Tine's bevalling nadert...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BartBart

honden foto van Bart

Hoihoi allemaal,

Zoals beloofd dus een apart topic om de bevalling zelf in te kunnen volgen. Al het voorgaande kan je in dit topic terugvinden:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/34289/reu-lijkt-niet-geïnteresseerd.php


Momenteel zitten we op dag 54 en ons Tine begint zich toch wel erg hoogzwanger te gedragen, vooral met deze tropische temperaturen. Ik ben net terug uit het ziekenhuis na een zware week en ik voel mij alles bij elkaar nog redelijk goed. :-)
Nu nog rustig wat extra krachten opdoen en de bevalling afwachten. We zien het alleszins nog volledig zitten! ;-)

Toch nog een vraagje:
Gisteren wel nog eens in (lichte) paniek bij de DA langs gegaan. Tine had (en heeft nog altijd) een erg gezwollen vagina.
De DA heeft bevestigd dat het om een ontstoken vagina gaat. Een echo van de baarmoeder heeft uitgewezen dat alles er daar nog piekfijn, overvol en actief uitziet. :-D
Nu wist de DA ook niet echt wat te doen. Een antibioticakuur starten een week voor de bevalling leek de DA niet aangeraden, vooral omdat Tine op zichzelf geen last blijkt te hebben van de ontsteking. We hebben afgesproken om Tine's temperatuur in de gaten te blijven houden, vooral mocht deze boven 39,3°C komen. Wat natuurlijk gemakkelijk uitkomt met het temperaturen voor de bevalling. Momenteel schommelt deze tussen 37,5°C en 38°C.

De DA leek redelijk gerust in de zaak, maar heeft bij mij toch niet alle twijfels kunnen wegnemen. Vooral niet vanwege het feit dat de vagina zo gezwollen zit. Iemand nog andere ervaringen hiermee? Ik heb btw alle vertrouwen in onze DA, ze is eerlijk in haar mening en gaat op zoek naar second upinion's indien nodig en ze is 24/24 bereikbaar.

Mvg,
Tine, Ellen (vriendin ;-))en Bart

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tine's bevalling nadert... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Bianka

mmm als het daar zo gezwollen is, maakt dat het uitdrijven van een pup niet moeilijk dan? ja het wordt weeker, maar die zwelling lijkt me dan toch een beblemerring.
Ik wil je niet ongerust maken, maar dat is meteen waar ik aan dacht toen ik het las.

Groetjes Bianka

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 1 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Mooi dat je alle vertrouwen in je DA hebt, maar kan mij voorstellen dat je er desondanks niet écht gerust op bent. Ik zou toch maar een second opinion vragen een andere DA, al was het maar voor alle zekerheid.

Je hebt nu nog wel een aantal dagen voordat de bevalling inzet. Het lijkt mij het beste om het niet te lang af te wachten. Kijk even of je misschien een DA kunt vinden waar je online een vraag kunt stellen.

Het lijkt mij niet goed om pups door een ontstoken baringskanaal geboren te laten worden, vanwege besmettinsgevaar.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Cabasja

Er zijn wel antibiotica's die je mag geven bij een drachtige hond....
En zoals Bianka al zei...kan dit de bevalling niet verhinderen??
Lijkt me niet echt gezond dat een pup door zo ontstoken deel heel moet O-)

Vergeet niet dat een vulva ook opzwelt voor de bavalling,deze wordt dik en soepel....("een flubber frut")

honden page profiel BartBart

honden foto van Bart

Ik heb al verschillende DA's gehoord hoor. Onze vaste DA heeft ook direct een andere DA opgebeld voor die second opinion. ;-)

Conclusies waren een beetje bij allemaal hetzelfde. Infectie in de gaten houden (koorts, etter, ...), niet te veel zorgen maken in de zwelling, antibioticakuur afwachten omdat de ontsteking op een specifieke plaats zit die niet effectief te behandelen is met een volledige kuur.
Pups die door een ontstoken kanaal moeten was inderdaad nog een discussiepunt. Maar eventueel na de bevalling een antibioticakuur starten zodat de pups dan via de moedermelk verder beschermd worden.

Ik blijf het toch allemaal zeer goed in de gaten houden, maar zolang Tine zelf nergens last van blijkt te hebben... hout vasthouden. O-)

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 1 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Misschien iets homeopatisch, dat kan toch geen kwaad voor de pups. Ilja, van dit forum, weet er veel vanaf. Je zou haar eventueel een PB-tje kunnen sturen.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Beste Bart. bij deze willen we je wijzen op de regels die hier gelden omtrent fokken;

http://www.hondenpage.com/hondenforum/32665/let-op!!-nieuwe-regels-betreffende-het-plaatsen-van-topics-en-reacties-in-het-onderwerp-%22fokken%22.php

Als je ons een PB stuurt met daarin de gegevens over het nest dat je fokt, kunnen wij in overweging nemen of je aan de regels voldoet en of je topic weer van slot gaat. Voldoe je, dan ben je vrij hier leuke verhalen over je nestje te plaatsen. Voldoe je niet, dan mag je enkel vragen stellen

honden page profiel BartBart

honden foto van Bart

We waren al van plan om morgen achter goudsbloem te rijden en daar een compresjes van te maken. Mits een paar goede knuffels moeten we zo'n compresje wel lang genoeg kunnen laten zitten om een beetje verzachtend/desinfecterend te werken. :-D

Alvast allemaal bedankt voor de snelle reacties en tips!

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Er is zeker een homeopathische behandelwijze. Ik heb het bij mijn honden met succes, verschillende keren toegepast. Maar het duurt wel een weekje voor het aanslaat.
Helaas zou ik niet durven zeggen of het kwaad kan bij een drachtige teef. Dat zou ik na moeten kijken. Houdt er wel rekening mee dat de middelen meestal niet op voorraad zijn en het soms een paar dagen duurt zeker met het weekend ertussen, voor ze binnen zijn.

Antibiotica heeft voor ontstekingen aan baarmoeder en vagina eigenlijk geen zin. Op de één of andere manier bereikt antibiotica ontstekingshaarden daar niet. Mijn dierenarts geeft het me niet eens meer mee, die zegt zelf al dat ik het beter zelf homeopathisch op kan lossen.

Ik moest ook gelijk denken aan wat Cabasja zegt, eigenlijk gaat bij een drachtige hond, de vulva na de loopsheid, niet helemaal terug naar het normale model. En vlak voor de bevalling zwelt hij nog meer op.

Wil je meer weten over een homeopathische behandeling, dan mag je me een PB sturen.

honden page profiel BartBart

honden foto van Bart

Hoi Nienke,

Ik heb je alvast een PB gestuurd. En ik ben opgelucht om iemand te vinden die eventueel een oplossing voor het probleem heeft. :-)

De DA's gaven mij inderdaad dezelfde info ivm antibiotica en ontstekingen aan de vagina of baarmoeder.

Ik blijf ongerust over de zwelling die eigenlijk net boven de eigenlijke vulva zit. Het ziet er een beetje uit als een teefje met teelballen als ze rondloopt. :'(
Voor de rest is deze zwelling totaal niet gevoelig, ze blijft rustig verder kwispelen als je deze aanraakt. De zwelling is ook heel soepel en zacht, niet strak en gespannen zoals je zou verwachten. We blijven het verder in de gaten houden.

Groetjes,
Tine en Bart

honden page profiel BartBart

honden foto van Bart

Dag 58:

En Tine begint voor het eerst echt ander gedrag te vertonen. :-D
Ze weet niet goed waar ze precies wil liggen: van hier naar ginder en terug, ze lijkt een stuk alerter te zijn dan de voorbije dagen, haar buitennest achter de buxus is al een paar keer gerestyled vandaag en ze ademt veel sneller dan gewoonlijk. ;-)

Deze morgen 37,1°C, vanmiddag 36,9°C en momenteelnog steeds 36,9°C, dit is laag maar niet zo veel lager als de voorbije dagen 37,3°C.

Het zou dus wel eens sneller kunnen gebeuren als verwacht, maar als je naar die buik kijkt is dat misschien niet zo verbazend. :-D


honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

jeetje wat een dikke buik.......

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Je ziet daar ook de zwelling goed hè? Of is dat iets anders, ik heb geen verstand van drachtige teefjes O-)

In ieder geval, wat een reuze buik! Maar ze ligt er volgens mij wel lekker bij. SPANNEND!


Liefs

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Charlotte en de Witjes

Spannend :-)

honden page profiel BartBart

honden foto van Bart

Dat is inderdaad de zwelling die je daar kan zien op de foto. Maar het echt een simpele (maar serieuze) vochtophoping. Als je er op duwt, dan blijft de vorm van je vinger eventjes staan en zie je het langzaamaan terug 'opvullen'. Hoe dan ook raar om te zien. :-)

honden page profiel daantjedaantje 3 doggies

honden foto van daantje

Succes hoor, ik denk dat het er nu snel van gaat komen ;-)

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Ik hoop op een voorspoedige bevalling en een gezond nest
met pups! :-) Spannend hoor!

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

veel succes met de aankomende bevalling

honden page profiel BartBart

honden foto van Bart

Manman, Tine ligt hier te ademen als een astmapatiëntje met last van hooikoorts. Het is duidelijk dat ze niet op haar gemak kan liggen en toch blijft die frisse, guitige blik in de ogen als ze naar jou kijkt. :-D

Ik maak mij alvast op voor een lange, lastige en niet te vergeten nacht en morgenvoormiddag snel naar het ziekenhuis voor mijn chemokuur. Het leven kan toch raar draaien. ;-)

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Nou Bart, sterkte voor deze nacht en zeker ook voor
als je morgen voor je chemo naar het ziekenhuis moet!

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Sterkte Bart, ik hoop dat je nog even bij kan slapen voor je naar het ziekenhuis moet, want het zal wel een lange nacht worden.

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

Sterkte morgen Bart,hoop dat je nog een beetje slaap krijgt. ;-)

En heel veel succes met de bevalling. Ik hoop dat je hele mooie nieuwe aanwinsten krijgt. :-D

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Succes en sterkte morgen, heb je vorige topic's ook net even gevolgd.

het leven gaat helaas nooit zoals je 't zou willen. Hoop van harte dat de bevalling goed verloopt :-)

honden page profiel BartBart

honden foto van Bart

Och, tijdens de chemo zelf kan ik ook wel wat slapen hoor. Is eigenlijk maar een infuus terwijl ik rustig in een bedje lig. :-D

Benieuwd wanneer Tine er echt aan zal willen beginnen. Ze lijkt nu toch wel weer wat rustiger te ademen, maar ze is wel constant bezig met recht te staan en op een andere zij gaan liggen.

honden page profiel BartBart

honden foto van Bart

En ik mag ook niet vergeten te vermelden dat er nogal wat winden worden gelost door Tine. De vensters staan alvast nog open in de woonkamer. ;-)

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Tsja, geen schaamte he... Sterkte vannacht (als het er dan van komt...)

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Bianka

winden laten is ook een voorbode dat de bevalling niet lang op zich laat wachten! :-) netzoals het vele plassen en poepen.

Dus ik denk dat het een lange nacht voor je gaat worden.

En heel veel stekte morgen, hoe dan ook het wordt een vermoeiende dag voor je.

Groetjes Bianka

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

update, update!!!!

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

@ Dobber
Ik denk dat de update even op zich zal laten wachten. Bart moet vandaag ook nog naar het ziekenhuis voor zijn chemokuur.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Ik had wel iets meegekregen daarover, maar ik had gehoopt dat de bevalling vannacht doorgezet had... En daar ben ik dus erg nieuwsgierig naar ;-). En uit ervaring weet ik dat als de eerste pup er is en zo dat je direct naar hp gaat voor een update. Daarom mijn reactie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tine's bevalling nadert... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Koude (ijs) snoepjes voor honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^