Help mijn hond is (tijdelijk) doof

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Een goede eigenschap om te leren in zo'n periode is engelengeduld. Ik vond het eigenlijk altijd wel komisch. Je staat inderdaad wortel te schieten en je hond dolt en tolt overal en nergens heen, alleen zijn/haar neus achterna. Het moet wel een intense belevenis zijn om zo de wereld om je heen te kunnen vergeten, door een geurtje!! Had altijd al graag een dag, een hondenneus willen hebben , alleen om te kunnen ervaren wat een hond ondervindt op zo'n moment. Kwaad worden heeft al helemaal geen zin, want ze weten op dat moment echt niet wat ze fout doen en zijn ook echt oostindisch doof. Een hond schakelt op zo'n moment alle overige zintuigen uit en gaat alleen voor dat ENE!!En probeer dan maar eens de concurrentie aan te gaan met een konijn of een haas!! Meestal verlies je! Gelukkig was ik buiten die momenten wel in tel !!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help mijn hond is (tijdelijk) doof" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Sasha geeft altijd eerst even een bepaalde houding aan, dus het is punt dan in te grijpen, maar als je dat mist... O-)

honden page profiel Esther&beertjeEsther&beertje

honden foto van Esther&beertje

ik had er ook 1 max een duitse herder ,in een groot veld wat nu bestemd is voor woningbouw, zaten ook heel veel konijnen\hazen en rennen en rennen maar hij kreeg ze toch niet te pakken ,maar wel lekker moe en tevree thuis op de kleed. heerlijk een andere afleiding dan de bal of stok. O-)

honden page profiel linlin

honden foto van lin

Mijn hond kan niet los dat is een Oost Indisch Doof hondje, als hij de benen heeft genomen zie hem dan maar weer te vangen. In huis luistert hij prima maar buiten zitten er 10 bananen in zijn oren, hahaha :-) :-)

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Gezellig. Nu alleen nog een logo ;-)

honden page profiel Prince and the othersPrince and the others

honden foto van Prince and the others

hier hebben we een huismusje: Binnen kan hij "Zit" en "apport" maar buiten luistert hij alleen maar als ik hem roep voor een koekje O-) Prince heeft een huismusgehoor O-)

honden page profiel Duitse PinscherDuitse Pinscher

honden foto van Duitse Pinscher

Hoi

Ik ben geen dierenarts, maar ik denk niet dat hij doof is

meer een selectief gehoor

ik weet dat daar weinig tot niets aan te doen is!

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

Hahahaha die Jacob :-D :-D ,

idd, meer een selectief gehoor.

Ik heb al mijn duitse pinschers nooit voor 100% onder appél kunnen krijgen. Terwijl ze bv. kunnen liplezen, gebarentaal begrijpen en normaal maar hoef te kikken en dan zijn ze er.

Maar hazen, konijnen, poezen zijn zo interessant dan besta ik niet meer. En ja ze jagen op reuk en in combinatie van het zicht. (de bekende d.p.zweefsprongen).

Heb er wel mee leren leven, maar een hondje dat niet zo gefixeerd is op jagen lijkt me wel een verademing.. ;-) ;-) maar verder niets anders dan lof voor dit ras.

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

tank zn oortjes werken ook wel eens niet hoor!lekkere puber.
vooral een tennisbal dus die krijgt hij even niet.hebben dit laatst ondervonden op strand.duurde een half uur eer dat we hadden gevangen en tank.. die had de tijd van zn leven ,lekker rennen door het water met het balletje in zn bek en wij erachteraan.hihi was wel een komisch gezicht hoor maar op dat moment vonden wij het niet grappig aangezien er ook mensen aan het vissen waren op strand.ja stom stom eigen schuld dikke bult. :-)

honden page profiel evely en haar liefe kleine hondjesevely en haar liefe kleine hondjes

honden foto van evely en haar liefe kleine hondjes

:'( zielig!!! :'(

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

hihi! Yori heeft er heel soms last van. Maar dan met name als hij weet dat hij uit zicht is! Normaal gaat hij niet achter de konijntjes aan, maar als ik dan een "zoek apport" geef (zoek verloren voor de jachttraining: de dummie ligt verstopt in de bosjes..) dan ben ik dus ineens mijn hond kwijt... Als ik dan fluit, komt ie van heinde en verre uit de boesj boesj huppelen met zo'n kop van "oh, u riep mij?!" Grrr... Enneh: zonder dummie natuurlijk!!! Stoutert! O-) :-D
Maar over het algemeen... Als ik door het park loop en er schiet zo'n 2 meter voor hem een konijn over het pad, kijkt ie mij aan zo van "zag je dat?! Dat ie dat durfde he?!" O-) Soms issie braaf... Maar als vrouwtje m niet kan zien, weet ie dat dondersgoed.... Slimme Toller!

honden page profiel annekeanneke

Hoi,
Mij hond is echt doof,dus dat maken wij constant mee,maar wat er onder weg ook gebeurt altijd blijven lachen.dus dat tijdelijke is gelukkig te over bruggen,BOFKONT

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help mijn hond is (tijdelijk) doof" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^