Keuze - Jarco versus Orijen/Acana

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel funnyfunny

honden foto van funny

K zit te denken en denken en kom er niet echt uit, ik wil een weloverwogen beslissing maken. Boya heeft al heel veel brokken geprobeert, o.a. farmfood, eukeneuba, royal canin, proplan sensitive en nu dan Jarco. K moet 1 deze dagen weer bestellen en twijfel nu toch (door de verhalen hier) of ik bij Jarco- wat op zich goed gaat (geen allergie en geen diaree) zal blijven ondanks dat ze er niet dol op is of dat ik Orijen en Acana nog zal proberen, maar telkens dat overstappen wordt ze natuurlijk ook niet beter van.............wie oh wie kan me over de een of andere streep trekken ??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Keuze - Jarco versus Orijen/Acana" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Hoi

Ik ga je over geen streep treken hoor kan je alleen mijn verhaal vertellen.

Ik gaf Cyra R.C Toen een tijd Orijen toen begon het veel diaree maanden toen terug naar R.c niet tevreden toen de stap naat Acana

En nu een half jaar verder Cyra poept 2 keer per dag harde keutels geen last meer van anaalklieren verhaard erg weinig heeft meer energie,is afgevallen(moest hoor O-) )

Ik ben er tevreden mee!!!

Maar de keus is bij je zelf...

honden page profiel funnyfunny

honden foto van funny

tuurlijk dat snap ik ook hoor haha, wat is las via google was inderdaad (toen ik bijna over de streep was) dat veel honden last krijgen van diaree bij Orijen (lastig want Boya kreeg van ff ook diaree dus k durf dat risico niet weer te nemen) maarrrrrrrr Acana schijnt praktisch hetzelfde te zijn ?? Toch niet helemaal dan als ik jou verhaal nu lees .......

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Hier na lang zoeken naar goed eten waar ze het alle 3 goed op doen ben ik overgestapt op kvv van naturis, maar na 5 maanden kvv vond ik toch wel handig om een brok te hebben voor de gevallen van verlof een dagje weg enz en dan heb ik de keuze gemaakt om Acana pacifica te proberen en wonder bij wonder ze doen het er alle 3 heel goed op, 1tje heeft een granenallergie en de 2 anderen hebben heel gevoelige darmen, en het gaat perfect, zo goed dat ik van maandag tot vrijdag kvv van naturis geef en zaterdag en zondag Acana.

Orijen heb ik ervoor ook is geprobeerd ook de visvariant en dat is heel slecht gegaan alle 3 hevige diaree en overgeven enz

Succes ermee ;-)

honden page profiel funnyfunny

honden foto van funny

nu wordt ik wel erg nieuwschierig naar het verschil tussen Orijen en Acana ........... ingredienten zijn praktisch gelijk, wat mis ik in dit plaatje ???

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Orijen voelt veel vetter en ruikt ook veel straffer dan acana, mischien de oorzaak omdat het vetter is, weet het ook niet.

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Nu moet ik ook wel zeggen dat ik de acana nog maar 2 weekenden heb geprobeerd maar tot nu gaat alles goed, ze hebben er geen diaree van en hebben er ook niet van overgegeven en hun drollen zijn ook heel goed.

Toch effe vermelden O-)

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Cyra eet Acana met meer smaak op ze valt echt aan zeg maar terwijl ze bij Orijen het soms gewoon liet staan.....

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie









honden page profiel funnyfunny

honden foto van funny

denk dat k dan inderdaad Acana ga proberen, zowiezo is ze een heel lastige eter, k heb t ooit eens twee weken volgehouden met gewoon brokken geven en als ze niet eet jammer, nou t is n terrier, die eet dus gewoon 2 weken niet !! dat gestoomde voer (ben even t merk kwijt) heb ik ook al ns geprobeert, luste ze wel maar ook diaree net als van de ff, Acana lijkt mij in mijn geval toch t minste risico dan .............s avonds krijgt ze zowiezo schlemmer topf blik (50% vlees) dat gaat goed, vers vlees gaat ze ook van racen, dus het blik s avonds hou ik er wel in, eet ze ook altijd op, maar k wil dat ze toch ook brok eet zowiezo voor dr gebit en de variatie, Acana wordt t dus !! nog n week of 2-3 Jarco en dan de overstap, zal ik mengen of in 1 x overstappen ??

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

@ Funny

Er zijn wel baasjes die gelijk overstappen van het 1 op het ander.

Zelf doe ik dat nooit, meng eerst altijd.
In Acana zitten ook kruiden enzo. en minder koolhydraten van granen.(wordt vervangen door o.a. aardapp. en fruit) Als je het langzaam vermengd loop je het minste risico op diarree e.d.
Maar het is best mogelijk dat ze precies de Acana eruit haalt;-))

Er zijn ook mensen die bv. ineens Renske of Naturediet geven aan een hond die altijd brokken heeft gehad. Tsja, dan raken sommige honden helemaal van slag.. Geldt ook voor kvv. Mix nw. dingen eerst een aantal dagen. Gaat hier echt altijd goed.

Door de Carnibest of Bandit doe ik meestal een oude boterham of groentelepel hele gare zilvervliesrijst. Tenminste als het naar mijn idee alleen maar vlees en (nat) is.
De echte fanatiekelingen vinden dat niets. Maar je doet zelf door de jaren heen ook ervaring op door naar de honden te kijken hoe ze op het voer reageren.
En er zijn natuurlijk honden die geen brood of rijst verdragen.

Ik doe net als jij. Geef een mix van brokjes en kvv, tenminste ik wissel het af.
Geef ook elke dag een lepel biolog. biogarde voor de darmflora. Maar als jouw hond geen melkprodukten verdraagt natuurlijk niet geven.

haha ja terriërs kunnen zo heerlijk koppig zijn.. ik hou daar wel van. Een hond die altijd alles goed vind..tsja. Pinschers zijn ook wel zo, zit ook terriër bloed in (manchester terriër)maar met eten heben wij nooit problemen. Ze eten alles en verteren het prima. Hun maagjes zijn heel sterk geworden, als ze nu eens wat van de grond oprapen worden ze niet meer ziek. Dat was een jaar of 10 geleden wel eens anders.

Hou je later wel de eiwitten in de gaten? want je geeft ook 50% vlees uit blik enzo. Van Acana en Orijen voer je in verhouding minder. Op het eerste gezicht lijkt het duurder maar in de praktijk ben je goedkoper uit :-D :-D

Gaat vast wel lukken met je hondje.

dag

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik vraag me wel af hoe lang jij iets volhoudt met eten. Het is heel normaal dat honden diarree krijgen bij het overstappen naar iets nieuws en ook bij het overstappen naar vers vlees. Je hond is een moeilijke eter geworden, omdat je steeds ander voer neerzet. Een terrier is koppig, maar dan moet jij nog koppiger zijn ;-)

funny (Gast)

nou geloof me k ben zelf ook n terrier maarrrrrrrrrrrrr als ze in twee weken n kilo afvalt is dat echt niet goed voor n pup en dus heb ik t opgegeven, tuurlijk ik weet dat dat niet goed is maar ze moet wel goed eten !! en er is nog n verschil tussen diarree en diarree ;-)

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Je vroeg naar het verschil tussen Acana en Orijen. Ik was net de website aan het lezen (ze hebben een heel interessant stuk, genaamd White Paper, een aanrader.) en ik kwam dit tegen:

While there are many differences between ACANA and ORIJEN, both diets reflect our belief in “Biologically Appropriateness, and “Fresh Regional Ingredients”.

Five of the main points of difference are summarized below:

1. MEAT CONCENTRATION: ORIJEN is made with 70-75% meat ingredients while ACANA has between 40 to 65%, depending on the formula.
2. AMOUNT OF PROTEIN: ORIJEN diets range between 38% and 42% protein, while ACANA features protein levels of 29-34%.
3. AMOUNT OF CARBOHYDRATE: ORIJEN diets range from 18-22% of carbohydrate, while ACANA diets are typically in the 28-30% carbohydrate range.
4. AMOUNT OF FRESH MEAT: ORIJEN is made with 28-35% of fresh meats, compared with ACANA which ranges from 9-15% of fresh meats.
5. VARIETY OF FRESH MEAT: ORIJEN contains a minimum of 5 fresh meats, compared to ACANA which contains 3 different fresh meat ingredients.


Put simply, we believe ORIJEN is the best dry dog or cat food available worldwide. Although lower in protein and total fresh meat content than ORIJEN, ACANA provides unbeatable value and a price point that makes Biologically Appropriate pet foods accessible to a wide range of pet lovers.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

orijen als je hond het kan verdragen
maar een hond heeft ook tijd nodig om aan een nieuwe brok te wennen heb het dan over 2/3 weken

jarco is een brok met graan een ingredient waar een hond niks mee is en in vele gevallen de veroorzaker van allerlei allergien

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

oh en in orijen adult de gewone zit het minste vet vergeleken met acana
dus orijen is opzich niet vetter voelt miss wel zo

honden page profiel funnyfunny

honden foto van funny

Klopt in Jarco zit wel graan k dacht 20% wel uit aardappel en rijst maar toch, maar daar kan ze wel tegen, t probleem is dus ook eigenlijk dat ze de brokken waar ze tegen kan (tot nu toe DLG, Jarco en Nutro) niet eet en de brokken waar ze niet tegen kan wel eet !! ze is zowiezo allergies voor geur/kleur/smaakstoffen en conserveringsmiddelen, deze zitten dan ook niet in Jarco en dus ook niet in Orijen en Acana, vandaar ook dit topic

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

orijen heeft ook zakjes van 400gram handig om eens uit te proberen verspil je niet te veel als ze het niet lust

honden page profiel Corrina  & BaileyCorrina & Bailey

honden foto van Corrina  & Bailey

I kan je niet overhalen maar Jarco is een hele versdtandige keuze als je hond ergens last van heeft.*

Voed zeer goed en zeer goede bouwstoffen.


Bailey heeft het ook een tijd gebruik.
Nu doet zij het op brokken van de macro waar zij gewoonweg minder van stinkt!

keuze blijft bij jezelf... Maar aub niet te veel proberen. Dit is wel slecht voor je hond

honden page profiel funnyfunny

honden foto van funny

Weet ik dat t slecht is, mn vorige hond heeft 19 jaar lang op t zelfde merk gezeten maar dat at hij dan ook. De Jarco ging ff voor n week en sindsdien eet ze het enkel s avonds door dr vlees heen, 1 x per dag dus terwijl de brokken s ochtends de bak al ingaan, ze eet ze simpelweg niet ! Ze eet ook ongeveer de helft als wat ze zou moeten eten dus tja k zoek toch echt nog steeds een brok die ze en graag eet en waar ze tegen kan, k hoor van Acana en ook Orijen (in mindere mate) dat bijna elke hond die graag eet, dus k wilde nog 1 x een switch maken en hopen dat het dan eindelijk goed gaat en ze gewoon 2 x per dag eet en met smaak ;-)

honden page profiel funnyfunny

honden foto van funny

@ Apple Pie, je hebt gelijk, ze haalt de Acana tussen dr gewone brokken uit !! Haha, k heb het net binnen, Acana Grassland, Acana vis en een klein zakje Orijen vis welke ik als beloning wil geven. K heb de Acana gemixt met dr Jarco brokken, ongeveer 50% dat een week of 2 denk ik en dan helemaal over, of misschien nog een 75% week, daar zit ik nog over te denken, nu maar hopen dat t goed gaat en ze ze blijft eten....................

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

Haha Funny,

is ze slim of niet ;-) ;-), zo mag ik het graag zien..

Hoe jij het doet zou ik ook doen, gelijkmatig het voer aanpassen. Het voer is toch wel anders dan andere brokjes.. Maar ja, de 1 doet het zo en de ander doet het weer zus... wat goed aanvoelt moet je doen.

Dus je hebt beide soorten ingekocht: vis en kip van de prairie, of is het die andere met 3 soorten dierlijk eiwit.

Hoop dat ze het er goed op gaat doen, zodat je er ook een zorg minder bij hebt.

Doeggg,
Elly

honden page profiel Robbert, Maaike, Joey & FinnRobbert, Maaike, Joey & Finn

honden foto van Robbert, Maaike, Joey & Finn

Wat je bij alle forumtopics over voeding ziet, is dat iedereen weer andere ervaringen heeft.

Al kun je natuurlijk veel leren van de ervaringen van anderen, je zult toch vooral naar je eigen hond moeten 'luisteren'. Wat voor de één goed werkt, kan voor de ander helemaal omgekeerd zijn.

honden page profiel funnyfunny

honden foto van funny

ze is inderdaad megaslim, vaak heel leuk soms ook errug lastig hahaha, k heb ie pacifica van acana en de grassland, k dacht overigens ergens gelezen te hebben dat de houdbaarheidsdatum beperkt is maar dat is helemaal niet zo, Jarco gemiddeld een maand of 2 maar acana is tot 2011 sept goed ?? k hoop dat ze morgenochtend alle acana er weer tussenuit peuzelt en dit dan ook wel blijft doen he, niet te vroeg juichen hahaha ;-)

honden page profiel funnyfunny

honden foto van funny

okee, k zal hier mn bevindingen even bijhouden, dag 1 peuzelde ze de acana eruit, de rest jarco en dr blik s avonds, s nachts hele nacht opgelopen met n kotsende hond en diaree, vanmorgen gelukkig weer n vastere ontlasting, drie brokjes uit dr bak gegeten en de rest vanavond weer met dr blik (ongeveer de helft heeft ze op en na n uur de rest maar weer weggegooid) op hoop van zegen dat ze het er nu inhoudt..............maar ook belangrijk, waar het mij om te doen was dat ze s ochtends gewoon dr brokjes eet. Misschien moet ik me er bij neerleggen dat madam gewoon maar 1 x per dag wenst te eten ??

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

Och gut Funny,

Als ze alleen die Acana eruit pikt, is dat alsnog te veel van het goeie. Zo werkt het natuurlijk ook niet.
Dan raakt de maag alsnog overstuur. Samenstelling is nogal afwijkend. Die kruiden die er inzitten kunnen de maag,galwegen,darmen prikkelen.

Je zou een klein handje brokjes kunnen wellen en die eerst de 14 dagen door het bliketen doen. 2x per dag. Tis natuurlijk niet gebruikelijk.
Maar als je graag wilt dat ze het langzaamaan goed gaat verdragen moet je wel eens wat verzinnen.

Touwens er zijn meer honden die s'morgens geen brokjes willen eten.

Elke hond is anders, maar ik heb eigenlijk nog nooit kotsende honden gehad van voeroverstap. 1 x diarree van de Carnibest kip. Dat was tezwaar en te grof, heb toen ook niet geluisterd naar mezelf/ niet gemixed... hoefde niet zeiden ze bij Carnibest.

Bij brokjes horen ze ook genoeg te drinken, heeft ze dat wel gedaan? Anders kiepen ze het er alsnog uit.

Ja, het valt niet mee. De helft van het forum zal wel op je nek zitten... eigen ... moet je maar...je weet wel voeren..

Van KVV ging ze ook racen zei je. Dat heb je zo in 1 keer gegeven? Omdat er weinig koolhydraten in zitten, meer vetten. Kan dit ook problemen geven.

Vervelend, voor het maagje/darmen weer goed zijn ben je snel een paar dagen verder. Wat zit er trouwens in dat bliketen? Puur vlees? Of is het ook compleet?

Hoop dat ze niet meer spuugd enzo.

Wel wat slapen vannacht.. ;-)








honden page profiel funnyfunny

honden foto van funny

okee gister heeft ze alles binnen gehouden, heerlijk geslapen dus ......... vanmorgen heeft ze ongeveer de helft van de mixbrokken op, zowel jarco als acana, volgens mij is vis niet dr smaak, de orijen vis pakt ze ook niet aan .......... dr blik is minstens 50% vlees maar wel compleet, zonder kunstmatige toevoegingen enzo, zo kwam ik er ook op want daar kan ze dus tegen, als ik hart (soms gekookt soms rauw) door dr brokken doet gaat dat ook goed, laatst had ik Renske vers/stoom maaltijd en daar ging ze vreselijk van aan de dunne, vanmorgen heeft ze wel 2 x gepoept maar k heb geen idee hoe, was tever weg haha, waren heerlijk met dr aan de Sandelingen, we wachten af, ze wordt jammer genoeg nog niet enthausiast om s morgens dr brokken te eten maargoed misschien heb ik dan n 1 x per dag eter, k hoop wel dat die acana gaat bevallen want dat is toch weer net wat beter als de jarco ivm het graan ...........

honden page profiel funnyfunny

honden foto van funny

nou t is weer als vanouds, de brokken laat ze de hele dag staan tot ik ze mix met dr blik, en vervolgens eet ze daar dan ongeveer 50-75 % van op, op zich hoef ik niet zo bang te zijn dat ze te dik wordt door het vele eten na dr sterilisatie, elk nadeel heeft zn voordeel..............ontlasting is overigens wel aan de dunne kant maar niet echt diaree gelukkig

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

Klein kieskeurig etertje heb je in huis.
Het is niet ideaal natuurlijk dat gemix steeds.
De meeste honden vinden dat k.k.verse of evt. bliketen toch lekkerder. maar ja een brokje er naast is toch wel heel makkelijk.
Misschien moet je het wat langer aanzien?
Voerveranderingen kost tijd.
Gelukkig heb ik dat nooit met mijn honden. Ze eten alles met veel smaak.

honden page profiel funnyfunny

honden foto van funny

Nouuuuuuuuuuuuuuu k blijf t zeker aanzien, de ontlasting heb ik wel vertrouwen in dat dat goedkomt, maar Acana/Orijen zitten geen graan in dus vindt ik beter als Jarco, dat ze t niet meer wil eten .......................dat is dus gewoon dwarsheid, k heb vandaag de proef of de som genomen, van n collega krijgt ze altijd RC sensitive brokken, kan ze ook tegen maar daar smult ze van als zij ze geeft, ik vanuit dr eigen bak dr brokken meegenomen en aan mn collega gegeven om in haar pot te doen en aan Boya te geven s middags en ja hoor, mevrouw wordt gevoerd door mn collega en eet al dr eigen brokjes heerlijk op !!!! k heb geen hond k heb stiekum gewoon n draak hahahaha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Keuze - Jarco versus Orijen/Acana" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: té snel eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^