Ze gaat steeds meer rijden...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Beste hondenliefhebbers,

Ik heb hier van de week ook een topic over geopend maar hier weinig reacties op gehad. Maar ik zou toch iets meer over weten als iemand iets meer weet.

Ons hondje van 8 maanden, een teefje nota bene ;-), rijdt op haar kussen en het wordt steeds erger. Mensen hadden misschien het idee dat ze overprikkelt was, maar vandaag heeft ze echt een rustige dag gehad en ze begint weer volop te rijden. Weet iemand wat het betekent en wat ik hier aan kan doen? Ik heb nu haar kussen afgepakt maar ja... dat is de oplossing ook niet natuurlijk!

Iemand hier ervaring mee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ze gaat steeds meer rijden..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula

honden foto van Purdey en Chula

Hahaha Chula heeft dat ook gedaan!! Duurde ongeveer een maandje en daarna... wat denk je??!!?? LOOPS!

Dus ik weet niet of jou hondje nog loops moet worden?
Zo niet dan ga maar vast broekjes halen ;-)

Succes !

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula

honden foto van Purdey en Chula

Ik bedoel natuurlijk zo ja ipv zo niet :-)

Anoniem (Gast)

Ze is twee dagen geleden gesteriliseerd, ik denk wel dat ze anders binnen nu en korte tijd de eerste keer loops zou zijn geworden. Dus misschien dat het dat wel is. Die hormonen zitten natuurlijk nog in haar lijfje. Fijn te horen dat het bij jouw hondje over is gegaan. Kan het ook met pubertijd te maken hebben? Die begint toch bij een groter ras rond de 8 maanden?!?

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula

honden foto van Purdey en Chula

Ja dat zou dus dan inderdaad goed kunnen!!
Ook teefjes ontdekken hun hormonen!!
Haha ook al is t best komisch om te zien, moet je t toch tegen houden hoor.. Dat hebben wij hier in ieder geval wel gedaan, want ik had gehoord dat ze t anders blijven doen.. Dus ik zei gewoon nee en stuurde haar even naar haar plaats..

Laat even weten of t over is gegaan over een tijdje :-)

Anoniem (Gast)

Ja het ziet er inderdaad komisch uit, maar ik kan me herinneren dat onze hond van vroeger bij mijn ouders thuis dit heel vaak deed, en dat is toch niet zo prettig ;-)!!!

Thanks en ik hou je op de hoogte!

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula

honden foto van Purdey en Chula

Nee indd, krijg je visite ligt die hond de hele tijd te rijden! Hahaha...
Maar goed hoop dat je er iets aan hebt, en ik hoor t nog wel!

Groetjes en een pootje van Chula

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Rijden bij teefjes heeft niets te maken met seksuele driften of wat dan ook.
Het is een vorm van controle uitoefenen. Ze kunnen dit bij soortgenoten doen om te laten zien wie nou eigenlijk de baas is. Het is het toppunt van controle uitoefenen om de ander klem te zetten en er ook nog eens op te rijden.

Honden die rijden op kleedjes hebben vaak het idee geen controle te hebben over de dagelijkse dingen of die controle te verliezen. Dit 'botvieren' ze dan op een kleedje. Soort van frustratie kwijt proberen te raken.

Maakt ze op een dag veel mee?
Is ze blafferig naar andere honden buiten?
Trekt ze veel aan de lijn?
Slaapt ze regelmatig rustig ergens op een plekje, of loopt ze veel rond?
Loopt ze jou of jullie veel achterna?

Groeten, Margje

Anoniem (Gast)

Hoi Margje,

Ze trekt niet echt erg aan de lijn, een beetje en ze loopt wel graag voor me uit. Ik ben veel thuis omdat ik pas vanaf september weer een nieuwe job heb. Ze is absoluut niet blafferig naar andere hond. De ene dag is ze heel relaxed en slaapt ze veel, de andere dag loopt ze weer van alles te zoeken om te 'doen' en loopt ze ook continue achter me aan. Net (een uur geleden) voordat ze ging rijden wist ze ook ff niet wat ze moest doen. Ze is gister gesteriliseerd (pas 1 dagje geleden ipv 2 bedenk ik me nu).

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Vraagt ze veel aandacht, in de zin van dat je telkens denkt: hey, ik zit haar weer te aaien! Of komt ze vaak met een bal of ander speeltje aanzetten?

Vind je haar een zeker of onzeker karakter hebben?

Vraag even een beetje door, misschien dat ik dan nog wat zinnigs kan zeggen :-D

Groetjes!

Anoniem (Gast)

Ze was heel stoer maar tegenwoordig is het wat minder. Gister was het een heel bibberend hondje toen ik haar naar de dierenarts bracht, ze kroop bijna "in" me. Ook piept ze weleens als we niet thuis zijn en ik wegloop. Dit doet ze al van jongs af aan. Ze is wel vaak gaan logeren, dit gaat prima, ook met de uitlaat mee is helemaal geen probleem. 's Avonds ligt ze meestal op haar kussen te slapen en komt nooit echt knuffelen of aandacht vragen. OVerdag loopt ze continue achter me aan... O-)

Anoniem (Gast)

Ik omschreef het wat onduidelijk, ze piept niet als we weggaan. Maar als ik bijvoorbeeld met haar bij mijn ouders ben en naar het toilet ga...dan piept ze.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

En geestelijke uitdagingen?

Veel mensen lopen uren met hun hond maar blijven een hond met gedragsproblemen houden.

Je kan een hond lichamelijk uitputten, maar geestelijk uitputten is net zo belangrijk.

Zoals een hondenpuzzel, een gevulde kong etc.

Anoniem (Gast)

Ik laat haar balletjes halen en zoeken in het park. Vindt ze geweldig. Ze blijft rustig zitten totdat ik de bal verstopt heb en gaat dan kwispelend aan het zoeken ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Mijn idee is dat het best eens dat controle thema kan zijn, alles graag in de gaten willen houden. Dat is dan wel heel veel voor zo'n jonge hond en in haar kopje kan dat veel stress opleveren. Dat kun je dan merken in piepen, je overal willen volgen, op je voeten gaan liggen, dat soort dingen.
Ook rijden op kussentjes kan een uitingsvorm zijn.

Soms stopt het als je het kussentje weghaalt, maar regelmatig gaat het dan gewoon over naar een stoffen knuffel of een kussen van de bank.

Wat je kan doen als je een haar herkent in dit beeld, meer structuur in de dag aanbrengen, een ritme waar ze aan kan wennen. Veel rust op de dag, meer hersenwerk, dus zoekspelletjes, eten vanuit een kong, nieuwe trucjes leren en zo haar dagelijkse portie eten voeren, in plaats van in haar bak.
Door de geestelijke stimulatie en het buiten wandelen is ze echt moe en kan ze goed slapen. Frustratie kan ze kwijt in het spelen. Verder door je dagritme redelijk aan te houden heeft ze minder onzekerheid en dus minder stress.
Probeer verder zelf zo veel mogelijk de leiding te nemen. Dus zorg dat jij telkens bepaald wat er gebeurd en je niet laat leiden door je hond. Zo haal je die taak van haar schouders af, dat kan ook al een hoop schelen.

Succes!

Groeten, Margje

Anoniem (Gast)

Ze piept snel, gaat inderdaad op mijn voeten liggen soms en hEr is nu inderdaad geen ritme. IEdere dag is anders... Die controle overnemen vind ik een lastige. Want nu bepaal ik ook wanneer we gaan wandelen natuurlijk, die keuze heeft zij niet. Dus ik vraag me af hoe ik dat kan verbeteren.



Anoniem (Gast)

Dat ging even fout... ;-), maar ik herken haar wel hierin. Hoe kan ik meer een leider zijn? Ze eet pas als ik het zeg, ze luistert goed... eigenlijk gaat het helemaal prima. Straks als ik werk zal er meer ritme zijn.

Thanks trouwens voor de reacties!!!!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Misschien mag ik nog een kleine aanvulling/duidelijkheid geven ..

VOORKOM dat de hond de hele dag achter je aan loopt..
In de bench iedere keer tijdens het eten, minstens twee uurtjes slapen.

Dit is puur conrole gedrag, geen liefde dat gekeutel achter je aan..
Sluit deuren als je van vertrek veranderd..
Gooi desnoods wat kleine brokjes door de kamer zodat het hondje afleiding heeft door de brokjes gaan te zoeken..

Niet te veel aan je hond frunniken en op schoot halen en niet vaak naar je hond kijken..
Gun haar rust..

Rust, regelmaat, duidelijkheid en regels..

Succes, Ilja

Anoniem (Gast)

Maar wat bedoelen jullie met controle gedrag? Wil ze mij controleren of haar eigen leven???

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Een hond die het idee heeft de leider te (moeten) zijn wil graag alles in de gaten houden. De leider van een roedel is namelijk verantwoordelijk voor voedsel, veiligheid en voortplanting. Nu kun je voedsel en voortplanting wegstrepen in onze omgang met de honden. Je kunt voedsel overigens wel gebruiken om dus wat contole te krijgen. Veiligheid is wel een belangrijk thema.
Als jouw hond zich verantwoordelijk voelt om de veiligheid te waarborgen wil ze weten waar jij uithangt en wat je doet. Alleen zo kan ze zorgen dat jij veilig bent en blijft.

Je kunt je voorstellen dat in een groot bos je 1 keer in de zoveel tijd gevaar tegen komt en alles veel overzichtelijker is (niet letterlijk door al die bomen ;-)) Honden spreken dezelfde taal en zijn heel erg op elkaar ingespeeld.

In onze wereld is 'gevaar' overal om je heen, auto's, fietsers, brommers, wandelaars, andere honden enzovoorts komen regelmatig voorbij. Het is teveel voor een hond om allemaal in de gaten te houden. Om toch die controle vast te houden is jou veel achterna lopen, op je voeten gaan zitten een manier om letterlijk controle over je te hebben.

De leiding nemen kun je doen door niet zomaar haar eten te geven, maar haar daar iets voor te laten doen. Zit, blijf, af, eten zoeken door het te verstoppen, telkens weer eens wat anders.
Als je naar buiten gaat, niet standaard het vaste rondje, maar ga eens naar links en dan naar rechts, loop eens een stukje terug. Loop haar niet klakkeloos achterna omdat ze het rondje al kent.
Met spelen kun je het zo doen dat jij altijd begint, en ook weer het speeltje ruilt voor een brokje en het dan opbergt.
Dat zijn al een aantal dingen waarbij jij kan bepalen.
Ook geen aandacht geven als ze dat komt vragen, maar haar bij je roepen als je haar aandacht wil geven.

Zoals Ilja al omschrijft, regelmaat en rust is heel belangrijk en verder vooral: duidelijkheid. Doen honden het uiteindelijk toch het beste op.

Groetjes! Margje

honden page profiel INI    King & YarahINI King & Yarah

honden foto van INI    King & Yarah

Hier steek zelfs ik ook wat van op;-).

Anoniem (Gast)

Thanks voor de uitgebreide uitleg. Een paar dingen doe ik zeker, zoals; omdraaien tijdens de wandeling, haar altijd eerst laten zitten of liggen voordat ze mag eten, maar dingen als de deur dicht doen als ze me achterna loopt is wel een goeie.

Nogmaals dank en ik ga eraan werken!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ze gaat steeds meer rijden..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nieuwe pup!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^