Trend: op vakantie met je huisdier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel



Als we aan vakantie denken, gaat het meestal maar om een paar dingen: witte stranden, zongebruinde lichamen en lekker eten. Maar sinds kort staat ook ons huisdier in dit rijtje. Uit Engels onderzoek blijkt namelijk dat zo’n 500.000 dieren elke zomer de overtocht maken naar het vaste land. Als jij net als Paris Hilton écht geen dag zonder je geliefde viervoeter kan, lees dan hieronder de tips voor een verblaffend goede vakantie!



Paspoort en inentingen


Net als zijn baasje moet ook Fifi in het bezit zijn van een paspoort. Dit zogenaamde EU-paspoort is bij de dierenarts aan te vragen en bestaat naast een uitgebreide beschrijving van het dier, uit een bewijs dat het ingeënt is tegen hondsdolheid. Daarbij moet het dier ook nog voorzien zijn van een microchip. Net als de vingerafdruk voor de mens, een waterdicht identificatiemiddel. Kleine knaagdieren, vogels en vissen kunnen volgens de website van de Rijksoverheid vaak al mee met slechts een door de huisarts afgegeven gezondheidsverklaring. Laad die goudvissen en parkieten dus maar in!



Op reis met de auto


Het lijkt zo lekker makkelijk: met de auto op vakantie. Hup, het huisdier in de heilige koe en rijden maar. Maar zo simpel is het helaas niet. Zo deed de ANWB onderzoek naar de gevaren met het reizen van huisdieren. Het gewicht van een kleine hond kan zo veranderen in het gewicht van een olifant, zo waarschuwt de reisorganisatie. Het is daarom van belang een systeem aan te schaffen dat er voor zorgt dat het dier op zijn plaats blijft zitten. Denk bijvoorbeeld aan een handige transportbox, of een geavanceerd hondentuigje met gordel. Verder is het goed om te denken aan de ventilatie in de auto, het voedsel van je huisdier aan te passen en niet al te lang achter het stuur te blijven. En laat je hond niet uit het raam hangen; de oorkanalen en de longen kunnen infecties oplopen!


Reizen met het vliegtuig


Geen zin in een lange rit in de auto? Gelukkig mag je huisdier ook mee het vliegtuig in. Als handbagage, in het ruim, als vracht, het kan allemaal. Wel onder bepaalde voorwaarden én tegen betaling natuurlijk. Zo kost het meenemen van je huisdier bij de KLM al gauw 150 euro. Low cost vliegen is niet altijd zo voordelig; niet alle maatschappijen accepteren namelijk dieren aan boord. Schaf in de zomermaanden geen lief, klein katje aan, want dieren onder de 10 weken mogen het vliegtuig niet in. Helaas neemt niet iedereen het zo nauw met de vakantie van het huisdier. Jaarlijks worden er volgens de dierenbescherming zo'n 70.000 honden en katten opgevangen tijdens de zomerperiode…

Op de plaats van bestemming


Een goed begin is natuurlijk het halve werk. Maar vergeet niet dat eenmaal aangekomen op de plek van bestemming je ook nog aan het nodige moet denken. In sommige landen moet je huisdier namelijk voorzien zijn van een muilkorf in openbare ruimten. En in enkele landen, zoals Noorwegen en Spanje mag het de trein niet in. Vergeet ook het favoriete voedsel van je hond of kat niet in te pakken want niet alle merken zijn overal verkrijgbaar. En neem vooral wat extra liters kraanwater van thuis mee. Veel huisdieren krijgen last van darmklachten als water drinken waar ze niet gewend aan zijn. Nederlands water mengen met lokaal water doet wonderen!

@ Bron Fatmilk Media, laatst gepubliceerd op: 30-6-2010

dit staat er op msn lifestyle heb het over genomen omdat hier veel mensen misschien met hun geliefde huisdier op vakantie gaan. zijn enkele dingen waar je op letten kan.

liefs natascha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Trend: op vakantie met je huisdier" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy- 3 doggies

honden foto van -Iris & Tommy-

hhandige tips !!

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

fijn om te weten :-D

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Ja, wij gaan weer op vakantie en nemen mee.....Bo & Tara :-D :-D :-D

honden page profiel LewisLewis 3 doggies

honden foto van Lewis

Handig hoor!
Wij gaan dit jaar voor het éérst op vakantie met Lewis ;-)

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Goed info Natascha!
Voor onze vakantie naar Castricum heb ik geen vliegtuig nodig en ook geen eigen water uit de Achterhoek, maar er zijn vast forummers die er wat aan hebben! :-)

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

handig dat je iedereen even informeerd :-D

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Goed van je die informatie :-)

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Goeie info!
Wij zijn echt net terug, maar er zijn toch best wat dingen om rekening mee te houden.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Héle handige tips zeg :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Trend: op vakantie met je huisdier" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wacky walkr
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^