Prijzen& de gevoeligheid van de hond...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Overlaatst heb ik hier een topic gelezen waarom de chihuahua's zo duur waren...
Een hele uitleg met de prijzen die dan bij iedere pup geteld zou worden (Werpkist, voeding pups, keizersnede, dierenartskosten,...)

Ik vind dat ze overdreven veel voor een pup vragen, ik zou zelf max 550€ aan een hond geven en dan moet het al de kleur hebben wat ik wil... (VB BontFawn Franse bull) Meer dan dit bedrag zal ik nooit betalen, waarom?
Zoveel geld, en wat als er wat gebeurd met de hond? Even een ander halen... Maar je houd ondertussen al van de pup die je gekozen hebt!

Vind trouwens dat kleine/middelmaat rassen niet boven de 500€ zouden moeten kosten... Zelfs een labrador is goedkoper, gewoon omdat ze niet meer in de mode zijn?
Het blijft nog altijd een hond... Iedereen kiest zijn smaak natuurlijk wel, maar ik denk dat als er niet zoveel gevraagt werd er ook al heel veel mensen (Die het financieel moeilijker hebben) zich ook een hondje zouden kunnen permiteren!

Nu kan je wel zeggen, ja maar de voeding, dierenarts kosten, speelgoed,... Kost ook geld! Idd, maar dat zijn dingen die je voor dat je pup komt al gekocht hebt... Als de hond er al is spaar je gelijk voor nieuwe voeding, dierenartskosten,... Het zou ook zo slim zijn om niks opzij te houden voor de hond...


Vind het jammer dat zoveel mensen het echt puur doen om te verdienen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Prijzen& de gevoeligheid van de hond..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ow, ja was vergeten...

VB chihuahua's kosten hopen geld en (bijwijze van spreken) kan je er geen tik tegen geven of ze liggen om...

Ik was eerst opzoek naar een chihuahua, maar ben blij dat ik dit niet gedaan heb... 'T zijn wel supermooie hondjes maar de prijs... + Zo gevoelig! Vaak ziek... (Tenzij je geluk hebt)

Baco heeft ook wel wat allergie maar daar kan ik wel mee spelen, gek doen, duwen (om te spelen) dat vind ie super...

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ik snap ergens wat je bedoeld, maar je uitleg van dat je er geen tik tegen kan geven en dus je er niet veel voor wilt betalen, die snap ik niet.

Ik wil een hond uit goede lijnen (goede voorouders) die heel goed in het nest al gesocialiseerd zijn, waarvan de ouderdieren op alle erfelijke afwijkingen zijn getest en goed zijn bevonden, ik wil dat bij de pups een gehoortest en eventuele andere testen worden gedaan en ik wil een uitstekende omgeving waar ze opgroeien, liefst met andere dieren en kinderen.
Kortom, ik heb eisen waarmee ik al gauw uitkom bij een hond via een rasvereniging, een fokker aangesloten daarbij en dus ook prijzen die vastgesteld zijn via de rasvereniging.
Die prijzen zijn vaak niet abnormaal, wel veel geld overigens.. maar al die testen en de tijd die erin gestoken word is ook heel prijzig.

Ik snap niet waarom een australian shepherd pup me ongeveer 1000 euro zou kosten en een saarloose wolfshond me 1700 euro zou kosten.
Die 700 verschil per pup, die kan ik niet goed thuisbrengen, maar goed, ik ben ook geen fokker.

Bij chi's is het denk ik heel simpel: grote vraag. Dus mensen hebben het er voor over. De prijzen zijn dan zo over de top, dan mensen via marktplaats of een puppyfarm een pup kopen, met alle gevolgen van dien..

Groeten, Margje

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties

honden foto van Criz & de Shelties

Tja, mijn ouders hebben ook 2 shelties van +/- 800 euro per hond, waarvan de blue merle in zijn leven ( hij is nu 10 jaar) ook heel wat kosten heeft gemaakt bij de dierenarts.

Jij zegt dat veel mensen het doen puur om te verdienen, maar ik denk niet dat dat zo is.
Vooral bij de kleine rassen worden vaak kleine nesten geboren, vandaar dat de puppen duurder zijn.
Bij grote rassen heb je vaak grotere nesten.

Als je eens denkt hoeveel tijd en geld een fokker in de honden steekt, shows ver weg, dierenarts kosten, 8 weken bij huis als er een nest is enz., vind ik het niet te duur voor een rashond.

Als het goed is, zijn de ouderhonden iig getest etc. Je gaat ervan uit, wanneer je een rashond koopt bij een goede fokker, dat er op de meest voor de hand liggende gezondheidsproblemen wordt getest en je dus een gezonde pup in huis haalt.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Wat ik probeerde uit te leggen is: De Chi's kunnen blijkbaar niks/bijna niks verdragen, en toch zo overdreven duur? De honden die gevoelig zijn, die kosten precies een deel meer dan honden die wat meer verdragen kunnen...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk dat je je niet goed hebt verdiept in de prijzen, want anders zou je bij een chihuahua niet uitkomen op 500 euro. Er komen heel wat meer kosten bij kijken. Kleine hondjes zijn juist duurder omdat ze kleinere nesten hebben en vaak ook niet op een natuurlijke manier kunnen bevallen.
Het is ook de tijd en aandacht die iemand er aan besteed; 8 weken niet werken etc. Een broodfokker laat ze gewoon in de schuur liggen.
Een fokker met een 'pretnest' die heeft heel veel kosten niet die een goede fokker wel heeft. En regelmatig heb je dan weer heel veel kosten als het beestje een erfelijke aandoening heeft. Daar kun je 3 rashonden voor kopen.

Sommige prijzen zijn overdreven, maar ja... Ik wil mijn hond goed en verantwoord hebben gefokt en hij moet liefdevol zijn opgegroeid. Een fokker mag daar best wat aan overhouden, als compensatie voor het niet werken. De meeste fokkers stoppen het geld trouwens weer in de honden.

Ook mensen met weinig geld kunnen een goed gefokt hondje kopen. Ze moeten alleen langer sparen. Maar geduld hebben mensen niet meer, ze willen nu een hond en niet over een jaar. :'(

Anoniem (Gast)

Ik schrok ook wel hoor wat voor prijzen voor pups, groot en klein, met en zonder stamboom, vragen. Ik heb jaren paarden gefokt en als je ziet hoeveel werk je daarvan hebt, en wat je er van overhoud (helemaal niets, moet meestal geld bij) Nu wil ik echt niet beweren dat de fokkers er rijk van worden hoor!! Als je een dure pup hebt gekocht lijkt het mij ook dat je daar heel voorzichtig mee omgaat. Trouwens paarden kun je verzekeren (de waarde van het paard) kan dat ook met honden?

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Weer niet ingelogd :-D

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

@Marje&Biko
De prijzen worden toch niet door de r.v. vasrgesteld,
ik dacht dat het een kwestie van vraag en aanbod was?

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ja, maar of je nu een stamboomhond koopt of stamboomloze hond... Ze vragen er allemaal veel voor, en idd met een stomboomhond betaal je veel maar je bent vrij zeker dat ze getest enz zijn...



Waarom een nest bij kleine/middelgrote honden duurder is... Idd de nesten zijn VAAK maar niet ALTIJD klein. Maar dan neem ik aan dat je de prijs hierop aanpast?
BV: Baco koste mij 450€ (Stamboomloos) Ze waren met 10pups... De teefjes koste zelfs 500€ dan is dit denk ik toch niet echt meer aangepast op de gemaakte kosten (Dierenarts eten enz...) De vrouw had toen idd haar verlof... Maar 450€a500€ X 10pups... Verdient er dus toch wel superveel aan niet dan?

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Angela: Veel broodfokkers leggen de honden in schuren rennen,... Idd, maar waar ik Baco gehaald heb kan je miss ook wel zeggen van het is een broodfokker (Geen stamboomhond en ze vroeg er ook 450€a500€ voor X 10pups dus)
Maar daar lag Baco lekker binnen, in een grote mand, dekens, grote schalen eten (Waren dan ook met 10)
Gesocialiseerd was hij! Ze hadden hem al leren zitten, op een dweil plassen...

Dat doen echte broodfokkers toch niet? Echte broodfokkers geven ze af en toe wat te eten en voor de rest leggen ze zich zelf op hun gat neer...

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

Persoonlijk vindt ik dat niet hoor als je ziet wat de
(ras) fokkers allemaal doen om een gezonde pup op de wereld te zetten dan vind ik de prijzen persoonlijk
nogal meevallen.
de foker van saartje laat de hondjes voor hij gaat denken elke keer de ogen testen gezondheids testen
worden goed gesosaliseerd.
als jij ziet wat er allemaal bij komt kijken vindt ik het niet duur hoor .
persoonlijk koop ik zo en zo geen hond bij een broodfokker en ook niet via een dieren winkel.
kijk altijd bij de rasverenging en informeerook altijd goed hoe de fokker bekentstaat.
sparen en nog eens sparen.
Je krijgt waar voor je geld.
En bij de broodfokkers en puppy winkels die ga ik echt niet spekken hoor het zijn haast allemaal zieke hondjes en je betaald helaas om dierenleed in stand te houden. :'(
dus spaar ik maar :-D

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Angela: Wat ik bedoelde met die 500€ is gewoon wat ik max aan een hond zou willen uitgeven...
Niet dat een chihuahua zoveel zou kosten.


500€ lijkt niet veel meer, maar als je het omrekent naar de oude belgische frank is't wel super wat je om een hond betaald toch?


Nu als je alles moet tellen wat je aan een hond uitgeeft zolang hij leeft is't ook superveel, maar daar gaat het niet echt om (Moest ik er een probleem mee hebben dat Baco duur is met zijn allergie, speeltjes, voeding,... Dan had ik al geen hond moeten kopen) Maar ben blij met mijn hond!


Maar vind de pups soms zoveel kosten!



honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Het zijn niet de kosten die de prijs bepalen, de vraag/aanbod bepaalt de prijs. De Franse bulldog is een populair hondje zelfs voor herplaatsers zonder stamboom worden forse prijzen gevraagd.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ja, idd sparen... Maar niet iedere hond van 'Broodfok' is slecht... Ok, hebt er veel kans op.

Maar mits dat je goed oplet wat je doet, de fokkers gewoon mag gaan bezoeken, honden goed bekijken: Waar ze liggen, wat ze te eten krijgen,...



Als ik vertel dat Baco zijn fokker zoveel verdient (450€a500€ X10pups) dan is het een broodfokker, en als ik zeg dat Baco het er goed had?

Gesocialiseerd, zit, op een dweil plassen,... Dan vind ik dit ook weer niet echt een slechte fokker. Ze was er toch mee bezig? Ze kregen hun eten... EN wat ik ook heel belangrijk vind!!! DAT ZIE NIET IEDER JAAR EEN NEST HEEFT! Als ik iemand zie die ieder jaar een nest heeft van dezelfde mama wil ik er geen hond van... Omdat ik vind dat het dan pas echt om het geld draait! (Dan heb ik het niet over stamboomhonden maar STAMBOOMLOZE)

Anoniem (Gast)

Cindy

Ge je eerst eens verdiepen in wat een fokker er voor moet doen!!!!!!
en kom dan nog eens terug zou ik zeggen!!!!!

b.d.w. ik ben geen fokker!!!
maar weet wel wat voor kosten ze moeten maken alvorens ze een nestje hebben
en als het nestje er eenmaal is

Veel succes Cindy

Anoniem (Gast)

Ik ben eens voor eens voor een dekking naar Denemarken gegaan.
Heb daar 1500 euro voor betaald. Geen pups!!!
Nog een keer naar Denemarken voor een herdekking. Weer geen pups!!
Centjes kwijt. Jaja We verdienen goud geld aan het fokken van honden.
Doe je ogen eens open! Kijk eens naar de prijzen van inschrijven op een show. Dierenartskosten (moet je niet eens een zieke pup hebben)
Nee binnenkort koop ik weer een nieuwe auto. Ik denk een ferrari!

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

@Plato: Idd, maar zelf de rasloze honden van in het asiel kosten veel... Een oud klein hondje kost nog zo een 100€a150€ (Een hondje van 8a9jaar of ouder!!) Wat als ie morgen dood ligt? Ben je evenzeer veel geld kwijt en nog eens een hondje waar je al om gaf...

Anoniem (Gast)

Cindy

weer zon reaktie

stel dat hij morgen dood is?

Kan dat met een pup niet of een hond van 2 of 3 jaar?

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Gast... Ik had het dan ook niet speciaal over stamboomfokkers maar mensen die fokker zonder stamboom honden;-) Btw mijn vraag (verhaal) staat hier voor hier info van mensen te krijgen;-):-)


honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Als je je aanmeld praat het miss makkelijker;-)

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ik heb het trouwens niet over echte fokkers maar om broodfokkers


Ik neem aan dat broodfokkers geen hopen geld geven aan dekken, maar ze willen vooral verdienen anders zou er geen broodfok zijn toch?

Wat ik bedoel: Ik ken iemand die in rennen fokt, de honden daar laat liggen, vanaf dat de pups eruit zijn huppa weer een reu erop! De pups zien er niet uit... En toch zoveel geld vragen? Overlaatst was een pup zijn oogje ontstoken, geen dierenarts, geen oogzalfje,... Niets! Hond had het zo fel dat hij blind werd (Liep zich allesinds overal tegenop)

Dat is wss in jou ogen toch ook een broodfok niet? En dan nog zoveel geld gaan vragen?

Anoniem (Gast)

Cindy

ik heb dat nergens zien staan

bovendien ga ik altijd uit van rashonden als het er niet bij staat vermeld

Maar jij moet je eerst eens meer inlezen in het hele hondengedoe

dit nog ter aanvulling
als je een hondje(pup) haalt bij een goede fokker (stamboom) heb je zelfs Garantie
stel er gebeurt iets met jou pup en dat kost geld, dan staat de fokker Garant (altans de onze)

dit zijn allemaal dingen(geld) wat uit een nest moet komen.
en ik weet dat het niet allemaal winst is, ze zullen vast iets aan verdienen.Maar mag dat ook voor zoveel werk????
Het kost enorm veel tijd en geld om een nest te hebben

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ja, maar ik had het vooral over broodfokker...


Of wat ze noemen broodfok want ik vind niet dat als je hond goed verzorgd word en gesocialiseerd word dat het echt broodfok is, maar langs de andere kant heb ik dan wel weer zoiets van waarom zoveel geld vragen?

Als jij een nest met stamboomloze franse bullenpups hebt 450€a500€ je verzorgd ze goed, gesocialiseerd, dierenarts, voeding, zelfs het truckje zit een plassen op een dweil aanleert ben je dan nog een broodfok? Langs ene kant wel omdat je zoveel geld vraagt, langs de andere kant niet omdat je toch wel redelijk wat met de hondjes bezig geweest bent...

Stamboomfokkers zullen idd niet echt iets verdienen, en je hebt dan ook de garantie dat klopt, maar als jij je hond vb zou verliezen en krijgt een nieuwe ben je daarmee getroost? Ondertussen is je gekozen pup weg... Maar het is idd wel dat je daar een garantie op hebt en bij een broodfok niet!

Anoniem (Gast)

Cindy

en dan nog iets

Stel je koopt een pup 1000€ en je hebt hem 13 á 14 jaar

is dat dan duur?? moet je eens kijken hoeveel liefde je van zon beestje krijgt

Maar goed ik weet het wel, ik koop bij een goede fokker en ik kijk niet op 100 € meer of minder
de laatste hond die ik heb gekocht hebben ze het geneens over de prijs gehad!!!
de prijs is niet belangrijk genoeg voor mij

Anoniem (Gast)

Cindy

Ik stop ermee

want nu zeg je eigenlijk ik wil een hondje uit de broodfok

veel plezier ermee

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Nee, ik heb een hond...


Het is ook niet dat je 100€ meer of minder betaald maar 100den€...


Raar dat je je niet aanmeld...;-)

Doeii:-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik ga over 1,5 a 2 jaar een chi kopen en ben nu al bezig met fokkers aanschrijven etc.

Ik weet dat een 'gewone' stamboom chi zon 1200 euro kost. Kleine nesten, vaak keizersnede en complicaties etc en natuurlijk 'in' nu.
Mijn toekomstige chi zal zon 1800 euro kosten, misschien wel 2000. Maar dan zit er bovenop de stamboom (en het feit dat ze uit finland of italie komt) ook 3 gezondheidstesten bij de ouders. Daar betaal ik graag meer voor.

Maar als je dan op MP kijkt, 1250 euro voor een stamboomloze 'choco' chi??? Echt dat slaat dus nergens op! Dat is gewoon grof geld verdienen.
Ik vind de helft al teveel voor zon hondje..

Btw, de fokker van Baco valt in mijn ogen ook onder 'broodfok' omdat ze geld verdient aan haar nest, moedwillig door die prijzen te vragen terwijl ze weinig kosten heeft. De pups hebben het dan wel goed gehad, maar haar portemonnee nog veel beter..

Anoniem (Gast)

Ik ben niet de anoniem van hierboven Ik ben die van de 1500 euro dekgeld.
Soms kan je je i.v.m je werk niet bekend maken op forums. Denk eens aan controleambtenaren van de soicale dienst of belastingdienst.
Mensen zijn heel inventief om je adres of emailadres te achterhalen via internet Als ze je vinden en gaan treiteren is niet zo gezellig.

Mijn standpunt bij fokken dat je moet proberen het ras waar je mee fokt te verbeteren.Ik ben daarom niet voor vermeerderen door 2 stamboomloze hondjes bij elkaar te zetten.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Mexx:

Idd, zei zelf al dat het langs ene kant wel een broodfok is omdat ze veel verdient, en langs de andere kant ook weer niet omdat ze goed verzorgd zijn.

Ze heeft er veel aanverdient, maar hij heeft gelukkig niet in schuren enz moeten zitten... Wat toch ook al veel uitmaakt?

Allz, wil gewoon zeggen van het is beter dan dat hij in een schuur gezeten had, geen socialisatie, amper eten, geen verzorging, chip, inentingen en ontwormingen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Prijzen& de gevoeligheid van de hond..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: bonafide fokkers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^