Prijzen& de gevoeligheid van de hond...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Oei, haha ik ben niet van plan om te fokken ofso e...


Wou er gewoon wat uitleg over:-D Vooral omdat er zoveel geld gevraagd word 'broodfok' dan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Prijzen& de gevoeligheid van de hond..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

zo en zo vindt ik het niet nodig om bij een broodfokker te kopen.
Ze dekkenmaar doen geen testen op ouders garantie tot de deur honden gaan over het algemmeen veel te vroeg
de deut uit.
slechte sosalisatie.
hoe je het went of keerd cindy voor mij echt geen broodfokker of oepsnetsjes.
ben ook geen rijke damen maar ik heb wel een ding geleerd in mijn leven en dat is sparen en als ik spaar voor een hondje wil ik ook een goed product
en wil ook weten wie zijn pappa en mamma zijn dat hij
geen erfelijke ziektes heeft.
En uit een goed nest komt.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ik ben het op zekere hoogte met je eens. 1500 euro voor een hond is veel geld. Maar als jij persé een ras wilt hebben wat veel kost, dan is dat toch jouw keuze? Er zijn zat goedkope rassen.

Uitgaande van een Chi, Bull of Boston:
Deze rassen dienen heel verantwoord gefokt te worden. Met name de Chi en Bull zijn alle bijna kapot gefokt. Waarom? Omdat iedereen een reu en een teef op elkaar zet, zonder de honden fatsoenlijk te testen en zich af te vragen of de hond een goede bijdrage voor het ras is. Nou daar gaan we weer, een opsomming van kosten:

Showen
De honden moeten beoordeeld worden. Op shows ziet men elkaars 'lijnen' en zo wordt men bekend met welke honden een goede match met elkaar kunnen zijn. Heel leuk dat men zegt 'de vader is kampioen', kan men trots op zijn! Maar daar is dus in geïnvesteerd. Deelname aan een show voor punten is al snel 70 euro. Een hond moet minimaal 4 van dit soort shows lopen: 280 euro. En dan hebben we het niet over benzinekosten.

Natuurlijk kan je zeggen dat dit hobby van de eigenaar is, maar wees dan ook zo reëel om te zeggen dat dit een waardevolle investering is. Deze mensen gaan over het algemeen op zoek naar zo goed mogelijke lijnen en leren die kennen op... jawel! Shows!

Testen
De genoemde rassen dienen in mijn ogen op meerdere dingen getest te worden. Patella Luxatie hoeft niet in zo grote mate voor te komen en laten we zwijgen over alle hart-, ademhalings- en rugproblemen bij Bullen en schedel- en nekproblemen bij Chi's.

Ik heb Pim nu opgegeven voor de volgende testen:
- Patella's: 65 euro
- Rugfoto's: 95 euro

De testen voor ogen, hart en schedel komen waarschijnlijk op zo'n 400 euro neer.

Dekken
Het dekgeld is ongeveer 600 euro

Voordat er pups geboren zijn, is er dus al een kostenpost van bijna 1500 euro. En dan nemen we niet de kosten voor de dierenarts, vervoer en eten mee.

Denk bij de hierop volgende kosten eens aan de keizersnede die vaak toegepast wordt bij deze rassen, entingen, ontwormingen, chippen, voer, werpkist, alle wasjes die je draait, nestknuffels, paspoortjes, voorzieningen als een buitenren etc.

Hoe groot denk je dan dat de winst is? En vergeet je niet voor het gemak dat je niet fulltime kunt werken als je een nestje hebt?

Van mij mogen mensen best wat verdienen aan zo'n nestje. Het weegt niet op tegen alle tijd die erin gaat zitten. 1500 euro mag misschien veel zijn, maar 550 euro voor deze honden vind ik ook niet reëel.

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Ik het nogal zwart-wit bekeken, VB chihuahua's kosten hopen geld en (bijwijze van spreken) kan je er geen tik tegen geven of ze liggen om... Ik was eerst opzoek naar een chihuahua, maar ben blij dat ik dit niet gedaan heb... 'T zijn wel supermooie hondjes maar de prijs... + Zo gevoelig! Vaak ziek... (Tenzij je geluk hebt)

Wel ik heb er 2 en die kunnen gerust tegen een stootje hoor! De mijne zijn gewend aan stoeipartijen met de border collies en stafford van mijn schoonouders! Lopen als gekken tss de andere honden op de hondenweide en zijn niet vies van wilde spelletjes. Van flauwe hondjes heb ik geen weet...

Je was op zoek naar een chihuahua voor nog geen 500€ en schrikt ervan dat je dan vaak zieke hondjes tegen komt?
Oké ik denk soms ook wel eens na bij chi's aan woekerprijzen, er word van geprofiteerd zover is duidelijk, maar een goed gefokte pup is die prijs wel waard...





honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ik was niet opzoek naar een chihuahua van 500€ maar...

IK ZOU MAX 500€ AAN EEN HOND UITGEVEN... Voor 500€ heb je geen chi volgens mij... Tenzij ééntje uit kameroen die nooit aan zal komen ofso:-D


honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Stel ik wil een hondje kopen met stamboom. Ik vind het niet meer dan normaal dat de pups meer kosten dan zonder stamboom. Ik ga naar een fokker en die heeft alleen hondjes die minstens een kampioen in hun pedigree hebben, en daar moet je ook dik voor betalen. Dat hoeft voor mij helemaal niet, ik wil een gezond hondje, geen kampioen.
Gewone stamboomhondjes zijn bijna niet te vinden.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Idd, dat vind ik ook wel.

Maar tegenwoordig moet je ook al oppassen of ge betaald een broodfok bijna zoveel als een stamboomfok.

Er zijn zoveel broodfokkers die ook superveel geld vragen, het is echt zoeken vind ik voor je een hond aan een normalere prijs hebt.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ik denk dat jullie het showen niet helemaal in perspectief zien. Showen is niet puur voor de lol of voor mensen die van honden föhnen houden ;-) ;-) ;-)

Met showen worden er juist goede connecties gedaan en geraakt men op de hoogte van elkaars/andere lijnen. De 'nieuwe' lijnen waar een goede fokker gebruik van maakt, komen natuurlijk niet zo maar aanwaaien. Daar zijn een aantal mensen voor nodig die hun nek uitsteken en rondkijken en hun eigen honden laten zien > showen.

Je betaalt niet voor een kampioen, je betaalt voor een hond die mooi is en daarvoor beoordeelt is.

Je kunt natuurlijk ook honden gebruiken die je zelf mooi vindt, maar ik vind het belangrijk dat lijnen regelmatig beoordeelt worden door kenners.

Ik houd helemaal niet zo van het show gebeuren, maar laat mijn reu wel de nodige shows lopen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

En jij wou een gezonde sheltie erbij?
Dan kan ik nu al vertellen dat de sheltie voor jou af gaat vallen. Een sheltie waarvan de ouderdieren goedgekeurd zijn voor de fok en die verder gefokt is volgens de regels van de rasvereniging kost zeker meer dan 550 euro...
En een sheltie die niet gefokt is volgens die regels zou ik nooit aan beginnen, dan is de kans op oogproblemen met alle kosten die er later bij komen wel heel groot.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

@Puzzle en Pim, Ik wist wel dat teven en reuen aangekeurd moeten worden, dat is bij de paardewereld ook zo, ze moeten in het stamboek worden opgenomen, maar er moet toch verschil in kwaliteit bij pups zijn? Dit verschil uit zich niet in een andere prijs. De fokkersprijzen van de pups zijn nagenoeg overal (van hetzelfde ras) gelijk. Dat vind ik zo vreemd.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Plato, bij paarden betaal je ook meer voor een veulen van een bepaalde hengst of merrie. Net als bij paarden zie je bij honden een groot kwaliteitsverschil. Natuurlijk zijn alle honden even lief. Maar het verschil in uiterlijk en gezondheid is groot. Hoe vaak zie je nog echt gezonde bullen? Hoe vaak zie je nog echt mooie Chi's? En dit geldt voor eigenlijk heel veel populaire rassen.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

@Rudi, de twee rasverenigingen waar ik lid van ben die geven een adviesprijs/richtlijn waar de meeste fokkers die lid zijn van die rasvereniging zich ook aan houden.
Met toestemming van en door de leden wordt dat bedrag ook vastgesteld en eventueel verhoogd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Prijzen& de gevoeligheid van de hond..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: bonafide fokkers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^