wie weet hoe ik Menthe kan helpe????????????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lyancalyanca

Ik heb een 2jarige hollandse herder teef Menthe. Menthe was altijd vriendelijk naar andere honden, maar helaas werd ze aangevallen en sindsdien blaft, gromt en soms vecht ze zelfs naar andere honden , vooral teefjes. Ik probeer het af te leren door te sraffen als ze zich zo gedraagd en te belonen als het goed gaat, maar dat lukt niet. Waarschijnlijk heeft Menthe de gevaarlijke combinatie van angst en agressie. Weet iemand of dit gedrag af te leren is, en hoe?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie weet hoe ik Menthe kan helpe????????????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

Bij ons was Shita ook aangevallen door valse hond en sindsdien erg dominant naar honden die ook maar iets dominantie uitstraalde.
Wij leiden haar altijd af als er een hond aan kwam,spelen met de bal, stok geven,enz enz. Daardoor werd de belangstelling voor andere honden en oplettendheid minder.
Maar we hebben haar nooit meer losgelaten.Omdat we het risico niet wilde dat het toch eens mis zou gaan en de volgende hond haar gedrag zou overnemen.

Groetjes Marianne

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi,

Door te straffen zal je hond alleen maar opgefokter worden. Je blaf en gromt mee naar de andere hond.

Ik zou zelf kalm en rustig blijven en ook kalm en rustig gaan praten tegen je hond.

En je moet uitzoeken waar je hond lyrisch over is, bv een bal of voer. Ik werk graag met voer want dat slikken ze door en gaan ze niet beschermen.

Voordat ze een andere hond ziet, ga je haar afleiden met het voer zodat ze andere hond = voertje halen bij de baas gaat koppelen. Verder spreek je rustig tegen je hond.

Als je geen contact krijgt met je hond, ga je kijken of je een ander pad in kunt gaan zodat je haar kunt kalmeren.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Verder raad ik je aan naar een privetrainer of gedragstherapeut te gaan zodat zij precies zien wat je doet en wat je hond doet.

Groetjes van esther

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie weet hoe ik Menthe kan helpe????????????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^