butch onze acd pup aan het puberen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

Hallo iedereen,

Onze kleine butch is groot aan het worden ;-)
hij is momenteel vreselijk aan het puberen, ik kan hem geen 2 min uit mijn oog verliezen of hij sloopt al wat en dan voornamelijk in onze tuin.
eerst hadden we grasmatten gelegd daar was niets meer van over.
nu hebben we plantjes en boompjes gezet en sloopt hij die van de helft zitten er geen blederen en takken meer aan echt vreselijk :'(
Op de puppy school geven ze het advies om butch in de bench te duwen als ik niet op hem kan letten, maar dat wil ik niet er moet toch zeker ook een andere oplossing zijn?
heeft iemand hier ervaring mee? hij is een australian cattle dog van bijna 6 maanden nu.

groetjes mandy missy molly en butch

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "butch onze acd pup aan het puberen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

En wat doe je allemaal met Butch? Een cattle is geen rustig hondje voor bij de open haard. Als je hem voldoende geestelijk en lichamelijk stimuleert is het geen probleem om hem op de momenten dat je hem niet in de gaten kunt houden in de bench te doen. Dan zal hij het ook prima vinden en dan rustig gaan slapen.

honden page profiel carla en cyracarla en cyra

honden foto van carla en cyra

hoi ook wij hebben zo'n tuinman op 4 poten is vooral goed in het snoeiwerk daarom dit jaar maar geen zomergoed gezet alleen wat bakken op gehangen succes

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

hey bassie,
nee we weten idd dat het ras geen rustig ras is.
hij word ook geestelijk en lichamelijk moe gemaakt en moet ook echt werken bij ons voor zijn voer.
dat vind hij ook heel erg leuk, maar zodra hij geen aandacht meer krijgt van me gaat hij zich misdragen om zo dan toch weer aandacht te krijgen van mij of mijn partner.
zelfs in de keuken springt hij voortdurend op het aanrecht en hij plast heel veel op bed waar de andere 2 honden ook liggen.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

tja ik heb mijn hond ook vanaf dat hij 5 maanden niet meer in de bench gehad. maar wat ik wel deed is sochtens anderhalf tot twee uur soms zelf 3 uren met hem lopen en heel veel met andere honden laten spelen zodat hij op was. toen om 5 uur weer ander half uur tot 2 uur lopen en dan om 11 uur ging hij met me man weg hij was altijd geestelijk en ligamelijk moe. dus hij haalde bijna nooit katten kwaad uit in huis :-D de enkele keren kan ik op 1 hand tellen. niks ergs. maar dat kwam omdat hij genoeg enegie kwijt was :-D

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

maar asha, is dat niet beetje teveel voor zo un jonge hond??
wij wandelen gewoon heel erg vaak miminaal 7 tot 8 keer per dag en dan 20 min.
soms in het weekend wat langere wandelingen, maar dan doen we tussendoor wel goed rusten.

ik wil hem namelijk niet overbelasten zodat hij dan rustig word, er moet toch ook een goeie manier zijn.

moet ik hem gewoon eerst echt moe maken voordat ik iets ga doen en hem dan gewoon in de bench leggen?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Dan zal hij overprikkeld/moe zijn, maar zijn rust niet kunnen pakken. Dat zie je vaak bij energieke rassen. Ik zou dan toch een bench aanschaffen. Of hem in een prikkelarme ruimte doen. Maar ook daar kan hij slopen, de plinten of het behang of zo ;-). Vandaar dat een bench handiger is.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wij hebben ook een lekkere puper in huis.Hij doet ook dingen die hij daar voor niet deed.De trainster op de honden school vertelde dat ze alles gaan uit proberen kijken hoe ver ze kunnen gaan.Maar ja het gaat weer over even wat strenger zijn.

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

hey angela,

we hebben al een bench staan hier, maar daar gaat hij niet heel erg graag in.
maar ja als ik hem er dan indoe moet ik maar zorgen dat hij of al moe is dat hij gaat slapen, of hem BV een gevulde kong geven?

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

hey corrie,

ja dat heb ik al geprobeerd, strenger zijn, maar hij misdraagt zich nog.
maar het zal de leeftijd en het ras wel zijn.
de aanhouder wint he O-)

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo 3 doggies

honden foto van Sanne & Bo

Bo deed dat ook in de tuin.
Nu niet meer gelukkig.
Wij lieten haar gewoon in de tuin en hielden haar dan stiemen in de gaten. Als ze dan iets deed wat niet mocht sloegen we met 2 pannendeksels op elkaar.... O-)
Schrok ze zo van dat geluid *wat ze niet wist dat wij dat maakten* en ging dan de tuin uit.. :-)

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

2 tot 3 uur is inderdaad veel te lang. 20 minuten is voor een cattle wel weer aan de korte kant. Een half uur tot 45 minuten is ook geen probleem. Niet elke keer, maar 1 of twee keer per dag mag je gerust 45 minuten naar buiten. Daarnaast is alleen lichamelijke inspanning niet genoeg. Wat doe je met hem om hem geestelijk bezig te houden? Je kunt de tijd dat je buiten bent ook benutten om hem lekker bezig te houden met spelletjes. En ga een keer van het pad af en door de struiken lopen, klim over een boomstam, maak het spannend. Daar worden ze veel vermoeider van dan alleen maar lopen.

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

Strenger zijn heeft geen zin. Bedenk wat je wel en niet goed vindt en hou je daar aan. Of je hond aan het puberen is of niet. Juist door strenger te worden of anders te doen dan anders wordt het voor je hond veel lastiger. Juist in de periode van puberen is duidelijkheid voor je hond het belangrijkste.

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

@ bassie
we zijn bezig met hem een en ander in huis aan te leren, zoals deur dicht duwen.
speeltjes terugleggen in de mand
koekjes zoeken.
zelfs het halen van schoenen en was zijn we hem aan het leren.
dus hij word echt heel erg goed bezig gehouden zowel binnen als buitenshuis.
we wandelen zo nu en dan ook wel langer als 20 min maar niet al te vaak, om het feit dat we zo vaak buiten komen.
ik maak liever meer kortere wandelingen dan weinig lange wandelingen.
@ sanne,
dat vind ik wel een leuk idee, maar ik heb 2 honden rondrennen die schijtluizen zijn en die zouden zich nu dan dood schrikken hihi dus denk niet dat dat gaat werken, wil niet dat mijn honden bang of schrikkerig worden van harde geluiden

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

het ligt er aan hoe je loopt die van mij pakte ook zijn rust buiten maar hij had het echt nodig anders werd hij gek in huis en op die manier niet. ik liep met een dubbele kinder wachten dus tot het los loopt terijn netjes naast mij en rustig. dan mocht hij los en daar ging hij gewoon ze enegie kwijt raken en je kon echt wel aan hem zien als hij moe was dan ging hij liggen, hahahah dat doet hij nog steeds. je doet niks te veel want waar ik loop komen niet 20 honden te gelijk er zijn momenten van helemaal geen honden dan weer drie dan helemaal niks maar hij was gewoon bezig en buiten. en soms alleen maar ligen leker gras eten of op een stokje kouwen. maar hij heeft nooit gepubberd als dingen slopen en zo ja die 5 dingen dan hahahaha en dat waren meestal slippers of zo die ik vergeten was op te bergen

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Met 6 maanden zou je een half uur mogen wandelen. Maar het is handiger bij een energiek ras heb ik gemerkt om bijvoorbeeld 1 of 2 langere rondes te maken en dan de andere wandelingen inkorten. Tijdens de langere rondes kan Butch dan zijn energie kwijt en de korte rondes zijn gewoon wandelingetjes door de wijk of op een veldje. Dan kun je wat oefeningetjes doen of zo. Idd wat bassie zegt, geestelijk ook bezighouden.
Het gevaar bestaat om een energieke hond maar zijn gang te laten gaan en dan krijg je juist een ADHD-hond. Jij moet er zelf de rem op zetten. Bodhi begon in het begin keihard tegen me te blaffen omdat hij wilde spelen, terwijl hij net uit was geweest. Met veel negeren accepteert hij nu dat het genoeg is en gaat liggen.
In het begin wilde hij ook de bench niet in, maar ik lokte hem erin met wat lekkers (wat kaas in de bench gegooid en dan ging het meestal wel halen). Een Kong in de bench kan ook idd, als hij er daarna maar niet mee gaat spelen. En dan daarna compleet negeren, ook al rent hij door de bench of piept hij. Hij zal vanzelf in slaap vallen, als je het maar volhoudt hem te negeren (niets zeggen, niet aankijken). Liefst de bench op een rustige plek. Bodhi heeft ook flink zijn best gedaan om uit de bench te mogen; hij gaf niet toe aan zijn vermoeidheid. Hij sprong, krabbelde met zijn pootjes aan de spijlen van de bench, blafte, piepte, jengelde... En dan ineens was het stil. Dus gewoon volhouden!

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

ok angela,

dank je wel voor je advies.
ik ga mijn best doen :-D

honden page profiel joyce & tarajoyce & tara 3 doggies

honden foto van joyce & tara

hemandy kom met hem bij mij op les dan weet je genoeg wat k bedoel he...

liefs joyce

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

@Mandy.Bowie heeft ook van die kuren als hij de oefeningen moet doen heeft hij soms ook bloemkolen in zijn oren en kijkt gewoon de andere kant op.Ach ik moet er ook weleens bij lachen en ik zeg dan wat ben je toch een lekker pupertje van me.

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

@ corrie
daar heeft butch geen last van als ik met hem ben aan het wandelen of trainen dan heb ik de volle aandacht van hem, dan verliest hij ons geen moment uit het oog :-D
Ergens denk ik ook dat hij het doet omdat hij juist GEEN aandacht krijgt.
maar ja het is maar een periode, we moeten er gewoon goed mee omgaan en dan komt het vanzelf weer goed allemaal :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "butch onze acd pup aan het puberen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Bultjes na bijten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^