Mijn collie heeft me gebeten, ik weet niet waarom

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Honden kunnen ook grommen uit angst,negeer dat gedrag,
goed gedrag belonen,slecht gedrag belonen O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn collie heeft me gebeten, ik weet niet waarom" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

sorry,ik bedoel,slecht gedrag negeren.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Dag jolanda,

Was even benieuwd hoe het nu met Marcus gaat?
vriendelijke groet, Liesbeth

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

hoi Miek,

Ik denk niet dat Max gestoord is...
Max wil graag met rust gelaten worden op bepaalde momenten..

Waarom moet je een hond aaien als hij in de mand ligt... ??
Wil de baas ook lastig gevallen worden als hij moe is en even op de bank ligt op in bed slaapt??

Waarom moet de hond geaaid als hij eet of drinkt??
Ik vraag me af wat het toevoegt om op dat moment je hond aan te raken??


Vind de baas het ook fijn dat er iemand friemelt aan hem als hij heerlijk van de gebakken mosseltjes zit te genieten of van z'n wijntje nipt..

Laat de hond even zitten voor hij z'n eten krijgt en laat hem weten als hij het mag gaan opeten..
Laat de hond dan gewoon met rust.. O-)

Of zoals jij doet, praat even tegen de hond..

Laat de hond met rust als hij in de mand ligt..
Je man zoekt ook de confrontatie zo op steeds, met de hond/daagt hem uit...

Misschien eens een goede hondenschool bezoeken voor een leuke cursus.. ;-)
Misschien heel verhelderend voor baasje en hond..?

Succes, lieve groet, Ilja

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Weet je ook zeker dat hij alles nog goed ziet en hoort? Het kan zijn dat zijn zicht of gehoor minder wordt en dat hij schrikt als je opeens op hem af komt. (Van bovenaf benaderen is ook meer bedreigend dan van opzij.)
Als je een medische oorzaak helemaal uitsluiten kan, zou ik een therapeut in de hand nemen die bij je thuis komt kijken.
Ik kan begrijpen dat je geschrokken bent.
Sterkte!

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Ik denk dat je man het verkeerd aanpakt,hij zoekt eigenlijk de narigheid op,doet je hond het niet uit angst bij je man,want bij jou doet je hond het niet,dus denk dat jij het beter aanpakt dan hem,jij benaderd hem rustig,daar reageert je hond toch goed op.

honden page profiel YolandaYolanda

honden foto van Yolanda

Beste Liebeth,

Met Marcus gaat het verder prima. Ik droog hem weer heel voorzichtig en ik merk wel dat ik het voorzichtig moet doen, stap voor stap, want hij is wel allert. Ik weet nog niet wat het toen was. Hij is verder niet agressief geweest en liet ook geen tanden zien. Ik merk dat hij wel schrikt als iets achter hem gebeurd alsof hij het niet goed in de gaten heeft. Wellicht is het toch verstandig dat ik een keer een gedragstherapeut laat komen om even wat meer duidelijkheid te geven. Ik heb wel eens gehoord van een oude gehoorzaamheidscursuslerares dat zij ook collies had en dat eentje er van een hekel aan het borstelen etc. kreeg naarmate hij ouder werd en dat ze dit heel voorzichtig en stap voor stap moest doen, anders ging hij ook happen. Dus kan het door ouderdom komen? Dat hij wat gevoeliger en onzekerder word? Want voorheen deed hij dit nooit en was het nooit een probleem. Op de een of andere manier wil ik toch weten wat er is, maar of ik antwoord zal krijgen moet ik afwachten. Jammer dat honden niet kunnen praten he.
Liesbeth, bedankt voor jouw interesse.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

sorry ik zie nu pas je reactie,
As Marcus schrikt als er iets achter hem gebeurt, zou je ook kunnen denken aan gehoor of zicht, voordat je een gedragstherapeut neemt zou ik even zeker stellen of het daar iets mee te maken heeft.
Leuk te weten dat je er nog bent,
vriendelijke groet,
Liesbeth

Anoniem (Gast)

Ik heb een pup een schatje hoor maar hij blijft mij maar bijten bij mijn man doet hij dat niet.Bij mij ziet hij alles als spelen als ik hem borstel bijt hij mij aai ik hem bijt hij mij. ik word er soms moedeloos van.




















honden page profiel SadahSadah

honden foto van Sadah

Kennissen van ons hadden een golden retriever die ook plotseling agressief gedrag begon te vertonen, dierenarts kon niks vinden. Uiteindelijk beet hij de dochter des huizes en hebben ze op advies van de dierenarts een scan gemaakt van de hersenen. Wat bleek ze had een hersentumor... Ik wil je niet bang maken, maar je zou dit ook nog kunnen nakijken. Dan weet je het zeker! Hopelijk is dat het ook niet.

Ik las hierboven dat er honden geslagen worden als straf, dat is niet een natuurlijke manier van straffen. Honden in een roedel grijpen elkaar kort en krachtig... Zo laat je zien de baas te zijn. Als mijn hond zou grommen zou ik hem kort bij de nekvel grijpen...Niet schudden, dit is gestoord honden gedrag.. (teken dat je hem dood wil maken!) Gewoon kort bij de nekvel vastgrijpen en weer loslaten. Als er niks lichamelijks aan de hand is, vertoond de hond dominant gedrag. Ik zou persoonlijk de confrontatie aangaan met mijn hond.

Maar iedereen doet het op zijn eigen manier.
Ik hoop dat je de oplossing vindt! Heel vervelend dat je het vertrouwen kwijt bent in je maatje...

Groetjes Sadah.

gast (Gast)

Er is verschil tussen het bijten van een pup en een hond die dit gedrag ineens vertoont. Het is duidelijk dat je gebeten bent uit een reflex (angstreactie). Je hond had niet in de gaten dat jij het was en voelt zich er rotter door dan jij zelf. Je hond ziet slecht (normaal bij het ouder worden, net als het gehoor).
Behandel je hond behoedzamer en met respect voor z'n leeftijd (ouderen kunnen ook minder hebben/ bejaarden).
Praat ertegen, stel m gerust, doe alles op een zachtere en langzamer wijze dan voorheen (borstelen en afdrogen).
Probeer niet zo lang stil te staan bij dit voorval, je hond vindt het erger dan jij maar kon niet anders...jij wel. Wees zachter voor m.

honden page profiel JonneJonne

honden foto van Jonne

Ik zie dit onderwerp nu pas.. Ben je er al achter wat de oorzaan is? Ik zie dat het vooral bij het afdrogen is. Heb j emisschien aan gedacht aan klitten? Klitten in de ondervacht (zijn niet direct zichtbaar) kunnen erg pijnlijk zijn voor een hond en zeker bij zoiets als afdrogen of borstelen...

Succes ermee.

Groetjes,
Jonne

honden page profiel YolandaYolanda

honden foto van Yolanda

Inderdaad Gast, Marcus is bijna 10 jaar oud nu en in 2009 begon hij pas te bijten ineens vanuit het niets, vanuit een reactie. Terwijl hij dit nog nooit voorheen in zijn leven heeft gedaan, ik kon alles met hem doen. Ik merk dat hij bejaardengedrag heeft en gevoeliger is dan vroeger. Hij reageert schrikachtiger merk ik nu. Ik stond er toen niet bij stil dat Marcus bij ouderdom anders zou kunnen reageren, ook omdat bij mijn vorige collie dit niet voorkwam, dus die ervaring had ik niet. Iedere hond reageert blijkbaar anders op ouderdom, net als mensen. Marcus is sinds nov. 2009 ook enorm geschrokken in de natuur van iets wat ik met mijn blote ook niet kon zien. En sindsdien reageert hij ook erg angstig en wilde enkel nog maar vluchten en niet meer wandelen vanwege de angst. Dit is ook weer zo'n gedrag dat hij nooit eerder heeft vertoond en wel erg extreem is. Ik heb een gedragstherapeute die tevens homeopaat voor dieren is ingeschakeld om de angst er af te trainen, maar omdat de angst zo heftig was (dan kan hij niet leren) moest er tevens een homeopatisch middel worden gebruikt. En dat werkt echt goed. Natuurlijk moet ik ook dagelijks trainen met hem en het is mooi om te zien dat hij weer vertrouwen krijgt en ik ook. We groeien zo heel mooi weer naar elkaar toe. Mooi om dit mee te maken, dit maakt alles goed. Maar ik weet nu wel dat ik met alles nu veel voorzichtiger zijn, een oude collie kan nu eenmaal erg gevoelig reageren blijkt. Marcus heeft daarna ook helemaal geen neiging gehad om me te bijten of de lippen op te trekken, het was duidelijk een incident. Ik zal nooit weten waarom precies, maar ik houd veel van hem dat is het belangrijkste. Als hij als puppy mij al zou bijten (wat ik nog nooit heb meegemaakt) dan zou ik dit absoluut niet accepteren, dat zou ik er dan aftrainen of hulp er bij zoeken, want je weet dan van te voren dat het in de toekomst niet goed zal gaan en het bijtgedrag dus alleen maar erger word.Het was daarom ook een enorme schok voor mij dat na zoveel jaren marcus ineens vanuit het niets beet (zo zag ik dat). Bedankt allemaal voor het meedenken en voor al jullie adviezen, dat geeft me steun en daarmee kan ik verder.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn collie heeft me gebeten, ik weet niet waarom" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^