eerste puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

peter (Gast)

hallo iedereen,

kan er mij iemand vertellen over een kruising tussen een yorkshire en en jack russel? Ik wil al lang dolgraag een hondje! Is dit ras een goed idee om in huis te nemen als eerste huisdier ooit?

grtz peter

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "eerste puppy" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Dat is geen ras, maar een kruising. Ik zou daar zeker geen pup van nemen. Die pups zijn er niet standaard en dan kom je al gauw in de broodfok uit. Een pretnestje kan, maar die zijn er niet vaak van dat ras. Dan moet je heeel lang wachten. Bovendien komen er erfelijke aandoeningen voor bij beide rassen en mensen met een pretnestje testen de ouderhonden meestal niet.

Waarom niet voor 1 van beide rassen? Of 2 honden op den duur, 1 van elk ras?

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Zijn de ouders getest op erfelijke ziektes? Dat huppeltje van de jach russell is nl niet iets dat bij het ras hoort, maar een erfelijk overdraagbare ziekte... Een soort reuma voor honden (kan behoorlijk pijnlijk zijn dus!). Als ik jou was zou ik gewoon bij de rasvereniging een pup halen, sowieso voor jack's. Want de jacks die gewoon zo even gefokt worden zijn vaak uit ongetestte ouders en 90% van de ouders heeft Patella Luxatie (PL, die huppelziekte). Bovendien zijn heel veel jack's niet zuiver jack's (de kleur black and tan komt bij jack's bijvoorbeeld niet eens voor, dus er zit een teckel oid in die lijn) waardoor je dus nog meer kans hebt op een hondje met PL.

honden page profiel

ik zou ook ofwel een echte jack russel komen ofwel een echte york, maar geen kruising.

al is het maar voor de eventuele ziektjes waar je pupje niet op getest is. het zou spijtig zijn dat je een pup koopt en achteraf te horen krijgt dat je pupje een of andere ziekte is waar de ouderhondjes niet op getest waren.

dan zou ik ook zeker goed uitkijken met een jack russel als eerste hondje. vaak zijn deze honden overfokt en heb je een hondje dat er qua uiterlijk wel op lijkt, maar qua karakter niet meer.

succes met zoeken nog :-)

groeten steffi

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "eerste puppy" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dankzij mijn hond.. (vul maar in)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^