Hoe krijg je een hond die bijt 'los'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Och jeh, daar heb de de kaken op slot myhte weer. Ja, mythe ja. Er zijn TALLOZE boeken/websites etc te vinden waarin de werking van de kaken van honden prima in worden uitgelegd. Er bestaat simpelweg niet zoiets als kaken op slot. Het is fysiologisch onmogelijk. De kaakstructuur van, zeg een Amerikaanse Stafford, is EXACT hetzelfde als die van een Teckel of een Ierse Wolfshond.

Geloof me, ik vind het verschrikkelijk als ik hoor dat een hond bijt en mensen krijgen de kaken niet los, maar dat heeft NIETS MAAR DAN OOK NIETS met het zogenaamde slot te maken. ELKE behoorlijk sterke hond kan dusdanig veel kracht zetten met de kaakspieren dat het voor een gemiddeld mens niet mogelijk is de kaken van elkaar te krijgen. Met behoorlijke sterke hond mag je gerust bij de Jack Russel Terrier beginnen, maar ook Labradors, Herdershonden en ja, ook Bullterrier achtigen. Feit is dat honden vroeger moesten jagen met de kaken, als je iets vangt wil je het vasthouden. dat aspect van de honden kaak is dus zeer goed ontwikkeld. Er is ook onderzoek naar gedaan, onder andere door Dr. Lerh Brisbin van de Universiteit van Georgia. Het betsaat gewoon niet.

Ja ik weet het, de "kaak op slot" is de meest bekende fabel die de ronde doet maar als je mij niet gelooft, vraag het maar eens na bij iemand die verstand heeft van honden fysiologie. Het is pure, volslagen, complete onzin. Er bestaat geen enkel wetenschappelijk bewijs voor.

Een aardig stukje met wat links hierover http://www.answerbag.com/q_view/67122

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe krijg je een hond die bijt 'los'" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie

honden foto van Romy en Takkie

Ik denk dat je zieiezo van geen enkele hond de kaken makkelijk openkrijg..bij die van mij gaat het ook moeilijk als je zn tandjes wil bekijken, :-) vind ie nooit zo leuk maar soms moet dat! Ik hoor hier altijd dat honden door een staff gebeten zijn, maar ik geloof toch dat er veel honden zijn die toch door andere honden zijn gebeten!!!! Die van mij door een beagle, dus bedoel maar! maar waarom hebben we het toch altijd dan over staff bijt..

honden page profiel Betty LangenbergBetty Langenberg

honden foto van Betty Langenberg

Wat erg zeg!
Weet je wat ik niet snap? Honden moeten toch meestal aan de lijn, als ze niet op een speelveld zijn he?
En waarom loopt die bull dan los? Bij ons in de buurt was er ook zo'n iemand die haar staffords gewoon los liet lopen. Ik heb haar eens een ontzettend grote bek gegeven. Het hielp niet. Toen we ze weer tegen kwamen heb ik demonstratief mijn cellfoon gepakt, en verteld dat ik NU de politie ging bellen. En kijk, dat hielp wel!~~ Voor een boete van 60 euro denkt men nog weel eens na gelukkig.
Ze zal me wel een kreng van een wijf vinden, maar ik vind: als alle bhonden vast moeten, moeten ze ook allemaal vast. En die etters die hun hond los laten lopen verpesten het voor ons, (redelijk) nette bazen.
Sorry dat ik me nogal onparlementair uitdruk, maar dit onderwerp gaat me zeer aan het hart.
Want stel, dat ze mijn arak zouden aanvallen? Die kan nergens naar toe, want zijn bazin heeft hem netjes aan de lijn.
Ik heb het hier al eens geschreven.. als ze aan mijn hond komen, of er zelfs alleen maar naar wijzen, dan word ik heel erg razend.
groetjes Bety en Arak
ps ik geloof dat ze trouwens verhuisd zijn, want ik zie ze nooit meer

machtel (Gast)

O-) Die pitbull die mijn Luca bijna gedood heeft,
werd losgelaten vanuit de tuin van de woning van zijn baas, op een braakliggend stuk terrein, waar niemand
iets te zoeken had, en al helemaal geen loslopende
gevaarlijke hond. Er was een grote omheining, maar kinderen gingen vaker dat terrein op, om te graven bv. en die hadden inmiddels een paar gaten onderaan de afrastering gemaakt. Toen wij langskwamen stormde die pitbull door het gat naar buiten en greep mijn Luca, die netjes aangelijnd naast mij liep. De hond is toen niet afgemaakt, maar schijnbaar heeft hij laatst een maltezer of wel gedood of ernstig toegetakeld, dat weet ik niet precies, maar nu is hij dus wel afgemaakt, heb ik gehoord.
De baas is schuld aan het gedrag, hij krijgt een
berisping, de hond een spuitje.
Een man die nog niet vraagt of mijn Luca nog leefde,
of ik gewond was, wat zo was, en die er stiekem tussenuit gaat, mag nooit meer honden houden en
dient zwaar gestraft te worden.
O-)

machtel (Gast)

O-) Of het een mythe is, het slot op de kaken,
weet ik niet, maar niemand kreeg de kaken los.
Ik hoor van hondentrainers dat pitbulls die eenmaal
vasthebben, alleen met een kogel door de kop
losgemaakt kunnen worden.
Ik weet in elk geval dat als die man niet langs
was gekomen, ik met een dode hond naar huis had
gekund.
Ik heb wel vaker vechtpartijen gezien, ook bv.
op het hondenspeelveld waar ik veel kom, maar
nog nooit heb ik zoiets gezien.
Mijn twee boys staan op : www.hondenspeelveld.nl
go shintaku. Romeo en Luca.
En als jullie Luca zien, is hij toch behoorlijk opgeknapt, ondanks zijn handicap. O-)

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ik blijf hier echt heel standvastig in, en vindt elke hondentrainer die iets dergelijks roept een rare kwiebus. Één ieder met een basiskennis van fysiologie van botten en spieren kan zelf ook tot de conclusie komen dat het "op slot zetten" van kaken gewoon onmogelijk is.

Daar komt nog bij dat een 'pitbull' geen ras is, met een verzamelnaam voor honden met bepaalde uiterlijke kenmerken. De term pitbull zegt dus niets over hoe sterk een hond is of iets dergelijks. Een kruising van bijvoorbeeld een Labrador en een Boxer zal uiterlijk alle kenmerken van een pitbull hebben. Pitbulls als ras bestaan alleen in de Verenigde Staten bij één van de twee overkoppelende rasorganisaties daar.

Wel ben ik het eens met iets anders dat je zegt: De baas maakt of breekt de hond. Een bullterrier-achtige (wat mensen 9 van de 10 keer bedoelen met 'pitbull' is gewoon een hond net als alle anderen. Met een fatsoenlijke baas zal een bullterrier-achtige een geweldige hond worden, die uitermate geschikt is om in huis te houden, en enorm goes is met kinderen. DAT is waar de honden binnen de kennerskringen bekend om staan, en waar ze daarbuiten ook bekend om zouden moeten staan.

Nogmaals, ik vind het verschrikkelijk dat er gebeurt is. Mijn Amerikaanse Stafford is ook al verschillende malen gegrepen door andere honden, en ook al eens aangreden, ik ken dat gevoel van angst en boosheid echt. Dat neemt niet weg dat we niet zomaar onwaarheden de wereld in moeten slingeren. Een beetje nuance en onderzoek naar uitspraken mag best, voordat we een hele rasgroep ten onrechte demoniseren omdat er een klein aantal mensen is die niet weet hoe ze met honden om moeten gaan.

machtel (Gast)

O-) Frank, dat is mijn bedoeling niet.
De politie wilde de hond op laten pakken door iemand
van de gemeente, maar ik heb gemeld, dat ik niet wilde
dat de hond, de dupe is van zijn baas en een spuitje
krijgt. Dus dat die pitbullachtige toen niet gedood is, was mijn inbreng toen. Ik heb de petitie getekend,
tegen het zinloos euthaniseren van pitbullachtigen.
Dus, beste Frank, waarschijnlijk had ieder ander,
de hond laten oppakken en doden. Ik dus niet.
Toen ik de baas aansprakelijk stelde voor de dierenartskosten en alle bijkomende kosten,
werd ik bedreigd. Realiseerde zich niet eens, dat
zijn hond door mij nog leefde.
Inmiddels is de hond wel gedood, wegens een ander
incident. Ik hou van alle honden en heb absoluut niets tegen pitbulls of pitbullachtigen.
Ik heb wel iets tegen bazen die een hond zo maken.
Die moeten ze gevangenisstraf geven en het levenslange
verbod ooit nog dieren te houden. O-)


















honden page profiel NadalNadal

honden foto van Nadal

Hallo, Ik ben Christa en het vrouwtje van Nadal; een boomer van 16 maanden, mix maltezer/yorkshire terrier. Ik heb me net aangemeld om o.a. te kunnen reageren op dit onderwerp, maar ook omdat ik weet dat er hier leden zijn die mij eventueel kunnen helpen, daar zij in hetzelfde bos/park komen als ik loop (liep!!!!)

Inderdaad....liep ik kan er nu niet meer lopen, omdat mijn hond afgelopen maandag daar bijna doodgebeten is door een boxer..Dit park komen wij al meer dan een jaar om te wandelen en ook los te laten op de velden..het was oorspronkelijk geen losloopgebied, maar sinds een week of zo weer wel.

De meeste honden en eigenaasr kennen we en met bijna
allemaal kan mijn hond leuk opschieten en soms spelen.
Meestal loop ik daar met mijn zus, die de broer van Nadal heeft, en meestal op dezelfde tijd rond 13:15

Nu liep er een boxer, die wij niet kenden..een eind van ons vandaan en we riepen onze honden bij ons in de hoop dat de man met boxer verder zouden lopen.
De boxer liep los, dus ik dacht nog "hij is wel te vertrouwen dus" ..

Maar hij komt toch naar ons toe en valt mijn hond aan...trekt de riem kapot en zet zich vast in mijn hond en wij duiken gelijk op de boxer en krijgen hem een paar keer te pakken , maar ook weer steeds komt hij weg...de eigenaar kwam pas laat terplekke en terwijl de boxer mijn hond heen en weer gooit en vasthoudt..krijgen de eigenaar en ik eindelijk de boxer plat op de grond..hioj aan de achterkant, ik bij de kop...ik probeer de bek open te krijgen, maar dat lukt natuurlijk niet..wat te doen?
Mijn moeder die een keer mee was gegaan, stond voor de boxer en had met 1 hand mijn hond vast en met de andere hand kneep ze de neus van de boxer dicht......
En toen liet hij los!!!!!!!!!!!!!!

Dus iedereen! Onthoud dit bij bijten:
De neus dichthouden, zodat hij geen lucht krijgt,
dan laat ie vanzelf los


Jullie begrijpen natuurlijk wel, dat mijn moeder de held van de wijk is en ze een medaille verdient!
(toch wel, want ze doet veel voor stichting Paws)
Ze wordt dit jaar 80, maar daar ziet ze niet naar uit!!

We zijn opgestaan en de man gezegd te blijven liggen op zijn boxer tot we weg waren.
Natuurlijk gaat mijn hond het nooit redden van een grotere hond..m.a.w. "besta niet!!" ik bedoel, ik kan dus nergens meer wandelen met mijn hond????
IK zei ook gelijk "ik vind het helemaal niet leuk om een kleine hond te hebben" niet om mijzelf hoor, want ik doe die schat nooit meer weg! Maar gewoon dat je dus nergens meer zeker bent of je kleinere hond wordt 'gewoon' aangevallen en doodgebeten, omdat mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen!!

Die man komt daar ook "hee eindelijk weer losloop"
Het was ons ook al opgevallen dat er veel nieuwe
honden met eigenaar lopen..een stuk drukker!
Maar korf hem dan als je je hond niet aan kan
De man gaf geen enkel commando of zo en reageerde
tamelijk laat.

We hebben nu geen gegevens van de man, wilde alleen zo snel mogelijk naar de dierenarts, want we zaten onder het bloed! Ik vreesde het ergste.
Gelukkig hebben zijn haren hem beschermd voor erg diepe beten en is ie er vanaf gekomen met veel bijtwonden over zijn hele achterkant, rug en staart.
en erge kneuzingen, waarvoor ie pijnstillers heeft gehad. Zelf ben ik ook 2 maal door de boxer gebeten en moest dus aan de tetanus injecties.



honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Wow Christa ik ben er helemaal stil van, neus dicht knijpen is inderdaad een super goede optie ga ik onthouden voor het geval dat. En hulde aan je moeder en jou! En een hele dikke knuffel en veel beterschap voor Nadal.
En inderdaad ik ben het met je eens als je een hond die bijtgraag is of althans uithaalt en waarvan je weet dat hij kan aanvallen dan vind ik dat die je moet korfen , helemaal mee eens! Ik heb ook een heel klein prutsje van 20 cm hoog.

Heel sterkte en liefs Denise en Chica

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie

honden foto van Romy en Takkie

.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

@ Romy: Een puntje? . ?

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie

honden foto van Romy en Takkie

Hey dat is vreemd..hmz..
Ik vind het ook dat je een valse hond moet muilkorven, ook al luisteren ze nog zo goed naar hun baas, dan kan het nog gebeuren! groetjes :-)

honden page profiel NadalNadal

honden foto van Nadal

Hmm, dank je wel Denise!
Knuffels krijgt ie in ieder geval genoeg...hij is nog meer aanhankelijk dan voorheen!
Maar het is een stoere hond en alweer bijna dezelfde.
Alleen de verwondingen heeft ie nog wat last van.
Hij liep vanmiddag alweer met stokken te sjouwen,
op het uitloopveldje vlak bij mijn huis en niemand tegenkwam...ik ben wel extra aan het opletten nu!

Mijn hond zal net zo groot zijn als de jouwe!
groetjes,
Nadal en Christa

honden page profiel melissamelissa

honden foto van melissa

oke mijn mening hier over

ik ben het bazinntje van de boxer die dat hondje dus zowat heeft dood gebeten
maar
1 laten we er nou wel eerlijk over zijn
dat als jou hond word aan gevallen en half dood is
dan ga je niet meteen weg dan wacht je tot de hond aangelijnd is en met elkaar kan praten en telefoon nummer kan uit delen ofniet soms??

2 mijn luistert wel en heeft nog nooit een hond gebeten of mens mijn vader heeft niet laat gereageerd
maar als je dan zo reageerd met je hier komt nog wel een staartje aan maar je loopt wel zelf weg dan doe je er zelf ook niks aan tog of wel ?? en dan ga je ook niet door heel het park lopen zeggen dat tie vals is want het kan ook een reactie zijn van een hond als een mens tenslotte 1 x vecht betekend het ook niet dat die gene agressief is !;-)
dus mensen die een vraag of wat dan ook hebben u kunt bij mij terecht

groetjes melissa

honden page profiel NadalNadal

honden foto van Nadal

Je schrijft het zelf: Half dood dus!! Ik ben zo snel mogelijk naar de dierenarts gegaan omdat Nadal en ik onder het bloed zaten en ik dus bang was dat hij dood zou gaan...daarom reageerde ik met "staartje" dat staartje heb je nu zelf aangevuld..zo bedoelde ik het.
Dat ik dus heus contact zou zoeken!
Ik wist dat ik wegliep, puur uit angst voor mijn hond en doodsbang weer aangevallen te worden.

Het woord vals hoefde ik niet te gebruiken, dan had je anderen moeten horen!! ...maar dat hij niet eerder een hond heeft aangevallen klopt niet..
Er zijn eerdere incidenten geweest daar en dat weet je zelf ook wel!

En...je vroeg er niet naar, maar het gaat gelukkig goed met Nadal..alleen het trauma en hoe we nu verder ook gewoon hond en baas 'mogen' zijn...tja...dat moet ik ook maar zelf uitzoeken.

honden page profiel melissamelissa

honden foto van melissa

er zijn geen eerdere incidenten geweest..!!!

en we hebben van mensen uti het park gehoort dat het best wel mee viel met je hondjuh

honden page profiel eileeneileen

honden foto van eileen

sorry kan me niet inhouden........ ik zou me doodschamen of het in ieder geval verschrikkelijk vinden als mijn grote hond een ander klein hondje half dood bijt. natuurlijk gaat iemand dan direct weg naar de dierenarts en is diegene heel erg boos. moet ze vriendelijk telefoonnummers gaan uitwisselen terwijl ze onder het bloed zit??? bovendien is ze zelf ook nog gebeten!!!

misschien moet ik niet reageren, maar vond dit zo iets heftigs. :'(

honden page profiel melissamelissa

honden foto van melissa

aller eerst vind ik het verschrikkelijk wat er gebeurt is met nadal en het andere hondje wat er bij was,en natuurlijk wat er met jullie is gebeurt.ik kom al 3 jaar in het kooiwalbos bijna altijd s'morgens en dan kom ik altijd de zelfde honden en mensen tegen waar onze hond geen problemen mee heeft.opzicht heeft hij nooit problemen met kleine hondjes daar kan hij goed mee opschieten.het is een schat van een hond en zeker geen hond die uit zich zelf een hond aanvalt,alleen al hij zich bedrijgd voelt.hij heeft alleen een probleem met honden die tegen hem grommen en blijven blaffen.je zal zeggen zo'n hond die zich bedrijg voelt door een zoo'n klein hondje als jij heb. om niet geconfronteerd te worden met vreemde honden was ik al links van het water gelopen en niet rechts omdat ik aan die kant jullie zag zitten.links ben ik ook 4 of 5 bekende honden met hun baasje tegen gekomen wat geen probleem was.ik had ook niet verwacht dat hij naar jullie toe zou komen.jullie hondjes bleven blaffen ik liep ongeveer 25 meter bij jullie vandaan en heb mijn hond een aantal keren geroepen en hem gefloten en ook gelijk gereageerd toen het gebeurden.ik heb hem ook gelijk er vanaf proberen te halen wat me niet goed lukte omdat hij afgevallen was en zijn tuig teruim zat.ik heb hem los gekregen door zijn scrotum om tedraaien.ik ben gelijk naar de parkeerplaats gelopen om contact met jullie te krijgen,maar jullie waren al weg (begrijpelijk)ik ben toen naar het dierenziekenhuis gereden om tevragen of jullie daar waren.toen naar het politiebureau bij het stadion gereden alles uitgelegen mijn telefoonnummer en adres achter gelaten.de volgende dag weer naar het dierenziekenhuis geweest om tevragen of jullie geweest waren.ik ben vandaag om 13.15 bij het kooiwalbos geweest om te kijken of je er was ,maar je was er niet jammer.

de baas van de boxer.

honden page profiel NadalNadal

honden foto van Nadal

baas van boxer, kijk eens of er berichten zijn in "profiel inzien"

honden page profiel ramonaramona

honden foto van ramona

een dag na de c arnaval had ik een soortgelijk probleem
ik stond tussen 2 staffords in die flink aan elkaar vast hingen.
ik kreeg ze ook niet los en begon zelfs van schrik te hyperventileren :'(
na 10 min kreeg ik weer wat lucht en heb nogmaals geprobeerd om ze los te krijgen..maar niks hielp
verschrikkelijk gewoon,ze laten echt niet meer los
na dik 10 min te hebben gevochten en het bloed tot aan het flafond hing heb ik 1 van de honden aan de achterpoten gepakt..ben naar de deur gelopen die naar de gang gaat
heb 1 teef over de drempel getrokken en heb toen de deur dicht getrokken
ns enig geklooi lieten ze eindelijk los en had iki ze gelukkig apart staan.

dit was de hellste ervaring die ik tot nu toe mee gemaakt heb...beide honden zijn verminkt!!
dit voelt dus door mijn schuld :'( maar ik kon er niks aan doen,voor ik het wist hingen ze vast.
het zijn niet mijn eigen honden,wat het nog eens erger maakte
de eigenaren kwamen terug van carnaval vieren en troffen de ravage thuis aan nadat ik ze gebeld had dat ze meteen naar huis moesten komen.
dierenarts geweest 300 euro..meer dan 40 hechtingen,20 nietjes,en ontelbare gaatjes in de kop en op het hele lijf,tanden afgebroken,en stukken uit de oren,1 oor volledig ingescheurd :'(
hier voel ik me zo schuldig om,maar ik kon echt niks omdat ik helemaal alleen daar stond
de roedel gaat normaal prima met elkaar om dus dit was echt volledig onverwachts.
zo zie je maar weer dat ten alle tijden het onverwachte kan gebeuren.

wat ik hiermee wil zeggen is dat het mij uiteindelijk wel gelukt is terwijl ik er alleen voor stond
dus ga niet zoals ik eerst in paniek raken ...gewoon richting een deur lopen en ze daardoor splitsen )deur gewoon dicht trekken (doe je dit niet dan zal het allemaal veel erger zijn dan als ze vanzelf los laten door uitputting!
de dierenarts zei dit was het beste wat ik had kunnen doen,aangezien ik alleen ervoor stond
ik hoop dat me dit nooit meer gebeurd

honden page profiel ramonaramona

honden foto van ramona

en inderdaad was ik ook dolblij dat ze (toen ze eenmaal loswaren) niet op mij afkwamen O-)
hoor je inderdaad vaker ja,dat ze dan uit frustratie de mens maar pakken
wellicht omdat ik de honden kon,geen idee

honden page profiel ramonaramona

honden foto van ramona

@ frank
helemaal mee eens ;-)

honden page profiel ramonaramona

honden foto van ramona

@ kitty
een hond op de hoofd slaan terwijl die kwaad is en iemand vastheeft hits je de hond enkel nog harder op en dat had die vrouw die aangevallen was ook gedaan wrs en daarom dat die hond had aangevallen al een geluk dat dit jou niet was overkomen dat is het gevaarlijkste wat je kunt doen

helemaal mee eens
alleen met een staaf of iets dergelijks werken daar is echt geen tijd voor
probeer er maar eens tussen te komen,gaat je niet lukken zonder dat je handen er tussen hangen
het is echt moeilijk ;-)

honden page profiel ramonaramona

honden foto van ramona

@ machtel (gast)

ben ik het helemaal mee eens
zou eens tijd worden dat er in dit land zwaardere straffen zouden komen voor de eigenaren die de rassen verpesten.
en inderdaad een houdverbod!!! :-D

henk (Gast)

je kunt een stuk houd van hard houd in een mes vorm
maken hij moet de punt moet aflopen van don naar dik die kun je tussen de kaken zetten met een hand houd je zijn nek vast en met de andere vrik je zijn kaken open
hij lijd er niks mee

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

de grote vraag is durf ik een neus dicht te knijpen? Maar nu ik dit weet zal ik dat wel proberen want al het schreeuwen of tumult maken zal nooit helpen. Gods zegen dat er iemand de aanvallende hond met rust en dichtknijpen van de neus kan overtuigen dat hij los moet laten zeg! (ik heb jaren in de horeca gewerkt...als mannen gingen knokken ging ik er als meisje heen en er tussen zitten zonder iets...dat hielp meer dan alle woorden)...ik hoop het niet mee te hoeven maken maar zal ook dit aanwenden voor agressie van honden...rust en de code los is is nu geboden...ai ai ai...maar wie is kalm als je zoiets ziet...bij dronken mannen wel...maar ja :'(

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Een beetje schokkend wat voor tips gegeven worden hier.

Ja een hond slaan en schoppen word vaak gebruikt om vechtende honden uitelkaar te halen maar is zeker geen goede optie.

Vechten is voor honden ook een straf en ze vinden het ook niet leuk! Behalve bij dwangmatig vechten(vechtenhonden) die hier op zijn getraind!

De kaken opslot komt doordat de hond paniekt! Hij kan wel degelijk zijn kaken van elkaar afkrijgen maar hij is in shock dus hij weet even niet meer hoe.

De goede manier om honden op te laten houden met vechten:

1, lawaai maken (meteen stoppen als de honden stoppen met vechten)
2. de honden optillen aan hun achterpoten(wel bij de liezen anders beschadig je de poten!) en optillen(de voorpoten moeten op de grond blijven)
3. citronella spray!
4. Peperspray.

Nu kan ik me voorstellen dat je die spray niet bij je hebt, water kan ook goed helpen.

Als een hond zijn kaken klemt moet je hem voorzichtig behandelen (zolang de andere hond niet paniekt of zijn bewustzijn verliest)
Dan praat je tegen de hond, en haalt hem over om los te laten, eventueel met iets lekkers.

Mocht de andere hond wel zijn bewust zijn verliezen of panieken, gebruik je een stok, die je tussen de kaken van de bijtende hond zet en daar duw je de kaken mee open, je draait de stok dus zo dat de kaken open moeten gaan.

Ik hoop dat het nooit zover komt maar nu weet iedereen ongeveer hoe hij moet reageren.

Kijk altijd uit met de hond z'n halsband pakken of nekvel omdat je zo snel verwondingen kunt oplopen.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

mmm Gerdine, ik geloof dat je ondanks dat je kynoloog bent, toch niet hoeft te reageren zoals je hier doet.
Als je alle reacties bij elkaar leest zitten daar gewoon dezelfde adviezen bij als die jij net gegeven hebt. Dus het komt mij verkeert over dat jij dan eindigd met:nu weet iedereen ongeveer hoe hij moet reageren...Er is geen verlossend antwoord van je geweest nl. Maar goed dit is schrift misschien reageer ik overdreven want ik ken je niet...Maar ik vond dat iedereeen niet schokkende reacties gaf.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@ Wendy lof eeeehhhmmm... volgens mij was de reactie van Gerdine gewoon een goede samenvatting van eerdere reacties... de juiste dan.... ik heb het helemaal niet als belerend ervaren.... en aangezien dit een behoorlijk oude thread is... wellicht was Gerdine toen nog geen lid toen er een "verlossend" antwoord nodig was...... of heb jij gewoon een probleem met kynologen?

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

Ik wil wel even het broodje aap verhaal over kaken die op slot gaan de wereld uit helpen.
Qua anatomie bestaat dat gewoon niet, kaken die op slot gaan.

Het is niet een kwetie van niet los KUNNEN laten, maar niet los WILLEN laten. Die honden hebben zo'n kracht en doorzetingsvermogen dat ze dat ook lang vol kunnen houden. Het doel van vasthouden is om steeds dieper door te kunnen bijten.

Ik heb mijn mini bull herplaatser die een keer beet los kunnen halen door de kaken van elkaar te trekken. Ik had er zelf de blauwe plekken van onder mijn nagels. Maar ik had een band met die hond en de aanval was puur op die andere hond gericht. Dus ik raad dit absoluut NIET aan om het bij een vreemde hond te doen!! De andere hond had trouwens niets, want het door ging mooi tussen de ondervoorbeet door gelukkig.
Ik denk inderdaad dat je weinig rest dan de aanvaller letterlijk de kop in te slaan, hoe gruwelijk dat ook klinkt. De hond kiest er zelf voor om te bijten (met welk doel ook gefokt), hij kan ook omlopen en confrontaties uit de weg gaan. Hondentaal zit ingewikkelder in elkaar dan zien en aanvallen en lang niet elke bull of pitbull achtige zal ervoor kiezen om altijd maar in de aanval te gaan.

Groetjes,
Sandra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe krijg je een hond die bijt 'los'" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: spelletje met de pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^