Robin blijft 'bijten' tijdens spelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

Robin blijft tijdens het spelen haar tandjes gebruiken. Op puppycursus hebben we geleerd dat we onze handen moeten weghalen, en als ze dan doorgaat met haar tandjes gebruiken in kleding, dat we haar een halve minuut in de bench moeten zetten.

Dat van die bench gaat tegen onze ideeën in, een bench moet toch een veilige plek zijn voor een hond, geen strafplekje.. Maar het weghalen van de handen lijkt nauwelijks effect te hebben. Hard 'NEE' roepen hebben we geprobeerd, maar dat past toch ook niet helemaal bij ons..

Nog tips?

:-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Robin blijft 'bijten' tijdens spelen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Iedere keer als de hond bijt stoppen met spelen en negeren?


Ik zeg tegen Baco altijd genoeg of gedaan en dan stopt hij ook...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hehe hard nee roepen is ook niet mijn ding. Ik zou idd als ze te fanatiek wordt haar eventjes in de bench zetten, niet als straf. Je zegt gewoon vrolijk zoiets als zo jij gaat lekker even slapen, ofzoiets. Of je zegt helemaal niets en brengt haar gewoon lekker even in de bench om te slapen. Een hond ziet dat dan niet als straf.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wij hebben ook eens een pup gehad die dit vaak deed.Het is van zelf overgegaan.Ik vind de bench ook geen straf plaats ik doehet nooithij en zij liggen daar lekker in.Deurtje altijd open en overdag gewoon in de kamer ook als we weg gaan. :-D

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's 3 doggies

honden foto van Sanne en doggy's

Hier nog een zeer "bijtgrage" pup :-D
Ook wij hebben NEEE geprobeerd en AUWW, handen weghalen, verstijven... allles.
Voordat ik begin te vertellen over wat voor ons heel goed werkt wil ik graag ook even zeggen dat de pup een poosje in de bench te doen niet bedoeld is als straf, je pakt dus niet de pup boos op en doet hem onder luis gemopper in de bench want dan wordt de bench straf.
Maar als Sky bij ons te ver gaat door te hard te bijten of onze andere hond te terroriseren O-) dan pakken we hem rustig op en zeggen tegen hem, kom maar jij gaat even afkoelen en zetten hem even in de bench.
Dat kan soms met 5 minuutjes al een groot verschil maken.
Hij ligt graag in zijn bench en zo kan hij even rustig worden, en als hij dat is gaat het deurtje weer open. Geen straf dus. maar wel even een time oute.
Bij ons was het eigenlijk een probleem de afgelopen weken vanwege de warmte, het was bij ons zo warm in huis dat ik het niet over mijn hard kon verkijgen sky in de bench te doen als time out.
Dus heb ik op aanraden van onze fokker een plantenspuit gekocht, water erin met een paar druppels azijn.(maar een klein beetje hoor, de lucht is al genoeg, alleen water zien ze
misschien als spelletje).
En elke keer als hij mij beet kreeg hij met de plantenspuit een beetje water over hem heen (geen staf met dit weer, en omdat ze azijn niet lekker vinden ruiken vond hij dit niet fijn). een ferme NEE erachteraan en bij Sky kwam de boodschap duidelijk over.
Kortom, lang verhaal kort te maken, meneer bijt echt een stuk minder.
Hopenlijk heb je hier wat aan.

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno 3 doggies

honden foto van Mark  en Juno

nee zeggen kan ook maar enkel helpen als de hond weet wat Nee betekent.

Dit oefen je door je hand met een snoepje erin open te houden, als Robin het wilt opeten sluit je de hand en zeg je tegelijk Neen. Je geeft haar met je andere hand een snoepje als beloning. Dit blijf je oefenen, geleidelijk aan hou je de hand open en zeg je neen en je zien dat (als Robin het snapt) ze het snoepje niet zal opeten. Nu heeft je hond de betekenis van nee geleerd en zal ze daarop reageren door te stoppen wat ze doet.

Tenminste als ze niet overprikkeld is want dan zijn ze niet voor rede vatbaar en hebben ze slaap nodig of rust die ze kunnen vinden in een prikkelarme bench (die dan geen strafplaats is) zie het eerder als verplichte rust ;-)

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

Bedankt voor alle tips! :-)

Robin gaat nu probleemloos in de bench en toch willen we het niet gebruiken als cooling-down plekje. Dan liever de gang. Het oefenen met NEE met dat snoepje is ons inderdaad ook op de puppycursus verteld, Mark :-)

We gaan ermee aan de slag!
Bedankt allemaal!

Paul (Gast)

Iedere keer als ze te hard bijt even met je hand over de snuit en dan aanklemmen. Ze mag dan best even piepen.Het moederdier doet dat ook. De pub gaat je daarna even likken. Denk niet dat het met 1 keer over is. Een hond moet een bench niet zien als straf. Veel sucses

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Paul, fysiek ingrijpen mag hier niet op het forum worden geadviseerd. Ik zou dat absoluut niet doen.

Ik zou iig verplichte rust geven, 4x2 uur op een dag in de bench. Kort spelen (max. 5 minuten). Een speeltje/kluifje aanbieden en als ze daarna nog niet stopt, is het wel tijd voor de bench. Niet 1 minuut als time-out plek, maar gewoon een uurtje slapen. Het spel is over als ze bijt.

honden page profiel Sylvia van de PollSylvia van de Poll 3 doggies

honden foto van Sylvia van de Poll

Bij ons helpt het wel om "AU!" te roepen. Nu moet ik zeggen dat dit besef niet van het ene op het andere moment kwam hoor ;-)

Duckie is ook echt lomp in haar hele doen en laten. Ze gaat rustig op je voeten staan, duwt fijn haar voorpootjes in je benen/buik en ook een speelse beet (schrapen met tanden) tijdens het spelen is haar niet vreemd. Vooral als ze met haar poten op de leuning van de bank staat, wil ze nog wel eens hard in je schoot neerploffen als ze naar beneden "stapt".

Wij zijn begonnen met heel overdreven "au!" te roepen (ook als het geen pijn doet) en net zo lang daar mee door te gaan tot ze van je afstapt of haar poten optrekt/anders neerzet. Bij het spelen houden we dan ook direct op. In het begin keek ze ons echt heel vreemd aan ("Wat zeggen jullie nou weer?"), maar verplaatsten we zelf ook haar pootjes.

Nu (maandje/anderhalf later) begint ze ook echt inzicht te krijgen en probeert ze bij voorbaat al niet meer op je te staan. Als je nog wel au zegt, kijkt ze ook echt naar haar eigen pootjes (waar ze die heeft staan). Soms ziet ze het dan nog niet, maar als ze een stapje doet en je houdt op met het "ge-au", zie je echt een blik; "Oh! Dat was het dus!"

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

weglopen....zou ik doen tenminste. dan weet hij als ik bijt is de baas weg dus speelkwartiertje over...iig succes ermee ;-)

Paul (Eefke) (Gast)

Als je een pupje in huis neemt ben je het verlengde van het moederdier. Je moet de boeken van Arjan van Alphen en Francien Koeman (de roedelmethode) en Klaas Wijnberg (stapcontakt methode)er maar eens op naslaan. Ook heb ik de T-Touch methode toegepast.
De boeken van Turid Rugaas zijn erg goed en heel verhelderend. Je leert je hond er veel beter door begrijpen. Ik haal overal wat uit en pas dat toe. Ik heb er een hele lieve hond (Eefke, kruising friese stabij, mechelse-duitse herder) mee gekregen die mij volkomen vertrouwt en altijd bij mij is. Het is gewoon een fenominaal dier. Echt mijn maatje. Ik lees al langer dit forum en merk dat de mensen zo weinig lezen. Op deze site
staat onder "boeken" een schat aan informatie.

vriendelijke groet,

Paul

honden page profiel rottier yolanderottier yolande 3 doggies

honden foto van rottier yolande

als ze bijt gewoon haar speeltje nemen en haar dat geven
ik heb een thit thu waneer ik op de zetel lig komt ze af voor te spelen dan neemt ze mijn hand en begint er in te bijten wel voor te spelen
MAAR ALS IK ZEG HELA DAS MIJN HAND LOOPT ZE OM HAAR SPEELTJE EN GEEFT HET AAN MIJ VOOR TE SPELEN
PROBEER HAAR DIT TE LEREN
YOLANDE

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Robin blijft 'bijten' tijdens spelen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: !ntelligentie speelgoed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^