Dit gebeurde vanochtend vroeg (kijk filmpje)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Het idd erg beangstigend. Sommige rassen zijn er gevoelig voor, maar het kan bij elke hond wel eens gebeuren. De tips gegeven zijn idd erg handig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dit gebeurde vanochtend vroeg (kijk filmpje)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MarleenMarleen 3 doggies

honden foto van Marleen

Omgekeerd niezen?
Jawel, reverse sneeze is een fenomeen dat veroorzaakt wordt door plotse spasmen van de spieren rond de keelholte. Hierdoor maakt de hond een snurkend geluid dat voor veel mensen verontrustend is. Echter is dit een totaal onschuldige aandoening waar nog nooit geen hond aan gestorven is maar die dikwijls leidt tot paniekreacties.

Welke honden hebben dit?
Vooral kortsnuitige honden hebben hier last van maar in princie kunnen alle honden dit fenomeen ontwikkelen. Keelinfecties, slechte tanden, koud water drinken, irriterende stoffen eten kunnen allemaal aanleiding geven tot een reverse sneeze.

Hoe weet ik of mijn hond dit heeft of niet?
Op dit filmpje is duidelijk getoont hoe een klassieke reverse sneeze er uit ziet.

Wat kan ik er aan doen?
In principe kunnen vele honden geholpen worden door eens over de keelstreek te wrijven of over het strottenhoofd. Ook een beetje laten eten of drinken kan soms helpen. Uiteraard is het van belang dat U de hond bij herhaalde problemen laat onderzoeken om de genoemde oorzaken uit te sluiten of te bevestigen.

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

zo even snel van het internet geplukt.
sommige zeggen vooral niet te veel aandacht geven want er kunnen honden zijn die dat dan als truckje gaan uitoefenen om aandacht te krijgen.
Maar rustig proberen hem te laten slikken om de boel te laten stoppen lijkt mij geen kwaad kunnen.! Succes!
en ik vrees dat dit wel vaker gaat voorkomen.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Laat je even weten wat de dierenarts er van vond?, ben wel benieuwd.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

DA zegt dat het gewoon reverse sneezing is.

Moeten dr wel wat in de gaten houden. Mag niet te vaak voorkomen omdat ze geen korte snuit heeft. Maar sinds gisterochtend niet meer last van gehad.

DA zei dat het zo kan zijn dat wanneer een hond in een diepe slaap is, die net als een mens alles ontspant. En als je dan een droom hebt je daar heel naar uit wakker kan worden, waardoor je alles aanspant en vergeet te ademen.

Zo heb ik eens hyperventilatie gehad toen ik wakker werd. En heeft zij misschien ook zoiets gehad alleen dan heet het reverse sneezing.

Alleen als je hier niks van weet is het zo eng en denk je dat je hond stikt ofzo. Volgende keer moesten we gewoon jullie tips proberen, die met de hand voor de neus. Is net als met hyperventilatie je moet de ademhaling even anders proberen te krijgen.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Nou gelukkig maar, bij onze boef komt het niet zo vaak voor hoor, maar het is wel prettig dat je weet hoe je het kunt stoppen.

Cavalier (Gast)

Hallo,

Mijn cavalier heeft het ook. Inderdaad schrikken die eerste keer maar even de neusgaten dicht houden en is zo weer over.

Succes,
Groeten Cavalier

honden page profiel SamanthaSamantha 3 doggies

honden foto van Samantha

Dat herken ik ook alleen wist ik nooit wathet was!

Nu dus wel!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dit gebeurde vanochtend vroeg (kijk filmpje)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hoe lang lopen met de hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^