Zoveelste: Bench - alleen thuis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik zou toch weer contact op nemen met de fokker en je pup daar nog even laten logeren. Een pup kan echt nog wel wennen na 12 weken hoor. Als de fokker lekker verder gaat met socialiseren en zindelijk maken (er zullen misschien wat extra kosten aanzitten) is er niets aan de hand.

Als je op deze manier doorgaat 'verpest' je het zindelijkheids proces helemaal en wordt hij misschien nooit meer zindelijk straks of heb je straks maanden werk.

Misschien anders een dagopvang zoeken bij iemand thuis via marktplaats?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zoveelste: Bench - alleen thuis" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Een hele dag alleen is inderdaad wel heel lang voor zo'n jong pupje. Onze pup (12 weken) kan nu een half uurtje alleen blijven zonder al te veel problemen. Dit hebben we dan ook rustig opgebouwd. Jij zit nu jammer genoeg in een situatie waar het niet anders kan. Ik zou ook proberen om de fokker nog eens te contacteren. Een goede fokker zal er niets op tegen hebben om het pupje nog 2 weken langer te houden.

Of zoals hierboven werd voorgesteld: een dagopvang zou ook een goeie oplossing zijn. Veel succes.

honden page profiel NoonNoon

honden foto van Noon

Je vraagt hier een antwoord en als je een antwoord krijgt is het niet goed. Wil je een aardig antwoord of een eerlijk antwoord. En inderdaad wij zijn dierenliefhebbers! En even kort door de bocht: als jullie beide werken en het geeft nu al problemen, had je geen hind moeten nemen!

honden page profiel NoonNoon

honden foto van Noon

Hind = hond natuurlijk!

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Kan je niets regelen met je werkgever. Toen ik Charlie kreeg werkte ik nog op een accountantskantoor. Ze vonden het geen probleem als ik 'm meenam de 1e maanden als ik maar zorgde voor een bench en hij geen overlast bezorgde. Ik werkte part-time en Charlie lag lekker te slapen in z'n bench of naast mijn bureau. Hij is 2 maanden 2 dagen per week met me mee geweest en toen kon hij 4 uur achtereen thuis blijven en ging ik tussen de middag naar huis om hem uit te laten.
Dat hij meekon heb ik overigens wel geregeld voordat ik Charlie kreeg anders had ik geen hond genomen want een pup zolang alleen laten vind ik echt niet kunnen.

Als ik fultime zou werken en mijn partner ook dan had ik nooit een hond genomen hoe graag ik het ook had gewild.

honden page profiel Antoinet & LunaAntoinet & Luna

honden foto van Antoinet & Luna

Ik heb zelf nu een pup van 14 weken. Met 8,5 is ze bij ons gekomen. Daarna heb ik 3 weken vakantie gehad, 1 week gewerkt en weer 3 weken vakantie gehad. In die tussenweek is er altijd iemand in de buurt geweest. Ik heb het vanaf dag 4 opgebouwd en nu kan ze 3,5 uur alleen zijn. A.s. maandag ga ik weer werken maar heb wel oppas geregeld; daardoor wordt ze na 3 á 3,5 uur uitgelaten, daarna zal ze een aantal keren worden meegenomen. Je ziet dus dat er veel tijd in zal gaan zitten. Als ik nu kijk naar de eerste weken dan had ze onmogelijk alleen kunnen blijven. En dit is geen aanval maar echt de realiteit. Als het dan toch moet voor een aantal uren zou ik ze niet in de bench zetten want dat wordt dan haar wc. Misschien de keuken afzetten of een puppyren kopen en bench daarin zetten met deurtje open. In de puppybench kranten leggen want zindelijk is ze gewoon nog niet. Kan ook nog niet maar ze heeft dan wel de ruimte. Als je wat googeld dan kun je misschien wel ergens bij Zooplus ofzo regelen dat je hem heel snel kunt hebben of halen ergens.
Succes ermee...

honden page profiel christelchristel

honden foto van christel

Een puppy van die leeftijd, is als een baby..
Ik zou koste wat kost hem/haar niet alleen laten!

Groetjes Christel

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Hmmm wat ik me afvraag wat voor fokker het is geweest...die een pup mee geeft aan mensen die 2 weken later vakantie hebben...
Ik neem aan dat ze dit wel ehbben aan gegeven bij de fokker...
Maar zoals ik begreep moets de pup weg!!!!
Hoe komt dit opeens.....
Waar komt ie vandaan??
Wanneer heb je ineens besloten een pup aan te schaffen...??
Is het zo geweest...hey leuk ene pup.moet/kan meteen weg...jaa gaaf!!!????

Ongeacht of het nu wel of niet goed is een pup aalleen te laten..
Ik vind je reactie rond uit belachelijk!!!
De reactie was weer niet zoals je verwacht...ik wordt ziek van dit soort mensen!!!

honden page profiel christelchristel

honden foto van christel

Inderdaad een ideale wereld bestaat niet....
Maar wat heeft een pup aan een baas die hele dagen zelf naar de baas moet :'( ?
Honden zijn roedeldieren en echt niet graag alleen!!

honden page profiel  Bleika Bleika

honden foto van  Bleika

Ik snap hier niks van dan zal ik wel niet wijs zijn richt weken mn dagen naar de pup in.
Maar ik krijg wel altijd zeer sociale en makenlijke honden.
Word hier wel boos van zolang alleen kan geen enkele pup.
En een bernersenner pup kan dit helemaal niet de pup word hier niet blij van had een knuffelhond van pluche gekocht.

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara)

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Al zou je een oplossing vinden voor deze 2 weken, en heb je daarna vakantie....
Een pup is in 2 weken niet zindelijk....
en aan de vakantie komt een einde en dan moet je weer gaan werken, hoe wilde je het daarna dan doen?

Eliana (Gast)


Heey

Ik heb een husky van 11 maanden en huskies staan er bekend om dat ze niet lang alleen kunnen blijven.
Ik zelf volg een rechten opleiding op de universiteit (voltijd) en mijn ouders werken beide fulltime.
Voordat wij hem namen hebben we alles geregeld. Ik ben
maandags en het weekend vrij, mijn moeder is donderdags en vrijdags vrij. Dus in feite zou hij dinsdag en woensdag alleen zijn, maar dat zat mij niet lekker, dus
vandaar dat hij naar een dierenpension gaat. Hij vindt
het daar geweldig en hij wordt ook door hen opgehaald en teruggebracht. Dat kost 120 euro per maand. Ik, als student, kan dat betalen, dus denk jij ook wel, aangezien je zoveel werkt. Als hij het busje ziet begint hij al te kwispelen. Dus hij is NOOIT alleen thuis en daardoor erg gelukkig. Zo is hij blij en ik kan met een gerust gevoel naar school. Misschien dat jij het ook zo kunt regelen. De dagen dat jij werkt, kan je partner misschien vrij krijgen en de dagen waarop jullie beide werken een dierenpension inschakelen. En als het echt niet gaat, dan kan je
hem voor 5 dagen naar een dierenpension sturen. Als het goed is, kost dat zo'n 250 euro (inclusief dat ze hem bij jouw thuis komen halen en terugbrengen). Als jij hem zelf brengt en ophaalt, is het vele malen goedkoper.
Hij speelt daar met andere honden, krijgt eten en wordt uitgelaten, dus ideaal! ;-)

Maar een puppy zo lang alleen laten zou ik niet doen, denk niet dat hij een goeie psychische ontwikkeling zal meemaken.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. :-)

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Ik denk dat je tijd die het gaat kosten om een pup te leren alleen te zijn erg hebt onderschat en ik snap eigenlijk niet helemaal waarom je de pup al ophaalt terwijl je nog twee weken moet werken. En mensenbaby laat je toch ook niet zomaar alleen thuis omdat je moet werken? Met een pup is dat net zo.

Maar goed, is het geen optie om hem mee naar je werk te nemen? Ik ken meerdere mensen die hun hond mee naar de zaak nemen (ook op kantoor) en dat gaat prima. Ik ga het maandag voor het eerst ook proberen (omdat ik aan het afstuderen ben werk ik 3 maanden fulltime en m'n hond trekt dat slecht).

honden page profiel Marjolein en Noa en kleine LeviMarjolein en Noa en kleine Levi

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

vind het erg zielig om de pup zo lang alleen te laten hoor!

honden page profiel Rocky & IvonneRocky & Ivonne

honden foto van Rocky & Ivonne

:-) Carolien ,

Tja je hebt verkeerde beslissing genomen de pup juist aan te schaffen voor je verlof hé , enfin probeer een opvang te vinden die tijdens jou verlof zich even ontfermd over de pup , in de familie of goede vrienden..zullen je zeker wel willen helpen .
Wat gunnetje voorstelt zou al beter zijn , maar korte periodes en bij die gedragen t-schirt leg daar ook eens onder een klein wekkertje , hoort ze getik...boost beetje hartslag na .
Bij deze en al de reactie's ,ja ook de harde kun je lessen uit halen van hoe moet ik omgaan met mijn pup/hond...want deze site is best interesant en je kunt er veel uit halen .
Succes en geef niet zo gauw op..als je eens krijgt een harde tik op je kop :-D

Mvg. Ivonne en pootje van Rocky

honden page profiel Renée en OllieRenée en Ollie

honden foto van Renée en Ollie

Ja, dat is inderdaad heel vervelend.. Mijn hondje is eigenlijk ook te vroeg gekomen. Zou pas een maand later (in mijn 8 weken zomervakantie) komen, maargoed, teefje werd een maand eerder zindelijk. Ik had zelf anderhalve week 'vrij' (dwz tentamen- en beoordelingsweek dus praktisch geen les) en mijn vriend is een aantal dagen thuisgebleven. En in die tijd veel benchtraining gedaan. En toen kwam het punt dat ie toch écht alleen MOEST zijn. En vanaf dat moment was het drama in de bench. Echt verschrikkelijk, gillen dat ie deed.. Dus werd het voor mij ook een echt punt om weg te gaan, wat hem ook niet goed deed..

Ik hoefde geen hele dagen weg, meestal maar een uurtje of 2, dus heb ik in eerste instantie gezorgd dat ie in die uren niet alleen hoefde te zijn. Dus ik vroeg mijn zusje ofzo of ze even op 'm kon passen. Dat werkte. Maar wat me opviel, was dat als ik even naar de kelder liep, en 'm gewoon los in de woonkamer liet zitten, dat ie dan geen herrie maakte. Dus hebben we gewoon geprobeerd om 'm in de woonkamer te laten als ik wegging. webcam erop, en dat ging prima. Dus vanaf dat momenat was de bench alleen nog maar voor 's nachts, en dat is gelukkig geen probleem :-)

Jij bent, voor zover ik begrijp, echt hele dagen weg, en dat kan zo'n jong beest gewoon niet aan. Als ik wel eens hele dagen naar school moest, ging Ollie die dag naar z'n fokster. Die woont hier namelijk vier straten verder :-) Maar dat was ook maar een keer in de week hooguit. Ik zou als ik jou was dus kijken of je je hondje ergens anders kunt onderbrengen voor de tijd dat jullie niet thuis zijn. Dit lijkt me namelijk alleen maar traumatisch voor het beestje.. Ze kan d'r behoeftes nog niet ophouden dus zit elke keer in een vuile bench, ja dan zou ik ook gillen als ik daarin moest...

Succes ermee, hopelijk vind je een passende oplossing :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zoveelste: Bench - alleen thuis" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: reageren op een stofzuiger...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^