Hond in de Bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Noortje (Gast)

Hallo,

Wij hebben sinds vorige week donderdag een zwarte mechelse herder(Roxy, 5maanden), en sinds gisteren een bench. Nu is het zo dat ze de bench eng vind.Ze durft er amper in te kijken. Zo gauw ze een pootje erin zet schrikt ze van het geluid, en dan gaat ze er maar weer uit. snoepjes en/of speeltjes erin werkt niet. Dan maar niet spelen denk ze dan. Wat kan ik hieraan doen?

Groetjes Noortje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond in de Bench?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ina en BorisIna en Boris

honden foto van Ina en Boris

Hallo, ik zou haar eten hier in geven, en idd wat lekkers ed erin leggen, ga er eens bij zitten en ondertussen wat met haar spelen, zo kan ze wennen aan de bench.
succes hoor, groetjes Ina.

honden page profiel (l)Camino_Gitana_Sultan(l)(l)Camino_Gitana_Sultan(l)

honden foto van (l)Camino_Gitana_Sultan(l)

Vooral blijven oefenen. Kost echt tijd.

Of dat je hondje nu 5 weken is, of 5 maanden, iets aanleren kost gewoon tijd.

Misschien heeft ze wel iets naars meegemaakt wat met de bench te maken heeft, of is ie gebruitk om te straffen. Gewoon volhouden ;-)


Suc6 ;-)

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

je kunt ook onder de metalen ondergrond een dekentje ofz leggen waardoor het niet meer zo hard gaat klinken als ze erover heen loopt, en als ze erin zit belonnen en een kauwbeentje erbij in leggen zodat ze een bezigheid heeft :-)

Ilisha slaapt snachts ook in de bench en in het begin moest ze er ook niets van weten. en dan hebben we dit ook gedaan en nu als ze savonds moe word kruipt ze al vanzelf in haar bench ;-)

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha

honden foto van babs en tibbie josha

ik heb mijn pup ook in de bench,voor de nacht heeft ze er een soort konijnenren aan zitten zodat ze zelf kan kiezen of ze in de bench gaat of niet.verder staat haar eten en drinken ook in de bench.kijk maar is bij mijn profiel bij de foto´s daar staan er wel een paar van mijn pup in de bench.

Noortje (Gast)

Bedankt,

Was al bezig met snoepjes erin. ben er zelfs al een aantal keer ingeklommen om een speeltje eruit te pakken. Zo kon ze zien dat het niet eng is, maar ze blijt er met een grote boog omheen lopen. Maar ga t idd maar eens proberen met haar eten, kan me niet voorstellen dat ze dat ervoor laat staan. Blijven gewoon maar proberen, en hopen dat ze eraan gaat wennen.
Groetjes Noor

Noortje (Gast)

We hebben er haar kussen in gelegt, is ook bekent en vertrouwd, maar de zijkanten maken nog te veel herrie voor haar. Wat een meut he haha. Maar ik blijf proberen, en hoop dat ze er dan niet zo bang meer voor is, want ik moet mijn muren ondertussen opnieuw schilderen en kozijnen en een plant vervangen. Dus ben er niet zo van om haar nu s´nachts los te laten. Bedankt
Groetjes

honden page profiel Mir & KiraMir & Kira

honden foto van Mir & Kira

Ik doe precies hetzelfde als hierboven beschreven: kleed erin (met het kussen dat ze van de fokker kreeg erboven op), knuffeltje, speeltjes, wat losse snoepjes om te zoeken zodat de bench heel spannend en leuk wordt. Verder geef ik haar voer in de bench en ik leg haar iedere keer als ze overdag wil slapen in de bench (eerste paar keer deurtje open - jij erbij, vervolgens als ze slaapt deurtje dicht en tegen de tijd dat ze wakker begint te worden maak je het deurtje direct weer open. Je hondje moet leren dat de bench een veilige, leuke plek is en dat jij ALTIJD weer terug komt om het deurtje weer open te doen!
Kijk ook of je bench niet te groot is. Eventueel een plaid bovenop de bench kan ervoor zorgen dat de bench nog meer een holletje wordt - en dus een vertrouwdere / veiligere plek!

Succes!

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

misschien heeft ze bijzonder slechte ervaringen gezien ze al 5 maanden is?

honden page profiel mandymandy

honden foto van mandy

TIP:
ik heb een vriendin geholpen. heeft een zondag gekost maar werkte wel.

hond was benauwd voor kleine ruimtes maar sloopte ook halve huis.
had bijna een gang gegraven door de muur heen.....

de ochtend maaltijd geskipt. hond had honger. hele rodi worst in kleine stukjes (150 stukjes) gesneden en in een bak gedaan, bak op tafel naast bench gezet.

stukje worst in de bench. ze ging het pakken en PLAATS.

hond er weer uit. stukje wordt in bench. etc. Plaats.

bij vijfde keer zeiden we plaats en ze ging er zelf in een kreeg worst.

nog tien keer herhaald en hond kwispelde (leukspel)

toen hond plaats en stap naar achter (blijf) worstje gooien.

BLIJF twee stappen weg en wordstje gooien.

toen 3 stappen en vier stappen en hond bleef zitten wachten.

toen pauze gehouden. even uitlaten. en erna weer opnieuw.

op gegeven moment deur dicht. een stap weg. stap terug. deur open. en beloning. dat weer uitbouwen naar aantal stappen. en dan uiteindelijk uit zicht gaan met de bench deur dicht.

als je merkt dat de hond stressig wordt gewoon stap terug nemen. dan ga je te snel. als je merkt dat de hond rustig is kan je misschien stapje sneller gaan

honden page profiel Noortje **Roxy**Noortje **Roxy**

honden foto van Noortje **Roxy**

Bedankt voor de goeie tips. Maar groots wonder is gebeurd. Mijn moeder komt langs. Zegt tegen Roxy, toe ga je bench in. En jahoor daar ging ze. Angst is nu ook helemaal weg. Erg apart, maar gelukkig. scheelt mij een heleboel stres en haar ook :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond in de Bench?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: diabetes bij honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^