Dominante pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Freya (Gast)

Wij hebben sinds kort een golden retriever puppy (hij is 10 weken) en is nu al zijn vriendjes de baas! De labrador van de buren (3 jaar oud) gaat de hele tijd op zijn rug liggen als hij onze pup aan ziet komen en ook 'springt' hij op andere honden uit de buurt. Vooral met de labrador gaat hij erg veel om en ik ben bang dat we dadelijk een erg dominante hond zullen krijgen. Daarnaast 'rijdt' hij ze ook al!
Weet iemand misschien wat ik hier het beste aan kan doen? Of kan het geen kwaad? Bovendien weet ik niet hoe ik het rijden af kan leren. Misschien hebben jullie tips!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominante pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

Je pup geniet van zijn puppylicentie en maakt daar zo te lezen gretig gebruik van. Rond de 16 weken veranderd dit zou gewoon even afwachten of hij het daarna ook nog zo doet.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Denk niet dat dit dominantie is hoor. ene pup weet daar nog niks van.

Krijgt je hondje wel genoeg rust? Verplichte rust?

Denk eerder dat hij overprikkeld is. Loop meerdere kleine rondjes max 10 min. ( 5 minuten voor iedere maand dat je hond oud is, per wandeling dan he)
Hierna bijvoorbeeld eten en dan verplicht een uur rust bijvoorbeeld in de bench. Spelen is heel goed voor je pup maar maar een paar minuten. Langer niet en dan weer verplichte rust.

Ik denk dat met veel rust je hond het rijden vanzelf vergeet!

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink

honden foto van Suus en Bink

Oudere honden gaan vaak liggen voor puppies. dit om lekker met ze te spelen. Is dus heel lief en voorzichtig van de labrador.
Golden retriever doet heel veel met z'n voorpoten, echt rijden doen ze echt nog niet met 10 weken. Hij pakt ze vast omdat hij er mee wil spelen. Lekker laten spelen!!!! is erg goed voor de socialisatie :-)

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink

honden foto van Suus en Bink

Inderdaad niet te lang! :-)

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

dit klinkt als simba toen hij pup was. Het rijden eraf halen en streng nee zeggen. Hele onderdanige hondjes "beschermen" voor jou hond. Je hond matchen met zelfverzekerde honden zodat hij aan de lichaamstaal al ziet dat hij daar "onder" staat.Hij moet als hij echt is als onze simba niet teveel succeservaringen krijgen dat hij dus andere honden de baas is. Kijk ook eens naar zijn lichaamstaal. Simba loopt heel zelfverzekerd rond buiten, kop omhoog, oren rechtop en staart in een krul stijf omhoog.

Er zijn mensen die zeggen dat pups niet dominant zijn, ik weet het juiste woord voor dit gedrag dan niet maar ik herken precies wat je zegt!!! Call it what you want dan maar ;-)

Freya (Gast)

Goed om te horen, ik zal me niet te veel zorgen gaan maken dan!
Rust krijgt Freek (de pup) al wel veel. Hij is vaak thuis (we gaan zo'n 7 keer per dag 10 minuten met hem wandelen) en dan slaapt hij natuurlijk ook erg veel.
Verder luistert hij heel goed naar mensen, maar bij andere honden krijg ik soms de indruk dat het misschien nog niet helemaal goed zit. Hopelijk kom ik binnenkort ook wat dominantere hondjes tegen, maar misschien gaan de honden inderdaad alleen liggen omdat onze pup nog zo klein is.
Bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominante pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Caspertje ben trots op je maat!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^