan ik niet betalen. Ik heb een kleine uitkering. Ik soliciteer me rot maar er lijkt geen werk te zijn. Die dierenarts van afgelopen donderdag was al een rib uit mijn lijf.

Ik zal het echt zo op moeten lossen tot ik verhuisd ben.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 2 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

IK heb niet alles gelezen maar de reden waarom hij boos op je werd is dat je hem aan zijn halshand pakte.. :'(
Dit is een bijzonder onprettige ervaring..
Hij voelde zich bedreigd en opgesloten..
Er is niks mis met zijn karakter, is de leifste honmd van de wereld maar reageerde vanuit zijn instinct; ANGST/bedreiging..

Dat hij niet binnen wil komen en ergens anders wel is; plaats gebonden..

Ik raad je aan stop met dit vreselijke drukke spelletjes spelen..
Een hond raakt soms alle controle kwijt ..

Rustige uitdagingen waardoor de hond zich leert concentreren dát is wat je met de hond veel beter kan gaan doen..
Daat maakt de hond ook beter en gezonder moe..
Lichamelijk moe maken heb je niks aan..!
Natuurlijk moet de hond wel wandelen en spelen maar houd het kort met een hond zo prikkel gevoelig..

Leer de hond de voerbak op te zoeken..

Als de hond weet wat zoek is kan je hem van alles leren opzoeken..

Altijd de hond laten scoren met een zoekspel..
In het begin, als de hond het écht niet kan vinden, ; mag je ietsjes helpen door hem in de buurt te lokken en te motiveren door mee te zoeken..
Prijs de hond de hemel is op zo'n moment..
Zo leert hij dat zoeken een leuk spel is..

Een hond - zo prikkel gevoelig - kan je beter niet zo super druk maken..
Die opwinding is nergens voor nodig..

Denkspelletjes, geestelijke spelletjes doen, dan zal je zien dat de hond zich anders en prettiger zal gaan gedragen..
De hond kookt constant over met drukke spelletjes zit met de kop in een achtbaan.. :'(

Een hond heeft gemiddeld 18 uur rust nodig..
Zeker prikkel gevoelige honden..
Het liefst in de bench met een deken er over heen zodat er geen prikkels binnen komen..

Ook door die rust zal de hond veranderen en makkelijker/fijner te handelen te zijn..

Rust en regelmaat, Sterkte ..

honden page profiel KaatjekoekKaatjekoek 2 doggies

honden foto van Kaatjekoek

Hoi Jantine,

Als jouw woningbouw hier zijn vingers niet aan wil branden, is het geen goede woningbouw. Wat een onzin!

Heb je al eens je probleem bij hen aangekaart? En noemen ze het werkelijk discriminatie?? Sorry, maar dat geloof ik niet.

Ikzelf werk bij een wooncorperatie en een huurder is een huurder en dient zich te gedragen als een goed huurder en geen overlast te veroorzaken voor omwonenden.

Er wordt GEEN verschil gemaakt in afkomst of religie.

Als dit zo doorgaat veranderd er niks, want jij hebt last van de buren en de buren hebben last van jou (je blaffende hond).

Ik zou toch serieus eens een gesprek aangaan.

Succes.

honden page profiel JantineJantine

honden foto van Jantine

Ik had Bink inderdaad nooit zo aan zijn halsband mogen pakken. Er is zeker niets mis met Bink, hij is wat gevoeliger voor knallen maar meer niet.

Bink heeft een grote bench met een deken eroverheen. Alleen staat die dus in de door hem zo gehate huiskamer. Die bench past absoluut niet in de gang of keuken.

Zoeken kent Bink, hij lijkt dat spelletje zo beu te zijn. De frisbee is veel leuker.

Hij moet van mij wel regelmatig rust houden. het is een hond die niet van ophouden weet. Gisteren na het fietsen was het dus verplicht rust voor hem.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Een eigenaar hoort ten alle tijden aan een halsband te kunnen zitten maar het is maar net hoe je het aanleert.

Ik zou nooit een halsband pakken via de bovenkant maar via de zij of onderkant. Daarbij zou ik in de leerfase er een voertje voor houden zodat je dit kunt trainen.

Verder ben ik het met Ilja eens. Je fietst nu al met je pup!! en frisbee-en daarbij en dit zijn op juttende spelletjes.

Zoeken kan heel leuk zijn. Daarbij denk ik aan bv. het voer verstoppen in je tuin. Niet in 1x maar juist in kleinere portie's. Wij doen dat ook met onze kelpie en ze kan dan een half uur zoeken en is na de tijd mentaal helemaal moe.

honden page profiel JantineJantine

honden foto van Jantine

@ Kaatjekoek. Mijn buren roepen gelijk discriminatie. De woningbouw noemt het een burenruzie en dat zou niet hun werk zijn.


Fietsen mocht volgens de dierenarts. Mits hij in draf bleef en niet in galop. Want galop is slecht voor zijn gewrichten.

De frisbee is een stoffen frisbee, een kunststof frisbee zou slecht zijn voor zijn tanden.

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Ik geloof wel dat je het beste voor heb met Bink!
Je zou misschien toch alles uit de kast moeten halen om hem naar binnen te krijgen. Een kong? Stukjess kipfilet erin? Een kong is een echte aanrader, het is zacht, stuitert van hot naar her en ze zijn er lang zoet mee...?

Liefs,

honden page profiel JantineJantine

honden foto van Jantine

Bink heeft een kong extreme. Die zwarte voor de gedreven kauwers. Geen idee waar hij die nu weer heeft liggen. Ik ga hem zoeken, ver kan hij niet zijn. Die kong vul ik een paar keer per week met lekkernijen voor hem. Hij is er wel dol op. Eens zien of hij hiervoor binnen wilt komen.

Ik ben nu kip aan het braden en ik zal een stukje bewaren. Ook als test om te zien of hij binnen wilt komen.

Anoniem (Gast)

jantine ik ben even niet ingelogd sorry.maar ik vind dat je een hart onder de riem verdiend.je doet vreselijk je best voor bink.ik wou dat ik wat voor je kon doen maar ik kan het niet.maar ik heb je hele verhaal gelezen en je verdient een pluim.ik hoop dat het voor jou en bink goedkomt.


grt noor en een pootje voor jazzy en poppy

honden page profiel Zzoef Rossi & LorenzoZzoef Rossi & Lorenzo 2 doggies

honden foto van Zzoef Rossi & Lorenzo

Er is hier dichtbij een park waar altijd een man loopt met een border.
Die was op jonge leeftijd ook erg 'moeilijk' zoals jij beschrijft.
Hij is toen ipv naar een 'gewone' hondenschool, naar een speciale hondenschool voor border collies gegaan.
omdat borders nogal ERG slim zijn, en HEEL HEEL graag voor je willen werken schijnt ;-)
hij vertelde me toen dat hij al die tijd dat de hond 'lastig' was, eigenlijk zelf constant verkeerde signalen afgaf. en zijn hond niet begreep. en de hond begreep hem niet.

Op die cursus hebben baas en hond elkaar leren begrijpen, en nu is het geweldig om die 2 samen te zien werken! :-D

Ik heb zelf niet de kennis om je een goed advies te geven, maar ik dacht: dit wilde ik toch even vertellen. ;-)

Groetjes van ons en succes!

honden page profiel Zzoef Rossi & LorenzoZzoef Rossi & Lorenzo 3 doggies

honden foto van Zzoef Rossi & Lorenzo

sorry voor de woordkeuze 'lastig' enzo.. maar ik bedoel het goed O-)

honden page profiel JantineJantine

honden foto van Jantine

Ik weet dat je het goed bedoelt te zeggen. En lastig in nu eenmaal het woord dat hier het beste past.

Bink is inderdaad een heel slimme hond. Dingen zoals blijf snapte hij al na een paar keer. Toch kan ik hem niet zo gek krijgen om thuis in zijn mand te blijven. Bij mijn moeder blijft hij ook braaf liggen.

Bink is er dol op om samen dingen te doen. Ik moet hem soms echt verplicht rust opleggen want hij blijft maar doorgaan. Toch wil hij een paar dingen maar niet leren. Dus je zou best wel eens gelijk kunnen hebben dat Bink en ik elkaar niet goed begrijpen.

Ik heb ook het idee dat Bink die knallen als iets erg is gaan zien. Ik schrik er zelf ook regelmatig van. Ik kan best geloven dat Bink dat van mij gezien heeft.

tira (Gast)

Er moet tussen baas en hond wel zoveel vertouwen zijn dat je altijd de hond kan leiden via zijn halsband.Ik zeg expres"leiden" niet trekken.
Een van mijn staanders heeft zich als pup rot verschrokken in zijn slaap toen mijn dochter de houten trap afgedonderd kwam.Hij blijft er bang van hebben.Maar het is niet problematisch(tot nu toe).Het is geen zelfverzekerde hond en heeft vlug angst.Daar moet ik als opvoeder altijd rekening mee blijven houden.
Maar hij heeft veel steun en voorbeeld van de andere honden.
Het is onmogelijk om je raad te geven zonder dat we je hond kennen.Er kan erfelijk iets zijn.Je kent zijn voorouders niet.Maar ik begrijp heel goed dat het geld voor een therapeut er niet altijd is.Het is gewoon heel duur.Maar op dit moment lijkt hij me een bange hond die zijn zin kan doen.
Probeer in de keuken alle fijn dingen te doen:eten geven,botjes geven en spelen.
Na een wandeling aan de riem mee de keuken binnen nemen.Als hij terugtrekt niet dwingen maar even op bevel terug laten zitten en terug vertrekken.Eens binnen eten of snoepje geven en plaats.Hij is dan moe genoeg om een tijdje te blijven liggen.
Zelfde kan je s'avonds doen voor je slapen gaat.
Een hond moet s'nachts slapen en niet in de tuin lopen.

tira (Gast)

Als hij niet op zijn plaats wil blijven mag je gerust hulpmiddelen gebruiken:riem voorlopig aan de muur vastmaken zodat ie niet weg kan.

honden page profiel jannettejannette 3 doggies

honden foto van jannette

hoi jantine,
heb je een pm gestuurd ;-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Praat met je buren,vraag om begrip.
Praat (weer) met de woningbouw,je betaald ook huur dus hebt ook recht op hulp van hen.

Wat doe jij als hij zo schrikt van de harde knallen?
Blijf je kalm?Kijk je hem aan?
Loopt hij dan direct richting keuken en laat jij hem dan ook meteen de tuin in?

Sta je misschien open voor Bach Bloesem?
Dan kun je Nienke(van de Samojeden) een pb sturen,Zij weet welke druppels je kunt gebruiken voor je hond.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Je zegt dat de deur open 'moet' staan van Bink. Maar als hij een keer eenmaal binnen is en je doet hem daarna niet meer open, dan zal Bink toch binnen moeten blijven.

Je hoef jezelf niet op (stook)kosten te jagen omdat de hond buiten wil zijn.

Het kan zijn dat Bink dan constant gaat proberen om buiten te komen, maar je kan altijd gaan sluizen als je meerdere deuren hebt. Dus hond in de gang, jij in de keuken als je de deur van keuken naar tuin opent.

Zo heb ik Dobby in eerste instantie binnen gehouden, want hij had de neiging om door de voordeur te glippen als ik die open deed als er aangebeld was.

Ik zou hem eigenlijk voorlopig niet meer in de tuin laten. Hij zal toch moeten wennen, binnen.

honden page profiel JantineJantine

honden foto van Jantine

Ik blijf Bink thuis trainen om toch te blijven als ik dat zeg. Ik mag wel aan zijn halsband pakken meer niet hem zo ergens heen leiden.

Bink gaat moeten gaan leren dat de achterdeur niet hele dagen open zal blijven staan. Ik had een soort sluizen gemaakt met drangers op mijn binnendeuren. Maar ook daar wordt het me nu te fris voor. Bink gaat het echt moeten leren nu. Bij mijn moeder kan hij het ook. Daar gaat hij netjes voor de achterdeur staan en blaft als we hem niet zien. Hij gaat dan even plassen en komt dan weer braaf binnen als ik hem roep. Dus waarom hier thuis weer niet?.

Bink is een snelle hond, Hij is weer door de achterdeur heen eer ik bij de keuken ben. Nu stel ik de dranger van de huiskamer soms zo dat hij te ver dicht gaat zodat Bink hem niet meer open krijgt. Dat is de enigste manier voor mij om als eerste bij de achterdeur te zijn. Ik doe de deur op de knip om te voorkomen dat Bink de klink leert gebruiken. Hij is heel slim.

Nu was Bink net wel in de huiskamer en we speelden samen met een oude theedoek. Touwtrekken is hij dol op. Zoekspelletjes boeien hem niet. Hij is wel heel ruw met mij dus ik roep soms flink hard au. Hij lijkt te gaan snappen dat hij mij pijn doet. Zijn ultime droom is op de bank liggen. Ik ga het maar toestaan om de huiskamer interssanter te maken voor hem. Dan wel alleen op een dekentje.

Bink eet in de keuken en krijgt zijn botjes en kluiven in de keuken. Spelen doe we overal eigenlijk. Net waar het ons uitkomt. Ook heel veel in de huiskamer.

Bink is een hele bange hond, ik wil ooit nog wel een hond erbij maar die moet dan wat heldhaftiger zijn en niet zo snel met de staart tussen de pootjes wegvluchten. Ik zelf schrik regelmatig van mijn buren. En ik denk dat Bink dat over gaat nemen.


Praten met de buren heb ik in het begin geprobeerd. Ze zegen JA en bedoelen NEE. Het is hooguit voor een paar dagen wat rustiger en dan begint het weer. Hun vinden het normaal en ik vind van niet. Er is laatst de politie bij geweest en dan kunnen ze wel de voordeur fatsoendelijk dicht doen. De woningbouw heb ik meerdere schriftelijke klachten gestuurd en ze doen helemaal niets. Zonder juridisch bewijs wil mijn rechtsbijstand er ook niet aan beginnen. Ik wil bij deze woningbouw NOOIT meer iets huren. Tegenmaatregelen nemen door zelf eens flink te gaan gooien heeft op Bink een funeste uitwerking.

Als Bach Bloesem een positieve invloed kan hebben wil ik het altijd gaan proberen. Niet geschoten is altijd mis toch?.

Bedankt voor alle adviezen en pm's

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

Van waar ben je eigenlijk? Als het niet te ver is, wil ik je best even komen helpen en kijken hoe Bink is, want je zegt zelf...bij je moeder en die vriend is ie anders, maar volgens mij gaan ze ook heel anders om met hem. ;-)

Wat ik eruit kan opmaken (en neem het aub niet verkeerd op), is dat Bink niet genoeg leiding van je krijgt. Om het even grof te zeggen (omdat ik het niet anders verwoordt krijg), Bink speelt je met je voeten en jij gaat erin mee.
Ik geloof best dat ie angstig is, maar het is maar hoe jij daar als baas op reageert. Je moet zelf vertrouwen krijgen in jezelf én in je hond en dat uit laten schijnen naar hem. Ik heb geen enkele hond die bang is gewoon omdat ie zoveel vertrouwen in me heeft dat het allemaal wel goed is als ik erbij ben. Ze komen ook steun bij mij zoeken en ik krijg de indruk dat Bink dan niet snel genoeg kan maken dat ie buiten is omdat ie daar de rust kan vinden die hij op dat moment nodig heeft.
Om hem werkelijk bij je te houden, kan je hem aangelijnd rond je binden. Kan je belonen wanneer je wilt, zoveel je wilt én Bink kan niet weg, maar is volledig aan jouw overgeleverd. Angst...geen probleem. Zoek steun bij je baasje, want die is er op dat moment en hij kan niet weg.
Ik zou hem ook minder prikkelingen geven. Elke hond heeft beweging nodig, maar niet té veel. Das nooit goed.
Leer hem ook een bench aan zodat ie rustig kan blijven in huis zonder dat ie aan iemand kan. Leer hem dat dat zijn plaatsje is waar ie rust vindt en zet die bench op ee nplaats in huis waar er zo weinig mogelijk te zien en te horen is.
En die buren...ik ken ervan meespreken. We hebben op een sociale woonwijk gewoond en ja....das niet altijd simpel, maar enkele telefoontjes naar de verhuurmaatschappij over overtredingen doen al veel O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bink bijt en gromt flink naar mij. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: achterpootje tussen de voordeur
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^