We gaan volgende week een lief hondje halen:)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Charly en CoCharly en Co

honden foto van Charly en Co

:-) :-D Ja eindelijk! We gaan een kruising dwergpincher/jack russel volgende week ophalen.
Nou is dit ons eerste kleine hondje....we hebben wel een golden retriever gehad maar dit is weer heel spannend zo'n klein lief hondje.

Nou heb ik wat vraagjes over de verzorging enzo.
Ik weet absoluut niet wat voor brokjes die hele kleintjes moeten hebben. Ik wilde eerst voor de bonzo puppy brokken gaan maar ik lees veel dat die niet goed zijn. Waarom weet ik niet kan het nergens vinden. Welke brokjes zijn het beste voor zo'n kleine pup?

Hoe zit het met uitlaten in het begin want ze zijn echt mini klein. Ik denk namelijk niet dat zo'n hondje het lang volhoud.En of de kleinste hondenriem wel past haha wat doen/deden jullie de eerste paar weken.

En wat is de beste manier van zindelijk maken? Onze retriever was al zindelijk toen we hem kregen als pup.

Maandag gaan we alvast alle spulletjes halen iemand een leuk adresje of linkje waar je leuke spulletjes kan kopen? en mss een tip wat ik echt niet moet vergeten te halen.

En nog steeds moet de kleine een naam krijgen..ppff dat is echt moeilijk...we willen iets echt orgineels maar wat..we hebben nog een week dat komt wel goed ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "We gaan volgende week een lief hondje halen:)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Hoihoi,

Leuke spulletjes kun je halen bij die grote dierenwinkel op de woonboulevard, nieuwe gedeelte, in Heerlen.
Een kleine kong zou wel leuk zijn, kun je wat lekkers in stoppen , dan is hij even bezig.

Over het zindelijk, iedere keer na zijn slaapje, als hij gegeten heeft, als hij gespeeld heeft.
Je moet gewoon alert zijn, zie je dat hij/ zij een rondje draait, pak de pup dan op en zet hem buiten.

En een naam vind ik iets heel persoonlijks, want wat de en leuk vind, vind de ander niks.
Kijk even aan de linkerkant in de balk, daar staat hondennamen, misschien zit er weleen naam bij die je leuk vind.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

annelies heb je al heel wat verteld, over het aanschaffen van je nieuwe aanwinst.

als eerste gefeliciteerd met je pup.
mandje of vetbedje al voor je kleine ? er zijn nu overal leuke aanbiedingen , dierenwinkels enz. ook op marktplaats kun je vele leuke dingen aanschaffen.

kijk eens naar je honden vrienden, vertel dat je een pup krijgt en of hun nog wat speeltjes over hebben die ze niet meer gebruiken, vast wel.

en de voeding ? blijf dat even gebruiken wat je van de fokker krijgt waar je hondje vandaar komt, overstappen is even moeilijk nu, dus houd het even bij het voer wat je mee krijgt, kan je altijd nog overstappen, en hier op het forum dan vragen over stellen, houd het bij twee weken dat je pup zijn voer zo krijgt.

heel veel plezier met je pup, en wat annelies al zei, links bij honden rassen kan je eens kijken bij namen.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

puppyjuppy
ik denk wel dat je zeker een halsbandje vind ,want een jackrussel is niet 'zo' erg klein,wie heeft je verteld dat hij inimini klein blijft?dat kan je nog niet zo direct weten op voorhand
ze vekopen ook al pas geboren puppyhalsbandjes,dus als je niets klein vind kan je eventueel dit al aan proberen te doen,dit moet lukken om zijn nekje hoor
en als het de karaktereigenschappen heeft meegekregen van mama en papa zal het zeker een pittig hondje worden
succes
sandra

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk dat zulke riempjes best te koop zijn. Krijg je geen halsbandje mee van de fokker? Anders zou ik even naar de dierenwinkel gaan om te vragen wat voor maat je precies nodig hebt.
Sowieso mag een pup niet lang wandelen. Ongeveer 5 minuten per maand dat ze oud zijn of 1 minuut per week dat ze oud zijn. Dus bij 8 weken zou een pup ongeveer 8-10 minuten mogen wandelen. Als je een gevoelig pupje hebt en je woont in een drukke stad, hoef je niet eens zo lang te wandelen. Dan kun je beter naar een rustig plekje gaan (een park, een grasveldje) waar de hond eventjes los kan. En in de wijk loop je dan een paar minuutjes voor de socialisatie en om te plassen. Tijdens het wandelen kun je dan wat oefeningetjes doen.
Ga veel naar buiten met de hond voor zindelijkheidstraining. In het begin om het uur (of na het slapen, eten/drinken, spelen). En na een tijdje om de 2 uur. Een bench is handig voor zindelijkheidstraining. Maar een mand kan ook; dan moet je alleen goed opletten als je pup binnen los loopt. Ieder pupje heeft zijn eigen tempo qua zindelijk worden. Sommige pups zijn pas met 6 of 8 maanden zindelijk. Dus als het na een paar weken nog niet lukt; heb geduld. De blaas moet nog sterker worden van zo'n pup; in het begin plast hij overal als hij moet. Binnen moet je de plasjes negeren (niet straffen!) en opruimen (liefst als de hond het niet ziet) en buiten veel belonen met iets lekkers, een aai, knuffel en enthousiaste stem. Zo leert je pup dat buiten plassen erg leuk is.

Ik heb een variatie aan speelgoed gehaald voor Bodhi. Balletjes, flowstouw, Kong, piepspeeltje, een knuffel. Belangrijk is om te weten dat speelgoed niet veilig is om de pup alleen mee achter te laten. Als je pupje iets van en speeltje afbijt, kan hij er in stukken. Dus blijf er altijd bij.

Pinschers/jack russels zijn slimme honden. Dus wees consequent. Bied de hond veel rust (18 uur slaap hebben ze nodig per etmaal) en als de pup wat ouder is, zorg dat hij zijn koppie kan gebruiken met commando's aanleren of zoekspelletjes. Voorkom overmatig keffen.

Ik geef Bodhi vers vlees (rauw vlees). De hond heeft hetzelfde verteringsstelsel als een wolf en is gebouwd op het verteren van rauw vlees. De hond is een vleeseter en in brok zit best weinig vlees. Ik zou zelf vers vlees geven, maar als je een brok wilt geven, denk dan aan bijvoorbeeld Orijen, Acana, Taste of the Wild of Fish4Dogs.

De naam is heel persoonlijk. Ik vind het zelf leuk om een naam te kiezen die bij een ras past, bijvoorbeeld een naam uit het land van herkomst, een naam die bij de vachtkleur past of een naam die bij het karakter van het beestje past.

honden page profiel DorienDorien

honden foto van Dorien

nog een tip voor een riempje, als het te groot is tijdelijk een kittentuigje/bandje kopen...deze zijn kleiner. Het is wel belangrijk om een riempje om te doen, want dan kunnen ze er al aan wennen O-)

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

Gefeliciteerd met je pup!! :-D

Volgens mij is alles wel gezegd hier... Voor kleine hondjes kun je net zo makkelijk dingen kopen als voor grote. Er zijn kleine halsbandjes, kleine riempjes, kleine speeltjes, kleine brokjes...

Met zindelijk maken is inderdaad een bench wel echt aan aanrader, voor de nachten. Honden plassen echt niet snel in hun bench. En in het begin inderdaad veel naar buiten, om de 2 uur even plassen, ook als ze net in huis heeft geplast, toch naar buiten.

Met het wandelen is het wel handig dat je haar makkelijk optilt, dus je kunt wel wat verder van huis wandelen dan 8 minuutjes ;-)

honden page profiel antoinetantoinet

honden foto van antoinet

kruimel?
chico>klein in het spaans
nano>dwerg in het italiaans
pygmee>dwerg in het frans
crumb>kruimel in het zweeds

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Je krijgt van de fokker mag ik hopen wel een zakje voer mee wat je pup tot nu toe gegeten heeft. Is dat voer van goede kwaliteit dan ga je er gewoon mee door, is het een merk met veel granen, geur-,kleur-, smaakstoffen en zout dan langzaam over gaan op een beter merk.

Als het goed is heeft de fokker je toch ook wel verteld wat voor voer de pupjes nu eten?
En een goede fokker weet ook precies hoe ver het pupje de eerste tijd lopen mag.

Dat zijn eigenlijk allemaal vragen waar de fokker je goed advies over moet kunnen geven. Kan de fokker dat niet, dan spijt het me voor je, maar dan zou ik een andere pup zoeken.

Hier gaat altijd een heel boekwerk over de eerste weken qua voedingsschema's, beweging, opvoeding, etc. met de pupjes mee.

honden page profiel Nathalie & hondje Loeloe.Nathalie & hondje Loeloe.

honden foto van Nathalie & hondje Loeloe.

Voor de naam weet ik een hele leuke naam!!
Is het een mannetje; doe dan banjer of river!!
Is het een vrouwtje; roxy

dit waren mijn namen

XXX

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Toen ik mijn hondje had was ze 10 weken en woog ze 1,9 kilo. Ze was ongeveer net zo groot als een konijntje.

Ik heb de kleinste halsband gekocht die er was, en een lijn erbij.
Nu gebruik ik een tuigje, achteraf had ik dat liever gelijk gebruikt, is prettiger voor de hond.

Gewoon mee naar buiten gaan, ook al is ze zo klein, zo leert ze de geluiden van buiten kennen en alles wat erbij komt kijken zoals auto's, mensen, kinderen, vogels etc.

Qua voer hoop ik ook dat je fokker je wat meegeeft voor de komende tijd.
Mag ik vragen van welke fokker het hondje komt?

Voor de rest, puppycursus? Een dwergpinscher is een moeilijk en pittig ras om op te voeden.
Jack Russels kunnen er ook wat van geloof ik, dus ik hoop dat je wel informatie hebt gelezen hoe je een pup opvoed.

Heel veel plezier ermee!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Oja een tip voor als je met de pup naar buiten gaat; pas op voor katten.

Mijn hondje werd als pup steeds bijna aangevallen door katten en achtervolgd, misschien zagen ze haar aan als een lekker hapje ofzo O-) .

Als kinderen vragen of ze de pup mogen aaien, laat ze dan niet op de kop aaien.
Vraag of de kinderen door de knieën willen zakken en voorzichtig aaien op het lichaampje.

Veel kinderen buigen voorover en aaien gelijk op de kop, dit is eng, zeker als het de eerste ervaring is met kinderen.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Gefeliciteerd met je pup.Er zijn leuke zachte speeltjes voor de pup en er staat ook nog puppie op ik heb ze ook gekocht voor onze pups.Leuke piep speeltjes.En er zijn veel kleine hals bandjes voor de pup wij hebben ook Jack Russels gehad. :-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Naam teefje Amy Luna Lizzy Balou Noa
Voor een reutje Rocky Sem Sammy Boy

honden page profiel ellisellis

honden foto van ellis

Hoi,
Wat leuk een pupje. Wij hebben gister ons cairnterriertje Yuna opgehaald. Je krijgt van de fokker ook nog veel info mee joh, komt best goed.
Leidraad voor het uitlaten is het aantal weken dat ze oud zijn in minuten per keer, of zoals dierenarts zegt het aantal maanden x 5 minuten.
Hier gigagoed de eerste nacht en dag doorgebracht. gisteravond na de laatste uitlaat, in bench gezet en gaan slapen. Ik voor de zekerheid beneden geslapen en om 3 uur een klein piepje. Ben gaan kijken en haar even getroost, uiteindelijk is ze in slaap gevallen met geluid, licht en mensen om dr heen en 's nachts alles donker en stil. Ze is gewoon weer heerljk gaan slapen tot 6.30. Klein piepje, en haar opgepakt en het plasje kwam gelijk buiten. Kijken of ze al wat wilde eten, heeft ze gedaan, en de dame is tot 8.15 verder gaan slapen. Vanochtend natuurljik ook weer uitgeweest en keurig geplast, nu alweer ruim 1,5 te slapen. Eerste dagen echt nog ritme vinden, vroeg wakker en of ze dan al willen eten???? Uiteindelijk komt het voedingsschema etc. vanzelf.
Dus heel veel succes!!

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

Sorry hoor, maar waarom heb je je niet eerder in het opvoeden enzo verdiept, nu moet je dat allemaal nog op het laatste moment doen. Maarja...


Ik denk dat je een proefpakket mee krijgt van het voer wat ze nou al heeft.
En gewoon uitlaten, als ze moe wordt kan je haar natuurlijk wel even optillen, maar ook weer niet TE lang met haar gaan lopen, het is nog een pup.
Speeltjes kan je overal kopen, en knuffeltjes vinden ze meestal ook heel leuk.

Waar haal je je hondje vandaan?

Anoniem (Gast)

sorry dat ik zo laat reageer maar ons internet doet een beetje raar:S en we zijn druk aan het wachten tot het kindje van me broer zich aandiend:-) die word vandaag geboren. We zijn gisteren ff bij de fokker geweest even de nodige informatie ook verkregen. Heb meteen even het merk voeding opgeschreven zodat hij wel precies hetzelfde krijgt anders raakt z'n maagje mss van streek. Ik zal straks even kijken of ik een foto kan plaatsen van de pup:-D hij komt bobby te heetten:-D we dachten eerst aan rambo maar het word toch bobby:-D Zaterdag mogen we hem gaan ophalen...ik kan niet wachten. :-D Onze 3 kids vonden het ook helemaal geweldig! de oudste was helaas niet mee maar we hebben hem een foto laten zien en was gelijk onder de indruk. De middelste zoon van ons wilde ze wel allemaal hebben hahahaha
Maar we hebben ook al alles in huis alles echt helemaal klaar:-D hij is welkom

honden page profiel GeenZinMeerGeenZinMeer

honden foto van GeenZinMeer

Mijn pup krijgt Hills Science plan. Ze doet het hier erg goed op. Onze ondere hond heeft de cocker voeding van Royal Canin. Hier doet zij het weer goed op. A-merk voer vind je dus niet in de supermarkt. Bestellen via zooplus.nl scheelt best veel in de kosten als je het vergelijkt met een dierenwinkel.
Ik denk dat er tussen de A-merken niet veel verschil zit. Je hondje zal er niet dood aan gaan om het even grof te zeggen. Laat je hondje gewoon wennen aan het voer en geef ze niets anders! Hondensnoepjes etc. zijn voor op het trainingsveld en niet als tussendoortje. Daar geloof ik niet in.
Bij mijn ouders thuis hebben we vroeger een maltezer gehad. Als pupje kon hij toch best een aardig eind lopen. Het ging niet snel... maar hij kwam er wel. En je moet je bedenken dat een achtertuin al een hele beleving is voor zo'n kleintje. Dus lange wandelingen zijn niet nodig. Ook voor speeltjes kun je terecht bij zooplus.nl. SUCCES!

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki 3 doggies

honden foto van Lilly & Csoki

Van welke fokker halen jullie hem? Of halen jullie hem van MP?

honden page profiel Charly en CoCharly en Co

honden foto van Charly en Co

We hebben hem viavia vrienden van ons hebben daar ook de hondjes vandaan. Mijn man weet er meer over ik zou eigenlijk niet weten of het een erkende fokker is. Het was een verassing :-D

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik hoop dat het geen broodfokker is.

Hebben jullie je verdiept in het ras?

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

Hoop ik ook niet.

Ik begrijp alleen niet waarom je je niet eerst in het opvoeden enzo verdiept hebt, en later pas over het hondje ging denken, het opvoeden is moeilijk hoor, vergis je daar niet in! Zeker Jack Russel´s en Dwergjes, dat zijn niet de makkelijkste honden!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Nee zeker niet, de Dwergpinscher is absoluut geen beginnershondje en ook niet geschikt bij kleine kinderen.

Een Jack Russel heeft ook een pittig karakter.

Ik hoop dat jullie er goed over gedacht hebben en of jullie weten dat kleine hondjes niet geschikt zijn voor kinderen, en dan zeker de Dwergpinscher niet.

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

Ja, daarom... Niet boos bedoeld hoor, maar mensen nemen zo makkelijk een hondje, en zeker met kinderen, die nog niet veel verantwoordelijkheid gevoel hebben, en waar komen ze dan uiteindelijk terecht? In het asiel! En ik vind JONGE kinderen toch al niks met honden, dan zitten ze maar te trekken, hap zegt het hondje, dan maar weg het hondje. Het is miss een beetje overdreven, maar het gaat zo wel in het echt...

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Dat klopt!
En hondjes die bekend staan niet goed samen te kunnen bij kleine kinderen moet je dan zeker niet kopen.
Zodra de hond 1x bijt word ie weggedaan.

Dwergpinschers hebben niks met kinderen, die van mij ook niet. Ze is een kruising en de Chihuahua houd ook niet van kleine kinderen.
Kinderen die ze kent dat gaat redelijk, maar zodra kinderen vragen haar te aaien op straat dan zeg ik nee want dan bijt ze.

Kleine kinderen tillen de hondjes ook graag op, wat zeker niet de bedoeling is.

honden page profiel jannyjanny

honden foto van janny

hills plan is ergt goed voro kliene puppys is niet goed koop 7 euro per zak maar4 wel erg goed je vind ze bij ranzijntuin en dier janny

Anoniem (Gast)

we hebben al heel lang geleden een hond gehad maar dat was niet zo'n kleintje ;-) we hebben veel honden thuis vroeger gehad dus ik ben heel erg bewust van de verzorging enzo het is niet dat we in een donker gat gaan vallen :-D maar wel lief dat jullie er aan denken in de belang van het hondje
en het is geen broodfokker ze hebben zo nu en dan eens een nestje het was voor het vrouwtje en mannetje het eerste nestje.

honden page profiel Charly en CoCharly en Co

honden foto van Charly en Co

pff word gek van ons internet hij gooit me er steeds uit en dan plaats ie het bericht als gast.

maar goed jullie zullen wel weten dat het bericht van mij is :-D ;-)

honden page profiel Charly en CoCharly en Co

honden foto van Charly en Co

mijn kids zijn heel lief met hondjes ze zijn echt vaak omringd door hondjes waar onder ook veel jack russels en het is altijd goed gegaan als je maar de regels uit legt aan de kinderen wat wel en niet mag. Je moet kinderen ook nooit alleen laten met een hond. Ze gaan samen opgroeien en dan zal het hondje ook aan ze gewend raken. Ik ken 4 dwergpinchers en die spelen heel graag met onze kids hebben nog nooit gegromd of gebeten alleen maar spelen

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

Ja, maar een klein hondje is heel anders als een grote hond, het verschil qua karakter tussen een Golden en een Dwerg/Russel is een heeeeeeeeeeel groot verschil! En een Dwerg opvoeden? Dat is niet zo snel gedaan hoor! En mag ik vragen waarom je je pas 1 week van tevoren zorgen gaat maken over voer, opvoeden enzo?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "We gaan volgende week een lief hondje halen:)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Alweer ziek!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^