Karakter Hollandse Herder?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hallo Malou..

Leer het topic eens door dan lees je al genoeg denk ik..

Groet, Ilja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Karakter Hollandse Herder?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

laurianne (Gast)

Het is een gezins hond.. alleen denkt die van ons af en toe dat hij een vivi hondje is en probeert hij bij je op de bank te zitten( t liefst klimt hij op schoot) maar dit alles mag hij van ons niet.
Hij heeft een duidelijke leider nodig een baas die laat zien dat hij de baas is.
Ook moet je consequent met hem zijn en uitdagingen vind hij te gek!
Wij hebben nu vier basis cursussen met hem gedaan steeds weer het vervolg van de vorige maar op den duur snapt hij de oefeningen al en verveeld hij zich.
Je hoeft niet tegen hem te schreeuwen dit is echt niet nodig!! gewoon je oefening herhalen als hij het niet wil doen, en soms helpt het om zacht te praten.
Ik ben 20 jaar en een klein meisje van 1,60 en doe alles met hem los (hij luisterd dan veel beter dan dat hij vast zit)!! en ik heb hem prima onder controle ookal is hij als hij staat bijna even groot als mij :-)

Het is echt je grootste vriend en ze zijn ookal zijn ze niet klein echt wel knuffel honden!En die van ons vind mijn kleine nichtje van 8 maand helemaal leuk! hij is dan heel rustig en gaat naast haar liggen en zij mag hem aan zijn oren trekken.

Groetjes Laurianne

anneke van dooren (Gast)

ik heb een kruising hollandse herder duitse herder
maar mijn ervaring is ze zijn leergierig maar wel erg dominant
hij liep mee los toen we hem de eerste dag hadden
ze zijn erg naar de baas gericht

Kaya (Gast)

Mn vader had een HH gekregen met 1.5 jr. Akiba had toen al een heel verleden achter zich. Was niet te vertrouwen met donkere mensen, kinderen en andere kleine beesten/honden. Deze teef kwam uit een poltielijn. Was voor mij en mn broer zeer lief. Zij is 12.5 jaar geworden.

Na 2 jaar een pup aangeschaft. Die zijn mn vader en ik samen gaan uitzoeken. Deze komt uit een schapendrijvers lijn. Pff wat was dat zwaar zeg een pup opvoeden, vooral in de wintermaanden met al die sneeuw. Het werd allemaal teveel voor mn pa en is Sjors een paar maanden bij mij en mn vriend geweest. Inmiddels weer terug bij mn pa en het gaat super. Deze HH is een totaal andere hond. een onderdanige reu. Dit was hij al in het nest. Er waren nog 3 pups over van de 10. En toen Sjors de huiskamer in kwam ging hij gelijk op de plek liggen terwijl de andere 2 pups als een dolle door de kamer heen gingen om te spelen. We hebben ze goed geobserveerd en hij was het rustigst van de 3. En dat past perfect bij mn pa en ons. Hij is opgegroeid met kleine kinderen, van mn broer en buren, en heeft alleen maar positieven ervaringen ermee. Elk vreemd kind kan hem aaien en hij vind het geweldig. Hij is alleen een beetje lomp en speels. Het is een echte knuffelbeer en kruipt het liefst bij je op schoot. Maar dat mag natuurlijk niet. Heeft wel een consequente benadering nodig en een harde hand is niet echt nodig. Met donkere mensen geen probleem, omdat hij er mee opgegroeid is. Heb hem vanaf pup aan alles laten wennen. Hij is goed gesocialiseerd. Dat scheelt een hele hoop.
Sinds kort loopt hij stukjes naast de fiets, wat na 2 jaar goed kan. En hij vind het geweldig.

Hij heeft een sterk gevoel voor rangorde en reageert het sterkst op mij als we op visite komen bij mn vader. Wat hij ook doet is steeds maar je hand in zijn bek doen, heel typerend. Heeft de andere HH nooit op die manier gedaan. We weten inmiddels wel wat het betekend.

Ik heb veel afleveringen van Cesar Milan gezien en gebruik de trucjes die hij ook doet en het werk heel goed. Sjors is een vrolijke, onstuimige, slimme HH. Waar we het echt mee getroffen hebben. Die we overal mee naar toe kunnen nemen en echt een verademing vergeleken met de vorige HH. Die kon nergens mee naar toe en mn vader heeft al die jaren aan huis gekluisterd gezeten. Dat is met deze HH verleden tijd.


;-)

honden page profiel RhonaRhona

honden foto van Rhona

ik heb het topic met veel interesse doorgelezen.
Ook bij ons staat de Hollandse Herder op de lijst van mogelijke toekomstige hond.
En ik wil iedereen bedanken voor de vele informatie die jullie gegeven hebben.

Een rasstandaard zegt wat dat betreft toch niet alles. Elke hond is anders van karakter.
Wel zie ik overeenkomste in jullie verhaal.
* een lieve hond voor de familie (en bekenden), wat gereserveerd naar vreemden
* een hond die (net als elk ander ras) goed gesocialiseerd moet worden met kleine kinderen en dieren
* een hond die als volwassene veel beweging en mentale uitdaging nodig heeft
* een rustige hond in huis (mits genoeg beweging), wat actiever buiten
* een hond die huis en haard bewaakt
* een hond waarvan van te voren niet te zeggen is of hij/zij goed is in pakwerk en/of speurwerk (veel honden online, omdat ze te lief zijn)
* een hond die duidelijkheid nodig heeft. Wat zijn de regels en wie is de baas.
* maar ook een hond, die als je niet duidelijk en consequent bent, een draak van een beest kan zijn.

heb ik het zo een beetje goed samengevat?

sylvana (Gast)

hoi muvrauw ik heb zelf twee van die honde gehat die honde zijn zeer lief ze zijn schatig en niet dominat bij deeze weet je hoe hun karakter is oke ;-)
;-);-)

ans (Gast)

misschien wat laat om hierop te reargeren, maar ik heb een x hollander akita inu, geweldige hond die niks gedrevens heeft van de herder en niets eenkennig zoals  de akita, wel heeeel loyaal, zoals in beide rassen. heel lief voor babys, peuters, en mensen absoluut geen werkhond! maar wel een zeer perfecte huishond, goed waaks maar als je boe tegen haar zegt kruipt ze weg, maar dat weten mensen niet/ ze ziet eruit als een zeer grote brede hollander met een brederer kop en heeft wel een wat wolliger ondervacht. mensen die haar niet kennen, vinden haar vaak eng! maar de meeste hondenbezitters hier zijn echt jaloers op haar uiterlijk en niet te vergeten innerlijk want het is een prachtbeest!   zo, ik ben trots op mijn hollandse mix gr ans

Anoniem (Gast)

Hallo, ik ben ook lid op dit forum maar kan op de een of andere manier niet inloggen, daarom maar even zo. Ik heb een HH ruwhaar, Babbe.Ik vind het een geweldig ras. De ruwhaar is een vrolijke hond die heel graag voor zijn baasje wil werken. Ik heb met babbe 2 jaar lang cursussen gevolgd en verder is ze eigenlijke een ideale huishond. ze is echt mijn maatje, makkelijk te trainen, leergierig en vriendelijk naar andere honden en mensen toe. Moet wel haar beweging hebben, ik fiets dagelijks zo'n 10 kilometer met haar maar ze vind het ook zalig om lekker lui in huis rond te lummelen. Groetjes Judith en Babbe.

Fred (Gast)

Van Mijn is een Rottweiler/Nederlandse herdr mix [Reu] Zeer sterke hond Waaks,Alert en Speels,werkwillig etc

honden page profiel wietze de belwietze de bel

Hallo ik had een vraag. Weet iemand of een Hollandse herder (kortharig) haart??????

 

 

 

gr wietze

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

je kan het beste even een eigen topic aanmaken Wietze dit is al een oud topic wat misschien niet meer gelezen wordt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Karakter Hollandse Herder?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: american stafford
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^