Wandelen pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anna Anna

honden foto van Anna

Hoi,

Mijn pup is nu 19 weken en mag dus 19 minuten wandelen. Ik hou me hier vrij strikt aan. Het wordt wel eens een minuutje korter of langer natuurlijk, maar ik ga behoorlijk op de klok. Maar nou vroeg ik me af of ik met mijn mini-labje ook af en toe iets langer mag wandelen? Zeg maar, 2 keer per week 30 minuten? Soms hebben we beide de behoefte om een iets groter rondje te doen, vooral als hij wat langer in de bench heeft gelegen door omstandigheden. Denken jullie dat dit een overbelasting zal zijn? of kan dit geen kwaad?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wandelen pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ina en BorisIna en Boris

honden foto van Ina en Boris

hallo, ik loop ook wel eens wat langer hoor, als het een beetje afgekoeld is buiten, doe ik een groter rondje.
merk dat boris het ook fijn vind en zolang ik het rustig aan doe, gaat het prima.
gr ina

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

zo heel af en toe maar zal het zeker niet te vaak doen
want de tijd voor honden die in de groei zijn staat er niet voor niks ;-)

honden page profiel NaomiiNaomii

honden foto van Naomii

Dat ligt een beetje aan de hond zelf jij zegt dat hij het vol houdt dus wat langer maakt echt niet uit en met dat warme weer zijn ze natuurlijk overdags wat rustiger dus kan ze 's avonds wat langer !

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

ik ga al sinds Jalisa 14 weken is 2,5/3 uur per dag het bos in natuurlijk wel met ruspauzes op het bankje maar ze stapt toch goed mee en heeft nooit aangegeven dat dit te veel voor haar was,
de pinhip test was zeer goed en het ziet er naar uit dat ze prima heupen gaat hebben
alleen met dit warme weer heb ik de wandel dagen beperkt tot 30 min tot aan de vijver per dag

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Als je het gewoon rustig opbouwt kan de pup al wat langer lopen.Je merkt gauw genoeg als het te lang is.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Het is eigenlijk 5 minuten per maand oud, niet minuten per week..

Dus je kan wel wat meer lopen met je hondje :-D

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Op de theorieavond stelde ze dat die regel eigenlijk niet opgaat. Vergelijking was een jack russel die aanzienlijk meer passen maakt dan een deense dog. De pup geeft zelf aan hoe lang hij kan wandelen. Tuurlijk gezond verstand gebruiken, niet dat hij met de tong op de grond zichzelf vooruit sleurt, maar dat snap je zelf wel ;-) !
En vooral met deze warme dagen niet te lang lopen. Maar opzich, een stevige hond kan best wel een aardig wandelingetje maken.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja hoor, dit kan zelfs elke dag. Ik zou zelf niet uren lang lopen met je pup, omdat je toch wel een HD-gevoelig ras hebt (zijn de ouderhonden getest op HD?). Maar je kunt wel 1-2x per dag wat langer gaan en dan de andere rondjes iets korter. Dan kan je hond 1-2x per dag lekker zijn energie kwijt en de andere wandelingen zijn dan wat korter met wat oefeningetjes erbij of zo. ;-)

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

boedha is 16 weken en we wandelen nu met het warme weer savonds zeker een dik half uur. en als we thuiskomen heeft hij nog energie over. ik kan het wandelen denk ik beter niet nog langer maken of wel? hij ligt overdag de ganse dag te slapen, dus vind 16 minuten savonds wel kort dan..

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Eerlijk gezegd let ik er niet zo erg op. Wij lopen (ongeveer) 2 keer een kwartier en 1 keer een half uur per dag. Billie is 13 weken, dus zou hij een klein kwartiertje mogen lopen. Daar heeft hij echt niet genoeg aan. Dus maak ik 1 keer per dag een iets langere wandeling en ga ik 1 keer per week naar het bos, strand of hondenstrand met hem. Daar loopt hij dan soms wel een uur. Hij is fit, ziet er goed uit en is vrolijk. Na een wandeling van 30 minuten is hij nog niet moe. Na het wekelijkse uitje is hij daarentegen helemaal gesloopt :-).

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

dit is inderdaad geen regel waar je je helemaal strikt aan hoeft te houden, het is meer een regel om te voorkomen dat mensen met hun 10 weken oude pup 2 uur willen gaan wandelen o.i.d. als je het goed opbouwt, en je hond kan het aan, dan kan je echt wel regelmatig langer lopen

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik leet daar eerlijk gezegd ook niet op,ik maak het natuurlijk niet te bont 't blijft een pup ;-)

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Baco liep als pup echt goed mee, toen hij een 12a13weken was liep hij ook wel eens een 30-45min, ik pakte hem ook wel vaak op omdat ik wou dat hij zijn beentjes spaarde maar dan wou hij echt weer zelf lopen, als we dan thuis kwamen moest hij echt verplicht de bench in anders bleef hij spelen en doen... Dit gebeurde natuurlijk wel niet iedere dag... 1x op 2a3weken

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

af en toe kan best wel hoor

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

het is inderdaad vooral een leidraad om te voorkomen dat mensen echt te lang gaan. Het ligt ook zo ontzettend aan je pup en je soort wandeling. Pip en ik konden best gauw een stuk wandelen maar een middagje tuinhuis putte haar uit. Want ze bleef maar spelen. Geen minuuut rust. Dus werden dat korte bezoekjes. Als ze buiten aan het spelen raakte met hondjes hield ik het wat korter. Gek dat ik het gewoon automatisch wel aanvoelde. Ik zág gewoon aan pip at het genoeg was. Deed ze druk en keek niet meer naar mij...een soort ongeleid projectiel die nodig rust moest. En zij had niet de kalmte om bij het zitten op een bankje ook even in relax stand te gaan. Dus hup naar huis. Een tijd lang ook in de draagdoek. Ineens kon ze het wel;buiten even lekker liggen en tot rust komen en kon ik langer buiten blijven. O wat gaat dat snel he:-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wandelen pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: dwergkees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^