Hoe ben je bij jouw hondje(s) terecht gekomen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Ja, de titel zegt het eigenlijk al:

Ik ben benieuwd hoe jouw hondje in jouw leven is gekomen en ook waarom je bv voor een bepaald ras bent gevallen, of voor een herplaatser of voor een rescuedog.

Groetjes,
Adinda

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe ben je bij jouw hondje(s) terecht gekomen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jannyjanny 3 doggies

honden foto van janny

via me begeleider gezien en deze word niet groot

honden page profiel Roxy , Bonky en DaisyRoxy , Bonky en Daisy 3 doggies

honden foto van Roxy , Bonky en Daisy

Wij hebben onze bonky via marktplaats van een boerderij af.
We waren opslag verliefd op dat koppie van hem en twijfelde ook geen moment om hem mee te nemen.
Over een specifiek ras hadden we niet nagedacht wel dat we een hond wouden.
Maar toen we bonky zagen wisten we meteen dit word hem.
Ik ben enorm blij met onze keuze en heb er ook geen moment spijt van :-D

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties 3 doggies

honden foto van Criz & de Shelties

Toen ik 10 was, kregen we onze eerste sheltie, na 4 jaar nog een sheltie erbij.

Toen het tijd was voor een eigen hond, viel de keus ook op de sheltie. Het zijn zulke lieve, aanhankelijke, actieve hondjes die (voor mij) de perfecte maat hebben. En ze zien er natuurlijk prachtig uit!

Mijn hondje heeft de kleur sable, omdat ik deze kleur nog niet heb gehad (shelties thuis waren tri-colour en blue merle).

Ik ben bij de fokker terecht gekomen via de pupbemiddeling van de Sheltie vereniging.
Er waren 2 nesten, bij elkaar 10 pups en Butters was als enige nog over. De fokster wou namelijk zeker zijn dat hij kerngezond was, aangezien hij de eerste paar weken een moeilijke start heeft gehad.

Het was 'meant to be', want hij is de leukste en liefste sheltie die ik me kan wensen!

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

via fokkers onze hondjes gevonden............ :-D
waarom japjes omdat het zulke lieve,trouwe,rustige,zachtaardige hondjes zijn :-D

honden page profiel Lydia en Yago Lydia en Yago 3 doggies

honden foto van Lydia en Yago

Via internet, particulieren die een nestje chocolabs hadden (wel geregistreerd en gechipt). Wou weer een labrador maar geen gele, zou me teveel aan Bas hebben doen denken, vandaar Yago. En hij is de absolute tegenpool van Bas!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik heb t eigenlijk al heel vaak verteld, maar voor degenen die het nog niet kennen nog een keertje :-D

Ik had als eerste eigen hond een duitse herder, een wolfsgrauwe waar ik lang naar gezocht had, het moest de perfecte hond voor mij zijn. Ik kwam in de wereld van fokkers en bloedlijnen, heel intressant.En perfect, dat was ze ook, nooit een lievere leukere intelligentere hond gezien dan zij. Onvervangbaar dus toen zij overleed wilde ik geen andere meer.
Totdat ik eens bij een gedichtje kwam, het heette testamenst van een hond, en ging over een hond als de mijne, een hond van goede komaf, die een leuk leven gehad had, wilde zijn/haar eigen plekje, knuffeltjes en aaitjes, het kussen de speeltjes en de voerbak etc. nalaten aan een hond die in het leven niet zoveel geluk gehad had. Ik ging daarover nadenken en vond dat een mooi idee om naar zo n hond te gaan zoeken en kwam in een heel andere wereld: de wereld van asiels, dodingsstations en stichtingen, van mishandelingen en trauma s. Ook hier werd het een zoektocht en uiteindelijk is het Lola geworden, ik zag haar op de site van de stichting Hundehilfe Polen,, opgezet door een vrouw en haar man, die fokkers zijn van Leonbergers en die zich het lot van de poolse asielhonden aantrokken. Door hun hulp zijn de onderkomens van verschillende asiels verbeterd, er zijn hulpprojecten zoals castraties en sterilisaties en nog veel meer teveel om nu te vertellen. Na vele mails en een huisbezoek konden we vorig jaar februari Lola ophalen, en wat zijn we blij met deze geweldige hond, door haar en nieuwe inzichten en HP :-)hebben we veel over honden en hondengedrag geleerd. En nog elke dag genieten we van haar aanwezigheid in ons leven.

honden page profiel MarianMarian 3 doggies

Ik heb op internet zitten speuren naar een ras die goed in onze levenstijl past.
Wij zochten ook een hond die niet te groot wordt.

Een grote hond in een kleine verpakking.
Wij hebben gekozen voor een Jack Russeltje.

Toen ben ik gaan speuren op marktplaats onder: Pups verwacht!
En zodoende zijn wij bij dit nestje gekomen en hadden we eerste keus!

Nu zijn we al een week trotse eigenaar van Bella.
En oh.. wat is ze lief!

honden page profiel DjangoDjango 3 doggies

honden foto van Django

ben altijd gek geweest van hionden met heel veel haar haha! vind een new foundlander helemaal geweldig maar veel te groot voor ons huishoude..
toen ben ik gaan speuren en kwam uit bij de chow helemaal toppie!!

honden page profiel nicole & rocky , Bickel en maxnicole & rocky , Bickel en max 3 doggies

honden foto van nicole & rocky , Bickel en max

via www.baasjegezocht.nl
hij zat in het asiel in kampen
bewust gezocht voor een hond uit het asiel die bij ons past
hier voor 2 cane corso reuen gehad die kwamen bij een fokker vandaan

honden page profiel antoinet bruurmijn antoinet bruurmijn 3 doggies

honden foto van antoinet bruurmijn

Wij hebben momenteel een border collie van 11 jaar bij ons gekomen als pup.
dan lynn schotse collie komt uit een belgisch asiel is nu ruim 6 jaar bij ons.
dan dieske engelse cocker spaniel 4 jaar ook als pup bij ons gekomen.
Nina engelse cocker en dochter van dieske,zelf gefokt dus en momenteel 8 maanden oud.
En dan nog Sam een resque hond uit spanje ras onbekend,wij hebben hem geadopteerd via stichting dierenhulp zonder grenzen,hij is nu ruim 5 maanden bij ons en word in november 2 jaar.

antoinet

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Wij waren al van plan een hond aan te schaffen toen de hond van mijn zus overleed. Enige tijd later kregen wij een mail met de foto van haar nieuwe hond en wij waren helemaal verkocht. Zowel voor het uiterlijk als het karakter zijn we gevallen. Ik heb toen op MP een hobbyfokker gevonden die Bullmastiffpups had. Daar hebben we er eentje van gekocht.

honden page profiel sannesanne 3 doggies

honden foto van sanne

als eerste hond wilden we een klein hond, ikzelf ben met teckels opgegroeid, dus wilde graag een teckeltje voor mijzelf.

alleen 12 jaar terug hadden wij nog geen internet of marktplaats...dus we hebben, ja echt waar, toen nog in de kleintjeskrant moeten zoeken..ik weet het allemaal niet meer precies, maar ik ben een fokker op het spoor gekomen die altijd netjes volgens de regels fokte met teckels en corgi's.

wij bellen en hij had nog 1 pup over, ze was al wel 17 weken jong en ze was eigenlijk een ongelukje..dus wij erheen en meteen verliefd. de fokker vertelde dat zoonlief een weekend op moest passen en moest zorgen dat de corgi-reu niet bij de loopse teckel-teef kon komen. maar hij was toch ontsnapt uit zijn buitenverblijf..hahaha de mazzelaar, en toen waren daar een paar weekies later plots 3 kleine kruisinkjes. lieve en goeie mensen met het hart op de juiste plek..we kregen haar niet zomaar mee hoor..eerst koffie en kletsen, en een uitgebreide uitleg over wat ze moest eten..ze gaven hun honden toen vlees (wel alles gekookt volgens mij). na alles gezegt te hebben hebben we sam meegenomen en is ze nu alweer 12 jaartjes bij ons.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wij hebben de bordertjes van een kennis die ze had en ik vond ze gelijk zo leuk.Dat we gelijk naar een fokker zijn gaan zoeken.Daar voor hadden we Jack Russels ook heel lief. :-D

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

ook ik heb mijn verhaal al eerder verteld ,ik schaam me er nu ook niet voor want ik wist toen niet beter :'( Gentle en Lady heb ik gekocht in een dierenwinkel in Haarlem ! het adres stond goed bekend ,óók bij onze dierenarts , en ik moet zeggen dat de man héél zorgvuldig met de pups omging en ik heb twee heerlijke uitermate gezonde maltezers waar welliswaar Gentle een kruising is ,maar goed, nu zou ik het zo niet meer doen .
Roxy is bij mij terechtgekomen als herplaatser, ik was al een paar weken op zoek naar een goed adres voor haar ,vrouwtje zat in een blijf van mijn lijf huis en mocht haar schat niet meenemen, Roxy ging uit nood van de ene familielid naar de andere , dat deed haar uiteraard geen goed en op het laatste adres heeft ze de zoon des huizes in de vinger gebeten ,dit waren zéker geen hondenkenners of liefhebbers want Roxy bleek schijnzwanger én het binkie was bij haar in de mand gaan zitten , bijtwond viel reuze mee maar de hond moest weg, ze hadden het asiel gebeld met de mededeling dat ze vals was , dus het asiel adviseerde om haar dan maar in te laten slapen :'( :'( :'(
ik kreeg om 10 uur s'morgens een noodkreet om hulp van haar vrouwtje, ze hadden voor die middag al een afspraak bij de dierenarts voor euthanasie :'( ik ben als een speer gaan rijden om haar daar weg te halen om dan maar bij mij thuis vandaan een plek te vinden en om haar te observeren zodat ik wist wat er met haar aan de hand was , ze was pas 10 jaar en een vlinderhondje kan wel 16 worden. dus het was echt de moeite waard, effin , ze was een goede week bij ons toen we besloten dat ze mocht blijven , ik wil haar voor geen goud meer missen.

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

als kindszijnde hadden we altijd al Herders .

eerst een Duitse herder en later een mechelaar uit het asiel . de mechelaar vond ik wat zenuachtiger als de Duitse en aangezien ik zelf ook een druk mens ben past de Duitse beter bij mij .
maar voor Vito had ik eerst een bullmastiff totaal nieuw ras voor mij en ik had er eveel over gelezen het karakter en het uitelijk sprak mij heel erg aan en zo kwam amigo . helaas hebben wij hem bij de verkeerde fokker gekocht en heben wij hem in moeten laten slapen met 1 jaar door allerlei lichamelijke en geestelijke klachten .
toen wilde ik niet weer een bull mastiff teveel herinderingen aan amigo en teveel verdriet .dus ben ik weer voor de Duitse herder gegaan.en zodoende hebben we nu een pup van 4 maanden die totaal niet te vergelijken is met onze bullmastiff die we ook nog elke dag missen.

honden page profiel VivianeViviane 3 doggies

honden foto van Viviane

Pruts is gekomen 2 jaar geleden ongeveer,toen mijn andere hondje nog leefde.Ze kwamen vragen of ik het niet moest hebben,want zijn baasje was gestorven,en vrouwke naar een rusthuis.Neen hoor zei ik ik wil geen puppies hoor.Een maand later kwamen ze terug vragen of ik ze niet wou nemen want ze gingen ze laten afmaken omdat niemand ze wou hebben en ze was toch gesterlisseerd zeiden ze.Ja als ze van afmaken spreken zijn ze bij mij aan het juiste adres,dus dezelfde dag Pruts gaan halen die zat toen bij de dochter van haar overleden baasje,ze hadden juist gebeld naar de dierenarts om haar te laten inslapen omdat niemand zo een oud hondje wou.Dus Pruts is aan een tweede leven begonnen bij mij.Af en toe ga ik nog naar haar oude vrouwke die in een rusthuis zit,en die straalt elke keer ze haar hondje ziet.Want ze hadden tegen het mensje gezegd dat ze het beestje niet konden bijhouden en gingen laten inslapen.Dus een leventje gered.

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

ik heb nog 2 hondjes ..een yorks terrier haar heb ik van 2 homo's gekocht die hadden er al 3 en lady werd niet geaccepteerd en was (is )een zeer gevoelig hondje .

en dan Nicky een boomertje die was geboren bij een gelegenheids nestje bij ons in de buurt ..nicky was bijna dood bij de geboorte erg klein (veelte klein) en heeft moeten vechten voor zijn leventje omdat mensen het niet aan durfde om hem te kopen bleef hij over en heb ik hem gekocht ..en je raad het al het is me sterkste hondje wel nog steeds erg klein maar hij mankeert nooit wat

honden page profiel linneke en laylalinneke en layla 3 doggies

honden foto van linneke en layla

wij hebben een duitse herder en wilden er nog een herder bij, alleen nu een langharige, heb veel op internet gekeken en kwam uit bij de oudduitse herder, daarna hebben we kontakt gezocht met een fokker in Duitsland die op dat moment pups had en ik moet zeggen we hebben nog geen moment spijt gehad dat we gekozen hebben voor een oudduitse herder, ze is nu 12 maanden oud, we voeden haar zelf op en ik moet zeggen het is een wereldhond voor ons en voor de mensen die ze kent, ze is waaks in huis, ze is lief, waar wij zijn is zij en natuurlijk pubert ze nog steeds, maar dat mag allemaal, ze is nog helemaal onbevangen en al spelenderwijs leren wij haar van alles...... :-) :-)

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Inez (zie foto) hebben we nu inmiddels bijna 2 weken,we hebben haar van dutchy adoptions

honden page profiel ChaosChaos 3 doggies

honden foto van Chaos

amerikaanse bulldog om de karakter, uiterlijk, kwa luisteren. maar het meeste tog om de karakter

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Wij hadden vroeger thuis een Landseer toen ik een jaar of 10 was, tot mijn 23ste dus mijn leven gedeeld met zo'n superhond. Toen wij zelf een hond wilden was er maar één optie voor mij, gelukkig vond mijn man ze opok geweldig. QUa formaat passen ze echt bij hem, en niet bij mij O-) O-)

Na 2 jaar wachten bij een hele goei fokker in Nederland was er nog geen zicht op een pup, dus zijn we via de rasverenigigng in Duitsland gaan zoeken en daar bij een van de oudste Landseerfokkers van Europa terrecht gekomen. Ik vind het heel bijzonder dat we een hond bij hun 'mochten' kopen, want dat mag niet iedereen heb ik gehoord.

We nog wel contact met de nederlandse fokkers, wellicht dat er ooit nog eentje bij komt??? O-) O-)

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi! 3 doggies

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

MARKPLAATS.nl

Ik zal er dan maar gelijk even bij zetten dat je hier heel goed moet opletten, nadenken en doorvragen!

Maar na een jaar op alle mogelijke plekken te hebben gezocht stond Mambo (3 jaar) ineens op marktplaats. Het was geen liefde op het eerste gezicht (behalve dan dat wij gelijk voor dat koppie vielen), maar hij was dan ook al vaker herplaatst waardoor het vertrouwen wat langzamer ging. Bij de eerste ontmoeting gromde hij zelfs naar mijn vriend. Maar we mochten hem eerste een weekend en daarna een week op proef, dat was heel erg fijn. Bij ons thuis klikte het wel al heel snel. Dagelijks merken we nu nog de vooruitgang in het wederzijds vertrouwen en begrip en hij luisterd ook steed beter. Een fijnere hond kan ik mij niet wensen!

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 3 doggies

honden foto van Sky & Hailey

Ik wou heel graag een hond, mn vriend alleen als het een grote hond zou worden, hij dacht meer aan een husky of duitse herder, maar na veel info opgedaan te hebben bleek de dalmaat veel beter bij ons gezin te passen, en toen kwam Sky! Die komt bij een goede fokker vandaan, dit omdat doofheid veel voorkomt bij een dalmaat, en ik dat niet prettig vind ivm ons zoontje, de hond zou erg kunnen schrikken van een kind als hij hem niet hoort aankomen!

Hailey, haha ik wou dolgraag een chi! en toen ik haar koppie op marktplaats zag zijn we er dezelfde avond nog heen gegaan en hebben haar opgehaald!

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen. 3 doggies

honden foto van Anita.Langen.

Wij hebben Cismo via marktplaats ik wilde een hondje een 2de kans geven .En toen ik hem was was ik gelijk verkocht en zou het zo weer doen.

honden page profiel Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)Huize Onyx (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip) 3 doggies

honden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)

Ging eigenlijk voor een herdershond ivm mij zelf veilig voelen in de buurt waar ik toen woonde.Waakhond.
In het asiel waar ik graag mijn hond weg wou halen was geen herdershond op dat moment.

Mijn toenmalige man(ex-man nu) zag een kooi waarin volgens hem alleen een mand in stond. Ik ging toch even kijken en achter die mand vandaan kwam een lief klein koppie met 1 bruin oor en 1 wit oor tevoorschijn. Hij was ongeveer 3 maanden en het jongste hondje wat ze daar hadden. Hij kwam heel schuldig naar het hek gelopen en smeekte mij om hem mee te nemen. En ja toen was ik verliefd. Zo ben ik aan Boomer gekokmen.

Een waakhond is hij niet eerder een angsthaas.

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy. 3 doggies

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Hogy was eigelijk hellemaal niet de bedoeling.
We hadden toen die tijd nog een Ierse setter thuis, en we gingen met een vriendin van me moeder haar pup ophalen in Belgie.
Toen zagen we Hogy daar in de stallen bij de paarden zitten, hij was toen net 1 jaar oud, en al 2 keer terug gebracht omdat hij zo slopen in huis.
Me moeder en stiefvader waren gelijk verlieft en hebben hem meegenomen.
Bij ons thuis heeft hij nooit wat gesloopt!

en Benji heb ik via marktplaats gevonden, ik was wel opzoek naar een hondje, niet persee een Chihuahua, ik wou vooral een hond die goed bij Hogy paste.
Uiteindelijk zag ik Benji, ben gaan kijken, hogy meegenomen en het klikte meteen!

Dus zo zijn mijn hondjes in me leven gekomen.

honden page profiel Team Didi & PlukTeam Didi & Pluk 3 doggies

honden foto van Team Didi & Pluk

Wij hebben Pluk van http://baasjegezocht.nl/.
Eerst hadden we daar een andere hond vandaan, maar die had een slecht verleden gehad en beet (de mensen die hem op baasjegezocht hadden gezet waren goed voor hem, maar de baasjes daarvoorniet).
We zijn opzoek gegaan naar een middelmaat die echt absoluut niet ooit zou bijten. Dan maar iets minder gehoorzaam. We zagen Pluk op baasjegezocht staan. Mijn vader heeft meteen gereageert en die zaterdag al konden we kijken of Pluk wat was. Nou, dat was zo en we hebben haar meegenomen. Ze was niet echt opgevoedt en zag er onverzorgd uit. Maar we hebben haar ontsettend "opgeknapt"!
Zo is Pluk dus in ons leven gekomen.

honden page profiel AngeliqueAngelique 3 doggies

honden foto van Angelique

Mijn man wilde als kind al een hond maar dit mocht nooit. Ik zelf had totaal geen ervaring met honden en vond ze eigenlijk eng.Toen vrienden van ons een hond kregen en ik leerde dat honden ook heel erg lief konden zijn. Zijn mijn man en ik er over gaan praten en op internet gaan kijken wat voor hond het dan zou worden. We komen uit op een boxer vanwege hun enthousiasme en omgang met kinderen. Omdat mijn man en ik beide werken hebben we toen besloten nog te wachten tot één van ons minder kon gaan werken. Toen opeens mijn zus belde of we een boxerpuppie over wilde nemen. Het hondje was een week bij de eigenaren maar moest weg omdat de vrouw zeer emotioneel was en de pup niet aan kon. Mijn zus heeft toen een afspraak gemaakt. ZOdra we binnen waren en Sem zagen waren we al verkocht. Toch zijn we eerst even naar de dierenarts geweest om te kijken of hij helemaal gezond was maar toen hebben we hem gelijk meegenomen. Omdat het zo spontaan was hadden we nog niets. We waren na het telefoontje een uur laten al aan t kijken. Gelukkig hadden we van zijn eerste eigenaren alles meegekregen en de volgende dag hebben we verlof en dergelijke geregeld want Sem was nog niet zindelijk.

Het was liefde op t eerste gezicht en ondanks dat ons jochie soms behoorlijk stout kan zijn, kan me geen leven meer zonder hem voorstellen.

honden page profiel Moos! >>>Sorry niet zo vaak meer op HP!Moos! >>>Sorry niet zo vaak meer op HP! 3 doggies

honden foto van Moos! >>>Sorry niet zo vaak meer op HP!

Liefde op t eerste gezicht, verder inf op mijn profiel, dat is zon lang verhaal O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe ben je bij jouw hondje(s) terecht gekomen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ik erger me verschrikkelijk zucht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^