Welke boeken lezen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

Hallo allemaal,

zoals sommigen van jullie wel weten, ben ik van plan om in het najaar mijn eerste nestje te fokken. zo ongeveer alles is al voorbereid, testen, kennelnaam e.d. en nu rest mij niks dan wachten en inlezen over de geboorte O-)

ik heb het boek van dhr. naaktgeboren al gelezen, en ook het boek: rond de werpkist. maar ik vroeg mij af of er nog meer nuttige literatuur was, en wat dan goede boeken zouden zijn voor mij om te lezen. het maakt voor mij niet uit of het engels of nederlands is, en ook een meer wetenschappelijke schrijfstijl is geen probleem, daar al mijn boeken voor mijn psychologie studie al in het engels zijn, dus ik ben wel wat gewend......

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke boeken lezen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Wat mij heel erg geholpen heeft zijn niet zozeer boeken, maar wel de youtube filmpjes van geboortes! Heel handig en leerzaam!

honden page profiel SandraSandra 3 doggies

honden foto van Sandra

Wat een mooie hondjes heb je (heb net ff gespiekt ;-) )
Ik had het boek van dhr. Naaktgeboren ook gelezen, idd ook op youtube gekeken, heel veel opgezocht op internet, maar omdat elke bevalling anders kan lopen had ik ook een ervaren fokker die mij zou helpen (is niet nodig geweest ivm een keizersnee) maar zou wel fijn zijn als je iemand ervaren erbij hebt.
Heel veel succes! :-D

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

De tijd dat ik fokte ligt al een tijdje achter mij. Het werk wat ik deed voor de rasvereniging bracht me op verschillende boeken die nuttig kunnen zijn oa:
Züchtung des Hundes van Malcolm B. Willes uit het engels vertaald. Gaat hoofdzakelijk over verervingen van alles wat met de hond te maken heeft van vachtkleur tot ziekten. Het is wel een echte knager. Leest moeilijk!!
ook al een oud boek is Het fokken van rashonden van
Fokko Huisman.
Dan nog The Inheritance of Coat Colors in Dogs van Clarence C. Little. Ook dit gaat over kleurverervingen bij verschillende rashonden!!
VanEberhard Trumler Ein Hund wird geboren, Erg leuk boek! Over geboorten en zijn ervaringen met zijn wolfachtige honden met hun instincten!!
Van Dr.h.c.Hans Räber Brevier neuzeitlicher Hundezucht. Over het je afvragen of je wel een fokker wilt zijn en waaraan je fokhonden moeten voldoen en de hele reuteteut wat er allemaal bij komt kijken!
Voorlopig leesvoer genoeg dacht ik zo!! Veel plezier!!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Cabasja

Ik kan niets anders zeggen dan het boekje rond de werpkist.
http://www.de2lingmont.nl/meghmorran/ronddewerpkist.html
Deze is in een makkelijke en duidelijke taal geschreven en er staat echt alles in.
Ik heb dit boekje nu een jaar of 3...en daarvoor fokte ik al 9 jaar,maar toch stonden er in het boekje nog dingen die ik helemaal niet wist :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke boeken lezen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^