Op het aanrecht springen, hoe leer de dát af.....?!?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Floor (Gast)

Ik was zo trots als iets... onze hond, nu 8 maanden, had nog nooit aanstalten gemaakt of interesse getoond in het aanrecht en wat ze niet weten hoef je ook niet af te leren. Zo had ik haar een tijdje geleden voor het eerst losgelaten in hal en keuken en dit ging helemaal goed. Mooi... dacht ik. Totdat ik laatst haar kong op tafel had gelegt en zij ineens weer met die kong rondsjauwde O-) , vervolgens had ik iets op het aanrecht liggen wat ineens weg was. En de laatste keer dat we haar los in de hal en keuken hebben gelaten heeft ze werkelijk ALLES van het aanrecht afgehaald. Stomme is, ik heb haar nooit kunnen betrappen en/of hoeven corrigeren, maar blijkbaar weet ze ergens dat het niet mag, want ze doet het nooit in mijn bijzijn. Maar hoe leer ik dit af want dit mag natuurlijk absoluut niet....?!?!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Op het aanrecht springen, hoe leer de dát af.....?!?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Helemaal niets laten liggen als je niet thuis bent. Dan is het volgens mij na een paar keer niet interessant meer.

Succes!

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

heel veel rammelende dingen op het aanrecht leggen die er af vallen als ze er op springt....

Floo (Gast)

Er lag ook geen eten, maar afwasborstel, papieren ...zelfs dat vond ze interessant O-) ;-) .

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

sowieso als je er niet bent niks laten liggen, dan is het na een tijdje ook niet meer spannend maar zou je niet gewoon kunnen zorgen dat ze er niet meer kan komen als jij weg bent?

Floor (Gast)

We hebben een vrij grote hal waar ze makkelijk in kan blijven alleen, misschien stom, maar daar komt weinig daglicht binnen en als ik de keuken openlaat heeft ze daglicht en haar drinkbakken en zo staan daar. Dus ik kan de ruimte afsluiten, maar het lijkt me beter als ze niet de hele dag in een vrij donkere ruimte zit.

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

kan ze niet in de woonkamer ofzo...? of een hekje in de keuken, dan heeft ze het licht wel in de gang maar ze kan er niet in

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Het commando 'laag' aanleren. :-)

Floor (Gast)

Nee, het is nogal een slopertje O-) , dus ik denk dat dat nog wel een lange tijd duurt voordat ze in de woonkamer kan blijven. Ik hoop wel dat dit ooit gaat lukken :-).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou haar als je weggaat in de bench doen?

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Bobby is er ook zo een, die trekt alles van het aanrecht af en sloopt het vervolgens. Mijn oplossing was simpel, keuken is zonder toezicht verboden terrein en is dan afgesloten voor ze.

Floor (Gast)

Dat doe ik nu ook weer. Maar ik ben heel lang thuisgeweest en straks moet ik weer gaan werken en ik vind dat ze meer ruimte moet hebben dan alleen de bench... Vind het eigenlijk zielig als ze daar te lang in moet. Al heb ik de extra large en is ze in verhouding een kleine labrador. De bench staat in de hal dus daar kan ze altijd dan lekker in gaan liggen.

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

dan zou ik ook met een bench aan de slag gaan...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Te lang alleen laten kan sowieso niet met een pup. Dan zul je opvang in moeten schakelen.
Maar ik zou ook alles opruimen van het aanrecht, zodat ze niets meer kan pakken.

Floor (Gast)

Ze gaat tussen de middag anderhalf tot twee uur met de uitlaatservice mee en mijn man is pas om 9 uur weg in de ochtend, dus ze hoeft nooit heel lang alleen te zijn. Maar ook al is het alleen voor de ochtend, ik vind zo'n bench als ze al volwassen beginnen te worden toch wat weinig ruimte, dus dat wordt het aanrecht heel goed opruimen ;-)!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

stouterd om wat van je aanrecht te halen als jij het niet ziet.

leg er deksels neer, zodra ze er tegenop springt komen die deksels met een klap op de grond, daar leert ze van, het is even schrikken, maar dan doet ze het echt net, doe dat als je thuis bent, leg ze half op de aanrecht en eraf.

ga zelf in de woonkamer zitten en wacht. het hoef maar een keer te gebeuren en ze is genezen.

en als je ze in de hal laat, en toch de keuken open wilt doen, in verband met licht, een traphekje voor de keuken zetten, zodat ze alleen de hal ter beschikking heeft, en meer niet.

Floor (Gast)

Thanks, ik ga zeker dingen op het aanrecht leggen. En inderdaad.... zo stout en zo sneaky ;-). En ik begrijp al helemaal niet waarom ze het stiekem doet en blijkbaar weet dat het niet de bedoeling is. Honden... ze zijn slimmer dan we denken ;-)!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Op het aanrecht springen, hoe leer de dát af.....?!?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Honden en alleen zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^