Het is helemaal mis :'(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BbiiBbii 3 doggies

honden foto van Bbii

Ik lees hier dat het om een reutje & een teefje zou gaan.
Wow dit is iets nieuws!
Wie valt er eerst aan, het reutje of het teefje?
Ik hoop dat er snel een oplossing komt.
& dat je vader het beter maakt. :-)
Groetjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het is helemaal mis :'(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

honden foto van Danielle

Als ik even naar me eigen hond kijk: intacte berner sennenreu.
Die staat ALTIJD onder een teef en begrijpt de hondentaal zeer goed. Is er een andere reu die een teef lastig valt gaat hij er proberen tussen te staan zonder daarbij ook maar enkele agressie.
Ik zou ook zeker continu bevestigen dat jij de regels bepaald en zou de teef dus ook bovenaan onder jou laten staan.

Leonie (Gast)

Als ze gaan staren naar elkaar probeer dat te breken door een van tweeen de tik tegen zijn achter lijf te geven,ze kijken dan naar achteren waar de tik vandaan komt en dan is de spanning vaak gebroken,succes

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

@ Dewi, Dankjewel voor je begrip :-).. Het is precies zoals jij het zegt, ik kan wel doen alsof ik het allemaal aan kan maar dat kon ik dus gister even niet.. Werd vanochtend ook super verdrietig wakker. Ben net met Boebie op pad geweest om weer te trainen en dat ging gelukkig wel redelijk.. Blijf ze nu gewoon apart van elkaar uit laten heel de dag door.. Me vriend heeft daar geen zin in, dus dan moet ik het wel doen.. Maakt niet uit :-)

@ Yvette, goh dat kan jij vanuit je luie stoel dus wel ff beoordelen.. vind het erg jammer dat je zo reageert en mag ik je voor de volgende keer een advies mee geven, reageer gewoon maar niet :-)

@ Marianne, Die harde stem doen we ook niet meer.. het is meer al wie wil er wat lekkers met een vrolijke stem.. of ik roep 1 van de twee met een vrolijke stem.. er tussen gaan staan of in ieder geval opstaan is misschien ook een optie, bedankt :-)

@ Debbie, dankjewel dat je het voor me opneemt :-)

@ Jessica, het zijn een reu en een teef..

@ Wilma, ja ik ben ook benieuwd, en ik denk dat ik het zo moet zien zoals jij het zegt.. alleen voelde me gewoon heel erg verdrietig..

@ Asha, ik weet het niet.. het lijkt wel alsof ze elkaar aan vliegen..

@ Leoniek, Cheeko is juist een allemansvriendje, hij doet buiten naar andere honden niet moeilijk en als hij los is ook niet.. hij heeft wel een tijd de blaf fase gehad (als hij samen met Boebie was) maar dat heb ik er uit getraind.. ik heb hem 1x betrapt op het grommen naar een reu en dat was met de HP wandeling.. maar er is niks gebeurt..

@ Zazou, ja hoor met mijn vader gaat het prima :-) hij is alleen geschrokken.. en hij zegt ook het is mijn eigen schuld.. had er nooit zo tussen moeten duiken..

@ Danielle, dus een voorkeursbehandeling naar boebie? dat heb ik een tijd gedaan alleen over het algemeen begrijp ik dat ik ze dus gelijkwaardig moet behandelen..

Nog even voor iedereen : Ik heb niet staan schreeuwen naar me vader maar ik riep grijp in zodat hij wist wat hij moest doen.. dus de achterkanten pakken.. het is al zo vaak besproken dat het zo moet maar me vader raakte in paniek en sprong er tussen.. het is verschrikkelijk dat het zo liep maar me vader zegt het zelf ook : ik heb me lesje wel geleerd, dat doe ik nooit meer!

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

zou het kunnen zijn dat zij eigenlijks onder jou staat maar door dat jij hem aan haalde terwijl ze aan het staren waren je naar haar toe een bevestiging dat je hem eigelijks boven haar zette en zij dat gewoon niet pikte. ze vallen aan en omdat het voor hem om dat moment een bevestiging van een stapje hoger was en voor haar zoiets van echt niet dat ze gingen knokken is maar een ideei. maar zo lijkt het ik zou op letten wie nou van de twee eigenlijks de over wicht heeft en die dan ook zo te behandelen. de gene die lager staat in de bench bij voor beeld. volgens mij is je reu jonger en kwam er ook later bij of zit ik nu echt helemaal fout? als ze ficseren op staan heel duidelijk nee zeggen en apart zetten eventjes of in iedergeval de gene die lager is lijkt me nooit tikjes geven als ze aan het ficseren zijn de ene luisterd daar wel naar de andere ziet dat als aan moediging. rust is de sleutel weg draaien zodat ze neit meer kunnen ficseren

honden page profiel TanjaWDDTanjaWDD 3 doggies

honden foto van TanjaWDD

Jeetje meid wat vervelend zo zeg!
Wat zul je geschrokken zijn :'(

Vind het super van je dat je zo blijft door trainen met je schatjes hoor...het zijn 2 heerlijke honden om te zien.Zo jammer dat het dan nu zo moet gaan.

Ik hoop dat de gt ook nog wat goede tips voor je heeft en dat het allemaal goed gaat komen met je lieverds! ;-)

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

@ Asha, ja de reu is jonger en kwam er later bij.. als pup met 8 weken.. Ik haal er in ieder geval niet meer 1 aan als ze aan het staren zijn.. maar meestal staat mijn vriend gewoon op en roept die ze alle 2..

@ Tanja, dankje.. ik vind het ook echt zo erg en ik zit er echt mee maar ik ga vol moed weer verder.. alleen gister zat ik echt er ff door heen :'(

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Goed zo meid! Het komt vast goed, zeker als Cheeko volwassen is en ze bepaald hebben hoe de verhoudingen liggen. Blijf zelf rustig en laat duidelijk merken dat jij en je vriend boven ze staan.

Succes!

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ach je moet gewoon het beste naar de honden psygoloog luisteren. ik heb maar 1 hond en weet gelukig hem best wel te lezen maar roedels is voor mij een andere verhaal. de ene zegt gelijk behandelen de andere zegt juist niet. ik vraag me zelf af wat nou de waarheid is :-D dus echt hulp kan ik je niet bieden maar wel heel veel sterkte. en ik hoop dat je een oplosing met de gt vind. en dat het weer wat beter gaat met je vader! ik ben heel benieuwd wat de gt zegt wat je moet doen en waarom ze het doen. heel veel sterkte er mee

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

hee sterkte meid ik lees nu hoe erg je in een dip zit ik weet hoe dat voelt jeetje echt niet goed. ik hoop dat die gt jou weer een hoop moed kan geven

honden page profiel Elize, Nikki, Wodka en Tommy Elize, Nikki, Wodka en Tommy 3 doggies

honden foto van Elize, Nikki, Wodka en Tommy

Blijf volhouden he?? De moed niet verliezen!!!!! Als jij rustig en kalm blijft moet het goed komen!!

Hier hebben Tommy en Wodka, al zijn het wel 2 reuen, de eerste week erg met elkaar gevochten! In mijn wanhoop heb ik er zo een emmer water overheen gekletst die toevallig op het aanrecht stond!! Alles was seiknat, mijn man boos O-) maar daarna hebben ze nooit meer gevochten. :-)

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

he bah,wat naar om te lezen,hopen dat er met de gt nog iets uitkomt



sterkte ermee

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ah wat jammer, ik heb niet alles doorgelezen, maar wat ik zou doen is de gt terugbellen en met haar overleggen. Misschien was het gewoon net te laat reageren van jullie.

Ik vind het advies met het karton een hele goeie ook.

Verder ben ik benieuwd wat de gt hiervan zegt en hopelijk was het gewoon een terugslag.

Heel veel succes!!

honden page profiel GeorginaGeorgina 3 doggies

honden foto van Georgina

Wat lastig als twee honden elkaar in de haren vliegen...!
Gelukkig gaat het goed met je vader.

Zijn de honden ook wel eens alleen? Hoe gaat het dan?
Vaak vechten honden juist wanneer de baas erbij is.
Mijn hond en die van de instructrische v/d training ging ook echt niet goed samen, ging geen ontmoeting voorbij zonder gevecht. In het begin haalden we ze uit elkaar.
Tot zij aangaf dat ze het idee had dat door ons ingrijpen bij hun de rang nooit goed bepaald kon worden.
Toen ze weer begonnen te vechten zijn wij juist weggelopen. (moet zeggen dat ik dit wel erg lastig vond hoor!) Na een paar minuten was het vechten over. Dikke maatjes zijn het zeker niet geworden, maar ze weten waar ze staan en laten elkaar nu met rust.

Ik weet niet of dit bij jouw honden ook zal helpen,maar misschien dat de gt daar meer over kan zeggen?
Succes in elk geval!

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Dat je honden samen vechten lijkt mij als baasje zo ontzettend moeilijk en frustrerend. Ik kan je geen advies geven maar ik wil je wel ontzettend veel succes wensen om dit in goede banen te kunnen leiden.
Ik denk trouwens dat niemand je van achter de pc kan helpen ;-) temeer omdat de adviezen die je krijgt lijnrecht tegenover elkaar staan :-)
De 1 zegt " je moet ze gelijk behandelen" tewijl de anders zegt "dat je 1 hond een voorkeursbehandeling moet geven"
Wat als je het ene advies probeert terwijl het juist de andere aanpak moest zijn ? Ik zie daar nog meer problemen uit voortkomen.. Ik denk dat je GT hier beter een oordeel over kan vellen, zij kent de honden immers al.

Yvette.. je laatste regel vind ik echt belachelijk en erg kort door de bocht. Ik vraag me af wat jij "normale" honden vind ?!!!

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Over dat wegglopen als honden vechten...

Ik raad dit bij een aantal rassen echt af. Met name bij honden die van 'vechthonden' afstammen en dus echt in elkaar klemmen. Mijn ervaring met bijvoorbeeld boxers is, dat ze bij serieuze bonje echt in staat zijn elkaar af te maken.

Kijk ik naar mijn twee 'rattenvangers' dan zie ik dat ze niet de neiging tot 'vasthouden' hebben en dat het vooral lawaai is. Bij mijn ratjes zou ik dus ook weglopen. ;-) Niet dat ze met elkaar gevochten hebben hoor, het is dikke liefde tussen deze twee ;-)

honden page profiel XXXXXXXX 3 doggies

honden foto van XXXX

Wat erg allemaal :'(
Sterkte voor jou vader!

Wat ik inmiddels heb geleerd (ik heb vier niet gecastreerde reuen) is dat IK de roedelleider ben, geen van mijn honden zijn dat, zij weten het ook donders goed en als er eens eentje een beetje chaggie is, wat wel eens voorkomt ook bij honden, dan is een ssssstttt en een blik van voldoende om die af te laten druipen!
Ik denk dat jij en jou vriend ook moeten leren om boven de honden te staan, dat is moeilijk, maar niet onmogelijk en sterk hoef je er niet voor te zijn, je houding moet dat uitstralen :-D

Ik hoop dat de T jou dat kan leren, dan heb je het meeste al gewonnen :-D

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Ik heb de GT inmiddels gesproken, ben net terug van de tandarts en me mond is aan alle kanten verdoofd dus ik ben blij dat ik haar voor de tandarts had gesproken haha..

De GT zegt dat het hoogstwaarschijnlijk om mij gaat, ze willen mij voor zich zelf hebben.. ik ben een bezit geworden.. ik moet nog meer de baas over ze worden dan dat ik al ben.. weet je wat het is ze luisteren wel naar mij.. goed zelfs dat is het probleem niet.. maar ze krijgen bij mij wel wat ze willen.. als ze om aandacht vragen dan geef ik dat.. en dat ga ik nu dus NIET meer doen.. en god wat is dat moeilijk zeg.. die lieve koppies.. maar ik negeer ze.. ben vanochtend al begonnen met als ik binnen kom ze eerst te negeren en daarna pas te begroeten.. vooral Boebie heeft heel erg de neiging om de aandacht op te eisen, ze legt haar kop naast me neer en blijft maar bij me zitten.. ik negeer haar maar het is wel moeilijk, maar ze moeten in gaan zien dat IK bepaal wie er aandacht krijg en WANNEER.. niet zij!

Wat betreft het vechten zei de GT dat ik er een doek over heen moet gooien, niet meer bij de achter poten.. ik weet niet.. mocht het er ooit van komen wil ik het wel proberen maar bij de poten pakken heeft tot nu toe steeds geholpen om het te stoppen dus ik kijk het wel aan..

We gaan er weer met frisse moed tegen aan, apart uitlaten, verscherping van de regels en vooral een STERK baasje (ik dus :-)) die zich niet laat overlopen of overhalen :-)

Bedankt allemaal, ik hou jullie op de hoogte.. en tips zijn altijd welkom.. ik vis er zelf uit wat van toepassing kan zijn :-)

honden page profiel debbie & zoedebbie & zoe 3 doggies

honden foto van debbie & zoe

hey lisa blij dat je weer wat nieuwe adviezen hebt gekregen!
ik kan me voorstellen dat het heel erg moeilijk is maar ik wens je toch heel erg veel succes!
komt vast wel goed

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Goed dat je er weer met frisse moed tegenaan gaat, heel veel succes met je boefjes!!

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Dankjewel Debbie en Dobry :-).. Ze liggen nou zo lief naast elkaar te slapen.. zucht..

honden page profiel GeorginaGeorgina 3 doggies

honden foto van Georgina

Het kan soms inderdaad erg verleidelijk zijn om even niet de baas te zijn. Vooral als die lieve oogjes je zo smekend aankijken van 'aai mij'...
Even doorzetten want het zal vast de moeite waard zijn!

Succes met de honden én met je mond ;-)

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Nou georgina zeg dat wel hoor!! voel ik me zo schuldig.. ik denk dat zij dr ook aan moeten wennen dat ze niet meer aandacht krijgen wanneer ze het vragen.. en dan kijken ze zo zielig.. ahh maar ik zet door.. en bedankt voor je succeswens, maar me mond ja dat is echt een drama.. ik heb een scheve kop hahaah

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha 3 doggies

honden foto van Haike & Acha

Oh Lisa, weet je dat ik zit te huilen om jou verhaal? (wellicht men hormonen maar soit)
Onvoorwaardelijke hondeliefde! Jij doet gewoon alles voor je twee schatjes! Toppie hoor!!!

doe zo voort, je komt er wel uit, en je wordt de baas van je roedel! super!

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Lieve Haike ik heb je een PB gestuurd :-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey Lisa,

Goed dat je de GT gesproken hebt. Zij kent je hondjes en heeft ze gezien en geobserveerd.
Tips zo op dit forum zou ik voorzichtig mee zijn. Iedere situatie is anders en je GT kan een veel betere inschatting maken samen met jou.
Het negeren is inderdaad erg moeilijk.. zo'n lief bekje wat jou om aandacht komt vragen..
Maar als je het goed volhoudt, zie je in drie dagen dat je honden veranderen, afwachten en als je dan aandacht voor ze hebt, zijn ze helemaal enthousiast!

Denk maar aan een Madonna die alllllle aandacht van de wereld krijgt. En zo nog meer supersterren, die gaan toch een beetje naast hun schoenen lopen, krijgen eigenaardige trekjes zoals 100 paar schoenen klaar hebben staan op je hotelkamer, of eisen dat de handoeken allemaal van kasjmier zijn ;-) Dat komt omdat ze het kunnen maken en dan van gekkigheid niet meer weten waar de grens ligt.
Zo ook met honden, als je altijd alle aandacht hebt, daar word je wat arrogant van ;-) En dat wil je dan niet delen met een soortgenootje. Er kan ten slotte maar 1 Madonna zijn ;-)

Heel veel succes, maar het gaat je vast lukken!

Groeten, Margje

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Jeetje wat heftig zeg!!
Ik zou zeker de regels van de gt streng gaan opvolgen, want je ziet, zodra het weer een beetje verslapt, dan gebeurt het weer. Is heeel moeilijk om zo streng te zijn en de honden te negeren, maar het levert over een tijdje wel resultaat op. Veel sterkte meid!!

honden page profiel danidani 3 doggies

honden foto van dani

Hoi Lisa,

Wat balen zeg dat het weer fout is gegaan.
Fijn dat je er weer tegenaan kan gaan met de adviezen van Danielle.
Valt ook niet mee als je goed je best doet en er toch weer iets gebeurd.

Succes en ga ervoor he, jullie kunnen het!!!

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

heel erg veel sterkte er mee echt petje af!!!!!!! :-D

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Lieve meid,

WIl je alleen maar sterkte wensen met je 2 hondjes. Ook beterschap voor je vader al lijkt het mee te vallen!

zo te zien komt de gt weer dan ben je weer een stapje verder!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het is helemaal mis :'(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Is dit normaal?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^