fietsen?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Toen ik gister naar de manege vertrok om een uurtje of 6, wil ik in de auto stappen en zie ik toch iemand fietsten met de hond.Ik ken deze mevrouw een beetje en weet waar ze woont, ze fietste niet hard of zo, maar jeetje, 30 graden en dan fietsen met de hond! Mijn hond vindt mijn wandel tempo al te hard! ze was nu wel vlak bij huis, maar als ze haar normale ronde heeft gefietst is dat toch wel een eindje!!
Ik vond dat echt niet kunnen, theoretisch heb ik altijd geleerd dat je boven de 20 graden niet meer moet fietsen met de hond! nu was het gewoon 30 graden!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fietsen?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ga dan om vijf uur smorgens met de fiets, en dan nog.
zelf ga ik ook om vijf uur met bamse wandelen, de atmosfeer is al opgewarmd, en dan heeft ze het ook al warm, een zwempartij is dan een must als je lang weg blijft, fietsen met dit weer ? wacht toch even tot het weer omgedraaid is. de hond doe je er geen enkel plezier mee. en is ook niet goed ook.

honden page profiel AgostiniAgostini 3 doggies

honden foto van Agostini

Ik zag gisteren middag/avond (18u) ook iemand fietsen met zijn hond.
Moet je goed gek voor zijn!

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Dat asfalt is dan ook veel te heet :'(

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Hier ook genoeg mensen. Nu bij 30 graden gaat er bij mensen wel een lampje branden. Zij hebben het warm, dus hond zal het ook warm hebben. Maar bij 25 ofzo gaan ze massaal op de fiets. Zij denken, lekker weer om te fietsen, dus voor de hond vast ook.

Ik heb er 2 kunnen aanspreken. Die mensen waren zich van geen kwaad bewust. Toen ik ging uitleggen dat honden niet kunnen zweten en alleen eigenlijk door hijgen maar warmte kwijtraken (en dat met 30 graden nauwelijks kan omdat de lucht dat bijna de temp van het lichaam heeft) waren ze wel geschrokken.

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

ik zie het helaas ook regelmatig ,ook had ik deze week een klant ,ik had de hond geknipt , zo, zei het baasje , kan hij weer netjes naast de fiets lopen ,grr , hij was helemaal verbaasd toen ik uitlegde dat dat nu echt niet goed is voor hem , je doet je hond er echt geen plezier mee , ik zie in het recreatiegebied hier ook veel skatende en joggende mensen met hond , zelfs midden op de dag :'( :'( :'(

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik vind dat je met dat warme weer niet niet moet gaan fietsen.Dat is veel te warm voor de hond.Zelf hou je je toch rustig. :'(

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

geen goed idee fietsen met deze warmte :'(

honden page profiel perros del fiestaperros del fiesta 3 doggies

honden foto van perros del fiesta

Je hebt natuurlijk fietsen en FIETSEN !
Een klein blokje om in een flink looptempo is niet zo bezwaarlijk (als je je hond achter een bal aan laat gaan of spelen met een andere hond, raakt hij al sneller verhit !) O-)
Bovendien zijn er genoeg honden die toch echt even hun energie kwijt moeten, zeker nou de warmte een langere tijd aanhoudt. Je moet alleen wel je momenten goed kiezen en doseren. Dan maar vaker en maar even (in de schaduw). En goed letten op oververhitting, want in een warme auto een kwartiertje midden op de dag achter gelaten worden is mogelijk nog gevaarlijker dan dat bescheiden stukje naast de fiets aan begin of einde van de dag !! ;-)

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ook geen kort stukje langzaam fietsen De hondenpoten gaan over warm asfalt en hebben niet meer de mogelijkheid om te zweten Het enigste wat overblijft is hijgen , en ook hierbij raakt een hond nauwelijks nog lichaamswarmte kwijt bij hogere temperaturen!!

honden page profiel debbie & zoedebbie & zoe 3 doggies

honden foto van debbie & zoe

je hebt trouwens ook nog kans dat de voetkussentjes beschadigen op dat hete asfalt :'(

honden page profiel perros del fiestaperros del fiesta

honden foto van perros del fiesta

Hoezo asfalt ?! Ik ben toch niet gek of zo !?
Mijn hond gaat los mee op een stuk gras (onder de bomen in de schaduw) waar ik langzaam naast fiets, zie ik ook gelijk wat haar tempo is en kan ze snuffelen en een klein sprintje afwisselen.

boeie (Gast)

boeie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fietsen?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wat moeten we doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^