wat doe je als je hond naar een voorbijganger blaft?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JAZZJAZZ

honden foto van JAZZ

hij doet dit telkens als we in het bos zijn, en daar bvb een jogger aankomt.
Gisteren was het weer zover, het was toevallig iemand die ik ken.
Hij bleef blaffen en nam afstand, hij leek er wat bang van te hebben.
Hoe ga ik om met dit gedrag?
Het is niet zo fijn dat hij blaft naar iemand die je zelf kent!
Zo denken ze nog dat we een agressieve hond hebben??!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat doe je als je hond naar een voorbijganger blaft?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik corigeer meestal met foei of laat dat.

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula 3 doggies

honden foto van Purdey en Chula

Het lijkt me een soort angst of bescherming.. Ik zou de hond gaan afleiden.. Gekke sprongen maken enzo of met een stokje..Zodat hij over een tijdje alleen nog oog voor jou heeft :-)

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ik zou als er iemand aan komt je hond voor dat hij het in de gaten heeft hem op zit zetten. en dan aandacht te vragen door met hem te praten en lekers te geven zodat hij naar jou kijkt de persoon loopt dan langs en jou hondje is met jou bezig.
zo merkt hij dat de persoon iks doet en hij van jou lekers krijgt zonder te blaffen.

eigenlijks het zelfde wat je doet als hij tegen honden blaft of fietsers of noem maar op de aandacht naar jou bevestigen door heel veel lekers en leuk praten over alles en nog wat. en zitten maakt een hond rustig de prikels worden minder :-D

honden page profiel JAZZJAZZ

honden foto van JAZZ

maar wat als je dan net iets tegen die bepaalde persoon wilt vertellen, het was gisteren net iemand die ik kende, ik zou dan ook hem onder controle willen zonder dat hij bang is .

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula 3 doggies

honden foto van Purdey en Chula

Ja als hij dan eenmaal is afgeleid, en dus niet meteen blaft, doet hij dat misschien vervolgens ook niet?? Want dan staat die persoon al bij je...

Of in t begin even blijven belonen als hij stil is...

honden page profiel Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)Huize Onyx (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip) 3 doggies

honden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)

Iets wat misschien kan helpen maar niet mijn favoriet is en wat ik zelf niet gebruik is die anti blaf band om zijn bek heen.

Ik zou toch gaan voor de laten zitten en afleiding en beloning theorie. Zodra hij dan begint met blaffen corrigeren en geen beloning geven.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

oooo als je hond de gene kent kan je juist na de gene toe met je hond en laat hem je hond een comando geven zit en dan wat lekers geven. soms moeten honden even zelf ontdekken dat het niet eng is en dan is het over :-D

honden page profiel JAZZJAZZ

honden foto van JAZZ

zo een blafband lijkt me barbaars, en ik zou hem niet graag echt bang maken, wie weet waar eindig ik dan.
Ik zou hem op een of ander manier moeten kunnen overtuigen dat hij niet bang moet zijn van bepaalde dingen, het blaffen naar joggers lijkt me zo een ding.
Ik weet niet of het genoeg is hem steeds op deze momenten af te leiden.

honden page profiel ashaasha 2 doggies

honden foto van asha

ik bedoel als jij de persoon kent :-D

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula 2 doggies

honden foto van Purdey en Chula

Nee dat snap ik.. Dat weet ik ook niet.. Maar verder zie ik geen andere opties..Blafband vind ik ook niks!!

honden page profiel JAZZJAZZ

honden foto van JAZZ

tot hier toe lukte me het steeds van hem te laten voelen dat het ok is, dit is de eerste keer dat het niet gaat zoals ik zou willen.
Ik heb steeds in mijn achterhoofd dat een zwitsertje van nature terughoudend is tegenover vreemden, maar dit is toch de eerte keer dat ik het echt merk aan hem. Zou het kunnen dat dit erger wordt naarmate ze groter worden, of zou het terug beteren?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is fijn dat het een bekend iemand is, kan je vragen om mee te oefenen.

lange lijn. plus riem, die doe je om, beiden, de lange lijn laat je los hangen aan de hond.

de bekende loopt in jogging vaart langs, jouw hond blaft, je keert direkt om, de andere kant op. omdat je oefent met deze bekende weet je wanneer ze langs komt, kan je direkt ingrijpen.

loopt tie er naar toe ? dan heb je de lange lijn, die haal je in, en zegt ..volg..

en loop ook de andere kant op.

is het zo dat je hond alert op jou is, dan kan je je weg vervolgen, inplaats van om te keren, steeds als de hond blaft, keer je om, er komt een tijd dat tie dat niet meer doet, dan kan je de weg vervolgen.

vraag aan de bekende of tie drie keer in de week met je wilt oefenen.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

als je gedult hebt en hem leert om op jou te vertrouwen dus door zelf een rustige houding te hebben je kunt het op verschillende manieren doen de ene reageert zoals purdey zegt door af te lijden met spelen en gek doen de andere mijn hond door te zitten en naast hem te staan en lekkers in mijn hand op me borst zodat hij naar mij kijkt en met hem te praten over koetjes en kalfjes.en steeds wat lekker geven.

als het bekende zijn zou ik juist naar de bekende toe stappen frolijk praten van kijk is wie hebben we daar. en dan wat lekers in de hand van jou bekenden die hem door te laten zitten en wat lekers te geven laat zien dat hij helemaal niet eng is.

ik zou nooit blaf banden en zulf ongein gebruiken het is heel makelijk uit te trainen echt waar

en hem steeds wat lekers te geven.
het is een normale zaak dat je hond dit heeft veel honden krijgen een onzekere periode als ze opgroeien.

honden page profiel JAZZJAZZ

honden foto van JAZZ

bednkt voor jullie reacties,
oef het zal dan misschien toch maar een periode zijn, en ja, asha, je maakt daar een punt, ik mag zelf niet panikeren op zo'n moment, misschien voelt hij inderdaad aan mij dat ik hem op die moment niet zo goed weet aan te pakken!
k'zal d'r is meer op proberen te trainen.

honden page profiel LisaLisa 2 doggies

honden foto van Lisa

dan zeg ik meestal foei en wandel ik door !

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

door foei te zeggen haal je de stres niet uit zijn lichaam je hond reageert op prikels de kunst is de prikels bij je hond weg te halen en de rust weer terug te geven. jonge honden moeten ondeken en ook de kans krijgen om te ondeken.
zolang het niet gevaarlijk is voor ze kan je ze daar bij stimuleren door eerst er naar toe te lopen en ze te laten zien dat er niks aan de hand is.
of door ze op jou te laten richten en ze daar door de rust te geven.
de lange lijn is zeker goed wat willemijn zegt maar die zou ik gebruiken als je hond er achter na wil rennen niet voor het blaffen want dat begrijpt je hond niet die wil alleen door blaffen de enge mensen weg blaffen

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

jou hond rent er niet naar toe hij is juist bang daarom is het mooi als je hem naar de personen die je kent hem er na toe neemt jij heel zeker van je zaak en voor op je geeft de man een hand en geeft hem wat lekers. je hond is gewoon in een onzekere fase die jij weer zeker meot maken meer neit komt goed zoalng je hem de angst weg neemt

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Jouw hond voelt zich nog niet 100% veilig bij jou en ik verwacht dat hij jou ook nog niet als zijn baas ziet. Het kan ook beschermend zijn, dat hij blaft naar het vreemde die nadert. Maar een onzekere hond, kan dit ook doen. Het beste kun je (weer) flink wat aandachtsoefeningen gaan doen. Het moet voor je hond een plezier zijn om in je buurt te mogen zijn. Jij moet het leukste van de hele wereld worden :-D Zodat je hond beter op jou gaat letten. Als je ziet dat het gaat gebeuren, kun je het beste van richting veranderen. Je hond gaat dan zo iets hebben van "wat gebeurt hier nou". Niet boos worden of foei roepen als je hond toch een keer blaft. Dan blaf je immers met hem mee en bevestig je het gedrag! Dan blijft de hond dit ook telkens doen O-) Als je hond BV heel gek is op een balletje, wil het ook wel helpen als je dat balletje meeneemt tijdens de wandelingen. Je kan dan je hond afleiden met het balletje. Zodra jouw hond meer op jou gaat letten, kun je hem bv het zit-commando geven als je met iemand wil praten. Mijn jongste hond gaat er al automatisch liggen als hij merkt dat ik toch iets langer aan de praat raak :-D

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

Dit doet mijn witje ook wel eens, ook bij mensen die ze zelf kent. Nou heeft zij wat problemen met vreemden hoor, mensen die niet in onze roedel zitten kunnen haar niet aaien.
Ik corrigeer haar altijd door er iets van te zeggen en daarna stevig door te lopen. Nou is dit waarschijnlijk niet de beste manier. Je kan waarschijnlijk gewoon beter je honds aandacht trekken, en die vast houden tot de jogger voorbij is.
Als je hond dan niets doet kan je hem belonen.

Zoals boven al gezegd is. ;-)

Ik vind het wel erg vervelend dat mensen die Indy niet kennen altijd een gevaarlijke hond vinden. Want als ze blaft of gefixeerd naar iets kijkt in de verte denken ze steeds dat ze aan wil vallen. Terwijl ze eigenlijk met hun hondje wil spelen. Dan gaat ze lopen springen en soms blaffen weet je wel, en dan nemen die mensen gauw de benen, en dat blijven ze dan ook doen.
Erg jammer vind ik dat.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat doe je als je hond naar een voorbijganger blaft?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wat vinden jullie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^