Border Collie mompelt van alles (filmpje)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Zucht, .. Ongelofelijk dat ik hier nog op in ga maar oké.
Igor zit momenteel gigantisch in de puberteit. Heerlijk al die streken maar af en toe ook wel frustrerend uiteraard. Een van die nadelen is dat hij constant maar dan ook constant aan de wandel is door het hele huis. Niet altijd maar soms. Gisterenavond had hij dus weer zo een avond dat hij dan constant aan de wandel is en dus geen moment gaat zitten of liggen, hooguit voor 2 minuten. Ik word daar soms zoo nerveus van en zenuwachtig. Maar ik wil hem daarvoor niet in zijn bench doen. Ik wil hem gewoon lekker bij me in de buurt hebben. Ook als ik zelf rustig ga zitten dan nog blijft hij wandelen. ( Ja hij krijgt genoeg mentale uitdaging ) . Dus ik had hem net eventjes 5 minuten aan de lijn gelegd. Dan heeft hij maar een beperkte ruimte tot zichzelf en uiteindelijk binnen 2/3 minuten geeft hij toe aan zijn moeheid en slaapt als een blok in de woonkamer. Dan klik ik hem als hij dan ligt te slapen heel zachtjes los. Al blijft hij dan maar 1 minuut liggen het is in ieder geval iets. Hiervoor had hij al geslapen en ik wilde hem nog losmaken maar ik heb dit filmpje dus gemaakt net nog VOOR dat ik hem los wilde maken. Comprende? :-)

@ Petra: Ik stimuleer het op een positieve manier. Ik leer Igor dit alleen op commando. Doet hij het zonder commando dan bereikt hij er niks mee en negeer ik hem. Doet hij het wanneer ik het hem van hem vraag dan krijgt hij een beloning.
Als hij aan slaat wanneer de bel gaat of iemand aan de deur staat dan slaat hij 3/4 keer aan om te laten weten dat er iemand is. Soms blijft hij ook blijven tot ik zeg dat het goed is en dan is het ook in een klaar. Hij mag dan 9 maanden zijn maar ondanks zijn puberteit heb ik hem behoorlijk goed onder appel, en dat hij af en toen eens even niet luisterd, heerlijk moet kunnen zo eigenwijs :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border Collie mompelt van alles (filmpje)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

denise ik schrok er van dat igor in zijn eigen huis vast zit sorry hoor
maar ik vind dat een rot gezicht een hond die in huis vast zit
Ik zou dan ook erg gaan mopperen zo als igor nu doet

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Nou wil ik niet vervelend doen hoor.. Maar Denise; waarom zie jij de bench als straf? De bench is juist rust!!
Dat gedrentel is een zorgwekkend teken; hij is overprikkeld.

Waarom nou niet in de bench? Leg hem heerlijk neer. Mack en Shani liggen ook met regelmaat even in de kennel. Sue nog elk uur! Met als resultaat dat ik nou 2 volwassen BC's heb (de oudste) die 'savonds heerlijk aan mijn voeten liggen te slapen, niet overprikkeld, gewoon ontspannen.

Je hoeft het niet van mij aan te nemen, maar denk logisch na; hij kan niet opgeven omdat zijn koppie al veel te vol zit. Het is als een kindje dat eigenlijk nog tussende middag naar bed moet. Maar niet uitzichzelf wil; die wordt stront vervelend.

Dan leg je ze neer, en na 2 uur staan ze weer fris naast je. Uitgeslapen en ontspannen.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

@ Joke: :'( , Igor zit helemaal niet zo op die manier vast! Ik doe geen van mijn beiden honden pijn. Nooit.
En ik voed ze op mijn eigen manier op.
Ik heb net netjes uitleg gegeven en nog is het niet goed.
Het lijkt wel alsof mensen het hier bijna leuk gaan vinden om ruzie uit te lokken. Igor mompelt helemaal niet op die manier zoals jij zegt dat die doet.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Helder uitleg. Ik zou het niet zo doen, maar daarin verschillen we dan van aanpak.

Het zou natuurlijk kunnen dat hij door wat overprikkeldheid niet toekomt aan rust.

Persoonlijk zou ik wel kiezen voor verplichte rustmomenten in de bench.
Ook om aan te geven dat hij in rust kan zijn zonder in mijn buurt te zijn.
Maar dit is natuurlijk een persoonlijke keuze.



honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

@ Sharon: Ik zie de bench niet als straf absoluut niet. Ik heb de bench ook altijd gebruikt zoals jij uitlegt.
Maar je hebt wel gelijk. Ik zal het zo eens doen zoals jij zegt als hij overprikkeld gedrag vertoont. Dank je wel voor de uitleg.
Ik wil mensen niet onnodig boos maken maar ik doe mijn honden dus echt geen pijn! Die indruk krijg ik nou een beetje.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Natuurlijk heeft het niets te maken met letterlijke pijn doen.

Maar door dit soort soort dingen kun je juist leren van elkaar. Dingen anders zien, andere mogelijkheden benutten.

Dus juist filmpjes blijven plaatsen! Kan heel leerzaam zijn.

Als ik met bepaald gedrag vragen heb laat ik juist graag filmpjes zien. Dan is helder wat er feitelijk gebeurt en kun je tips krijgen.

Zie het als iets positiefs in plaats van kritiek :-D

Als we alles 100% perfect zouden doen zouden we wonderen zijn

honden page profiel 3 doggies

Denise mensen zeggen dit niet om je aan te vallen meis. Ze willen je helpen ze zien dat de hond vast zit in huis. ik heb het ook gezien.

Ze vragen waarom het is en eigenlijk wil je het niet vertellen waarom, terwijl als je het uitlegt er niks aan de hand is.

iedereen wil je proberen te helpen en geven aan dat het misschien toch beter is om Igor even een rust moment in de bech te geven. Misschien krijgt de hond teveel prikkels en wil zich dan niet meer neergeven.

je wil dat Igor rustig word dus daarom leg jij hem aan de riem. maar dan staat hij naar minuut weer op om weer te drentelen zo word hij nog niet rustig.

dus mensen hier wijzen je er op dat hij in de bench het wel zal kunnen aan het begin misschien nog niet maar als Igor aan de bench went is het helemaal geen probleem meer en hij gaat liggen in zijn veilige plek.

Ze willen geen ruzie uitlokken meid ze willen je helpen. komt misschien niet zo over, maar je leest het op een aanvallende manier moet je niet doen meid.

Als jij geen bench wil dan moet je dat niet doen. in de bench is de hond ook nog bij je, zet je hem in de kamer waar jij bent. is hij er toch. Igor zal het niet erg vinden hoor.

maar nogmaals wil je geen bench moet je het niet doen. misschien proberen te leren dat hij in een mand of op kussen moet gaan liggen.

meis voel je niet zo aangevallen !! en jij weet toch of je goed bent voor je honden ?? niemand beweert hier dat je dat niet bent. ;-) we zien toch ook hoe je met chicca en zo bezig bent.

je doet je best, probeer een beetje op een andere manier te lezen. ik zeg dit niet om jou aan te vallen maar probeer je een beetje te helpen.

koppie op meid. en gewoon je filmpjes blijven plaatsen.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Denise..

Ik bedoel het filmpje waar Chica Igor na zit zit...
Daar zag ik alleen een angstige pup in elkaar gedoken met de staart geknepen lopen..

Ik zag daar óók geen blij Igor..
Net zoals ik nu geen blije Igor zie..

Sorry, ik kan er niks anders van maken ik zie het gewoon niet..

Groet, Ilja

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Laten we haar dan liever helpen met tips ten aanzien van wat we zien.

Natuurlijk is een confrontie om wakker te schudden soms wel even goed, maar opbouwende adviezen minstens zo belangrijk.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

@ Ilja: Er zijn ook zoveel dingen waar ik het met jou reacties niet mee eens bent maar daar hoor je mij ook niet over. Ik denk meer dan dat ik de mensen er op ga zitten wijzen. Je reactie komt een beetje aanvallend over. Je geeft me het gevoel alsof ik niks van honden weet en jij alles. Igor is een ontzettend blije hond zoals ik hem zie. Hou jij je maar met Sterre bezig en dan doe ik dat wel met Igor :-)

@ Natascha: Dank je wel voor je lieve berichtje. Je hebt wel gelijk inderdaad ik lees het op een behoorlijk aangevallen en bekritiseerde manier. Zo kwam/komt het ook over ondanks dat het misschien niet zo bedoeld is. Toch jammer dat computers geen emoties kunnen tonen :-)


----

Ik zeg niet dat het zo is, maar ik heb soms weleens het gevoel dat ik alles volgens de "Hondenpage" regels mijn honden moet opvoeden. Doe je dat niet dan ben je niet goed bezig of ben je geen honden waard. Ik zeg niet dat dit zo is! Maar dat dit soms zo overkomt :-)

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Denise, als jij je hond moet vastbinden, dan heb je een probleem. Anders doe je dat niet.

Vandaar dat je hulp krijgt! (in jou ogen kritiek)

Dat heeft niets met HP regels te maken, dat heeft te maken met het feit dat jij een relatief ongewenste handeling moet gebruiken voor je hondje.

Trainen /filmen aan een lijntje waar hij volgens jou zit voor zijn rust, is natuurlijk ook nog eens enorm tegenstrijdig. Vandaar deze reacties.

Eerlijk gezegd, dacht ik dat hij vast zat omdat hij niet wil trainen en liever weg loopt van je.... ;-)
Vandaar dat ik vroeg om je uitleg.
Dan kan ik je tenminste weer uitleggen dat je hem vaker moet laten rusten. Niet omdat ik het zeg; maar zodat je zelf niet meer zo zenuwachtig wordt.

Hulp dus..

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

@ Sharon: Ik train mijn honden op mijn manier en dat werkt voor zowel mij als voor mijn honden.
Hij wilde zeker niet voor mij weglopen omdat hij niet wilt trainen. Dat weet je dan ook niet zeker omdat je er niet bij was en je vast geen helderziende bent. Ik heb geen probleem, met allebei mijn honden niet. Ik vind het erg jammer dat je dat zo ziet. Ik doe misschien soms net wat te veel met Igor maar daar moet ik gewoon nog even een middenweg in vinden.

Ik snap niet waar je je zo druk om maakt hoor ...

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Jou laatste posting maakt voor mij dat ik afhaak. Je snapt het niet en bent veel te druk bezig met je aangevallen voelen.
Ipv in te zien wat mensen doen om je te willen helpen.

Veel plezier met Igor.

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy-

honden foto van -Iris & Tommy-

haha geweldig !
leuk hoor :-D

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Mijn honden liggen in de kamer ook wel eens aan de riem.. O-)


We wonen nogal klein, dus ik moet omproviceren. De riem is dan een prima oplossing.

Maar.. ik laat ze met rust. De riem heb ik juíst ingebouwd zodat ze kunnen proberen zélf te leren liggen in de kamer zonder constant 'vervelende' dingen te doen. Ik negeer ze dan ook haast. Geen leuke dingen trainen of momentjes samen, geen oogcontact, hooguit even op neutrale toon een zinnteje. Riem = rustig liggen/ jezelf vermaken. Lukt dat ze niet met een kauwstaafje/kong? Dan gaan ze alsnog de bench in.

honden page profiel DootjuuhDootjuuh

honden foto van Dootjuuh

ik heb nooit gezegd dat ik het erg vindt het viel me alleen op en had daar mn vraagteken bij.
Niks aanvallends of wat dan ook.

En dat je je honden veel aandacht geeft dat is wel duidelijk ook daar is niks over gezegd.

Hoe jij het doet moet je helemaal zelf weten.

honden page profiel ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~

honden foto van ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~

Haha super leuk O-)

Ik ken ook een hond die de hele tijd praat haha.
Maar die doet dat niet met een commando nee die doet het altijd als ze speelt met andere honden haha echt super leuk O-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

leuk filmpje.
Igor is echt mooi :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik heb Bodhi ook wel eens aan de riem vastgelegd hoor. Wilde hem niet in een beperkte ruimte doen zoals de bench, maar net even wat meer ruimte. Maar wel even om tot rust te komen of om iig rustig ergens te liggen.
Ik heb dit echter van jongs af aan gedaan en nu is het niet meer nodig.
Ik zie er niet zo'n probleem in hoor. Igor moet natuurlijk wel z'n rust krijgen. Ik zou zeker oppassen met teveel doen met je border, zeker op jonge leeftijd. Want dan gaan ze steeds meer van je vragen. Dus per dag niet meer dan 3x5 minuutjes trainen zou ik adviseren (ongevraagd advies O-)). Verplichte benchrust kan helpen voor honden die moeilijk tot rust komen. Bodhi kon dat ook niet echt en in de bench zat hij in het begin zelfs te piepen en onrustig te doen. Maarals ik hem dan negeerde, viel hij even later als een blok in slaap. Als Igor in huis in slaap valt aan de riem, hoef je die riem niet af te doen hoor.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik snap best dat mensen zich afvragen waarom igor aan de lijn vast zit en dat hier dus ook naar gevraagd wordt, ook ik was hier benieuwd naar.

Maar het valt mij wel op dat elke keer als Denise een topic opent er zulke reactie's zijn die misschien niet aanvallend bedoeld zijn, maar als je elke keer zulke reactie's krijgt je ze wel als aanvallend gaat zien denk ik (misschien dat sommige het toch eens moeten proberen om het op een andere manier te brengen?).


Denise, ik vind het leuk dat je Igor dit zo geleerd hebt, mijn herder kan ook altijd zo heerlijk brommen. En dat je hem vast had gelegd aan de riem was misschien niet de beste keuze, maar dat heb je inmiddels geloof ik wel al door.
Gewoon lekker doorgaan met posten en probeer het niet altijd als kritiek te zien, probeer te leren van wat ze je hier zeggen en pak de dingen eruit waar jij voor jouw gevoel iets aan hebt en mee kan.

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Ik hoop dat hij geen nederlands verstaat, want je noemt hem brombeer en mafkees, wie weet wat hij terug bromt...

Nee hoor, gekkigheid. Erg leuk dat je hem dit hebt geleerd.

En ik heb Bente ook wel eens de riem omgedaan in huis.
Ze is onlangs een weekje bij mij geweest om te logeren ivm met vakantie van het baasje. Ze liep echt continu achter m'n kat aan te racen en sliep gewoon niet meer. Bij gebrek aan een bench deed ik haar d'r riempje om en lag haar op d'r kussen, want dan bleef ze wel liggen.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Ik ga wel wat minder met Igor doen dat zie ik wel in.
Dat aan de lijn leggen blijf ik er in houden voorlopig. Igor reageert daar gewoon erg goed op. Wel zijn we net dik twee uur weggeweest met zijn tweetjes en ik geef hem nu even lekker twee uurtjes benchrust. Nu ligt hij heerlijk in zijn bench met een tonijnijsje :-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

oeh die lieverd wordt verwend!
een tonijn ijsje! wat lekker :-)

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Heel goed Denise, pak eruit waar jij je lekker bij voelt en als jij vindt dat die lijn goed werkt bij jou en Igor moet je dat lekker blijven doen. Enige wat ik dan wel zou doen is dat als je hem aan de lijn vast legt je ook niet met hem traint, maar die lijn dus echt alleen maar rust betekent (toch nog ongevraagd advies ;-) )

Igor, lekker hoor zo'n tonijnijsje, zouden mijn hondjes ook wel willen :-D

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

@ Chocomelk: Dat was vriendelijk overkomend ongevraagd advies ;-)
Ik ga het zeker zo doen niet met hem te trainen als hij aan de lijn zit. Nu deed ik dat zoiezo al niet alleen gisteren net eventjes.

Tonijnijsje ging er goed in hoor :-)

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

knap hoor :-D

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Heel leuk filmpje Denise. Elke keer komt Joy met een schuin koppie kijken en zegt e op haar manier iets terug :-D

Daarnaast wil ik ook even zeggen dat ik meega met wat Chocomelk zegt. Heel vaak wanneer Denise een topic opent met een filmpje erin komen er reacties die erg ongelukkig over kunnen komen. Ook ik voel dat, dus het ligt niet aan Denise.
Misschien dat sommige dingen net iets anders gezegd kunnen worden? Maar waarmee hetzelfde bedoelt wordt?

Samen voor een gezellig topic toch?

Liefs,

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

@ Rhianne: Dank je wel! :-D Misschien kan je filmpje van Joy hoe zij er op reageerd? O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border Collie mompelt van alles (filmpje)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^