Onberekenbaar (vechten) tijdens het uitlaten!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Hallo allemaal,

Ik heb sinds een maand of vier een Ca de Bou van 16 mnd. Hij is superlief. Toen we hem net hadden hebben we wel eens een aanvaring gehad tijdens het uitlaten. Het gekke was dat het er echt op leek alsof hij aangevallen werd. Hierna is het een tijdje heel goed gegaan. Ik weet inmiddels dat er twee honden op de hei lopen waarmee het niet klikt en als ik die zie loop ik andersom of doe hem aan de riem en ga weg. Prima. Nu zou hij voor de vakantie in naar de zelfde opvang gaan als de kleine hond. Deze mevrouw vangt alleen kleine hondjes op maar we hadden het geprobeerd en het ging voorbeeldig met haar twee teefjes. Toen ik hem echter kwam brengen had die mevrouw ook een loge hondje een reutje die nogal dominant was zei ze....ze had in totaal ongeveer 7 kleine hondjes lopen. Het duurde niet lang of het was vechten met het dominante reutje. Alle botjes weggehaald omdat we dachten dat het daardoor kwam. Kort daarna weer vechten met een ander niet dominant reutje....nou dit herhaalde zich nogmaal met de dominante en ik heb besloten dat ik ze daar niet kon laten. Vervolgens konden ze gelukkig bij de fokker in de kennel. Inmiddels zijn ze weer een week thuis. Ik laat ze weer uit op de hei waar veel andere honden zijn. Inmiddels zie ik aan hem wanneer het misgaat. Dit is deze week tot twee maal toe bijna gebeurd en vandaag ging het dus echt mis. Notabene met een hond die twee verlamde achterpoten heeft en net uit de revalidatie is!!!! Ik besloot in overleg met de eigenaar van de labrador de andere kant op te lopen. Toen ik al een goed eind was liet ik mijn hond weer los. Hij draait zich om kijkt naar de labrador en rent er als een gek heen. Gelukkig stond er een andere man die hem bij zijn riem kon pakken. Ik ben erheen gerend en heb hem op de grond gedrukt en ben er bijna op gaan zitten en heb hem bestraft. Ik word er niet goed van....wie heeft enig idee wat ik hieraan kan doen? ik hou ervan om ontspannen te wandelen en gezellig met andere hondenbezitters te kletsen maar dit durf ik bijna niet meer. En Ca de Bou is niet de gemakkelijkste hond...geen allemansvriend zeggen ze maar dit is niet leuk. Waarom de ene reu wel en de andere niet?? Zou castreren een optie zijn???? dat zegt men.... De fokster vond hem helemaal niet zo dominant in zijn gedrag...pfff... graag jullie ervaringen en advies! gr. Lisa

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onberekenbaar (vechten) tijdens het uitlaten!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Dit is een behoorlijk serieus en ernstig probleem.

Er zijn vast mensen die je tips kunnen geven maar ik raad je aan om daarnaast een gedragstherapeut in te schakelen.
Die loopt en kijkt met je mee en kan zo precies beoordelen wat er nou gebeurd en hoe je kan gaan trainen.

Ik kan me voorstellen dat je in zo'n heftige situaties handelingen doet die je normaal niet zou doen.
Daarom vraag ik me af hoe je hem normaal straft?

honden page profiel danidani 3 doggies

honden foto van dani

Ik raad je ook een gedragstherapeut aan, heb ik zelf ook gedaan omdat wij dit probleem ook hebben/hadden.

Er zijn al verschillende topics hierover maar ik weet niet hoe ik een link moet plaatsen...

Wel staat in het topic opvoeding "wel aanvallen, geen gaatjes" een heel stuk door Margje geschreven, lees dit even door.

Voorlopig je hond niet meer loslaten wanneer er andere honden in de buurt zijn. Dit gedrag wordt ws steeds erger.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Het gekke is dat ik hem eigenlijk nooit hoef te straffen...hij luistert heel goed thuis en heeft respect voor de kleine hond. Soms worden ze wel eens boos op elkaar...of meer de kleine op hem en dan doet hij een stap terug. Ze spelen samen en liggen samen in 1 mand! als ze een keer mot hebben dan hoef ik mijn stem maar te verheffen en de grote neemt direct afstand.
Men had mij gezegd dat ik hem naar de grond moest drukken dus dat deed ik ook...hij verweerde zich absoluut niet tegen mij. Sterker nog het lijkt zelfs of hij zich schuldig voelt tegenover mij...maar daarmee is het probleem niet opgelost. Als ik met een vriend loop die twee teefjes heeft en eentje laat merken iets niet te willen..springt hij ook gelijk opzij. Ik snap er echt niks van....:-(

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Je hebt een ontzettend ingewikkeld probleem..

Ik kan je helaas ook niet vertellen waarom hij de ene keer heel lief is en de andere keer niet, naar andere honden toe.

Je hebt hem gekregen toen hij 12 maanden was, als ik het goed begrepen heb?
Weet je of er in zijn tijd dat hij nog niet bij jou was iets voorgevallen is met een kleine hond, of een andere enge situatie?

Inderdaad niet meer loslaten, en ik zou als je een ander hondenbaasje aan ziet komen lopen even roepen dat je niet weet hoe je hond reageert.
Zo kunnen nare situaties voorkomen worden.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zou inderdaad de eerste tijd voorkomen dat dit
nog eens gebeurt, want het kan van kwaad tot erger gaan.
Dus niet meer loslaten en al helemaal niet met
honden samenbrengen, waar je niet zeker van bent.
Afgaan wat een ander baasje zegt, zou ik ook niet doen.
Ik zou precies wat hierboven gemeld wordt, een
gt of gd thuis laten komen en met hem gaan wandelen
en de situatie laten observeren.
Misschien is al met een sessie veel duidelijk.
Heel veel succes.
Voor je eigen gemoedsrust,niet meer loslaten.
En contact opnemen met een therapeut die met kalmerende signalen werkt.

signalen

honden page profiel ilonailona 3 doggies

honden foto van ilona

Hoi Lisa,

Ik weet precies wat je bedoelt! Wij hebben 2 ca de bou's en het zijn ontzettend lieve honden maar heel lastig met andere honden wij hebben een teefje en een reutje. Bij ons teefje hebben wij ook een gedrags therapeut gehad zij viel erg uit tegen andere honden aan de riem dit bleek onzekerheid te zijn het gaat nu een stuk beter ons reutje is nog een pup maar reageert ook erg fel op sommige honden maar hij is absoluut niet bang we zijn gestopt met de puppycursus omdat hij niet overweg kon met de andere hondjes hij viel ze niet aan maar als ze bij hem in de buurt kwamen snauwde hij ze af.
Ik denk dat het verstandig is om er een gedrags therapeut bij te halen hoop voor je dat het helpt het is erg lastig om dat gedrag eruit te krijgen. Wij doen onze honden niet los bij andere honden uit voorzorg. Ik moet er niet aan denken dat er wat gebeurd! Succes!!! ;-)

honden page profiel lorenzolorenzo 3 doggies

honden foto van lorenzo

Een cadebou is geen allermans vriend,wij hebben 2 cadebou's die met alle honden overweg kunnen.De rest laat echt zien dat zij de baas zijn.

Over het algemeen doet een cadebou niet onder tegenover andere honden.Zij zijn de baas en maken het spel uit.Dit laten ze zeker zien.
Als ze willen spelen doen zij dit en niet een ander

Als cadebou,s met elkaar spelen is dit ruw.Wel zijn ze heel onderdanig tegenover hun baasjes.Als je een brul geeft wilt het kopje al snel naar beneden gaan en kunnen ze je schuin aankijken zo van ,,oke ik luister naar jou"

En dat is waar je het van moet hebben,je moet duidelijk laten merken dat je dit niet wil.
Laat de hond bij je komen en lijn hem vast.
Dit kun je ook trainen.

Je kunt een hoop energie er in steken in de omgang met andere honden,maar ik kan je vertellen dat dat toch niet helpt.
Beter is het om je hond onder controle te hebben.
Spelen doen ze met honden die ze kunnen en niet met een vreemde,op een uitzondering na.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Je reu is nu ook op een leeftijd gekomen waarop grote rassen meer volwassen beginnen te worden. Dit ras is 1 van de rassen waar de kans groter is dat het op volwassen leeftijd niet meer goed gaat met andere reuen.
Ik zou er ook een GT bijhalen en ernaar laten kijken. Misschien heeft zij nog tips, maar houd je hond iig aan de lijn in de buurt van andere reuen de komende tijd.

honden page profiel ElysiaElysia 3 doggies

honden foto van Elysia

Ik sluit me aan bij Mexx... Het is ook wel de leeftijd waar reuen dit gedrag gaan vertonen.
Wij hebben dan geen Ca de Bou maar onze kruising pitbull/amerikaanse bull is net 2 geworden en die vertoont dit gedrag nu ook vaker. Verder luistert hij perfect, doet alles voor de baas. Maar hij pikt geen gezeik van andere reuen. Dit terwijl wij er zelf nog 3 hebben, dit is geen probleem.

Veel succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onberekenbaar (vechten) tijdens het uitlaten!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^