Is dit epilepsie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Onze chihuahua liep in de tuin samen met onze 2 andere hondjes om kennis te maken met de 2 nieuwe opvanghondjes (het is de eerste keer dat er opvanghondjes komen)

Hij was nogal gestresseerd en dat werkt hij dan uit door op ons teefje te rijden.
Omdat hij aan het rijden was ben ik naar hem toe gestapt en zei heel streng "nee" zoals ik altijd doe als hij op ons teefje rijd.

Hij ging dan weg en ging zing onder de tuinstoel leggen, maar aan het hijgen en beven zag ik dat hij heel erg gestresseerd was. Toen ik hem naar mij toe riep om hem even rustig in de bench te zetten kwam hij naar mij toe gestapt alsof hij dronken was. Zijn achterste pootjes werkten niet mee zoals het hoort. Ineens strompelde hij ook over zijn voorpoot en ik ben dan in paniek naar hem toegelopen.

Ik heb hem mee naar binnen genomen en toen ging het weer veel beter, plots was hij terug normaal en begon meteen weer te spelen en te knuffelen.



Was dit een epilepsie aanval? Of kwam dit gewoon door de stress?
Ik was er niet echt gerust in en wou meteen naar de DA rijden, maar mijn moeder heeft mij kunnen kalmeren en het is ook niet meer terug gekomen.
Hij heeft enkele maanden geleden ook zoiets gehad, maar dan was hij gewoon een halve minuut wat verward. Ik ben toen naar de dierenarts gerend, maar er was niets verkeerds te vinden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is dit epilepsie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

houd het goed in de gaten, na een aanval van ipilepsie lijkt het erop of er niets meer aan de hand is, maar zoals je omschrijft, een verwarde indruk, en strompelend naar je toe komt, is er toch wat anders aan de hand, dan stres , komt het vaker voor, dan naar je dierenarts en hem daar op laten controleren.

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Ik zou u aanraden om een afspraak te maken bij een DA voor een grondig onderzoek. Maar als dit epilepsie is en dit nog voorkomt moet je niet panikeren. Dieren voelen dit aan een misschien maak je hem nog meer schrik natuurlijk kan ik dat wel begrijpen ik zou eigenlijk ook direct panikeren. Mijn zus heeft een chihuahua zo'n een chocolaatje, keimager (ze kan niet verdikken :-) ) ze weeg zo een kilo twee en die heeft ook last van aanvallen wanneer ze veel stress heeft of zich te pletter schrik. Zij valt flauw en begint echt te shokken, we moeten haar in veiligheidshouding zetten en eigenlijk gewoon afwachten tot het over is ... Kan niks aan gedaan worden zei de DA nog een gelukt dat dit echt zelden gebeurt :-) Het is daarom dat ik u aanraad om toch bij de DA te gaan om bv een bloedtest ofzo te doen.. Ge weet maar nooit

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

het is geen epeleptie maar duidelijk stress.
hou hem in iedegeval in de gaten.
homopatie kan ook een uitkomst bieden aan stress
denk een aan bachbloesem ;-)

Kelly (Gast)

Ik heb ook al gedacht om hem bachbloesem te geven, want hij kan heel moeilijk om met stresssituaties. BV naar de markt gaan is voor hem een hel en dan slaat hij vaak in paniek als er teveel mensen rondlopen. Dus wij vermijden drukke plaatsen. Blijkbaar brachten de 2 nieuwe opvanghondjes ook stress met zich mee. Als er ook maar iets anders gaat dan het gewoonlijk gaat is hij helemaal uit zijn lood geslagen.
Terwijl hij toch van pup af aan veel tussen vreemde mensen en honden heeft gezeten.
Kent er iemand in België iemand die mij daarbij zou kunnen helpen om hem de juiste bachbloesem te kiezen enzo?

Ik zal het goed in de gaten houden en als dit nog eens zou gebeuren maak ik meteen een afspraak bij de dierenarts voor een grondig onderzoek (ik hoop natuurlijk dat dit maar eenmalig was).

Ik weet dat ik niet mocht panikeren maar ik dacht meteen aan een beroerte of hersenbloeding ofzo, ik had ergens gelezen dat ze dan een dronken indurk kunnen maken en ik dacht meteen dat het zover was. Gelukkig was het op enkele seconden terug helemaal weg en lijkt mij niet dat dit kan bij een beroerte. Ik ben bij mijn hondjes ook nogal snel in paniek. Er hoeft maar een scheet scheef te zitten en ik loop naar de DA.
Ik weet van mijzelf dat ik te snel panikeer, maar een hond kan niets vertellen en dan is het in mijn ogen altijd een gok of hij nu wel of niet naar de dierenarts moet.

Waarom kunnen ze nu gewoon niet praten eh? Het zou zo veel makkelijker zijn ;-)

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

http://members.upc.nl/j.teunissen83/

Het kan ook syringomyelia zijn.Het komt namelijk ook bij chihuahua voor.

honden page profiel LindaLinda

Ik heb mijn twijfels ook ivm epilepsie.
Zelf heb ik een hond met epilepsie.

Een aanval gaat als volgt: meestal met vlieghappen, dit zijn spiertrekkingen, nadien volgt de aanval, dat zijn stuiptrekkingen, buiten bewustzijn, kwijlen en meestal urine laten lopen.
soms met gehuil, soms in stilte.
Na de aanval, soms even blindheid, en erg verward.
Overdreven honger en dorst.
Dat laatste, kan van enkel minuten tot enkele dagen duren

Voor verder informatie, mocht je toch twijfelen www.epilepsiebijhonden.nl
Daar kan je alle informatie krijgen, aangaande epilepsie.

Groetjes Linda

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

is geen epilepsie denk ik. Is een hypo. Als ze zich heel druk maken gaat de bloedsuiker spiegel heel hard naar beneden en krijgen ze een soort flauwte. Is vrij veel voorkomend bij de chihuahua, vind het ook raar dat je daar niets van weet, want iedere fokker hoort dit te melden.

Ff naar je da nutrigel halen. Als het weer gebeurt helemaal volstoppen. En goed laten eten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is dit epilepsie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Help!1
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^