Zwerfhondje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Daisy (Gast)

Hoi!

Wij hebben net een weekje een pup van 6 maanden. Het is een kruising. Waarschijnlijk zit er een weimeranen in of in ieder geval een jachthond. Weet iemand hoe ik een pup van 6 maanden moet opvoeden die voorheen op straat heeft geleefd in Griekenland. Of in ieder geval hier ervaring mee heeft?

Over een paar weken gaan we in naar puppycursus. Ik heb alleen het idee dat Johnny verlatingsangst heeft. Alleen thuis zijn vind hij absoluut niet leuk. Hij blijft achter elkaar blaffen. Wel hebben we onze buren ingelicht over het feit dat we een pup van 6 maanden hebben. We hebben geprobeerd dit op te bouwen, maar hij is erg aanhankelijk. Hij loopt constant met ons mee. Uiteraard proberen we dit te corrigeren. We werken met een bench en proberen dit zo leuk mogelijk voor hem te maken. Het slapen gaat goed, zolang hij op onze kamer ligt.
Ook het uitlaten gaat moeizaam. Hij blijft trekken aan de lijn en zodra hij een ander hond ziet of kind is hij niet meer te houden. Iemand tips voor ons?

Heel veel liefs en alvast bedankt.






Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zwerfhondje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoDo

honden foto van Do

Naar ouooycursus met een hond van 6 maand?, bij ons is puppycursus voor honden van 8 week tot 3 maand...

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Je hond moet ten eerste wennen aan zijn nieuwe omgeving. Dus dat alleen zijn kan dadelijk opeens overzijn, gewoon goed trainen en volhouden.

Verder zal je alles moeten trainen omdat de hond nog geen training heeft gehad tot nu toe.

Een cursus is zeker aan te raden!

Lees veel over honden, koop veel boeken en kijk goed in de Encyclopedie hier op de site!

En vragen kan je altijd hier stellen!

groetjes en succes

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

Ik kan je alleen het advies geven om heel veel geduld te hebben. Verlatingsangst is niet zo maar weg te werken. Ik doe de pups altijd in de bench als ik bv ga afwassen. ik sta dan toch vlakbij maar ze kunnen niet bij me komen. Ik kan dan tegen ze praten als er paniek komt. Ook alas ik bv ga douchen sluit ik ze even op met bv een speeltje. En zo bouw ik het op maar het vergt een lange adem hoor. Wandelen blijft hier ook een probleem. Mensen en vooral kinderen en andere honden moeten nu eenmaal begroet worden. Hier zal de puppy cursus je goed bij gaan helpen en tot die tijd: Laat maar lekker gaan, beter aan de riem te enthousiast als dat de pup van angst in elkaar duikt en probeert weg te vluchten.
Wat in 6 maanden verkeeerd is gegaan heeft ook ongeveer 6 maanden nodig om goed te worden.
Succes en sterkte en vooral rustig blijven ademhalen

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Als je hier aan de linker kant kijkt, zie je allemaal opties waar je op kan klikken, daaronder heb je een leeg zoek veld(je) typ daar probleem voor probleem in; bijv trekken aan de riem, verlatingsangst, enz enz.

Verder kan ik je alleen maar heel veel suc6 wensen.. :-D

Daisy (Gast)

@zzz-dodo-zzz Bedankt voor de tip (?) Maar inderdaad het zal dan een beginnerscursus worden... Geen ouooycursus (hahaha). Maar bedankt voor je alertheid...

Voor de rest ben ik me inderdaad rot aan het zoeken naar info, maar dan hebben ze het vaak over pups vanaf 8 weken. Dus wellicht dat iemand er ervaring mee heeft.

Voor de rest bedankt voor de reacties tot zover en de steun, want wat heb ik me vergist in de energie en verantwoordelijkheid voor een hond! Maar ik zal volhouden!! Het is namelijk zo een lief beest ondanks zijn verleden op straat.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Allereerst: heel goed van je dat je zo'n hondje een tweede kans geeft. Wat betreft die verlatingsangst, je hondje heeft 6 maand op straat geleefd dus de belangrijkste socialisatieperiodes zijn al voorbij. Hij moet nu echt aan alles wennen en dit kan moeizaam gaan omdat hij dus al 6 maand is. Als ik het zo lees zijn jullie al wel redelijk goed op weg, maar ik zou ook eens de tips opvolgen van Marian. Dus de pup in de bench doen met een speeltje terwijl jij vlak bij staat af te wassen of te lezen.

Als hij aan de lijn trekt, is dat dan naar een andere hond toe, of er juist van af? En wat is zijn algehele houding bij dat trekken?

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

je moet je pup ook als baby behandelen he, dus alsof hij 8 weken is! Gewoon overnieuw beginnen!..

Succes

Anoniem (Gast)

@Dobber

Hij trekt aan de lijn omdat hij heel enthousiast is. Hij wil graag naar de andere hond toe en als ik weg wil lopen met hem, moet ik hem meeslepen..Dit gaat ook zo naar mensen of kids.. Alleen maar enthousiasme hoor, niet van angst of om aan te vallen. Ook springt hij tegen mensen op.

Momenteel zit hij nu in de bench met zijn nieuwe kong, waar hij nu al geen interesse meer in heeft.. Er zit zelfs pate in. Haha. Wel ligt hij heerlijk te slapen. Net een lekkere wandeling gemaakt, maar de bench zit wel dicht omdat hij er constant uit gaat. Ik wil hem graag open doen, want ik vind het een beetje zielig voor hem.

Heel erg bedankt voor de tips! Ik zal laten weten als er verbetering is. Misschien voor jullie leuk om te weten.

Namens Johnny en ons bedankt!

honden page profiel Jacqueline & AmyJacqueline & Amy

honden foto van Jacqueline & Amy

IK ben met Amy naar een curcus gegaan toen ze 8 maanden was,is speciaal voor honden die de puppycurcus niet hebben gedaan.Noemen ze hier de blackboxcurcus.

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

bij Kynotrain vind je de hondenscholen die met de Blackboxmethode werken http://www.kynotrain.nl/Hondenschool.php geschikt voor pups én oudere honden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zwerfhondje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^