Ik zou dolgraag willen starten met een kapsalon!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Dit speelt nu al een tijdje door mijn hoofd, en van kleins af aan al wist ik dat ik ooit met honden wilde werken. Nu zou ik graag in de toekomst mijn hondenkapsalon willen hebben wel na de nodige studie's en opleidingen. Maar wie kan me raad geven hoe ik er het beste mee start dus opleidingen enz Ik kom verschillende opleidingen tegen zoals thuisstudie bv bij vdab, maar hoe kan je leren een hond knippen en dergelijke van thuis uit? Wie heeft er goede raad voor mij?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik zou dolgraag willen starten met een kapsalon!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

De opleiding is niet zo moeilijk om die te vinden..

Maar je moet een goede hondentrimsalon vinden waar je ervaring kan opdoen en stage kan lopen..

Alleen aan theorie heb je niks..
Praktijk is héél belangrijk..
Je moet snel én secuur zijn..
Wil je er een goede boterham uit halen..

Ik heb jaren een eigen zaak gehad met twee man personeel..

Weet dat het een zwaar en vies beroep is..
Wel dankbaar.. :-D O-)

Je moet creatief zijn en een gezond gestel hebben..
Je staat veel, bukt veel, je tilt veel en krijgt blaren/eelt op de handen..

Ga niet beunen als er iets gebeurd met de hond [ valt van tafel, je prikt in een oog, knipt een teen er af, dan ben je niet verzekerd en kost je dit veel geld...

Het is net beeldhouden maar dan met een levend beeld.. ;-)

Succes, ;-)

honden page profiel naganonagano 3 doggies

honden foto van nagano

hoi leuk dat je een trimsalon wil beginnen
en nog veel leuker dat je de opleiding eerst wil gaan doen heel goed
ik heb mijn opleiding bij het hki in bunnik
dan ga je naar school en gaat stage lopen in een trimsalon die zij voor je vinden
je mag hem ook zelf kiesen hoor
kijk maar op het net naar hki te bunnik
hoop dat je er wat aan heb
zet hem op het is een super mooi vak maar wel zwaar en soms wel vies :-D

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Ilja: Theorie zal geen probleem zijn, alé dat hoop ik toch, maar voor de praktijk stel ik mij zo enkele vragen want ik werk(32u) namelijk ook nog. Hier in mijn gemeente (Belgie) zijn er 2 en dan de volgende gemeente is er ook nog 1, dus denk om dan na mijn theorie een opleidingplaats te vinden dat dit geen probleem zal zijn, desnoods verder van huis dat is geen probleem. Dan zou ik eerst een tijdje voor iemand werken en dan pas op mijn eigen gaan. Dat het zwaar werk is dat geloof ik heel goed, maar het is een droom dus dat moet ik erbij nemen. En een verzekering daar had mijn ventje het daarstraks over, en vind dit ook een verplichting, zoals je zegt stel je voor dat ik in een oor knip of zo, of de hond valt van de tafel. En ivm met het beeldhouden daar ben ik niet ver van heb diploma schrijnwerker ;-)

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

schrijnwerker = schrijnwerkster :-)

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

schrijnwerkster = houtbewerking, dit is de juiste benaming in het mooi nederlands O-)

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Nagano: vind het leuk en spannend ondanks dat ik nog niet bezig ben :-)
Ivm de opleiding in bunnik dat zal niet echt lukken woon in vlaams-brabant Belgie. Ik denk dat voltijds scholing niet zal lukken voor mij want werk namelijk, waarschijnlijk zal het eerder zo avondschool zijn of 2 volle dagen in de week of zo iets, dat ga ik eerst allemaal uit pluizen. Bedankt, zal mijn best doen om hem op te zetten ;-)

honden page profiel naganonagano 3 doggies

honden foto van nagano

hoi
nee bunnik is maar 9 x teorie dagen en dat is steeds 1dag per maand of per 6 weken dus dat val heel erg mee dus en dit is dan van 12 tot 16.30 of zo
en je leert er heel veel van maar meschien kan je het ook in belgie

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Oeps, dacht dat het voltijds scholing was, maar hoop dat ik hier ook zo een school vind, zal wel lukken. Ben aan het rondneuzen bij NTI, VDAB, en nog enkele andere er zal er wel eentje zijn dat geschikt is :-D

Kijk er echt naar uit!

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Ik heb een opleiding gevonden, wel de theorie opleiding bij thuisstudie.be heb wel nog niets bevestigd wacht effe af mischien kom ik nog een andere tegen of zo maar wat denken jullie ervan ?
Is wel volledig thuis studeren.

Cursus Hondentrimmer

Een hond is als een trouwe vriend. Elke hondeneigenaar wil dan ook het beste voor zijn of haar huisdier! Daarom staat een bezoekje aan de hondentrimmer regelmatig op de agenda. Deze zorgt ervoor dat elke hond netjes verzorgd, gezond en gelukkig door het leven gaat.

Heb jij een passie voor honden en wil je van deze passie jouw beroep maken? Dan is de thuiscursus 'hondentrimmer' je op het lijf geschreven! Deze boeiende cursus kwam in samenwerking tussen CVA en beroepsspecialisten tot stand. Hij bereidt je perfect voor op een uitdagende carrière als hondentrimmer. Jij bevrijdt alle honden van kleine huidaandoeningen en verwent hen met een heerlijke vachtverzorging!

De thuiscursus is zeer praktijkgericht. Nadat je kennis hebt genomen van de lichaamsbouw van de verschillende rassoorten, spitst deze interessante cursus zich toe op de medische aspecten van het beroep. Je leert alles over de opbouw van de huid, over wondtypes en huidaandoeningen. Het beroep van hondentrimmer is op deze manier een mooie aanvulling op dat van dierenarts!

Je leert hoe je de hond van seborrea of roos verlost en welke producten je het beste aanwendt om een hond te wassen. Naast de vacht neem je ook de nagels, de oren, de neus en de tanden van het dier onder handen. Je geeft een totale lichaamsverzorging.

Het aantal hondenrassen is zeer uitgebreid, daarom zijn er ook verschillende vachtverzorgingstechnieken. Van een specialiste kom je te weten welke behandeling bij welk vachttype aangewezen is. Je leert borstelen, plukken, ontwollen, knippen en scheren.

Omdat het gedrag van een hond niet altijd even voorspelbaar is, wijdt de cursus een volledig hoofstuk aan het gedrag van honden. Je leert hoe je ze het beste op de trimtafel behandeld en komt te weten hoe je probleemgedrag aanpakt.

Een laatste hoofdstuk van de uitgebreide cursus gaat over de praktische kant van het uitbaten van een trimsalon. De inrichting, materialen, hygiëne, planning, reclame en klantenservice worden uitvoerig besproken. Met al deze kennis op zak wordt jouw zaak zeker een succes!

De cursus is zeer helder. Een mooie inhoudstafel, een duidelijke structuur en tussentijdse samenvattingen maken de cursussen zeer overzichtelijk. Op deze manier word je vlot door de informatie begeleid. Dankzij de taakjes die aan de cursussen zijn toegevoegd, oefen je jezelf in de praktijk. De feedback en tips die je van je docent op afstand krijgt, helpen je verder op weg! Heb je vragen? Dan kan je hiermee steeds bij je begeleider terecht. Wanneer je je helemaal verdiept hebt in de cursus, leg je examen af. Als je hiervoor slaagt, verkrijg je diploma. Thuisstudie, dat is studeren in je eigen tempo!



Cursusinhoud:
De hond: bouw en raskenmerken
Hondenverzorging: medische aspecten
Lichaamsverzorging: haar, nagels, oren, neus, tanden
Trimmaterialen
Vachtverzorgingstechnieken
Vachtgroepen en -behandelingen
Hondengedrag
Het trimsalon: inrichting, hygiëne, voorzorgsmaatregelen, klantenservice, planning en reclame

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

En dan als ik dit diploma op zak heb dan ga ik opzoek naar een trimsalon die mij de kans wilt geven om mij het praktijk te willen leren. :-D :-D :-D

tira (Gast)

In Belgie kan je de opleiding hondenkapster volgen bij Sintra (een vormingscentum voor zelfstandigen.Je moet ook een aantal uren stage volgen in een erkend hondenkapsalon,maar daar zijn ze niet zo streng op.Welke uren en dagen weet ik niet,want het is al lang geleden dat ik daar die lessen volgde.
Hondenkapster is een van de zwaarste beroepen dat er bestaat.Je moet niet alleen goed met dieren kunnen omgaan maar ook met de mensen.Als je het echt in hoofdberoep gaat doen dan werk je jezelf kapot om de sociale lasten te betalen.Doe je het in bijberoep dan maak je verschrikkelijke lange dagen.De meeste hondenkappers houden het 5 tot 10 jaar uit.Het is lichamelijk heel zwaar werk,vooral voor handen,ellebogen en schouders.
Er is ook heel veel concurentie van de zwartwerkers,zodat je de prijzen te laag moet houden om tegen hen op te kunnen.
Ik doe het nu 30 jaar,ik ga nog steeds heel graag met honden om, maar als je een hond moet knippen heb je absoluut geen tijd om met hem bezig te zijn.Hij moet op tijd klaar zijn om plaats te maken voor de volgende klant.

honden page profiel AmberAmber 3 doggies

honden foto van Amber

Wat spannend! lijkt me zelf ook wel leuk om te doen.. :-)

Ik denk niet dat het veel uitmaakt of je een thuis -/ of voltijdstudie gaat doen, de theorie is immers hetzelfde. In een 'klasje' heb je natuurlijk wel de steun van anderen mensen en kun je elkaar helpen..

Er komt wel veel creativiteit bij kijken, maar dat zit wel goed lees ik. :-)

Dogville (Gast)

Hey!

Ik heb net mijn 1e jaar gevolgd bij syntra
Ik zoek een trimster die mij een beetje de kniptechnieken wil aanleren.
Is er zo iemand? regio Vl Brabant

Het is echt een boeiende opleiding, maar niet te onderschatten!

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

leuk idee heel veel geluk en hoop dat het je lukt :-D
veel sucses en hoop dat je droom werkelijk wordt :-D

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Leuk heel veel succes! Ik heb ook altijd een eigen trimsalon willen hebben maar daar komt zoveel bij kijken en je moet heel veel trimmen wil je ervan kunnen leven, dat ik het maar niet gedaan heb. Ik heb in trimsalons en een dierenpension gewerkt, het is heel leuk maar ook erg zwaar werk!

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

halo julie

bn ook uit belgie ,province antwerpen,en volg in september mijn 2 de jaar trimmen
het eertse jaar krijg je een stuk teorie bij,wat normaal i je moet de bouw van de hond leren kennen,de rassen,de vachtstructuur,voeding,stuk kynoglogie derbij,vlooien ,ziektes,ontsmettingen en noem maarop ,eigenlijk de teorie vind ik te kort,om 1 dag per week te doen,erkomt zoveel bij kijken,ik werk ook nog ,heb serieus mijn uren moeten veranderen,ik werk alleen nog de zaterdag en zondag om het trimmen te kunnen volgen ,of zou niet gelukt zijn geweest ,het is vrij zwaar werk zoals ILja al aangaf ,en niet altijd zeven leuk dan dat het eruit ziet,je moet ook nog de honden gaan halenen terugbrengen naar hun baasje,komt ook heel wat bij te kijken ,en als je dat dan nog s,avonds moet doen ,zullen de mensen niet waarderen hun hond zo laat terug tekrijgen de lessen duren tot 10 u s,avonds,ik volg in demiddag ,misschien kan jij ook iets regelen met het werk?

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

sorry voor de typfouten,mijn klavier is het aan het opgeven !!!!te veel op hondepage misschien??!! :-D

tira (Gast)

Je kan het best alle hondenkapsalons in de buurt contacteren en vragen om een stageplaats.Vele nemen niemand aan en degene die het wel doen profiteren van hun onbetaalde stagaires en laten hun het vuil werk doen terwijl zijzelf de centen binnenhalen.Goed uitkijken dus.

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Tira,

Dit is dan ook de grootste reden waardoor ik er nog niet mee ben gestart, twijfel te veel of het wel haalbaar is. :'(

Spijtig maar men zoektocht naar een werk met hondjes gaat verder, geef de hoop niet op. :-)

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

tuurlijk julie als je dit graag wil doen,doen,heb toen ook lang getwijfeld ,maar toch gestart en geen spijt van ook al is het dikwijls zwaar

ERICA (Gast)

Ik heb een boetiek te Aalst, puppy love, en heb mij ook ingeschreven in een thuisstudie voor hondentrimmen
Ik heb momenteel enkel nog maar een cursus ontvangen, wat ik bestudeerd heb, maar zit nu te wachten op de rest.
Voor mij mag dat wel wat sneller gaan
Kan er iemand helpen welke boeken ik het best kan hebben als studiemateriaal, en dan nog een stage plaats zoeken zeker
ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen
O-)

kristel (Gast)

we gebruiken bij syntra Haselt
het boek van Rita de pauw stop het verharen
een goed boek!
groetjes

dominique (Gast)

ik las dat sommigen onder jullie reeds de cursus hondentrimmen via thuisstudie volgden.
Ik zou dit ook graag doen maar wil graag jullie ervaringen hierover horen? Hoe zit dat met de praktijk,hebben jullie het gevoel dat je voldoende ervaring meekreeg om eigen kapsalon te starten?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik zou dolgraag willen starten met een kapsalon!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hond mishandeld
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^