Verdorie!!!!!!... gisteravond wéér raak!! :-(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

weg lopen is niet slecht maar is als je hond dus echt niet meer met andere reuen kan en uit valt aan de lijn dan leer je hem door met jou mee te lopen op jou te fixeren en niet op andere honden.

en zo stap gewijzer maak je hond zekerder aan de lijn. en meer op jou gericht.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verdorie!!!!!!... gisteravond wéér raak!! :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Ok klinkt logisch...

Maar als Max niet meer met reuen zou kunnen dan had hij gisteren zeker Jaro gepakt toen Murphy (zijn vriendinnetje)erbij was.
Dat tolereert hij wel namelijk...

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

ik zit nog even door te denken.... en je krijgt al veel antwoorden op gedrag... maar nou had ik net een ideetje.... is er toevallig een loops teefje in de buurt en dat hij daar ineens van slag van is?

Of is dit een hele domme gedachte?

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

als een reu volwassen wordt is er een kans dat hij niet meer zomaar bij alle reuen kan, maar dat is toch niet zielig, in 1e plaats bij jij belangrijk voor hem, ver boven al het andere.

dus zielig, waarom, omdat hij in zijn puberteit zijn grenzen aan het aftasten is, wat kan wel, wat werkt niet. van onzekerheid naar een uitval gaat.

aan jou de schone taak zijn karakter te begeleiden naar volwassenheid.

ik heb al wat reuen gehad, en nog nooit 1 die bij alle andere reuen kan, er zijn er altijd wel een paar waar het niet mee "klikt'. Op het oog lijkt het soms aan de 1 soms aan de ander te liggen, maar hondentaal is zeer subtiel en wij missen heel wat commnunicatie en interpreteren zo nog weleens iets verkeer.

zitten vind ik ook geen goed advies, ik zie over het algemeen (maar Asha is duidelijk met haar verhaal dat het ook anders kan :-) ) dat honden zich dan nog verder opladen en exploderen of zo onder appel moeten blijven dat er ook spanning naar de baas ontstaat.

wij stappen altijd uit dit soort situatie's.
Gorby is geen ruziemaker, maar laat zich ook niet alles zeggen, en heeft een vrij hoge houding die ook irritatie van andere honden opwekt.

tja, dan steek ik over, neem een afslag, keer om, wat me uitkomt, als er maar geen gezeur aan de lijn onstaat, zeker gezien zijn formaat word ik daar niet blij van, bovendien kan ik hem dan niet belonen.

Maar zielig........ dat zie ik niet hoor.
de roedel van de hond is zijn gezin, al het andere is leuk. Gorby heeft wat vriendjes en vriendinnetjes, dat vindt hij best leuk, maar hij heeft ze niet nodig, hij hoort bij ons.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

@ Gorby... heel duidelijk uitleg... Bedankt hiervoor... :-D

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ik ben het met gorby helemaal eens. op straat doe ik ook het zelfde. ik steek ook over. nu meer omdat ik andere honden niet altijd vertrouw ;-)
maar ik heb tyson in het begin het op twee manieren gedaan over straat had ik hem gelijk geleerd om geen kontackt met andere honden te hebben.

en deed het zelfde als gorby.
maar ik liet hem ook zitten met genoeg ruimte in het begin heel veel ruimte genoeg ruimte zodat ik zag dat tyson helemaal stres vrij was.
en dat bouwde ik op.

ik deed dit zitten voor al als ik met hem en nog steeds op los loop terijnen ben.

als ik een hond zie zeg ik wachten en tyson gaat zitten wachten dan doe ik hem aan de lange lijn gewoon voor de zeker heid. en dan praat ik eerst met de eigennaar. zelfs honden die hij kent en gek mee is moet hij eerst zitten en wachten tot ik zeg toe maar.

ik merkte bij tyson als er dus grote honden waren vroeger die hem echt uit daagde.

ik hem beter met veel ruimte tussen de honden tyson op zit kon zetten want dan was hij rustig, het moment dat hij opstond in het begin werd hij wild.

dus ik hem hem alle twee geleerd en vind het ook super handig om alle twee te kunnen juist omdat ik wel wou dat tyson met reuen kon spelen. en hij kan dat maar net wat gorby zegt niet met elke.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verdorie!!!!!!... gisteravond wéér raak!! :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: morgen een jaar geleden..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^