Verdorie!!!!!!... gisteravond wéér raak!! :-(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Het was verdorie weer raak gisteren :'(

Nu is Max al vanaf pup angstig in het donker, maar nooit agressief en op z'n hoede...

Sinds vorige week... zie onderstaande topic
http://www.hondenpage.com/hondenforum/48019/bang-en-alert.php

is het alleen maar erger geworden en nu komt erbij dat Max agressief aan het worden is naar andere honden wat hij nooit eerder was. Zelfs naar de honden die hij kent!!! :'( en waar hij normaal gesproken mee speelt.. Dit gebeurt alleen in het donker hoor dat moet ik wel benadrukken.
Gisteren kwamen we bijv. twister tegen, een Franse bulldog... normaal is Max altijd heel vrolijk als hij twister ziet, maar nu liep hij er met een boog omheen. Iets wat Max ook nooit doet... wil altijd naar elke hond toe. Twister kwam nu naar Max en de hele houding van Max gaf al aan foute boel. Oren naar achter en staart recht omhoog en en hij verstarde helemaal!!! En toen wou hij Twister aanvallen!! :'(
Twister deed helemaal niks...
Ik vindt dit echt heel erg... Max is normaal zo sociaal en lief naar alle andere honden.

Iemand advies???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verdorie!!!!!!... gisteravond wéér raak!! :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Hoi, zou het mogelijk zijn dat hij iets aan z'n ogen heeft?

In de zomer merk je het niet omdat het zo lang licht is, maar nu de avondwandelingen echt in het donker zijn kan het ineens opvallen.... ik zou even naar de DA gaan om dit uit te sluiten.... kun je daarna aan het gedrag gaan werken als z'n oogjes niets mankeren....

sterkte ermee....

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Met zijn ogen is zover wij weten niks aan de hand. Hij loopt nooit ergens tegen aan en tijdens het spelen weet hij alles heel goed te ontwijken en te pakken.
En zijn ogen zijn getest toen hij pup was... En laatst ook nog (3 maanden geleden) omdat hij vaak vuile oogjes had...

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Ik denk eerder dat het zijn leeftijd en onzkerheid is. Ik zou hem meer leiding gaan geven en hem duidelijk maken dat dit gedrag niet gewenst is. Dus heel resoluut zijn in de dingen die je doet. Als je met hem in het donker wandelt hem dus geen moment de kans geven om onzeker te zijn, gewoon stevig doorlopen en korte strakke commando's geven en hem belonen als hij goed meeloopt. Misschien dat je soms even afwacht wat zijn reactie is??

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Verder niemand :'(

honden page profiel  3 doggies

honden foto van

Ik zou de ogen laten testen, het klinkt als nacht blindheid.
Ook je eigen DA kan een test doen om te zien hoe de pupillen reageren op licht/donker.

honden page profiel CleoCleo 3 doggies

honden foto van Cleo

Ik herken dit ook van mijn vorige hond. Ook zij kon prima zien, maar in het donker is dat toch anders. Sommige mensen zijn ook nachtblind. Bij mijn hond werd het erger naarmate ze ouder werd. Ze werd niet agressief, maar ze wou vluchten.
Als ze minder zien in het donker worden ze onzeker van, ze zien immers de andere hond niet aankomen (van veraf zoals overdags), maar ineens is ie daar al.
Ik zei altijd kijk, daar is "bello" ed.. Overdags doe ik dat ook altijd. Als je dat dan s avonds ook doet heb je kans dat jij hem al inseint voordat hij diegene zelf al gezien had, en dat geeft een stukje rust, én minder schrik.

Bij mijn oudere hond hielp dat goed, misschien heb je iets aan de tip ;-)

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

@ Gea

Ik merk dat Max 's avonds ook veel trekt aan de riem en idd heel onzeker is. Maar dit gedrag had ik nooit verwacht.... :'(
Gisteren was het niet alleen met Twister. Nadat hij dit had gehad met twister ben ik gewoon blijven staan en blijven kletsen met het vrouwtje van Twister. Max laten zitten en heeft toen ook niks meer gedaan tegenover twister. Liet hem gewoon links liggen. Heb ook niks geforceerd.

Later kwamen er nog twee mensen met honden aan en toen ik dat zag heb ik Max laten zitten en geprobeerd zijn aandacht op mij te laten vestigen maar hij was gewoon gefixeerd en meteen toen ze langs kwamen in de aanvalstand. Dan moet ik de riem wel kort houden anders was hij erop afgevlogen. commando's geven had geen zin.. aandacht was alleen bij die honden.
Gisteren kreeg ik het advies om hem niet aan te tikken om hem uit het gedrag te snappen (cm) zeg maar, maar wat kan ik nog meer doen?

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

@ Cleo

Max zag die andere twee al aankomen en was meteen alert, oren naar achter en staart stijf de lucht in. Meteen commando zit gegeven, maar op het moment dat ze ons kruisten ging hij door het lint.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

misschien toch wel zn hormonen, en karaktervorming.

sommige hodnen zijn van nature "game" ofwel, ze vinden het helemaal niet erg om een meningsverschil (in hun ogen) ff met wat fysiek "geweld" op te lossen.

ik heb ook zo'n hond gehad, die had het niet op ongevraagd bezoek in zijn territorium, dat maakte hem niet vals, maar wel wat moeilijker te handelen.

dat twister niks bedoelde: jouw max zegt "ik heb er geen zin in, ik maak een uitwijkende beweging, die dat zegt" en wat doet twister: die loopt dus totaal ongevraagd -intengedeel zelfs- max's territorium binnen, en dus..... opzouten graag. Of dit nu voortkomt uit onzekerheid of dominantie, hij had er gewoon geen zin in.

is geen leuk gedrag, en misschien ook op dit moment niet zo sociaalvaardig, maar honden doen er lang over om stabiele reuen te worden.

Ik zou een hondenschool zoeken, (als je dat niet al doet) en een implantaat laten zetten om de hormonen tot rust te laten komen, valt die drive ff weg en kan je zijn sociale gedrag wat bijschaven, dat dit toch echt niet nodig is.

uitvallen/vechtparijen komen zelden van 1 hond, tenzij deze echt gestoord is, maar dat lijkt me niet het geval. De ene reu is wel veel meer fysiek ingesteld als de andere, en dat noemen ze ook wel "game"

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

ojee simone wat vervelend.ik weet geen raad maar ik hoop dat het goed komt met max.


grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

@ Gorby...

Het rare is dat Max normaal gesproken "gevechten" uit de weg gaat. Als er ook maar geblaft of gegromd wordt in zijn buurt is Max weg (vluchtgedrag) Dit is ook al sinds pup, dus daarom komt dit gedrag echt totaal uit de lucht vallen. Geen enkele heads-up gehad waardoor ik het al had kunnen zien. Dat vindt ik juist zo erg.
Ik ben zo bang dat ik nu dit gedrag heb veroorzaakt op een of andere manier terwijl we juist zo ontzettend bezig zijn geweest met het socialiseren van Max. Altijd aan het spelen en altijd met meerdere honden. reuen en teven bij elkaar. Het is sinds vorige week dat zijn gedrag 180 graden is omgeslagen.

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Bij het zien van andere honden zou ik hetzelfde doen als overdag. Als hij die honden in het donker ziet aankomen is er niks mis met zijn ogen . Zou de afstand zo groot mogelijk houden en met een boog om de andere honden heen gaan. Mensen met sterke honden laten hun hond vaak zitten en proberen ze af te leiden door de aandacht vast te houden. Dit kan helpen en de hond is beter in bedwang te houden als hij uit zou vallen. Ik zelf heb dit nooit gedaan ondanks dat mijn honden groot en sterk zijn. Door ze te laten zitten blijven honden langer in het spanningsveld zitten en bouwen ze als ze al over de top zijn nog meer spanning op! Als je gewoon rechtsomkeer maakt en eventueel de afstand vergroot vloeit ook de spanning weg. Dan onmiddelijk een stevig commando en vlot doorlopen terwijl je de hond afleid en probeert de aandacht te vangen. Moet je persé eraan voorbij , zou ik hem zo kort mogelijk houden en aandacht vasthouden, maar wel de riem ontspannen, zodat het lijkt dat hij vrijwillig meekomt!! De hond moet het gevoel krijgen dat hij de situatie meester is en zich voor niks opwindt! Hoe meer ervaringen dat situaties goed aflopen hoe eerder hij weer normaal zal reageren. De leeftijd speelt hier denk ik een grote rol veel honden worden wat onzeker in de puberteit en zijn dan weer even zoekende naar de juiste houding, om de situatie te kunnen beheersen. Let ook op je eigen houding ! Sta rechtop en voorkom paniek en blijf ten alle tijden rustig! Geef je hond het gevoel dat je de situatie beheerst! Meteen een chip inzetten vindt ik wat te ver gaan en een erg makkelijke weg!! Je moet er even samen doorheen, niet leuk, maar het duurt ook niet eeuwig als je het even goed aanpakt!! Succes!!

honden page profiel veroniqueveronique 3 doggies

honden foto van veronique

jeetje wat vervelend.. heb je het nog met een gentle leader geprobeert wat ik gister zei?

heel veel succes en hoop dat het gauw over is.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

tyson is savond ook heel anders dan over dag nu valt het wel mee maar toen hij in de pubbertijd kwam heel erg.

ik herken heel veel van jou hond in hem op die leeftijd. je hond is aan het pubberen. en is onzeker aan het worden. ik zou hem weer proberen zekerheid te geven.

het is vervelend dat hij het ook met honden doet die hij kent. maar kan heel goed aan de situatie zitten.

ik lees dat max toen hij klein was al een beetje angstig was en voor zichtig.

nu door de hormonen versterkt dat zich.
en gaat hij als hij niet uit de weg kan net als gisteren toen hij met een boog proberde weg te komen stoer doen om de hond weg te jagen.

ik zou beginnen hem met teefen te laten spelen die hij kent.

met reuen die hij kent net als de franse bulldog over dag kijken hoe hij dan doet merk je dat zijn houding onzeker is ga bij hem staan praat rustig of zelfs frolijk ik weet neit hoe jou hond op frolijk reageerd.
die van mij werd daar door ook frolijk. zeg hem ach kijk daar heb .... en kijk of het helpt helpt het op dit moment niet omdat hij te onzeker is. dan gewoon eerst alleen maar leuke teefjes tot je merkt dat hij daar helemaal zeker van word dan kan je het opbouwen.
het kan heel goed zijn door wat er van te voren is gebeurd dat hij dat toch mee draagt.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

een gentleleader heeft helaas ook geen zin. Als hij gefixeerd is dan kan ik roepen wat ik wil, hem een hele bak koekjes voorhouden, maar krijg absoluut geen reactie.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

als tyson een nare ervaring heeft mee gemaakt duurt het zeker een maand voor het uit zijn sisteem is. en gisteren is die nare ervaring voor gevallen ook heeft hij op zijn kop gekregen het kan zijn dat hij die link maakt. dus echt alleen maar positief.
als hij uit valt weg halen maar niet op reageren.

het kan soms best lang duren voor ze helemaal hun vertrouwe terug winnen bij honden en soms moeten ze er door heen.

ook heb ik gemerkt bij tyson dan toen hij niet met elke hond mocht spelen en hij gewoon netjes bij mij moest zitten en de keren dat hij wel mocht spelen hele leuke ervaringen waren. hij steeds milder en frolijker en stabieler werd. heel veel sterkte er mee
het is even moeilijk maar je kan hem echt veel zekerder maken echt.....

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

als hij gefixeerd is dan ben je eigenlijks al te laat.
dan kan je roepen tot je een ons weegt je moet proberen het voor te zijn op dit moment. jij ziet een hond voor dat hij hem ziet je zet hem aan de riem en zegt wachten en zit.
zelf ben je helemaal rustig.
als het een reu is zeg je tegen de eigenaar dat dat op dit moment niet zo goed gaat is het een teef die lief is dan mag hij los is het een reu dan blijf je staan met hem. probeer kaas of worst voor zijn neus te houden als hij daar opreageert dan in je hand houden en op je borst zetten zodat hij naar je kijkt. als dat niet werkt probeer je het met een speeltje. zit hij naast je en probeert hij te fixeren dan draai je je om al praten met hem je haalt hem even uit de fixatie en dan weer zit de rust in hem maken :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Simone het is de bedoeling dat je de fixatie voor bent, timing is heet belangrijk bij dit soort situaties. Verder idd zodra je een andere hond ziet, de andere kant op lopen, of een heel grote boog maken nooit recht eropaf.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

@ Dobry
Dus mijn fout was om te blijven staan? :'(

@ Asha
Gister in de begin van de avond had hij nog gespeeld met z'n vriendinnetje en een andere reu. Toen was het allemaal prima... Raar he?

Het is alleen in het donker dat hij zo angstig en onzeker is. Dat met Chuck dat was een incident op zich.. Moet nog wel even kijken hoe hij de volgende keer op Chuck reageert....

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

ik kan me helemaal vinden in Annelies, de spanning zo min mogelijk laten opbouwen zodat hij zichzelf weer een beetje hervindt, misschien dat hij nu ontdekt heeft dat als hij zo uithaalt dat waar hij helemaal niet zo zeker van is (de andere hond) weer verdwijnt, en dan wordt het zelfbelonend.

als ze eenmaal fixeren is omkeren het enige, en zelf rust uitstralen, er is niets bijzonders en jij hebt de controle.

ik vind trouwens een implantaat geen makkelijke oplossing, dat zou castreren zijn.
het mooie van een implantaat wat ik op de training zie is dat reuen een paar maanden veel ontvankelijker zijn voor positieve training, omdat alles wat met hormonen te maken heeft voor flink deel wegvalt, ze zijn dan ook minder gevoelig voor wat andere reuen uitstralen omdat de competitie (die ze ook heel onzeker kan maken) wegvalt.

na 6mnd is de implantaat uit gewerkt en kan je beslissen wat je verder wilt, want er is niets onherstelbaars gebeurd, en de hond is wel 6mnd en positieve training verder.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Ik ben zo ontzettend verdrietig... dat max dit moet overkomen....
Hij is zo'n ontzettende lieve hond....

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Dat is ook precies wat ik bedoel, dat je afwacht op zijn reactie. Je moet hem geen keus geven en resoluut zijn in wat je doet. Als je een hond ziet aankomen direct omdraaien en stevig doorlopen of met een grote boog stevig doorlopen.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Je moet van het idee af dat hij zielig is. Dat helpt niet.
En waarom hij iets doet doet er niet toe. Jij wil het niet, klaar.

Annelies omschrijft erg goed hoe je er kordaat mee omgaat. Fedor is nu erg lastig wat dat betreft, ik snap echt hoe je je voelt, maar van dat meelij moet je af. Hij is niet zielig.
Ik ben er iets te aardig mee omgegaan. Op de hondenschoolmanier, afleiden met een koekje en zo werkt niet bij hem, het is geen shelti tenslotte... En wat Annelies ook zegt, het laten zitten maakt de spanning groter, beter is kordaat omdraaien, zorgen dat de afstand groot genoeg is, en ingrijpen voordat hij gaat fixeren.

Ik snap eerlijk gezegd niet goed waarom castreren zo'n verkeerde oplossing is. Een implantaat zeker niet. Wat heb je eraan een reu intact te houden als hij toch nooit mag? Hij heeft alleen maar last van al die hormonen, wordt helemaal hyper als hij loopse teefjes ruikt, maar hij mag niet? Dat is toch ook zielig? Misschien zijn ze dan wel beter af als ze gecastreerd zijn.
Ik weet wel, hier op het forum wordt die mening niet gedeeld en moet een reu zoveel mogelijk intact worden gehouden, maar dat is ook maar een mening. Het hang af van de hond, de situatie en al die dingen. Als de oorzaak reuengedoe is kan het zeker helpen.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Max is absoluut niet jaloers wat betreft teven.
We hebben heel veel honden in de buurt waar we vaak mee gaan wandelen en dat gaat altijd goed. Ook hier zit zijn vriendinnetje bij. Murphy mag gewoon met een andere reu spelen hoor... doet Max niks en in een roedel is Max zelfs heel onderdanig... nooit problemen ... nou ja kan nu misschien beter zeggen.. nooit problemen.... gehad :'(

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

mmm ik ben het met annelies met heel veel eens alleen met dat zitten niet. ik merkte juist dat door zitten en ik er naast staan hij rustig werd hij bleef heel goed zitten en de spaning vloeide weg wel had ik de ruimte tussen de andere hond en mij opgebouwd. dus eerst heel veel ruimte zo veel dat ik de rust in tyson merkte.

nu kan ik als ik wil gewoon langs lopen niks aan de hand. maar ik kan hem ook heel mooi laten zitten.

heel toe vallig gisteren nog kwamen mensen van het asiel die daar vaak lopen waar ik loop.
een man kwam aan lopen met een stafford achtig hond ik denk halve stafford halve americaanse bulldog.

en ik zag ze aan komen dus ik tyson wacht. tyson gaat dan automaties zitten en wachten.
ik zet hem dan altijd voor de zeker heid aan een lange lijn. de andere hond bleek dus niet zo goed met andere honden en vooral reuen om te gaan. en grommen trekken aan de riem de schuim stond op zijn bek.
tyson reageerde er niet op hij ging liggen en aan een stukje stok bijten. de hond die door tyson werd genegeerd en ook door de man die met mij stond te praten werd rustig en ging uit eindelijk ook zitten.
er was ruimte tussen ons. maar niet heel veel gewoon genoeg voor rust.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Gister met Twister was dus enige spanning, maar na het akkefietje tussen hun beiden is Max gewoon gaan zitten en was heel rustig... Twister op nog geen meter afstand.

Hij vond het idd gewoon niet leuk dat twister naar hem toe ging terwijl Max al het signaal had afgegeven dat hij er geen zin in had.. Dit snap ik nu omdat Gorby dat al schreef.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

simone ik denk dat je nu wel een beetje op je hoede moet zijn hij is aan het veranderen. hij is toch aan het pubberen.
en ik zou hem zeker niet laten kastreren want hij is onzeker en honden die onzeker zijn worden alleen nog onzekerder na de kastratie.

je moet even zelf kijken waar hij het beste op reageert weg lopen maar ja als je weg loopt kan je hem niet weer zeker maken. want hij moet wel blijven onder de honden te komen ook al zijn het eerst alleen teefen. hij moet nu alleen maar positieve ervaringen hebben met honden.
en als je weg loopt kan je niet zien of het een teef of rue is

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

We kennen gelukkig alle honden in de buurt en die kennen ook Max. Er is nog nooit wat vervelends gebeurt tussen de bekende honden en Max. Daarom ging twister ook op Max af. Normaal gaat de staart van Max alle kanten op, maar nu niet :'(

En dat weglopen... ik dacht altijd dat dat juist de verkeerde intentie geeft omdat de hond dan juist denkt dat hij er niet naartoe mag...

Ik snap er echt helemaal niks meer van.... AAAAAH ;-)

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

kan het niet wezen dat max aan het puberen is dus dat je dan de rangen en standen krijgt.
je zegt zelf al dat twister een vriendje is van hem maar hoe oud zijn ze beide. want dan kan het ineens omslaan naar wie is de dominantste.

zeker in het donker zijn de honden wat allerter dan normaal, ik merk het aan tank ook dat hij meer om zich heen kijkt en een wat andere loop neemt dan overdag.

als ze los zijn is het ook al anders, dan zoeken ze het wel zelf uit wie de baas mag zijn.
en je zou er meer ruimte tussen kunnen houden als je ze tegen komt,zodat ze niet kunnen knokken.
is gewoon haantjesgedrag,hoort bij een puber.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verdorie!!!!!!... gisteravond wéér raak!! :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: morgen een jaar geleden..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^