Hond 'testen' voor een weekje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TuurTuur

honden foto van Tuur

o

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond 'testen' voor een weekje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

hallo Tuur,

hebben jullie geen vrienden met honden??
misschien kun je aan hun alles vragen? hoe zij dat doen met de hond?

een hond is niet zomaar iets, sommige mensen zeggen zelfs dat het is alsof je er nog een kind bij hebt, zo veel werk.

vooral de aanschaf van een puppy moet je niet onderschatten...
de pup moet zindelijk gemaakt worden, en vanalles leren!
in het begin van de pup eigenlijk geen moment alleen gelaten worden (ook het alleen zijn moet aangeleerd worden)

en verder hangt het af van het ras hoeveel je er echt mee bezig bent.
sommige rassen hebben minder beweging buiten nodig en nemen genoegen met 3 keer per dag een blokje om en lekker buiten spelen.

maar andere honden moeten uren wandelen, fietsen of zwemmen, en sporten beoefenen.

dus als je een hond aanschaft moet je je goed verdiepen in het ras dat bij jou past.

Liefs, Uma

honden page profiel Fiona en RossiFiona en Rossi

honden foto van Fiona en Rossi

Hoi,
Bij een pup heb ik dit nog nooit meegemaakt, maar bij herplaatsers gebeurd dit wel.
Succes!
Groetjes van Fiona en Rossi

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wij hebben nooit een hond genomen om het te proberen.Wij hebben eerst goed nagedacht wat voor ras we zouden nemen en toen naar een fokster gegaan.En het is altijd goed gegaan. :-)

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

Ik sluit me bij Corry aan.
Met een pup zou ik dat zo-wie-zo niet uitproberen. Wat als het tegenvalt, pup weer terug naar de fokker? :'( Is voor het beestje ook niet echt goed vind ik.

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink

honden foto van Suus en Bink

Als je een volwassen hond een week in huis hebt gehad zegt dat nog niet hoe het is om een pup te hebben.
Als je een volwassen hond uit het asiel wil mogen ze wel eens mee op proef, maar dan moet de keus voor een hond al wel gemaakt zijn.

Als je een volwassen hond wil kan je misschien voor kennissen oppassen tijdens vakantie o.i.d.

Ook moet je weten dat er verschil zit tussen 1 week of altijd!!!

Succces

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Wij hebben een keer tien dagen voor een Border COllie gezorgd om te kijken of het kon. Was wel heel leerzaam. Toen wisten we dat we wel een hond konden houden, maar nog niet klaar waren voor een werkhond.
Houd er idd. rekening mee dat een pupje nog wat meer werk is!

honden page profiel TuurTuur

honden foto van Tuur

He Fanny, was deze hond van vrienden, of hoe ben je ermee in contact gekomen?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Sommige mensen geven zich op voor vakantie-oppas. Zij zorgen dan 2-3 weken voor een hond, terwijl de baasjes op vakantie zijn. De ene hond is de andere hond natuurlijk niet. Hoeveel tijd je in een hond zal steken zal per ras en per individuele hond verschillen. Maar zo'n 1.5/2 uur wandelen en nog een uurtje trainen/spelen/verzorgen/knuffelen zeker wel.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Nee honden zijn niet te leen. Kinderen toch ook niet.

Heb je geen vrienden die op vakantie gaan of zo?

Na een week kun je ook niet echt zeggen hoeveel werk het geeft. Pas na een paar maanden als je een ritme gevonden hebt en jij en de hond op elkaar zijn ingespeeld kun je dit echt zeggen. In het begin is alles nieuw, spannend eng en wennen. Vooral voor de hond. Ditkost al veel energie. dus het is niet echt te vergelijken denk ik met zelf een hond hebben

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi!

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Hoi!

Eerst heb ik advertenties gezet op marktplaats voor oppashonden, maar geen reacties. Zelfs met een asielhond mag je niet zomaar even een wandelingetje gaan maken... (verzekering etc.) Wij gingen toen maar op zoek naar onze eerste eigen hond. Ik heb wel een jaar lang gezocht in asielen in de buurt en op internet, wist niet precies wat ik zocht meer van als ik hem zie dan weet ik het! We wilden geen pup, maar een volwassen hond nog een mooi leven geven.
En toen stond Mambo (toen nog Kayo) op marktplaats. Naar aanleiding van de foto waren we al meteen verkocht, de omschrijving was erg sumier maar wat erin stond sprak ons aan. We mochten even komen kijken (had ik nooit gedacht want meestal is zo'n mooi beest als snel weg). Ik vond het wel belangrijk dat het een beetje normale mensen waren en dat ze goed op ons zouden overkomen. Want als het niet goed gaat wil je hem ook weer terug kunnen brengen. Ze hadden duidelijk niet zo veel verstand van honden en ik had me er al een jaar lang flink in verdiept dus ik zag wel snel wat de uitdagingen zouden worden... want hij ging daar natuurlijk niet zomaar weg. We mochten hem eerst een weekend op proef en als dat goed zou gaan een week.
Dat ging allemaal erg goed en we zagen zelfs al vertetering in zijn gedrag dus na die week hebben we hem ook gelijk gehouden. Ik vond dit een erg prettige manier omdat we zo 2 weken bedenktijd hadden en de hond een beetje konden leren kennen (voor echt leren kennen heb je wel een paar maanden nodig). Het gaat tot op heden ook nog steeds stukje bij beetje steeds beter en we willen hem nooit meer kwijt!

Oftewijl, ik zou je zowiezo eerst in het hele hebben en houden van een hond verdiepen. Dan zit je hier op het forum zowiezo al goed maar er zijn ook zat boeken en andere websides te vinden. Ik zou de eisen die je aan een hond steld op een rijtje zetten (ras, alleen thuis kunnen zijn, puppie of volwassen, lang of kort haar, goed met kinderen, andere huisdieren, traplopen? etc.) , welke vrijheden ben je bereid op te geven enz. Dan hoef je op zich niet persee een hond te "lenen" om erachter te komen wat het inhoud en hoeveel tijd je kwijt bent.

Je wilt een hond en wil daarvoor gaan of niet! Als je antwoord JAAAAA! is ga je gewoon zoeken. En zorg ervoor dat je een volwassenhond even op proef kan hebben om de kijken of het klikt, honden zijn soms al vaak van baasje geswicht dus duurt de klik soms wat langer...

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Misschien gek.... maar is het niks om via het KNGF te proberen?? Dan zit je er wel 14 maanden aan vast hoor!
Maar even kort. Deze zoeken dus nog gastouders. Je zorgt dan voor een pup vanaf 8 weken tot 14 maanden, daarna gaat hij/zij weer weg (naar het KNGF dus). Ze zorgen ervoor dat alles van het pupje word betaald. Jullie zorgen ervoor dat het pupje alle socialisatie krijgt die gewenst is. Ze begeleiden je ook in de opvoeding! Maar je moet dus wel open staan voor de ervaring, want dat is zoiets wel ;-) .

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@Angela en Michel, ik denk dat een pup van het KNGF geen optie zal zijn... want als het toch niet helemaal bevalt of als het niet loopt zoals verwacht... dan is er een kans dat je bijvoorbeeld zo´n pup van verpesten waardoor hij niet meer geschikt kan zijn voor de opleiding...
dus dat lijkt mij niet geschikt.

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Uma, je krijgt eerst een 'screening' en ze begeleiden je heel erg goed in de opvoeding. KNGF beslist ook of iemand daar geschikt voor is of niet ;-) . Soms kan dit een goede oplossing zijn, omdat ze zo goed begeleiden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een loge voor een paar weekjes ? als iemand met vakantie gaat ? weet je in ieder geval wat het inhoud om een hond in huis te hebben. :-D

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Je mag mijn honden wel een weekje testen hoor, dan ben je gelijk genezen! O-) Ik zou eerst grondig gaan nadenken waarom je een hond wil en dan wat voor hond enz.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Haha onze sky mag je ook een weekje ;-) maar ben bang dat je m naar een dag al terug brengt O-) hij pubert nogal O-)

maar verder is ie onwijs lief hoor!!

honden page profiel kwenda ,chihuahuakwenda ,chihuahua

honden foto van kwenda ,chihuahua

Jaja ,tuur probeer een oppas hondje ;-) .

voor 1 week dan zie je het van zelf :-D :-D .

of het zwaar is of niet ;-)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Uit jou verhaal begrijp ik dat je gewoon eens voor een hondje wilt zorgen om te zien of jullie het aankunnen.... heel goed!!!!

Een pup is natuurlijk niet een optie.... geen een goede fokker zou een pup voor een weekje meegeven....

maar... een oppashond is zeer zeker wel een idee.... hang eens een kaartje op bij een basisschool of een supermarkt.... leg in het kort op het kaartje uit waarom je een logeetje wilt.... helaas zijn de meeste zomervakanties nu voorbij maar voor de herfstvakantie kun je wellicht iemand helpen, en zelf heel veel ervaring opdoen....

Zelf hebben we jarenlang vakantie hondjes gehad... heel goed voor de kinderen en voor ons om te zien wanneer de tijd rijp was voor onze eerste eigen hond als gezin....lange tijd was het zo dat we het super leuk vonden om te doen, maar wel weer blij waren als het hondje weer weg was omdat de extra zorg ook wegviel.... en toen kwam de dag dat het logeerhondje wegging en wij met te veel nutteloze tijd zaten.... dat we ze echt gingen missen..... en toen hebben we Tess aan ons gezin toegevoegd.... de kinderen wisten inmiddels dat als je een hond hebt je daar altijd rekening mee moet houden, je veel moet lopen, je veel moet trainen en dat het echt een extra kind is.... en ze wisten ook hoe veel blijheid, lol en liefs je van een hond kunt krijgen....

Ik ben blij dat wij het op deze manier hebben gedaan.... Tess is nu een volwaardig lid van ons gezin en wordt ook zo behandeld.... ook door de kids....

ik vindt het heel goed dat jij het ook eerst wilt uitproberen... een hondje in huis nemen en daarna weg moeten doen omdat hij/zij toch niet in jullie dagelijks leven past is namelijk vreselijk voor iedereen en zeker voor de hond die geen stem in het geheel heeft....

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Mijn moeder kwam bij haar school laatst ook een moeder tegen die een lab van hun buren 'leende' voor een weekje.
Om te kijken of zij een hond aan zouden kunnen. De lab zit aan het einde van de puberteit, de ergste kantjes waren eraf maar ze had haar handen eraan vol (ze hadden natuurlijk wel regels meegekregen van de eigenaars).
Zelf was ze dolenthousiast, der man bleek wat meer moeite te hebben en de kids konden de hond niet aan qua wandelen etc dus konden die alleen spelen etc.
Ze kwamen er zo achter dan hun planning (man na het werk, vrouw ervoor en kids van 10 en 13 die konden bijspringen met uitlaten) niet klopte. De kids konden de hond niet uitlaten, de man was kapot na het werk.
Maar ze hebben gepuzzeld tot het wel kon, zelfs incl oppas!! En nu gaan ze er wel voor. Niet voor de lab, maar de golden (iets minder hyper :-D)

honden page profiel Marjolein en Noa en kleine LeviMarjolein en Noa en kleine Levi

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

Voordat we noa namen heb ik een tijdje voor af en toe op een hond gepast hier bij ons thuis
En toen wist ik het zeker: ik wil zelf ook een hond :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond 'testen' voor een weekje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: fokker vraagje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^